Kesinlikle çok doğruBence içip içip uykuya daldığına göre doymuştur. Uyanınca meme araması çok doğal, meme yerine biberon verince içmesi de çok doğal. Biberon almasaydı bir kırk dakika daha emmek isteyebilirdi. Benimki bazen (özellikle geceleri) 2 saate yakın emiyor, bazen uzuyor bile o süre (memede uyuyup yatırmaya kalkınca uyanıp tekrar emmeler şeklinde)
İnsaAllahYok nefes darlığı çekmiyorum ben anksiyete diye düşünüyorum ama bilmiyorum umarım geçer
Yapsa da aglıyor bu bebeler arkadas anlayamadım şu gaz dönemini bir an önce atlatmak istiyorumKızlar benimki 3 kez kakasını yaptı üstüne gaz çıkardı ama yine sabaha kadar ağladı2 gündür geceleri hep ağlıyor
Yetmiyor olabilir ya bazı bebekler gerçekten iştahlı oluyor benim bebiş de öyle canımKızlar size bir sorum var ben dün hipp aldım maalesef sütüm baya azaldı demiştim yinede çok vermeyip emzirmeye çalışıyorum dün uyumadan önce emdi üst üste yine ağladı bende 60 cc verdim ama yinede sürekli gece aç bir şekilde emmek istedi gazını atıyor tuvalete çıkıyor neden uyumuyor yetmiyor mu acaba mamayı çoğaltmam mı lazım birde dün öğlen 30 cc akşam 60 cc verdim 3 kez tuvalete çıktı çok değil mi 3 kere çıkması mamadan ötürü sanırım hiç olmazdı bu kadar fazla
Mamaya geçince bağırsak şaşırmıştır. Sonra düzene giriyor. Anne sütü alanlarda kaka olayı daha dengesiz oluyor.Kızlar size bir sorum var ben dün hipp aldım maalesef sütüm baya azaldı demiştim yinede çok vermeyip emzirmeye çalışıyorum dün uyumadan önce emdi üst üste yine ağladı bende 60 cc verdim ama yinede sürekli gece aç bir şekilde emmek istedi gazını atıyor tuvalete çıkıyor neden uyumuyor yetmiyor mu acaba mamayı çoğaltmam mı lazım birde dün öğlen 30 cc akşam 60 cc verdim 3 kez tuvalete çıktı çok değil mi 3 kere çıkması mamadan ötürü sanırım hiç olmazdı bu kadar fazla
Enjektörle yapcaksan 2.5 ml bir buruna 2.5 bir buruna yapabilirsin canımBebeğin burnuna serum fizyolojik damlatanlar kaç damla yapcaz peki?
Ben daha hiç yapmadım
Kuzum ben sadece uyumadan önce 60cc mama veriyorum yine de günde en az 3-4 kez kakasını yapıyor. Belki de mamayla alakalı değildir. Bazen ne kadar emse de doymuyor benimki de. Sütüm az mı diye düşünüyorum ama kakali ve çişli bez sayısı iyiKızlar size bir sorum var ben dün hipp aldım maalesef sütüm baya azaldı demiştim yinede çok vermeyip emzirmeye çalışıyorum dün uyumadan önce emdi üst üste yine ağladı bende 60 cc verdim ama yinede sürekli gece aç bir şekilde emmek istedi gazını atıyor tuvalete çıkıyor neden uyumuyor yetmiyor mu acaba mamayı çoğaltmam mı lazım birde dün öğlen 30 cc akşam 60 cc verdim 3 kez tuvalete çıktı çok değil mi 3 kere çıkması mamadan ötürü sanırım hiç olmazdı bu kadar fazla
Bazı doktorlarda serum fizyolojiği hızlı sıkarsan orta kulak iltihabı olur diyorlar herhalde bu o kesimev kaloriferli sonuçta hava kuruyo bebek hırıldıyor mecbur açacaksın dün bana sağlık ocağı maskeyle emzir dedi ben çocuk üzerimde uyukluyorum yatarak emziriyorum ne maskesi hadi kendimi geçtim kızıma öpme dedikçe inadına öpüyor. Ya bilmiyorum da 4 kişilik okulda bu çocuk hasta olduysa 15 kişilik sınıfta bölündü bilinmez Gerçi dün çok saçma davranmışlar yağmurlu havada bahçede çorapla zıplatmak ne hadi zıplattın o fotoyu bana atma da yüreğim dağlanmasın Tırnak konusunu valla ben çözemedim ilkinde de kesiyorduk herhalde doktor farketmediği için uyarmamış olabilir. Bir de ben çok eldiven giydirmek istemiyorum bebekte olsalar dokundukça algısı açılıyor beyin gelişimi olumlu yönde etkileniyor diye. Tırnağı kesince 3 4 gün eldivensiz dolaştı şimdi yine uzadı maşallahı var Bizimki de 3250 doğmuştu 4640 olmuş küçük hanım
Bebeğin burnuna serum fizyolojik damlatanlar kaç damla yapcaz peki?
Ben daha hiç yapmadım
Ben şırıngayla yıkıyorum genel anlamda da hiçbir şey çıkmıyor, küçük el pompasıyla da temizliyorum bazen kurumuş pislik gördüğüm için; hem de yumuşamış oluyor diye ama bir hırıltı var sanki burnu tıkılıymış gibi anlamadım. Başka da bir şey yok aslında.Hastalık sezonu başladı bizim için sabah büyük kızımı doktora götürdük viral enfeksiyon dedi doktor. Dün okulda bütün gün trambolinde zıplamış eve kirlileri yolladıklarında çorapları bile ıslaktı terdenBugün annemi çağırdım geldi ama inşallah yarına toparlar yoksa gelmez daha. Gece bizimde kaka problemimiz oldu hala kakası sıvı o da mı hasta anlamadım. Ben pamukçuk ilacına bağladım bugün son gün onu da vermicem artık. Bir de kızlar ben bebeğin burnunu açıyorum ya bazen hiç bir şey çıkmıyor. Sonra kusuyor kusmuğunda sümük oluyor bizde beyaz yapışkan şeyler. O yüzden bir şey çıkmıyor gibi düşünmeyin hırıltı varsa bol bol açın bence kusmukla filan atıyorlar ciğerlere inmeden hastalanmadan şu kışı atlatsaydık Gece 4 30 da yattım sabah 7 30 da kalktım ve bende hastayım bugünlerde inşallah geçecek
Benimki doyduğu an bırakıp göğsüme yatıyor. Geceleri kısa besleniyor, 10-15 dk da bitiyor. Gündüz de genelde tek göğüsten doyuyor uyuyor, doymadığında diğer göğüse alıyorum. Sütün meme de bitip bitmediğini anlamak için hafif sıkıyorum, süt geliyorsa emzirmeye devam ediyorum.Güzel anneler size iki sorum var
1. Bebeğinizi emzirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
2. Her emzirmede iki göğsü birden mi emziriyorsunuz?
Ayy annem hiç gitmese keşke sen böyle söyleyince bi korkuyorumToplam 2.5 saat uyudum gün içinde annem gidince ev işlerini de yapmak bana düştü işte şimdi başladı asıl uykusuzluk şimdi kızım uyuyor ben telefona bakıyorum yarın çok pişman olacağım
İhtiyaç yoksa yapma ya serum fizyolojinin işe yaradığını düşünmüyorum. Tuzlu su daha çok ödem yapıyor benceBebeğin burnuna serum fizyolojik damlatanlar kaç damla yapcaz peki?
Ben daha hiç yapmadım
Doymasa bu kadar kaka yapar mı acaba aklımda bir sürü soru şaşırmış durumdayım peki 60 cc verdikten sonra rahatlayıp uyuyor mu açlıktan olsa karnı doyup uyuması gerekirdi dimi dersini çözemedim ben bu çocuğunKuzum ben sadece uyumadan önce 60cc mama veriyorum yine de günde en az 3-4 kez kakasını yapıyor. Belki de mamayla alakalı değildir. Bazen ne kadar emse de doymuyor benimki de. Sütüm az mı diye düşünüyorum ama kakali ve çişli bez sayısı iyi
Benim çocuklarda sık yapıyor ama çok ıkınıyolar geçen oğlum ıkındı ıkındı sonra tepkisiz zorlanmadan yapıverdi uykusunda o kadar kolay oldu neden bu kadar zorlanıyolar onu anlamıyorumCanım kucağına alıp dizlerinden tut, sanki tuvalete oturtuyormuş gibi. O zaman rahat yapıyorlar. Benimki sık kaka yapan bir bebek ama arada yaparken kızarıyor bozarıyor. Böyle destek olunca daha hızlı yapıyor
İzlediğim doktor videosunda 5dk ile 45 dk emme normal deniliyor. Altında ya da üstünde emme olursa mutlaka doktorunuza başvurun diyor.Benim kızın emmesi sorunlu biliyorsunuz ama biberondan memeye geçirmeye çalışıyor aslında iki göğüste toplam 40 dk tuttum güzel emdi baktım uyuyor çektim memeden sonra ağlamaya başladı öyle olunca biberon ile 40 cc verdim içti demek ki doymamışbu olayı nasıl çözeceğim
Canım benimki günde kaç kere kaka yapıyor saymıyorum artık. Özellikle gün içinde emdikten yarım saat sonra başlıyor ıkınmalar, afedersin yediğini sı*çıyorKızlar size bir sorum var ben dün hipp aldım maalesef sütüm baya azaldı demiştim yinede çok vermeyip emzirmeye çalışıyorum dün uyumadan önce emdi üst üste yine ağladı bende 60 cc verdim ama yinede sürekli gece aç bir şekilde emmek istedi gazını atıyor tuvalete çıkıyor neden uyumuyor yetmiyor mu acaba mamayı çoğaltmam mı lazım birde dün öğlen 30 cc akşam 60 cc verdim 3 kez tuvalete çıktı çok değil mi 3 kere çıkması mamadan ötürü sanırım hiç olmazdı bu kadar fazla
Benimki kakasını yaparken önce gök gürletircesine önce gazını yapıyor normalde. Geçen gün alttan gaz çıkardı. Ama sadece pırt diye gaz, nasıl sevindimBenim çocuklarda sık yapıyor ama çok ıkınıyolar geçen oğlum ıkındı ıkındı sonra tepkisiz zorlanmadan yapıverdi uykusunda o kadar kolay oldu neden bu kadar zorlanıyolar onu anlamıyorum
Mamayı çoğaltıp denesem mi gece kaç verebilirim en fazla 90 versem mesela bakalım rahatlayıp uyuyacak mıYetmiyor olabilir ya bazı bebekler gerçekten iştahlı oluyor benim bebiş de öyle canım
Belkide yaa insan çok çaresiz kalıyor hadi şimdi iyi annemin yanındayım sabaha kadar uyumuyorum sabah onlara verip uyuyorum öğlene kadar evde ne yaparım ben böyle iki çocuklaMamaya geçince bağırsak şaşırmıştır. Sonra düzene giriyor. Anne sütü alanlarda kaka olayı daha dengesiz oluyor.
Hastanede şırıngayla 5 bir burna 5 diğer burna veriyorduk. Hazır fizyolojik suyu ben yarısını birine yarısını diğerine sıkıyorum arada temizlemek iyi oluyor bence ama çekmeyi önermiyor Doktorlar şimdilik çekmiyorum ama ne yalan söyleyim çekince baya geliyorBebeğin burnuna serum fizyolojik damlatanlar kaç damla yapcaz peki?
Ben daha hiç yapmadım
Memeden ne kadar çektiğini bilmemek beni tedirgin ediyor sanırım biberondan ne kadar içtiğini görebilmek daha kolayıma geliyorİzlediğim doktor videosunda 5dk ile 45 dk emme normal deniliyor. Altında ya da üstünde emme olursa mutlaka doktorunuza başvurun diyor.
Ekstra emme işini sadece açlıktan değil, gazdan kakadan dolayı da yapıyor demişti buradaki arkadaşlar. Ama bazen bende de aynı durum oluyor. özellikle de akşamları.
Gece yatmadan önce her iki memeyi emziriyorum, sonra dudaklarına hafif dokunduğumda aranıyorsa ( ama büyük bir aranmaysa) sağdığım sütle ya da mamayla takviye yapıyorum. Aranması bitiyor ve ardına uyuyor. Bir ara sanırım sütüm az geliyormuş 120 ml mama verdiğimi biliyorum, şimdilerde ise 60-80 ml süt ya da meme verdiğimde biraz artırarak ağzından çıkarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?