- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Kızlar ben geceleri mama hazırlarken daha önce kaynattığım içme suyunu bir şişede hazır tutuyorum ama ılık falan değil daha sonra kettle ile içme suyunu kaynatıp şişedeki su ile birleştirip mamayı ekliyorum bi sorun olmaz değil mi?
Canım geçen gün onunla ilgili bir paylaşım görmüştğm ama hangi sayfa hatırlayamadım, takip ettiğim ebelerden biriydi yüksek ihtimalle. sanırım anne sütü 37.5 derece civarındaymış. Mamalar da bu sıcaklıkta ya da oda sıcaklığında hazırlanabilirlermiş. Bazı mama markalarının öenerilerine baktığımda onlar da 40-50 derece diyor yani, vücut sıcaklığında. Bazı yerler 70 derece olmalı derken bazı yerlerde oda sıcaklığında olmalı diyor. Hatta geçenlerde ben de burda sorduğumda Alpi sağ olsun yanıtlamıştı ama sonra paylaşımı görünce biraz araştırdım.Öyle yapma canım bır cezve gıbı bişeyde kaynattıgın suyu ılıt oyle yap. Yani olması gereken öyleymiş. Kaynar suya da mama hazırlanmazmıs mesela ben bazen sıcak yapıyordum hemen ıcmeyecek dıye sogumasın dıye ama oyle olmuyormus ıcmeden önce hemen yapmak lazımmıs.
Bazen bazı olayları gerçekmiş veya rüyaymış gibi yaşıyabiliyoruz canım misal ben dün oğlumu emzirmişim yanıma almışım bi baktım sabah yanımda ama asla hatırlamıyorum bütün gün kendi kendimi tükettim nasıl hatırlamam diye ağlıyormuş tekrar uyutmuşum aç hissini de yaşadım bir kaç kez sana diyeceğim şu ki o aç olsa asla durmazdı ağlardı üzülme 4 saat aç kalması da normal aslında artık hiç kendini üzüp stres yapma ayrıca ben basen dolu dolu emziriyorum üstüne mama veriyorum gece sabaha karşı çok az etmiş oluyor ama doymasa çok ağlar yani eminimKızlar benim kafam karıştı bu akşam, baya vicdan yaptım. Kızı en son 10 gibi emzirdim, ilave sütte verdim. Hatta önce emzirdim, sonra süt verdim, uykuya geçişte tekrar emzirdim. Neyse 2 gibi ağladı emzirdim, 15 dk falan aktif emdi sanırım.
Ancak problem şu ve kendimi çok kötü hissediyorumbu çocuk sanki daha öncede ağladı da emzik verip susturmuşum gibi his var. His diyorum çünkü hatırlamıyorum ağladı mı ağlamadı mı. İnşllah ağlamamıştır, tamamen ben yanlış hatırlıyorumdur. Eşime sordum Zeynep gece hiç ağladı mı diye ağlamadı diyor. Gece yatmadan 12 gibi ilave süt vereceğim diye şartlamıştım kendimi, acaba o yüzden mi öyle bir hisse kapıldım anlamadım. Yaklaşık 3.5-4 saat uyumuş mudur emin değilim, bezini yatmadan önce değiştirmiştim. Şimdi baktım yine boş. Ay kafam çok karışık, vicdanım hiç rahat değil.
Ay çok şükür bezi az da olsa doluymuşKızlar benim kafam karıştı bu akşam, baya vicdan yaptım. Kızı en son 10 gibi emzirdim, ilave sütte verdim. Hatta önce emzirdim, sonra süt verdim, uykuya geçişte tekrar emzirdim. Neyse 2 gibi ağladı emzirdim, 15 dk falan aktif emdi sanırım.
Ancak problem şu ve kendimi çok kötü hissediyorumbu çocuk sanki daha öncede ağladı da emzik verip susturmuşum gibi his var. His diyorum çünkü hatırlamıyorum ağladı mı ağlamadı mı. İnşllah ağlamamıştır, tamamen ben yanlış hatırlıyorumdur. Eşime sordum Zeynep gece hiç ağladı mı diye ağlamadı diyor. Gece yatmadan 12 gibi ilave süt vereceğim diye şartlamıştım kendimi, acaba o yüzden mi öyle bir hisse kapıldım anlamadım. Yaklaşık 3.5-4 saat uyumuş mudur emin değilim, bezini yatmadan önce değiştirmiştim. Şimdi baktım yine boş. Ay kafam çok karışık, vicdanım hiç rahat değil.
Nasıl vicdan yaptıysam ki gözyaşım akmaya hazır halde bekliyorum, emzirdim ağzını kitledi. uykusunu araladım vermeyi düşündüğüm sütü de biberonla verdim. Ayaklarına masaj falan yaparak tekrar uykusunu araladım, emzireyim diye ama artık daha da sert kitledi. En azından doyduğuna emin oldumBazen bazı olayları gerçekmiş veya rüyaymış gibi yaşıyabiliyoruz canım misal ben dün oğlumu emzirmişim yanıma almışım bi baktım sabah yanımda ama asla hatırlamıyorum bütün gün kendi kendimi tükettim nasıl hatırlamam diye ağlıyormuş tekrar uyutmuşum aç hissini de yaşadım bir kaç kez sana diyeceğim şu ki o aç olsa asla durmazdı ağlardı üzülme 4 saat aç kalması da normal aslında artık hiç kendini üzüp stres yapma ayrıca ben basen dolu dolu emziriyorum üstüne mama veriyorum gece sabaha karşı çok az etmiş oluyor ama doymasa çok ağlar yani eminim
Bazen gerçekten yorgunluktan emzirdiğimizi unutuyoruz dün almışım emzirmişim çocuğu yatakta gördüm şok oldum bu ne ara geldi diyorum buraya emzirdiğini asla hatırlamıyorum ama memişler acıktı büyük ihtimalle emmişNasıl vicdan yaptıysam ki gözyaşım akmaya hazır halde bekliyorum, emzirdim ağzını kitledi. uykusunu araladım vermeyi düşündüğüm sütü de biberonla verdim. Ayaklarına masaj falan yaparak tekrar uykusunu araladım, emzireyim diye ama artık daha da sert kitledi. En azından doyduğuna emin oldumyorgunluktan mı oluyor anlamadım inşallah aklım benimle oyun oynamıştır da yanlış hatırlıyorumdur.
5 saatte uyanmasa hiç sorun etmem aslında true, çünkü ben o ne zaman ağlarsa o zaman emziren biriyim. Bu sefer vicdan yapma sebebim çocuk ağladı ama ben beslemedim psikolojisine girmem. Ama dediğin gibi zaten aç olup ağlasa asla emzikle falan durmazdı. Yüksek ihtimalle olmadı öyle bir şey. Yani inşallah
Bizimki asla geçmiyor ya damlada kullandım 2 kez ama yok 2 aya kadar geçer demişlerdi 2 aylık olduk geçmedi çok canımı sıkıyor bu durum üzülüyorumİlk doğduğu zamanlarda vardı canım doktor damla verdi ve göz kanallarına masaj yap dedi o sayede geçmişti
Ben yatağıma kavuştumYanlız değilmişim aynen sizin gibi koltuk tv keyfimi desem yoksa tv de ne oynuyor onun bile farkına saatler sonra varmakmı keyifbilemedim ama yatagımın konforunu özledim nekadar süre misafir olacagım evimde acaba
Sürekli kullanımda belki dediğin gibi olabilir canım. Bir dene inşallah faydasını görürsün gaz gerçekten çok kötü bişey insanı çaresiz bırakıyo. yavrum ıkınıp çıkartamayınca içim gidiyo benimGaz damlaları bağışıklık mı yapıyor nedir anlamadım ilk zamanlar nurse çok çok iyi geliyordu artık şişenin sonunda etki etmemeye başladı bitti zaten birde bunu deneyeyim bu gaz olayı beni çok sarstı gerçekten ilk oğlumda yaşamadığım için çok acemi kalıyorum gaz sancısında
Bu bana da oluyor çok, kalkıp kalkmadığımı hatırlamıyorum. Sanki çocuk bayadır ağlıyordu da ben geç kalktım gibime geliyor bazen. Hatta çoğu şeyi acaba bugün mü yapmıştım dün mü diye düşünüp duruyorum. Beyin aşırı yorgun ve sürekli aynı şeyleri yaptığımız için hatırlayamıyoruz. Benim vücudumda ağrımayan tek bir yer yok valla. İki çocuklu anneleri tebrik ederim cidden nasıl yapıyorsunuz çok çok zor.Kızlar benim kafam karıştı bu akşam, baya vicdan yaptım. Kızı en son 10 gibi emzirdim, ilave sütte verdim. Hatta önce emzirdim, sonra süt verdim, uykuya geçişte tekrar emzirdim. Neyse 2 gibi ağladı emzirdim, 15 dk falan aktif emdi sanırım.
Benimkide uyanınca ihh mihhh elleriyle uğraş verip tepinen masum kuş agliyamiyor bazenıNasıl vicdan yaptıysam ki gözyaşım akmaya hazır halde bekliyorum, emzirdim ağzını kitledi. uykusunu araladım vermeyi düşündüğüm sütü de biberonla verdim. Ayaklarına masaj falan yaparak tekrar uykusunu araladım, emzireyim diye ama artık daha da sert kitledi. En azından doyduğuna emin oldumyorgunluktan mı oluyor anlamadım inşallah aklım benimle oyun oynamıştır da yanlış hatırlıyorumdur.
5 saatte uyanmasa hiç sorun etmem aslında true, çünkü ben o ne zaman ağlarsa o zaman emziren biriyim. Bu sefer vicdan yapma sebebim çocuk ağladı ama ben beslemedim psikolojisine girmem. Ama dediğin gibi zaten aç olup ağlasa asla emzikle falan durmazdı. Yüksek ihtimalle olmadı öyle bir şey. Yani inşallah
Çok uzun sürüyormuşCanım bende normal doğum yaptım, çok değil ama dikişlerim vardı. 1. Ay kontrole gittiğimde yolundaydı her şey ama sızlama vardı arada. Doktorum bu dikişlerin tamamen geçmesine 2 ay demişti. Ağrının veya sızlamanın şiddetine göre bir kontrol ettirebilirsin ama 2 aya kadar tamamen iyileşme olmuyormuş
Ben dd öyleyim uyanır uyanmaz saate bakıyorum., emme süresine bakıyorum. Karınları tok, altları da kuru olsun da. Yapabileceğimiz en önemli şey o şu andaBenimkide uyanınca ihh mihhh elleriyle uğraş verip tepinen masum kuş agliyamiyor bazenı
yoksa sadece açsa bende ona uzuliyorum hadi duymasam diye
Dipdibe yatiyoruz yataklarimiz yanyana
5 buçuga dogru uyanmış
İsim ilk anda saate bakmak oluyor
Yine çok mu uyuduk diye
Walla artık ne yapayım kaldirmiyorum da
Bu düzen böyle gideeck galiba
Damladan sonra göz pınarlarına sürekli masaj yaptın mı? Ilık suyla biraz silip sonra göz pınarlarına masaj yaparsan inşallah sorununuz ortadan kalkacaktır. Ben emzirirken bile aklıma geldikçe ovalardım az birazBizimki asla geçmiyor ya damlada kullandım 2 kez ama yok 2 aya kadar geçer demişlerdi 2 aylık olduk geçmedi çok canımı sıkıyor bu durum üzülüyorum
İlk günden beri hepimiz yatak odasındayız. Başlarda gece uyanmak, tam uyuyamamak falan iyice germişti beyimizi. Ama ısrarla ne gönderdim, ne kendim gittim.Kızlar geceleri yatak odasında eşinizle mi uyuyorsunuz? Ben bu zamana kadar hep salonda yattım daha konforlu geliyordu tv açık falan.. Eşleriniz gece uyuyabiliyor mu ? Bizim kız biraz mızmızlanıyor uyurken sürekli bi ses çıkarma halinde
Aynı şeyleri, aynı zamanlarda yaşıyoruz hep. Ben gece karanlığında almıyorum aramıza. Gün ağamış oluyor. Ama her karanlıkta uyandığımda eşimi dürtüp, çocuk nerde, aramızdaydı işte diyorum. İkimizde safça beşiğe bakıp tekrar yatıyoruzBazen bazı olayları gerçekmiş veya rüyaymış gibi yaşıyabiliyoruz canım misal ben dün oğlumu emzirmişim yanıma almışım bi baktım sabah yanımda ama asla hatırlamıyorum bütün gün kendi kendimi tükettim nasıl hatırlamam diye ağlıyormuş tekrar uyutmuşum aç hissini de yaşadım bir kaç kez sana diyeceğim şu ki o aç olsa asla durmazdı ağlardı üzülme 4 saat aç kalması da normal aslında artık hiç kendini üzüp stres yapma ayrıca ben basen dolu dolu emziriyorum üstüne mama veriyorum gece sabaha karşı çok az etmiş oluyor ama doymasa çok ağlar yani eminim
Benim bebeğimin de gaz sancıları çok ana dikkat ediyorum da özellikle geceleri. Hatta aynı zamanda bende de gaz problemi oluyor. Sanırım yediklerim beni rahatsız ederken sütten geçip onu da benzer zamanda rahatsız ediyor. Dün örneğin kuru kayısı yemiştim mahvetti ikimizi deBen hiç probiyotik kullanmadım sadece gaz ilacı kullanıyorum sab simplex hergün kakasını yapıyor her alt değiştirmede hatta gaz sancılarımıx oluyor bazen ama tüm gün seğil özellikle gece 4-7 arası o da hareketsiz kalıyor muhtemelen o yüzden oluyor ekstra bide elma yağı sürüyorum ayaklarına o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?