2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Uyusun diye gözünün içine baktığım bebem sonunda uyudu. Şimdi kahve mi içsem, çamaşırları mı assam, uyusan mı ben napsam. Sabah 10.30’da akşam yemeğimi yapmıştım Allahtan.
Benimki de sabah 9 dan beri şimdi uyudu benim planım çamaşırları çamaşır yıkayıp bir kaç parça ütü yapıp evi süpürüp hazırlanıp dışarı çıkmak olacak yarın yılbaşı çekilişi varmış hediye alıcam büyük kızımın arkadaşına. Limit ne diye Allahtan özelden sormuşum minimum 700 dedi öğretmeni. Pahada hafif ama çocukları sevindirecek bir şey olsun yazmışlar postta sormasam ufak bir şey alabilirdim

Ya bilmiyordum rutin bir kontrol için gideceğimizi o zaman belli olur öyleyse ya çok gülüyoruz öyle yapınca ama tabiki inşallah sağlık problemi değildir kimsenin olmasın bebeklik anısı olarak kalsın

Çok zor oluyor eğer pompa varsa iyice boşaltmanız rahatlatır ben hastaneye gittiğimde çok ilerlememişti hastane tipi pompayla boşaltınca rahatsızlığımın hepsi geçmişti
Manuel var deniyorum bir damla gelmiyor sinirlerim bozuldu napcam dünde bu memeyi emzirdim hep gece sabah geceden bu saate oğlumun bezi dolmadı tıkanmış herhalde

Manuel var deniyorum bir damla gelmiyor sinirlerim bozuldu napcam dünde bu memeyi emzirdim hep gece sabah geceden bu saate oğlumun bezi dolmadı tıkanmış herhalde
Benim elektrikli vardı lansinoh ve kiwi ikiside bir damla gelmedi yetmiyor böyle durumlarda sanırım bebek emmesi de rahatlatabilir aslında bilmiyorum o zamanlarda emmiyordu kızım ama hastane tipi çok güzel boşaltmıştı hatta hiç çıkmadığı kadar sütüm o zaman çıkmıştı muhtemelen birikip tıkandığı için birde bir video izlemiştim atayım size öyle yapıp evde sağarsanızda belki işe yarar biraz olsun iyi gelmişti bana

Min 700 biraz şovmuş yalnız

Kızlar birazdan bi kız arkadasım gelecek evim dağınık değilde bebekle oturma odasındayız burası biraz dağınık açıkçası sorun olur mu ya diyorum ki olmaz sonuçta bebekli ev arkadasım halimide bebeğimin durmadığınıda biliyor ama bilemedim

Evini sorun edip laf söz edecek biriyse zaten hiç arkadaşın olmamıştır

Ben az uyudum canım hamilelikte ilk aylar bir aşırı uykum gelirdi ama hamileliğim stresli geçti benim önce iş stresim çok fazlaydı. Onu atlattım yazın tatil oldu eşimin ailesinin memleketine gittik onlar beni ayrı strese soktu sonra taşınma telaşımız tayin telaşımız derken yani hiç birşey anlamadım, stresli olduğum için belki de çocuğa geçti böyle işte. Okuyordum çünkü hamilelikte yaşanan sıkıntılardan çocuklar huzursuz olur diye dikkat etmeye çalışsam da insan faktörleri işte. Ya bende sonra üzülüyorum öyle hissetmemem gerekiyor sanki yorulmamam gerekiyor gibi ama gerçekten çok yoruldum ya. Uyumaması, hiç dinlenemem beni sarstı artık. Ben mi uyku saatlerini ayarlayamadım. Kucakta mı çok tuttuk neyi yanlış yaptık bilemiyorum.

Benimde 10cc ancak geliyordu hafif ateşim de yüksekti mastit olmuştum böyle durumlarda doktor antibiyotik veriyormuş süte geçen ancak bebeğe zararı olmayan.Ben 5 gün kullandım 2-3. Güne doğru geçti.Ters emzirme,ılık havlu duş vs yaptım ama en etkili antibiyotik ve ters emzirme oldu galiba.

Canım 4 kez oldum mastit. Benim kadar tecrübelisi yoktur herhalde daha doğrusu süt bezi tıkanıklığı oluyor ama eğer üşüme titreme ateş olursa artık mastite çeviriyor. Ben 4 5 gün önce yine oldum o mastitti. Yani ilk kez ateşim yükseldi 38,5 a kadar çıktı. Eğer ateşin varsa antibiyotik şart zaten. Acile yada hastaneye gitsen de birşey yapmıyorlar. Antibiyotik yazar yani onu yapar ancak. Birde parol verir. Sürekli iki parmağınla dairesel masaj yap. Birde sıcaktan ziyade soğuk uygulama daha iyi geliyor bana. Yani sıcak duşa girip yumuşasın sonra buz koyuyordum. Ve sık emzirmek gerekiyor. O kadar zor birşey ki gerçekten umarım çabuk geçer benim sonuncusu 3 günde geçti. Diğerleri bir buçuk günde falan geçmişti

Titredim sabaha kadar bende ağrısı zaten koluma vuruyor ateşim çıkmadı ama göğsüm ateş gibi Ahh çok zormuş cidden ilkkez yaşıyorum ben zaten şuan soğuk algınlığı için antibiyotik kullanıyorum parılda içiyorum antibiyotiğe rağmen böyle olması ona da etki etmesi gerekir sonuçta birde şeyi merak ettim bu şekilde olunca eklem ağrısı baş ağrısı yaşadın mı onları da ekstra mı yaşıyorum ben

Antibiyotik içiyorum ama hastalığım için verilmişti bi kaç gündür içiyorum gitsem ekstra başka antibiyotik mi başlayacak

Kızlar 40 olmasa da 49.gün kontrolüne geldim. evime yakın diye devlete gittim. Vajinal muayene yapıldı, smear 3 yılda bir yapılıyormuş o sebeple onu yapmadılar. Bir de ilişki sonrası lekelenmem olmuştu, içerde kalan eski kandır dedi, her şey normalmiş. Gitmeyen arkadaşlara bilgi olsun diye yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…