Yapmadı yapmıyor canımSelam kızlarhepatit aşısı ateş vs yaptı mı sizde
Evet biz bugün 1 aylık olduk bileBenimki kakasını yaparken önce gök gürletircesine önce gazını yapıyor normalde. Geçen gün alttan gaz çıkardı. Ama sadece pırt diye gaz, nasıl sevindimayy dedim yavrum artık bunu da öğrenmeye başladı öğrenecekler inşallah annesi öğrenecekler, biz de böyle aşkla izleyeceğiz
Sağol canımEğer içmediyse döküyordum canım ama ben uykusunda zorlayıp veriyordum. Bende ilk günler öyle takviye yaptım hep sütü sağıp saati kuruyordum dolmasına yakın süre içmediyse zorluyordum hep kalıyordu az ama döküyordum onu da
Çok şükürCanlar biz akşam saat 9 gibi doğum yaptık. Sabah 9 da başlayan ağrılar, saat 3 te açıklık 5 cm olunca iğne yaptik epidural için. Kafası görünene kadar odadaydık, dogumhaneye indikten sonra 20 dk içinde oldu oğlum. Küçük bir dikişim var, onun dışında iyim çok şükür. Daha sütüm gelmedi. O yüzden mama veriyorum. Dua den herkesten Allah razı olsun
Tamam canım çok teşekkür ederim, doktor ne olur ne olmaz diye bir ilaç ismi söyleyince merak ettim, ateş korkum var da biraz benimYapmadı yapmıyor canımSadece azcık
Aşı olmanın verdiği bi miktar huysuzluk oluyor o kadar
Çok sağol canım benim imkansız uzak tutmak ama inşallah toparlarız bebeğe geçmedenÖncelikle geçmiş olsun canım inşallah hemen toparlar kızın küçük bebişten olabildiğince uzak tutun canım bebek hasta olunca herşey 2 kat zor oluyor bu arada çok haklısın burun temizliğimde burundan sürekli birşey çıkmaz kusarak veya temizledikten sonra tükürükle atıyor
Doktor gerçekten her şeye karşıymışMaşallah, seninki de tosun sultanmış
Ben eldiven hiç kullanmadım bu kez ya, ilk hafta küvezdeydi zaten, sonra hep unuttum, şimdi de gerek kalmadı. Ben yine çakıyla kestim, daha uzmanlaşmışım neyse ki
Yok, tazyike karşı olsa anlardım da bizim doktor komple serum fizyolojiğe karşı anladığım kadarıyla. Benim c vitamini kullanmama da karıştı, bebeğe bir zararı olmaz di mi diyorum (kadın doğumcum hastalık durumunda vb 500 mg alabilirsin demişti), c vitamini bağışıklığımı güçlendirmezmiş, aldığım multivitamin yetermişHa ben yine içerim, serum fizyolojiği de yine sıkarım ama doktorun arkasından iş çevirmişim gibi hissediyorum, hoşuma gitmiyor o his.
Bizim evde de tuhaf bir sitcom oynanıyor resmen. Ben gayet streil bir şekilde ellerimi yıkayıp maskemi takıp emziriyorum, ara ara da bebeğin odasını değiştirip yeni havalanmış başka odaya geçiriyorum falan, sonra pat diye abisi sahneye çıkıp köh köh yüzüne öksürüyorNeyse telsizi açıp yatakodasında uyuttum bebişi, ben de abisiyle salonda takılıyorum. Hastalık bulaştırdı bulaştıracak diye öpemiyordum doyasıya büyük oğlumu, şimdi salya sümük içinde kaldı
Ama ne eğlenmişlerdir ya o trambolindeSınıftaki kişi sayısından bağımsız olarak ilk sene çok hasta oluyorlar. Umarım atlatırsınız bir an önce
En iyisi kendi doktoruna sormak tabii ama bize eğitimde nemlendirmek için birkaç damla birine birkaç damla öbürüne (tazyiksiz) sık demişlerdi. Açmak için ise sıktıktan sonra birkaç dk bekleyip ters çevirip sırtına vurulacakmış pat pat (ama tazyiksiz yapınca da bir işe yaramıyor bence bu yöntem)
Bizde şırınga ve o serum gibi şeyden de var ama o biraz daha tazyikli yıkadığı için hiç denemedim. Kusmuğunda bariz görüyorum ben çıkıyor kesinlikle bir yerlerdenBen şırıngayla yıkıyorum genel anlamda da hiçbir şey çıkmıyor, küçük el pompasıyla da temizliyorum bazen kurumuş pislik gördüğüm için; hem de yumuşamış oluyor diye ama bir hırıltı var sanki burnu tıkılıymış gibi anlamadım. Başka da bir şey yok aslında.
Evet evet 12 de sağmaya başladın mesela onu not edip, sağma 12 15 de bitse bile 15 de döküyorum ben sütü hep öyle yaptımSağol canımyani biberonda kalan sütü saati dolana kadar içirebilirim. Benim orda kafam karışmıştı
Calpol yazmıştı bize canım ama çocuk büyütüyorsun nolur nolmaz evde bulunsun diye yazdı 2. Aydaki aşılarda olabilir demişti bende ateşten korkuyorum Allah korusunTamam canım çok teşekkür ederim, doktor ne olur ne olmaz diye bir ilaç ismi söyleyince merak ettim, ateş korkum var da biraz benim
İkizler + 4 yaşına giricek kızıma tel bakıyorum sor ne istersenKızlar bebeğine tek basına bakan var mı bir kaç bir sey danısacağım da
BennKızlar bebeğine tek basına bakan var mı bir kaç bir sey danısacağım da
Verem aşısı ateş yapıyor sanırım oda 2. Ay aşısının içinde ama o kadar yüksek değil ben ağrısı azalsın diye bi çay kaşığı vermiştim büyük kızıma bi o aşıda ateşlenmişti bebekliğinde hatırladığım benim korkulu rüyam ateş Allah korusunCalpol yazmıştı bize canım ama çocuk büyütüyorsun nolur nolmaz evde bulunsun diye yazdı 2. Aydaki aşılarda olabilir demişti bende ateşten korkuyorum Allah korusun
Kıymetini bil annen varken uyu bolll bolAyy annem hiç gitmese keşke sen böyle söyleyince bi korkuyorumben kızım uyudukça uyuyorum ya havalards çok kötü tam uyku havası valla yatmak işime geliyo
Bi 90 yap ihtiyacı kadar içer doydugunu anlarsın zaten hareketlerinden sanırım maksimum 120cc yapıyoruz bu zamanlardaMamayı çoğaltıp denesem mi gece kaç verebilirim en fazla 90 versem mesela bakalım rahatlayıp uyuyacak mı
Belkide yaa insan çok çaresiz kalıyor hadi şimdi iyi annemin yanındayım sabaha kadar uyumuyorum sabah onlara verip uyuyorum öğlene kadar evde ne yaparım ben böyle iki çocukla
Hastanede şırıngayla 5 bir burna 5 diğer burna veriyorduk. Hazır fizyolojik suyu ben yarısını birine yarısını diğerine sıkıyorum arada temizlemek iyi oluyor bence ama çekmeyi önermiyor Doktorlar şimdilik çekmiyorum ama ne yalan söyleyim çekince baya geliyor
Bizimde aşıdan sonra oldu sıçramalar normalde yoktu. Benimki uyanıktı ama aşı olurken yinede krkmuş olabilir tabi sonuçta canı yanıyorKıymetini bil annen varken uyu bolll boluykuda ani sıçramaları devam ediyor mu bebişin kendini ağlattı bugün iki kez yarım kundak yapıyorum artık gaz ağrısından mı yapıyor bilmiyorum sürekli kıvranıyor uykuda çünkü birde sağlık ocağında tam uyandırmadan aşı yaptılar sonra başladı bu irkilmeler korkmuş olabilir mi aşıdan sonra alakasız mı bilmiyorum aklıma her şey geliyor
Normalde günde bir kez olurdu hastaneden beri emdiği an senin dediğin gibi pırt pırt başlıyor yapmayaCanım benimki günde kaç kere kaka yapıyor saymıyorum artık. Özellikle gün içinde emdikten yarım saat sonra başlıyor ıkınmalar, afedersin yediğini sı*çıyorgün içinde o yüzden sürekli emzirme modunda kalıyorum, geceye istemsiz sütüm yetmiyor farkındayım seninkinde mamadan dolayı belki değişiklik olmuştur ama kaka sayın çok da fazla değil. Zamanla düzene girer
Şimdi 60 cc verdim üstüne de emdi uyudu bakalım ne kadar uyuyacakBi 90 yap ihtiyacı kadar içer doydugunu anlarsın zaten hareketlerinden sanırım maksimum 120cc yapıyoruz bu zamanlarda
Ah kıyamam demekki korktular ya ne güzel mis gibi uyurdu kuzumBizimde aşıdan sonra oldu sıçramalar normalde yoktu. Benimki uyanıktı ama aşı olurken yinede krkmuş olabilir tabi sonuçta canı yanıyorHala devam ediyo sıçraması aynı dediğin gibi uykuda da gaz sancısı oluyor bağrıyo bazen sonra hareket fslsn yaptırıyorum rahatlasın diye. Seninki hiç 5 saat fslan uyanık kaldığı oluyor mu ya yoksa sadece benim kızım mı böyle çok küçük 4-5 saat uyumaması bi garip geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?