Benim bebeğim 4-5 günde bir yapıyor hatta son kakasını bir haftanın sonunda yaptı şu an 4 gün geçti hala kaka yok. Ikınıp duruyor sürekli sancılı gazlı. Hastanede gelen her doktora bu durumu söyledim ama kimse önemsemedi hatta çoğu zeytin yağı içir ve poposuna sür dedi.Bugün mesela bunu da yaptım akşam üzeri. Ama hala kaka yapmadı. Bu arada ben sadece gece 60 cc mama veriyorum hipp. Bazen içmiyor ya da yarısını içiyor. Geri kalan öğünleri hep anne sütü. Neden kakayı geç yapıyor anlamadım gitti.Kızlar 3-4 günde bir kaka yapan bebek var mı aranızda bizim ki 3-4 günde bir yapıyordu bende normal kabul ettım artık baştan berı öyle olunca neyse ben bunu arkadasıma anlattım. sma comfort mu optıpromu kullanıyorsun dedi. Dedım optipro kullanıyorum oda comfort ılk aylar için daha iyi gazı ve kakası için dedı. Bende bıraktım elımdekı mamayı comfort aldım cocuk dünde kaka yaptı bugunde birde gazını oyle rahat cıkarıyor ki iki gündür benim gibi bilmeyen varsa dıye söylemek istedim.
Ayy öyle çok zor değil mi yaÖyle yapma canım bır cezve gıbı bişeyde kaynattıgın suyu ılıt oyle yap. Yani olması gereken öyleymiş. Kaynar suya da mama hazırlanmazmıs mesela ben bazen sıcak yapıyordum hemen ıcmeyecek dıye sogumasın dıye ama oyle olmuyormus ıcmeden önce hemen yapmak lazımmıs.
Ben hiç probiyotik kullanmadım sadece gaz ilacı kullanıyorum sab simplex hergün kakasını yapıyor her alt değiştirmede hatta gaz sancılarımıx oluyor bazen ama tüm gün seğil özellikle gece 4-7 arası o da hareketsiz kalıyor muhtemelen o yüzden oluyor ekstra bide elma yağı sürüyorum ayaklarına o kadarDoğduğundan beri kullanıyoruz aslında bu düzenlenmiş haliyse vay halimize
Benim yavrukuşda masallahi var sadece anne sütü 1600 aldık ilk ayimizda ..bu ay gece beslenmesi az gibi merak ediyorum kaç olduAlıyor annesi alıyor, benimki ilk 10günden sonra 20 günde 1200 gr almıştı. Ki benimki evet obur ama ağzını kitledi mi asla açtıramazsın
Ben düzeni bozmama taraftarıyımKızlar geceleri yatak odasında eşinizle mi uyuyorsunuz? Ben bu zamana kadar hep salonda yattım daha konforlu geliyordu tv açık falan.. Eşleriniz gece uyuyabiliyor mu ? Bizim kız biraz mızmızlanıyor uyurken sürekli bi ses çıkarma halinde
Neden salon merak ettimBaşlarda izinli olduğu süre boyunca birbirimizi dinlendirmek adına bir gün o yatak odasında yatıyordu ben bebekle salonda yatıyordum. Bir gün de ben yatak odasında yatıp o bebekle salonda yatıyordu.Ben emzirmek için kalkıyordum sadece. 1 aydan sonra da birlikte yatmaya başladık. Bebek ağlayınca da ortak bir şekilde bakmaya çalışıyoruz. Çok Gazlı bir bebeğimiz var sesi ağlaması tüm apartamanı ayağa kaldırıyor zaten
Sende mi salon ama neden?Bebeğin beşiği odamızda, hep birlikte uyuyoruz, ama beslenme zamanı dönüşümlü uyanıyoruz bebeği alan salona götürüyor işleri öyle hallediyoruz
Canım dinlenmeyi en çok hakketigimiz bir dönemde kimse kusura bakmasın.Herkes yatak odasında yatıyormuş yaben dün yatak odasına geçtim benim kız yatağında doğru düzgün uyumuyor koluma alınca deliksiz uyuyor, benim kocam beyin uykusu bölünüyormuş böyle ikimizde uykusuz kalıyormuşuz saçma oluyormuş hahahah hiç kusura bakma yatağımda yatmayı özledim kimse salona gitmeyecek dedim
Aynısı hepimiz mi dusunmusuz acabaBen de çok fazla hayranım. Ayrıca ben mesela cümle kurmaya üşeniyorum amaPhaedra uzun uzun açıklamaktan asla yorulmuyor ve her cümlesi üstüne düşünülmüş cümleler. Ayrıca çok da bilgili azcık övelim dimi
Bizim için ilk bir ay bebeğe alışma süreci oldu.Benim sezaryenim çok ağrılı acılıydı hala da ağrılarım var. Spinal beni çok etkilemişti. Özellikle baş ağrısı hayatımda hiç yaşamadığım türdendi. Bebekte zor bir bebek olunca bir gün bebekle o yatıyordu salonda bir gün ben. Çok da iyi geldi. Sağolsun sayesinde 6 7 saat uyuyup süt yapıyordumNeden salon merak ettim
Sende mi salon ama neden?
Banada aynı gaz damlasını önerdi ama ben 3 kez filan verdim toplamda gazını kendi çıkarıyor. Bazen birden ağlamaları oluyor gazı olduğunu anlıyorum peşine kaka yapıyor zatenBen hiç probiyotik kullanmadım sadece gaz ilacı kullanıyorum sab simplex hergün kakasını yapıyor her alt değiştirmede hatta gaz sancılarımıx oluyor bazen ama tüm gün seğil özellikle gece 4-7 arası o da hareketsiz kalıyor muhtemelen o yüzden oluyor ekstra bide elma yağı sürüyorum ayaklarına o kadar
En iyi gaz damlası bu demişti eczacı ne yönden iyi bilmiyorum ama işe yarıyorBanada aynı gaz damlasını önerdi ama ben 3 kez filan verdim toplamda gazını kendi çıkarıyor. Bazen birden ağlamaları oluyor gazı olduğunu anlıyorum peşine kaka yapıyor zatengenel olarak çok gaz sorunumuz yok bizim doktorda bağırsakları çok iyi çalışıyor demişti
En mantıklısı suyu kaynatıp termosa koymak ihtiyaç halinde kullanmak bence yoksa gece yarısı su kaynatmak zor işAyy öyle çok zor değil mi ya
İlk doğduğu zamanlarda vardı canım doktor damla verdi ve göz kanallarına masaj yap dedi o sayede geçmiştiBebeğinin gözünde çapak problemi olan var mı kızlar ?
Ben ilkinde annem gidince lohusalıkta biraz salonda yatmıştım gece çok panik oluyordum çünkü memeyi tutturmak çok zordu. Tuttursam da doymuyordu bebek uyurken süt sağardım bir şey izleyerek, biberonda sağılmış sütüm hazır bekliyordum asker gibi uyanmasını. Çok yıpratmıştı beni o süreç baya eriyip bitmiştimKızlar geceleri yatak odasında eşinizle mi uyuyorsunuz? Ben bu zamana kadar hep salonda yattım daha konforlu geliyordu tv açık falan.. Eşleriniz gece uyuyabiliyor mu ? Bizim kız biraz mızmızlanıyor uyurken sürekli bi ses çıkarma halinde
Eskiden bizim doktor başka öneriyordu şimdi bu popüler herhaldeEn iyi gaz damlası bu demişti eczacı ne yönden iyi bilmiyorum ama işe yarıyorbende son 1 haftadır falan kullanıyorum günde 1 kez gece veriyorum rahat uyusun diye o da yarın 2. Ay kontrolümüz var çok heycanlıyım kaç kilo aldı çok merak ediyorum
Gaz damlaları bağışıklık mı yapıyor nedir anlamadım ilk zamanlar nurse çok çok iyi geliyordu artık şişenin sonunda etki etmemeye başladı bitti zaten birde bunu deneyeyim bu gaz olayı beni çok sarstı gerçekten ilk oğlumda yaşamadığım için çok acemi kalıyorum gaz sancısındaEn iyi gaz damlası bu demişti eczacı ne yönden iyi bilmiyorum ama işe yarıyorbende son 1 haftadır falan kullanıyorum günde 1 kez gece veriyorum rahat uyusun diye o da yarın 2. Ay kontrolümüz var çok heycanlıyım kaç kilo aldı çok merak ediyorum
Yani sezeryan doğum yapan annelerden olarak ne diyeceğimi bilmiyorum yaşayan bilir acısı ağrısı hicbirseye benzemiyor gerçekten,birde üstüne bebek bakımı emzirmesi akilalmaz bir süreç aslında ama hepsini de atlatiyoruz şaka gibi Allah'ın izniyleBizim için ilk bir ay bebeğe alışma süreci oldu.Benim sezaryenim çok ağrılı acılıydı hala da ağrılarım var. Spinal beni çok etkilemişti. Özellikle baş ağrısı hayatımda hiç yaşamadığım türdendi. Bebekte zor bir bebek olunca bir gün bebekle o yatıyordu salonda bir gün ben. Çok da iyi geldi. Sağolsun sayesinde 6 7 saat uyuyup süt yapıyordumşimdi birleştik bebek ağlayınca eğer süt saati değilse eşim kalkıyor.
Yanlız değilmişim aynen sizin gibi koltuk tv keyfimi desem yoksa tv de ne oynuyor onun bile farkına saatler sonra varmakmı keyifKızlar geceleri yatak odasında eşinizle mi uyuyorsunuz? Ben bu zamana kadar hep salonda yattım daha konforlu geliyordu tv açık falan.. Eşleriniz gece uyuyabiliyor mu ? Bizim kız biraz mızmızlanıyor uyurken sürekli bi ses çıkarma halinde
İlk doğumum çok dikişli 3. Doğumda yırtk nedeni ile 5 yerde dikiş vardı bir hafta dikişler zorladı canım ama ben hep batikon ile temizlendim dikişler düşene kadar lekeler olabilir renk değişimi her doğum kendine özel 4. Doğumu yaptım hepsinin kanaması ve lekenmesi farklıydı şöyle sıralanma yapayım sanaArkadaşlar doğumun üzerinden bir ay geçti benim hala dikişlerim sızlıyor. Normal doğumdu ve 2. Derece yırtık dedi doktor. Dikiş sayısını söylemedi ama ilk bir hafta oturamamıştım doğru düzgün. Akıntımın da rengi değişti ama hala bitmedi. Benzer durumu yaşayan var mı? Ya da sizce normal mi bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?