2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben sadece su ile yıkama yapabildim. Hem ağrı sızı çok oldu hem de korkumdan hiç dokunmadım bile. Sanırım benim de çok geç iyileşecek çünkü hala tuvaletten sonra hafif kanama oluyor arada Ben de seviniyordum 40 çıkmasına az kaldı. En fazla o kadar sürer iyileşmesi diye

Kızlar süt sağınca insanın sinirleri bozuluyor gerçekten hiç gelmiyor ki gerçi emzirdim sağıyorum şimdi dişçiye gidicem diye ama hiç ilk günler gibi değil. Benim bebek doymasa o kadar kaka yapmaz herhalde günde 10 11 bez değiştiriyorum. Şimdi sağınca doymuyor mu acaba dedim. Bu saban biraz emzirmek için zorladım, zorlamaz olaydım yine kustu

Reflüsü mü var acaba

Ay sorma. Sağım benim de kabusum oldu. Hastanede emmesi azalmışken mastit olmayayım diye sağdığım sütün miktar bir gün sağamayınca yüzde seksen azalmıştı. (Hala da çok artmadı) Neyse ki bizimkilerin çekiş kapasitesi pompalardan çok daha yüksek. Kakadan ziyade çiş sayılıyor doyma kriteri olarak. En az 6 dolu bez gibi. Doyup doyamadığını anlıyorsundur ama bence. Mesela benimki paso memede, eskiden on dk çektiği memeyi yarım saat emiyor, resmen aksırıp tıksırana kadar içiyor

Benimki de 1. Aydan sonra hiç kg almamış geçen haftaki kontrole göre, bu perşembe ak koyun kara koyun belli olacak. İyi olsun miniklerimiz

Beynimiz bizimle oynuyor gerçekten şu dönemi sağ Salim atlatsaydık biraz büyüseler bizde alışsak filan neyse yaza inşallah

Bende emzirdikten sonra sağınca gelmiyor sütüm yok mu diyorum ama çiş ve kaka sayımız iyi sadece geceleri 40 ml mama veriyorum. Ama neden sağınca gelmiyor anlamıyorum bide elektikli pompa ile sağmama rağmen neden çok süt gelmiyor anlamıyorum

Sorması ayıp 40 ml nasıl ayarlıyorsun. Özellikle mi 40 yoksa 40 mı ıcıyor hanı 30-60-90 cc lık ya ölçü

Reflüsü mü var acaba
Olabilir canım emzirmeden altını alıyorum, burnu açılacaksa açıyorum ki kusmasın oynatmayayım diye. Emzirme bitince dik tutuyorum yine de kusacaksa kusuyor
İnsanın morali bozuluyor gerçekten sağınca bence bir sebepte sağıma alışık değil memeler. Dün ben emziriyordum benim büyük kız bir sıktı mememi çocuğun saçı üstümüz başımız terliğime kadar süt oldu Eşim diyor ki bu sıkmakla mı oldu mübarek bu nasıl bir şey inek gibi Ben sabah sağdım 90 cc geldi zorla. Şimdi eve geldim yine sağıyorum 70 cc gibi çıktı dökücem bunu. Yani 5 saatte 70 cc birikmesi az gibi.

Çok çişli bezde çıkıyor aslında ya bilmiyorum ki benim kızım memede çok kalmakta istemiyor. Diğerini emzirirdim saatlerce bende ama bu hemen öğürüp kusuyor zorla da veremiyorsun

Of inşallah almıştır canım ya emzirdikten sonda biberonla takviye ver sen istersen sağdığını. Bende öyle yapıcam

Bence bebeklerin çekiş gücü kesinlikle daha iyi. Geçen keşfetti gördüm süt gizemi sever diyordu biberona çorap geçirmişti. Ben hiç mama vermedim ama baktım olmuyor veririm. Benim kızda ishal ve kusma var. İlk ay 1600 aldı sonra hasta oldu filan 8 günde sadece 100 gram almıştı. Biraz gözlemlicem ona göre olmadı bende mama vericem

Bebeğim sadece kucağımda uyuyor bırakınca uyanıyor Gündüz veya gecenin bir kısmı böyle. Kolik sancılarından dün gece de yine uyumadı

Çünkü bebeğin çekim gücü ile elektriklininki bir değil. Bebek emdikçe salyasından bile beyine sinyal gidiyor süt üretmeye devam eder memeler. Ama elektrikli pompanın öyle bir görevi yook. Kalan sütü çekmiştir o an. Endişelenmeyin yani bu konuda. Memelerin sağoma alışması için düzenli sağım lazım. O yüzden işe başlamadan 20 gün ömce sağöaya başlayın ki memeler alışsın derler.

Ya bana bişey dememişti doktor masaj yap diye bugün kontrole gidince söyledi yapcam her gün inşallah geçer

Elma yağı dene birde kurutma makinesinin 1. Kademesinde ayaklarına ve karnına sıcak tutuyorum akşamları ben baya rahatlatıyor

Kalça usg de sıkıntı çıktı ya moralim bozuk bir daha ki ay tekrar bakılcak inşallah düzelir Çok endişeliyim büyük beze geç büyük zıbın giydir dedi bana
Geçmiş olsun canım, kesinlikle düzelir çünkü düzeliyor birazcık dikkat etmek gerekiyor sadece

Kızlar bebeğim çok balgamlı ilaç kullanıyorum ama ememiyor sütüm azaldı farkediyorum sütümün kesilmesinden korkuyorum ne yapmam lazım lütfen yardım edin
Sütten önce şu an bebeğin sağlığı önemli. Lütfen başka bir doktora daha götürün. Eğer bebek ememiyorsa bu riskli bir durum.

Sütten önce şu an bebeğin sağlığı önemli. Lütfen başka bir doktora daha götürün. Eğer bebek ememiyorsa bu riskli bir durum.
2 gündür acil kapısındayım bebeğimin sağlığı için tabiki 3 tane ilaç verdi kullanıyorum emiyor ama çok az hasta olduğu için hep uyumak istiyor cok yorgun 5 6 kez soruyor göğsümü uyuyor zorla uyandırıyorum boğazı dolu olduğu için ememiyor ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…