2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Mecburen canım günde 3 kez veriyorum artık ama hep mama içiyordu ve çok sık kaka yapardı çok değişti gazını ve kakasını yapmakta hep zorlanıyor
Canım kucağına alıp dizlerinden tut, sanki tuvalete oturtuyormuş gibi. O zaman rahat yapıyorlar. Benimki sık kaka yapan bir bebek ama arada yaparken kızarıyor bozarıyor. Böyle destek olunca daha hızlı yapıyor

Kulak çubuğunu çok gerekmedikçe kullanmayın bence bağırsaklarda tembellik yapıyor demişti doktor bize. Sürekli uyarılma ihtiyacı hisseder öyle. Bizde 10 gün kaka yapmamıştı ben 7. 8. Gün uyarmıştım doktor önerisiyle sonra olmayınca fitille yaptırdık. Ama bizim ki o zaman 3 4 aylıktı

Hastalık sezonu başladı bizim için sabah büyük kızımı doktora götürdük viral enfeksiyon dedi doktor. Dün okulda bütün gün trambolinde zıplamış eve kirlileri yolladıklarında çorapları bile ıslaktı terden Bugün annemi çağırdım geldi ama inşallah yarına toparlar yoksa gelmez daha. Gece bizimde kaka problemimiz oldu hala kakası sıvı o da mı hasta anlamadım. Ben pamukçuk ilacına bağladım bugün son gün onu da vermicem artık. Bir de kızlar ben bebeğin burnunu açıyorum ya bazen hiç bir şey çıkmıyor. Sonra kusuyor kusmuğunda sümük oluyor bizde beyaz yapışkan şeyler. O yüzden bir şey çıkmıyor gibi düşünmeyin hırıltı varsa bol bol açın bence kusmukla filan atıyorlar ciğerlere inmeden hastalanmadan şu kışı atlatsaydık Gece 4 30 da yattım sabah 7 30 da kalktım ve bende hastayım bugünlerde inşallah geçecek

Herkese merhaba,

Dün birinci ay kontrolümüze gittik. 5.300 kg olmuş tosuncuğum, kalça usgsi de temiz çıktı çok şükür.

Bu arada bizim doktor da biraz cins çıktı. Çocuğun burnu tıkanıyormuş gibi hissediyordum birkaç gündür, serum fizyolojik sıkıp zaman zaman da aspiratörle çekiyordum. Doktora sordum hangi yöntemi öneriyorsunuz diye, aspiratörü kesinlikle önermiyormuş zaten (hadi tamam, onu önermeyen çok) ama bizimki serum fizyolojiği de önermiyormuş (tazyikli sıkmayı değil normal sıkmayı da galiba) adam genel olarak burun açmaya karşıymış, kendi kendine açar o hapşırarak falan diyor Gece uyku girmemiş çocuğun nefesini dinlemekten gözüme ( Spring05 aynı durumdayız bu arada, büyük oğlum öksürük ve burun akıntısı şikayetiyle iki gündür evde, benim ses iki perde kalınlaştı, maskeyle emzirmeye çalışıyorum, sürekli evi havalandırmaya çalışmaktan zatürre olacağız diye korkuyorum - ha bu arada bizim doktor tırnak kesmeye karşı değilmiştetanoz falan dedim, yok ya bişi olmaz dedi ama törpüyle daha rahat kesermişim, kendisi hep hanıma kestirmiş herhalde, tecrübesi yok belli ki) abisi hasta diye sürekli ona da bulaştı da burnu mu tıkandı paniğindeyim. Doktor da diyor ki, öksürük ve ateş olmadığı sürece yapacak bir şey yok. Onlar olursa da yapacak bir şey yok gerçi, hemen gelirsiniz yatış veririm direk

Kendi veya büyük çocuğu hasta olup da bebeğini korumayı başaranlar var mı aramızda? Olsun lütfen, ne olur

Ahh kıyamam geçecek inşallah çok geçmiş olsun

bizim kızda pazar gününden beri aşırı huysuz ve huzursun sürekli gazı var gibi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım pazartesi gece ikiden 23:00 a kadar bir saat bile uyumadı bugünde sabah 4 te kalktı hala huzursuz yatıyor tükenmiş durumdayım derdini bi çözebilsem

Ya sabah 6 da bir uyandı hala uyumuyor kolum koptu. Kakasını yapamıyordu yapmış kakasını alttan üstten gazı da çıktı meme de emiyor memeyi kendi kendine çıkarıp ağlıyor mızmızlık yapıyor uyumuyor bir türlü ya fenalık geçircem bugün cidden. Evde de dünden beri tekim artık dün gayet iyiydi bugün çıldırdı bir oturamadım daha

Evet canım haklısın ben de şimdiye kadar iki kere öyle uyardım karnı çok şiş olduğunda ve Çok zorlandığında yaptım sadece

Güzel anneler size iki sorum var
1. Bebeğinizi emzirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
2. Her emzirmede iki göğsü birden mi emziriyorsunuz?

Güzel anneler size iki sorum var
1. Bebeğinizi emzirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
2. Her emzirmede iki göğsü birden mi emziriyorsunuz?

Doyunca kendileri bırakıyorlar genelde. Geceleri falan daha uzun sürebiliyor tabii doyup bırakmaları.

Uzun emiyorsa, iki göğsü de emzirmeye çalışıyorum. ( 10-15 dk biri 10-15 dk diğeri gibi) ama bazen iki göğsüm de şişmişse, (her zaman şişmiyor) uzun emmezse diye beş dk birini emzirip diğerine geçiyorum, sonra da Allah ne verdiyse, döndür döndür dur

Öncelikle geçmiş olsun canım inşallah hemen toparlar kızın küçük bebişten olabildiğince uzak tutun canım bebek hasta olunca herşey 2 kat zor oluyor bu arada çok haklısın burun temizliğimde burundan sürekli birşey çıkmaz kusarak veya temizledikten sonra tükürükle atıyor

Benim kızın emmesi sorunlu biliyorsunuz ama biberondan memeye geçirmeye çalışıyor aslında iki göğüste toplam 40 dk tuttum güzel emdi baktım uyuyor çektim memeden sonra ağlamaya başladı öyle olunca biberon ile 40 cc verdim içti demek ki doymamış bu olayı nasıl çözeceğim

Kızlar size bir sorum var ben dün hipp aldım maalesef sütüm baya azaldı demiştim yinede çok vermeyip emzirmeye çalışıyorum dün uyumadan önce emdi üst üste yine ağladı bende 60 cc verdim ama yinede sürekli gece aç bir şekilde emmek istedi gazını atıyor tuvalete çıkıyor neden uyumuyor yetmiyor mu acaba mamayı çoğaltmam mı lazım birde dün öğlen 30 cc akşam 60 cc verdim 3 kez tuvalete çıktı çok değil mi 3 kere çıkması mamadan ötürü sanırım hiç olmazdı bu kadar fazla

Bazı doktorlarda serum fizyolojiği hızlı sıkarsan orta kulak iltihabı olur diyorlar herhalde bu o kesim ev kaloriferli sonuçta hava kuruyo bebek hırıldıyor mecbur açacaksın dün bana sağlık ocağı maskeyle emzir dedi ben çocuk üzerimde uyukluyorum yatarak emziriyorum ne maskesi hadi kendimi geçtim kızıma öpme dedikçe inadına öpüyor. Ya bilmiyorum da 4 kişilik okulda bu çocuk hasta olduysa 15 kişilik sınıfta bölündü bilinmez Gerçi dün çok saçma davranmışlar yağmurlu havada bahçede çorapla zıplatmak ne hadi zıplattın o fotoyu bana atma da yüreğim dağlanmasın Tırnak konusunu valla ben çözemedim ilkinde de kesiyorduk herhalde doktor farketmediği için uyarmamış olabilir. Bir de ben çok eldiven giydirmek istemiyorum bebekte olsalar dokundukça algısı açılıyor beyin gelişimi olumlu yönde etkileniyor diye. Tırnağı kesince 3 4 gün eldivensiz dolaştı şimdi yine uzadı maşallahı var Bizimki de 3250 doğmuştu 4640 olmuş küçük hanım

Bence içip içip uykuya daldığına göre doymuştur. Uyanınca meme araması çok doğal, meme yerine biberon verince içmesi de çok doğal. Biberon almasaydı bir kırk dakika daha emmek isteyebilirdi. Benimki bazen (özellikle geceleri) 2 saate yakın emiyor, bazen uzuyor bile o süre (memede uyuyup yatırmaya kalkınca uyanıp tekrar emmeler şeklinde)

Aynıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…