2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çocuk doktoru mu ilaç verdi? Biz bu durumdan 1 hafta hastanede yattık o yüzden görünce dayanamadım.

İnşallah düzelir çok moralim bozuldu bu ay nasıl geçicek bana hiç bilmiyorum
Haklısın endişe etmek de ama kalça ultrasonu zaten erken teşhis olsun diye çekiliyor. Erken olduğu için çok daha kolay ki bir şey yapmaya gerek bile olmadan bir sonraki ultrasonda iyi çıkacak ölçümleri

Bizim oldu tek gözü hep akıyordu çapak oluyordu doktora söyledim damla verdi bir hafta kullandım geçmedi. Göz kanalına masaj ve çay pansumanıyla geçirdim. Çayı 2 gün yaptım hemen geçti valla
Ya çayı bende denedim ama masaj yapmamıştım birde bunu deniycem çay ve masaj bakalım düzelicekmi bu kez. Çayı günde kaç kez uyguladın acaba ?

Benden doyana kadar emdiği için takviye vermeye gerek görmedim ama bakalım, perşembe doktoru ne diyecek.

Kusma konusunda bizimki de öyle. Kusacağı yoksa emzirdikten sonra amuda kaldırsan da kusmuyor, kusacağı varsa omzunda dik pozisyonda gaz çıkarırken böööğr diye çıkarıyor. Ay hiç sevemedim şu kusma işini, bizimki hastalıktan önce kusmaZdı hiç. Bu hastalıklar reflü de yapıyormuş gerçi ama bizimkiler balgamla bağlantılı bence. Oğlanın okulunda alt sınıflarda influenza da başlamış zaten. Mayın tarlasında gibi hissediyorum kendimi.

Kızlar bebeğim çok balgamlı ilaç kullanıyorum ama ememiyor sütüm azaldı farkediyorum sütümün kesilmesinden korkuyorum ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Çok geçmiş olsun. Bizimki rsv kaynaklı bronşiolit geçirdi ve hastanede yattı. O süreçte ilk birkaç gün burnunun tıkalı oluşu yüzünden hiç ememedi neredeyse, serum takviyesi verdiler. Umarım o kadar ciddi bir tablo yaşamazsınız ama çişli bezleri takip etmekte fayda var. Yeterince beslenemiyorsa destek verilmesi gerekebilir. Bu arada emiyormuş gibi sütü birkaç saatte bir sağmak lazım (gece dahil). Yoksa kesilmese bile azalabilir.

Haklısın endişe etmek de ama kalça ultrasonu zaten erken teşhis olsun diye çekiliyor. Erken olduğu için çok daha kolay ki bir şey yapmaya gerek bile olmadan bir sonraki ultrasonda iyi çıkacak ölçümleri
Erken doğdu ya bizimki o yüzden böyle çıkmıştır diye umut ediyorum toparlayacağını düşünüyorum ama ana yüreği en ufak şey bile moral bozuyormuş

Ateşi yok ama öksürük hırıltılı solunum balgam var doktor dınledı sırtını felan kulağına gozune bogazına baktı ilaç verdi korkuyorum tekrar mı gotursem

Evet özele gittik yarın bide devlet hastanesine mi götürsem gercekten bende dayanamıyorum hem hasta hem aç
Özel beni birşey yok deyip eve gönderdi çocuk tıkanık ememiyor diye devlete gittim hemen yatış verdiler. Bebekler yetişkinler gibi burnu tıkalı olunca ağzından nefes alamıyor o yüzden burnunu devamlı aç. Zaten tıkalı olduğu için süt içemiyor. Ne olur ne olmaz arkadaşım sen bir de devletteki çocuk doktoruna götür.

Ya çayı bende denedim ama masaj yapmamıştım birde bunu deniycem çay ve masaj bakalım düzelicekmi bu kez. Çayı günde kaç kez uyguladın acaba ?
Masajın yapılışına internetten bakın göz kenarından burna doğru sert bir şekilde bastırın, çayı da poşet çayı soğuduktan sonra gözünü komple silin. Günde 2 kez yaptım 2 günde geçti. Bende kafama çok takmıştım ama geçti çok şükür sizinkide geçer merak etmeyin.

Benim büyük influenza ne yazık ki. Ama ben hemen şuruba başladığım için hafif geçiriyor. İlk bir gün ateşi 40larda gezdi. Ateş düşürücü falan işe yaramadı. Bebeğimde dün gece iki defa öksürdü sabaha kadar yatamadım tekrar mı bulaştı diye. Devamlı ateş takibi yapıyorum şükür şimdilik sıkıntı yok.Sizin minikte öksürük var mı hala?

Ateşi yok ama öksürük hırıltılı solunum balgam var doktor dınledı sırtını felan kulağına gozune bogazına baktı ilaç verdi korkuyorum tekrar mı gotursem

Bizimkinin hiç ateşi çıkmadı. İlk acile gittiğimizde ciğere inmemişti, derin burun temizliği yaptılar, evde de burun temizliği yapın deyip gönderdiler ama iki gün içinde ciğere indi. Solunumun zorlandığı belli oluyordu. Solunum sayısı artmıştı, göğsü hızlı hızlı inip kalkıyordu ve emmesi çok zayıflamıştı. Solunumunda bir sıkıntı yoksa burnunu iyice açmayı deneyin serum fizyolojik ve aspiratörle (acilde bize elektrik süpürgesiyle çekilen aspiratörlerden önerdiler hatta, çoğu doktor bu kadar küçük bebeğe aspiratör önermiyor ama acilde ve serviste kullandıkları vakumlu aspiratörlerin yanında bizim ağızla çekilenler çok masum kalıyor). Burnu açık olmasına karşın yine enemiyorsa, bir uzmana göstermekte fayda var. Acile gitmek yerine kendi doktoruyla iletişime geçseniz daha iyi olabilir ama acile giderseniz de, devlete bile gitseniz küçük bebek olduğu için solunum sıkıntısı ihtimali de varsa hiç bekletmeden bakıyorlar genelde.

Ay çok geçmiş olsun. İnfluenzada etkili bir ilaç var mı gerçekten, yoksa semptomatik tedavi mi? Öksürük geçmedi bizim, doktoru tam toparlanma 6 haftayı bulur dedi. Biz zaten eve dönemedik henüz, annemdeyiz. Evler çok yakın, büyük oğlumu okuldan alıp eve götürüp buraya dönüyorum. Bazen bebek de geliyor bizimle, bu hafta doktor kontrolünden sonra döneriz diyorduk ama bilemiyorum. Doktoru da dönün eve, deli misiniz diyor da bilemiyorum bir kez daha ciğer enfeksiyonu geçirirse ne olur

Spring05 canım forbiome probiyotiği günde kaç damla olarak söyledi doktor,
Antibiyotiğimiz pazar bitti şuan durumları iyi diye boşuna götürmek istemiyorum hastaneler riskli zaten o arada kendim başlamak istedim probiyotiğe bunu aldım ama kaç damla vermem gerekiyor bilmiyorum sana soruyum dedim

Bence etkili. Semptomların üzerinden iki gün geçince kullanmanın bir anlamı yokmuş içeriğinde de yazıyor zaten bu. Ama hemen kullanınca ateş kontrol altına alınıyor burun akıntısı geçiyor iki güne. Ben böyle gözlemledim.
Bebişin de kontrolü dündü. Doktor dinleyip baktı şu an bir sıkıntı yok dedi. Eve geldik gecesine iki kere öksürünce kabus gibi oldu bana.Eninde sonunda döneceksin ne de olsa. Büyüklere de üzülüyorum ben bir oda da diğer kızım bir odada

Hangi ilaç bu arada? Aklımızda olsun, gerekirse doktoruna sorarım. Bizimki kolay kolay ilaç verme taraftarı değil. Büyüklere de yazık tabii ama onlar bir nevi kurtardılar artık kendilerini. Aman, onları da Allah esirgesin tabii beterinden

Enfluvir ilacın ismi.Tabiki rabbim beterinden saklasın inşallah

kızlar selam, benim bebeğim hep huzursuz doğru düzgün uykusu olmayan hep ıkınan bebek.. doktor kolik teşhisi koymuştu ama bebeğimin kakasının günde 10 defa olmadı kakads mukus olması şuan doktor laktoz intoleransından şüpheleniyor ne yazık ki kilo alımı da çok kötü seviyelerde benzet problemi yaşatan var mı aramızda b

Az önce büyük kızın yatağında emziriyim bir yandan da kitap okuyalım dedim. Öyle bir kustu ki kucağımdan iç çamaşıra ordan yorgana kadar. Bir yandan büyüğü ağlıyor yorganıma kustu diye. Yıkıyorum şimdi ben nefret ettim kusma sürecinden bizimki de kusmazdı ya hastalıktan sonra böyle oldu. Allah beterinden korusun ama yıprandık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…