2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim bebeğim 4-5 günde bir yapıyor hatta son kakasını bir haftanın sonunda yaptı şu an 4 gün geçti hala kaka yok. Ikınıp duruyor sürekli sancılı gazlı. Hastanede gelen her doktora bu durumu söyledim ama kimse önemsemedi hatta çoğu zeytin yağı içir ve poposuna sür dedi.Bugün mesela bunu da yaptım akşam üzeri. Ama hala kaka yapmadı. Bu arada ben sadece gece 60 cc mama veriyorum hipp. Bazen içmiyor ya da yarısını içiyor. Geri kalan öğünleri hep anne sütü. Neden kakayı geç yapıyor anlamadım gitti.

Ayy öyle çok zor değil mi ya

Doğduğundan beri kullanıyoruz aslında bu düzenlenmiş haliyse vay halimize
Ben hiç probiyotik kullanmadım sadece gaz ilacı kullanıyorum sab simplex hergün kakasını yapıyor her alt değiştirmede hatta gaz sancılarımıx oluyor bazen ama tüm gün seğil özellikle gece 4-7 arası o da hareketsiz kalıyor muhtemelen o yüzden oluyor ekstra bide elma yağı sürüyorum ayaklarına o kadar

Alıyor annesi alıyor, benimki ilk 10günden sonra 20 günde 1200 gr almıştı. Ki benimki evet obur ama ağzını kitledi mi asla açtıramazsın
Benim yavrukuşda masallahi var sadece anne sütü 1600 aldık ilk ayimizda ..bu ay gece beslenmesi az gibi merak ediyorum kaç oldu
Çünkü ağzını benimkide açmıyor uykuluyken

Ben düzeni bozmama taraftarıyım
Eşimden ayrı uyumak hoşuma gitmiyor nedense

Neden salon merak ettim
Bebeğin beşiği odamızda, hep birlikte uyuyoruz, ama beslenme zamanı dönüşümlü uyanıyoruz bebeği alan salona götürüyor işleri öyle hallediyoruz
Sende mi salon ama neden?

Canım dinlenmeyi en çok hakketigimiz bir dönemde kimse kusura bakmasın.
Sevgili eşlerimiz kiymetliler degerliler ama lütfen salonda onlar yatsın madem uyuyamiyorlarsa.
Siz bebiş le yatakkarinizda yatin

Aynısı hepimiz mi dusunmusuz acaba
Ben bebisi emzirirken tek elle zor bela yazıyorum hosumada gidiyor burdaki muhabbet
Phaedra cımın yazilarini okurken bebeği yokmuş kafası yerinde telaşı yokmuş hissine kapılıyorum
Özellikle hastaneydekn bilgilendirme aşamasında birde T trueliving1 de de şaşırmıştım

Neden salon merak ettim

Sende mi salon ama neden?
Bizim için ilk bir ay bebeğe alışma süreci oldu.Benim sezaryenim çok ağrılı acılıydı hala da ağrılarım var. Spinal beni çok etkilemişti. Özellikle baş ağrısı hayatımda hiç yaşamadığım türdendi. Bebekte zor bir bebek olunca bir gün bebekle o yatıyordu salonda bir gün ben. Çok da iyi geldi. Sağolsun sayesinde 6 7 saat uyuyup süt yapıyordum şimdi birleştik bebek ağlayınca eğer süt saati değilse eşim kalkıyor.

Banada aynı gaz damlasını önerdi ama ben 3 kez filan verdim toplamda gazını kendi çıkarıyor. Bazen birden ağlamaları oluyor gazı olduğunu anlıyorum peşine kaka yapıyor zaten genel olarak çok gaz sorunumuz yok bizim doktorda bağırsakları çok iyi çalışıyor demişti

En iyi gaz damlası bu demişti eczacı ne yönden iyi bilmiyorum ama işe yarıyor bende son 1 haftadır falan kullanıyorum günde 1 kez gece veriyorum rahat uyusun diye o da yarın 2. Ay kontrolümüz var çok heycanlıyım kaç kilo aldı çok merak ediyorum

Ben ilkinde annem gidince lohusalıkta biraz salonda yatmıştım gece çok panik oluyordum çünkü memeyi tutturmak çok zordu. Tuttursam da doymuyordu bebek uyurken süt sağardım bir şey izleyerek, biberonda sağılmış sütüm hazır bekliyordum asker gibi uyanmasını. Çok yıpratmıştı beni o süreç baya eriyip bitmiştim

Bunda hiç yatakları ayırmadık geceye kendi yatağımda başlıyorum diğer kızımın odasıyla kendi odam arasında mekik dokuyorum. Sadece cuma ve cumartesi gecesi eşimi kaldırıyorum aslında. Bazı geceler başım tutuyor diğer çocukta uyanmış oluyor o zaman kaldırıyorum ama aksi bir durum yoksa o görev bende

Eskiden bizim doktor başka öneriyordu şimdi bu popüler herhaldeİnşallah güzel geçer kontrolünüz, alsınlar kilolarını güzel güzel üzmesinler bizi

Gaz damlaları bağışıklık mı yapıyor nedir anlamadım ilk zamanlar nurse çok çok iyi geliyordu artık şişenin sonunda etki etmemeye başladı bitti zaten birde bunu deneyeyim bu gaz olayı beni çok sarstı gerçekten ilk oğlumda yaşamadığım için çok acemi kalıyorum gaz sancısında

Yani sezeryan doğum yapan annelerden olarak ne diyeceğimi bilmiyorum yaşayan bilir acısı ağrısı hicbirseye benzemiyor gerçekten,birde üstüne bebek bakımı emzirmesi akilalmaz bir süreç aslında ama hepsini de atlatiyoruz şaka gibi Allah'ın izniyle

Yanlız değilmişim aynen sizin gibi koltuk tv keyfimi desem yoksa tv de ne oynuyor onun bile farkına saatler sonra varmakmı keyif bilemedim ama yatagımın konforunu özledim nekadar süre misafir olacagım evimde acaba

İlk doğumum çok dikişli 3. Doğumda yırtk nedeni ile 5 yerde dikiş vardı bir hafta dikişler zorladı canım ama ben hep batikon ile temizlendim dikişler düşene kadar lekeler olabilir renk değişimi her doğum kendine özel 4. Doğumu yaptım hepsinin kanaması ve lekenmesi farklıydı şöyle sıralanma yapayım sana
İlk doğum 120 sürdü leke
2. Doğum 65 gün
3. Doğum 20 gün
4. 43 gün oldu hala leke devam ediyor bakalım nezaman beyaz görürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…