2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım geçen gün onunla ilgili bir paylaşım görmüştğm ama hangi sayfa hatırlayamadım, takip ettiğim ebelerden biriydi yüksek ihtimalle. sanırım anne sütü 37.5 derece civarındaymış. Mamalar da bu sıcaklıkta ya da oda sıcaklığında hazırlanabilirlermiş. Bazı mama markalarının öenerilerine baktığımda onlar da 40-50 derece diyor yani, vücut sıcaklığında. Bazı yerler 70 derece olmalı derken bazı yerlerde oda sıcaklığında olmalı diyor. Hatta geçenlerde ben de burda sorduğumda Alpi sağ olsun yanıtlamıştı ama sonra paylaşımı görünce biraz araştırdım.

İşin özü tek bir doğru yok bu işte. Mesela benim bebeğim oda sıcaklığındaki mamayı da içen bir bebek, sütüm dışardaysa ısıtmadan veriyorum. Mama hazırlarken de çok ama çok az ısıtıyordum

Kızlar benim kafam karıştı bu akşam, baya vicdan yaptım. Kızı en son 10 gibi emzirdim, ilave sütte verdim. Hatta önce emzirdim, sonra süt verdim, uykuya geçişte tekrar emzirdim. Neyse 2 gibi ağladı emzirdim, 15 dk falan aktif emdi sanırım.

Ancak problem şu ve kendimi çok kötü hissediyorum bu çocuk sanki daha öncede ağladı da emzik verip susturmuşum gibi his var. His diyorum çünkü hatırlamıyorum ağladı mı ağlamadı mı. İnşllah ağlamamıştır, tamamen ben yanlış hatırlıyorumdur. Eşime sordum Zeynep gece hiç ağladı mı diye ağlamadı diyor. Gece yatmadan 12 gibi ilave süt vereceğim diye şartlamıştım kendimi, acaba o yüzden mi öyle bir hisse kapıldım anlamadım. Yaklaşık 3.5-4 saat uyumuş mudur emin değilim, bezini yatmadan önce değiştirmiştim. Şimdi baktım yine boş. Ay kafam çok karışık, vicdanım hiç rahat değil.

Bazen bazı olayları gerçekmiş veya rüyaymış gibi yaşıyabiliyoruz canım misal ben dün oğlumu emzirmişim yanıma almışım bi baktım sabah yanımda ama asla hatırlamıyorum bütün gün kendi kendimi tükettim nasıl hatırlamam diye ağlıyormuş tekrar uyutmuşum aç hissini de yaşadım bir kaç kez sana diyeceğim şu ki o aç olsa asla durmazdı ağlardı üzülme 4 saat aç kalması da normal aslında artık hiç kendini üzüp stres yapma ayrıca ben basen dolu dolu emziriyorum üstüne mama veriyorum gece sabaha karşı çok az etmiş oluyor ama doymasa çok ağlar yani eminim

Ay çok şükür bezi az da olsa doluymuş

Nasıl vicdan yaptıysam ki gözyaşım akmaya hazır halde bekliyorum, emzirdim ağzını kitledi. uykusunu araladım vermeyi düşündüğüm sütü de biberonla verdim. Ayaklarına masaj falan yaparak tekrar uykusunu araladım, emzireyim diye ama artık daha da sert kitledi. En azından doyduğuna emin oldum yorgunluktan mı oluyor anlamadım inşallah aklım benimle oyun oynamıştır da yanlış hatırlıyorumdur.

5 saatte uyanmasa hiç sorun etmem aslında true, çünkü ben o ne zaman ağlarsa o zaman emziren biriyim. Bu sefer vicdan yapma sebebim çocuk ağladı ama ben beslemedim psikolojisine girmem. Ama dediğin gibi zaten aç olup ağlasa asla emzikle falan durmazdı. Yüksek ihtimalle olmadı öyle bir şey. Yani inşallah

Bazen gerçekten yorgunluktan emzirdiğimizi unutuyoruz dün almışım emzirmişim çocuğu yatakta gördüm şok oldum bu ne ara geldi diyorum buraya emzirdiğini asla hatırlamıyorum ama memişler acıktı büyük ihtimalle emmiş vallahi uykusuzluk yorgunluk hormonlar bence iyi dayanıyoruz eşim diyorki geceleri beşik yerine beni sallıyorsun inanamadım bu kadar dünyayla iletişimi kesip uyumama

Yanlız değilmişim aynen sizin gibi koltuk tv keyfimi desem yoksa tv de ne oynuyor onun bile farkına saatler sonra varmakmı keyif bilemedim ama yatagımın konforunu özledim nekadar süre misafir olacagım evimde acaba
Ben yatağıma kavuştum salonun keyfi bi başka ama yatağımda yatmak daha iyi geldi.. hem eşlerde rahat uykuya alışıyor,benimki ben salonda yatarken yatak odasında kapıyı kapatıp yatardı şimdi bebek her mızmızlandığındA kalkıp bakıyor biraz bu durumdan şikayetçi ama hiç kusura bakmasın

Sürekli kullanımda belki dediğin gibi olabilir canım. Bir dene inşallah faydasını görürsün gaz gerçekten çok kötü bişey insanı çaresiz bırakıyo. yavrum ıkınıp çıkartamayınca içim gidiyo benim

Bu bana da oluyor çok, kalkıp kalkmadığımı hatırlamıyorum. Sanki çocuk bayadır ağlıyordu da ben geç kalktım gibime geliyor bazen. Hatta çoğu şeyi acaba bugün mü yapmıştım dün mü diye düşünüp duruyorum. Beyin aşırı yorgun ve sürekli aynı şeyleri yaptığımız için hatırlayamıyoruz. Benim vücudumda ağrımayan tek bir yer yok valla. İki çocuklu anneleri tebrik ederim cidden nasıl yapıyorsunuz çok çok zor.

Ateşim yüksek diye acile gittim hiç birşey yapmadılar. Parol ve antibiyotik verdiler. Bir serum yaparlar kendime gelirim diyordum ama emzirirken işte veremiyorlar. Ateşim 37 civarına düştü ama o kadar yorgun ki her yerim kendimi taşıyamıyorum. Bir yaz gelseydi iyiydi sıcaklar psikolojik olarak iyi hissettirirdi

Benimkide uyanınca ihh mihhh elleriyle uğraş verip tepinen masum kuş agliyamiyor bazenı
yoksa sadece açsa bende ona uzuliyorum hadi duymasam diye
Dipdibe yatiyoruz yataklarimiz yanyana
5 buçuga dogru uyanmış
İsim ilk anda saate bakmak oluyor
Yine çok mu uyuduk diye
Walla artık ne yapayım kaldirmiyorum da
Bu düzen böyle gideeck galiba

Çok uzun sürüyormuş birliktelik için de en az o kadar beklemek lazım demek ki. Korktum canım acıyacak diye

Ben dd öyleyim uyanır uyanmaz saate bakıyorum., emme süresine bakıyorum. Karınları tok, altları da kuru olsun da. Yapabileceğimiz en önemli şey o şu anda

Bizimki asla geçmiyor ya damlada kullandım 2 kez ama yok 2 aya kadar geçer demişlerdi 2 aylık olduk geçmedi çok canımı sıkıyor bu durum üzülüyorum
Damladan sonra göz pınarlarına sürekli masaj yaptın mı? Ilık suyla biraz silip sonra göz pınarlarına masaj yaparsan inşallah sorununuz ortadan kalkacaktır. Ben emzirirken bile aklıma geldikçe ovalardım az biraz

İlk günden beri hepimiz yatak odasındayız. Başlarda gece uyanmak, tam uyuyamamak falan iyice germişti beyimizi. Ama ısrarla ne gönderdim, ne kendim gittim.

Tabi bunda kışın evde olmasının çok payı var. İş dönemi olsa kesin ayrı yatardı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Aynı şeyleri, aynı zamanlarda yaşıyoruz hep. Ben gece karanlığında almıyorum aramıza. Gün ağamış oluyor. Ama her karanlıkta uyandığımda eşimi dürtüp, çocuk nerde, aramızdaydı işte diyorum. İkimizde safça beşiğe bakıp tekrar yatıyoruz

Bu sabah 9da ağlamayla uyandım. Dedim kalk hemen mama yap geceden beri aç kaldı, bende altını açayım. Uyumuş kalmışız. Adam yok diyor verdik ya sabah 6da Allahtan herşeyin saatini yazıyorumda ikna oldum beyin göçmek üzere sanırsam

Benim bebeğimin de gaz sancıları çok ana dikkat ediyorum da özellikle geceleri. Hatta aynı zamanda bende de gaz problemi oluyor. Sanırım yediklerim beni rahatsız ederken sütten geçip onu da benzer zamanda rahatsız ediyor. Dün örneğin kuru kayısı yemiştim mahvetti ikimizi de Nurse harveys ve probiyotik birlikte kullanmama rağmen bütün gece kıvranmaktan uyumadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…