2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kesinlikle çok doğru

Yetmiyor olabilir ya bazı bebekler gerçekten iştahlı oluyor benim bebiş de öyle canım

Mamaya geçince bağırsak şaşırmıştır. Sonra düzene giriyor. Anne sütü alanlarda kaka olayı daha dengesiz oluyor.

Bebeğin burnuna serum fizyolojik damlatanlar kaç damla yapcaz peki?
Ben daha hiç yapmadım

Kuzum ben sadece uyumadan önce 60cc mama veriyorum yine de günde en az 3-4 kez kakasını yapıyor. Belki de mamayla alakalı değildir. Bazen ne kadar emse de doymuyor benimki de. Sütüm az mı diye düşünüyorum ama kakali ve çişli bez sayısı iyi

Maşallah, seninki de tosun sultanmış
Ben eldiven hiç kullanmadım bu kez ya, ilk hafta küvezdeydi zaten, sonra hep unuttum, şimdi de gerek kalmadı. Ben yine çakıyla kestim, daha uzmanlaşmışım neyse ki

Yok, tazyike karşı olsa anlardım da bizim doktor komple serum fizyolojiğe karşı anladığım kadarıyla. Benim c vitamini kullanmama da karıştı, bebeğe bir zararı olmaz di mi diyorum (kadın doğumcum hastalık durumunda vb 500 mg alabilirsin demişti), c vitamini bağışıklığımı güçlendirmezmiş, aldığım multivitamin yetermiş Ha ben yine içerim, serum fizyolojiği de yine sıkarım ama doktorun arkasından iş çevirmişim gibi hissediyorum, hoşuma gitmiyor o his.

Bizim evde de tuhaf bir sitcom oynanıyor resmen. Ben gayet streil bir şekilde ellerimi yıkayıp maskemi takıp emziriyorum, ara ara da bebeğin odasını değiştirip yeni havalanmış başka odaya geçiriyorum falan, sonra pat diye abisi sahneye çıkıp köh köh yüzüne öksürüyor Neyse telsizi açıp yatakodasında uyuttum bebişi, ben de abisiyle salonda takılıyorum. Hastalık bulaştırdı bulaştıracak diye öpemiyordum doyasıya büyük oğlumu, şimdi salya sümük içinde kaldı

Ama ne eğlenmişlerdir ya o trambolindeSınıftaki kişi sayısından bağımsız olarak ilk sene çok hasta oluyorlar. Umarım atlatırsınız bir an önce

Ben daha hiç yapmadım

En iyisi kendi doktoruna sormak tabii ama bize eğitimde nemlendirmek için birkaç damla birine birkaç damla öbürüne (tazyiksiz) sık demişlerdi. Açmak için ise sıktıktan sonra birkaç dk bekleyip ters çevirip sırtına vurulacakmış pat pat (ama tazyiksiz yapınca da bir işe yaramıyor bence bu yöntem)

Son düzenleme:
Ben şırıngayla yıkıyorum genel anlamda da hiçbir şey çıkmıyor, küçük el pompasıyla da temizliyorum bazen kurumuş pislik gördüğüm için; hem de yumuşamış oluyor diye ama bir hırıltı var sanki burnu tıkılıymış gibi anlamadım. Başka da bir şey yok aslında.

Güzel anneler size iki sorum var
1. Bebeğinizi emzirirken doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
2. Her emzirmede iki göğsü birden mi emziriyorsunuz?
Benimki doyduğu an bırakıp göğsüme yatıyor. Geceleri kısa besleniyor, 10-15 dk da bitiyor. Gündüz de genelde tek göğüsten doyuyor uyuyor, doymadığında diğer göğüse alıyorum. Sütün meme de bitip bitmediğini anlamak için hafif sıkıyorum, süt geliyorsa emzirmeye devam ediyorum.

Toplam 2.5 saat uyudum gün içinde annem gidince ev işlerini de yapmak bana düştü işte şimdi başladı asıl uykusuzluk şimdi kızım uyuyor ben telefona bakıyorum yarın çok pişman olacağım
Ayy annem hiç gitmese keşke sen böyle söyleyince bi korkuyorum ben kızım uyudukça uyuyorum ya havalards çok kötü tam uyku havası valla yatmak işime geliyo

Doymasa bu kadar kaka yapar mı acaba aklımda bir sürü soru şaşırmış durumdayım peki 60 cc verdikten sonra rahatlayıp uyuyor mu açlıktan olsa karnı doyup uyuması gerekirdi dimi dersini çözemedim ben bu çocuğun

Canım kucağına alıp dizlerinden tut, sanki tuvalete oturtuyormuş gibi. O zaman rahat yapıyorlar. Benimki sık kaka yapan bir bebek ama arada yaparken kızarıyor bozarıyor. Böyle destek olunca daha hızlı yapıyor
Benim çocuklarda sık yapıyor ama çok ıkınıyolar geçen oğlum ıkındı ıkındı sonra tepkisiz zorlanmadan yapıverdi uykusunda o kadar kolay oldu neden bu kadar zorlanıyolar onu anlamıyorum

İzlediğim doktor videosunda 5dk ile 45 dk emme normal deniliyor. Altında ya da üstünde emme olursa mutlaka doktorunuza başvurun diyor.

Ekstra emme işini sadece açlıktan değil, gazdan kakadan dolayı da yapıyor demişti buradaki arkadaşlar. Ama bazen bende de aynı durum oluyor. özellikle de akşamları.

Gece yatmadan önce her iki memeyi emziriyorum, sonra dudaklarına hafif dokunduğumda aranıyorsa ( ama büyük bir aranmaysa) sağdığım sütle ya da mamayla takviye yapıyorum. Aranması bitiyor ve ardına uyuyor. Bir ara sanırım sütüm az geliyormuş 120 ml mama verdiğimi biliyorum, şimdilerde ise 60-80 ml süt ya da meme verdiğimde biraz artırarak ağzından çıkarıyor.

Canım benimki günde kaç kere kaka yapıyor saymıyorum artık. Özellikle gün içinde emdikten yarım saat sonra başlıyor ıkınmalar, afedersin yediğini sı*çıyor gün içinde o yüzden sürekli emzirme modunda kalıyorum, geceye istemsiz sütüm yetmiyor farkındayım seninkinde mamadan dolayı belki değişiklik olmuştur ama kaka sayın çok da fazla değil. Zamanla düzene girer

Benim çocuklarda sık yapıyor ama çok ıkınıyolar geçen oğlum ıkındı ıkındı sonra tepkisiz zorlanmadan yapıverdi uykusunda o kadar kolay oldu neden bu kadar zorlanıyolar onu anlamıyorum
Benimki kakasını yaparken önce gök gürletircesine önce gazını yapıyor normalde. Geçen gün alttan gaz çıkardı. Ama sadece pırt diye gaz, nasıl sevindim ayy dedim yavrum artık bunu da öğrenmeye başladı öğrenecekler inşallah annesi öğrenecekler, biz de böyle aşkla izleyeceğiz

Yetmiyor olabilir ya bazı bebekler gerçekten iştahlı oluyor benim bebiş de öyle canım
Mamayı çoğaltıp denesem mi gece kaç verebilirim en fazla 90 versem mesela bakalım rahatlayıp uyuyacak mı
Mamaya geçince bağırsak şaşırmıştır. Sonra düzene giriyor. Anne sütü alanlarda kaka olayı daha dengesiz oluyor.
Belkide yaa insan çok çaresiz kalıyor hadi şimdi iyi annemin yanındayım sabaha kadar uyumuyorum sabah onlara verip uyuyorum öğlene kadar evde ne yaparım ben böyle iki çocukla
Ben daha hiç yapmadım
Hastanede şırıngayla 5 bir burna 5 diğer burna veriyorduk. Hazır fizyolojik suyu ben yarısını birine yarısını diğerine sıkıyorum arada temizlemek iyi oluyor bence ama çekmeyi önermiyor Doktorlar şimdilik çekmiyorum ama ne yalan söyleyim çekince baya geliyor

Memeden ne kadar çektiğini bilmemek beni tedirgin ediyor sanırım biberondan ne kadar içtiğini görebilmek daha kolayıma geliyor kilo vermesinden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…