2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimde 2.ay kontrolümüz vardı bugün. Bende 40sonrası için girecektim ama vazgeçtim. Daha sonra gideceğim ona.

2ayrı Dr ve Asm olarak 3 farklı kg/boy ölçümümüz vardı bizim. Hepsi hem boyu hem kiloyu farklı ölçmüştü. Bu Dr göre 23 günde 650gr alıp 5 cm uzamışız diğer Dr ölçümü baz alırsak 14 günde 50 gr vermişiz salı günü aşılar için Asm deyiz. Bakalım orası ne diyecek

Koltuk altları pişik olacak gibi olmuş. Yıkarken temizliyordum ama kurulama aşamasında hiç aklıma gelmemişti kurulamak öyle detaylı. Ev sıcak ama bizde acayip bir telaş oluyor eşimden kaynaklı. Herşey paldır küldür. Her banyomuz heyecanlı Pişik kremi sürebilirsin dedi. Benim gibi acemi annelerin bilgisi olsun. Neyseki her gidişimizde tamamen soyup muayene ediyor. Bezini bile açıp bakıyor

Rota ve menenjit aşısını Asm de yapılacak olan 2.ay aşıları geçsin 3.ayda yaparız dedi.

Bereden olabilir. Bizimki hiç taktırmıyor. Çıkarana kadar uğraşıyor. Çok gerekirse çene altından bağlanan şapkalardan vardı onları takıyorum. Kız mı erkek mi bilmiyorum ama belki erkek bebekler içinde o tip şapkalar vardır.

Eklentiler

• 1000009967.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 45

Bence rahatsız oluyorsa takmasın, zaten Büyümüş yeteri kadar. Bizimki yenidoğanken de taktırmıyordu gerçi, anca banyodan sonra bir iki saat.

Bence rahatsız oluyorsa takmasın, zaten Büyümüş yeteri kadar. Bizimki yenidoğanken de taktırmıyordu gerçi, anca banyodan sonra bir iki saat.
Evet bende istemiyorum ama annem korkuttu beni kulağı hava alirsa kulak ağrısı çeker ozmn çok ağlar diye dikkat et diyor bende öyle ypyom ama artık takmicam yapck bişe yok

Bunu da denedm çok inatçı bir oğlum var maalesef canm

Bebeğinizin miktar olarak çok kustuğu oluyor muydu, bizimki bazen miktar olarak baya kusuyor bugün korkup doktora götürdüm bende

Başlamaz bence ben diş doktorunun verdiği antibiyotiği kullandımfarketmiyor
O zaman gitmemin bir anlamı yok gibi evde deli gibi herşeyi deneyip ağlıyorum buz koydum ve buzun soğukluğunu dahi hissetmiyorum öyle yanıyor içerden duşa girdim sıcak su tutayım dedim yine aynı üstelik memenin altı baya kıpkırmızı olmuş

Yok hepsini birden oldu ya 3 aşı birden o yüzden de çok canı yandı minik kuşumun ama çok şükür bugün iyiydi

Verem ateş yapmıyormuş kuzum hemşire öyle dedi bize ama çok huzursuz oluyor tabi ateş takibi yapmakta fayda var, çok huzursuz olursa şurup verebilirsin
Verem ateş yapıyor canım bende ebeyim yani kesin yapıcak diye bişey yok ama yan etkileri arasında var. Verdim zaten calpol toparladık bugğn ya sadece bazen uykudan korkarak uyandı

Bebeğinizin miktar olarak çok kustuğu oluyor muydu, bizimki bazen miktar olarak baya kusuyor bugün korkup doktora götürdüm bende
Oo hemde nasıl kusmak bu süreçte evdeki tüm yorganları birer kez yıkadım yastıkları yıkadım koltuk örtülerini iki kez yıkadım kusmadığı bir halı kaldı. Dün kucağımda öyle bir kustu ki iç çamaşırım bile su gibiydi

Aynı bizimde öyle bazen su gibi bazen aynı süt kesiği gibi

Bence erkek yapın. Bir rulo selobant, renkli kalemler ve kağıtlarla saatlerce oynayabiliyor. Veya bir iki set legoyla inşaat yapıp yapıp yıkarak kendini oyalayabiliyor
Araba fiyatları da fena ya koleksiyon yapmaya yakın bebeler gördüm

Ben aspiratör kullanmıyorum, mini pompalardan var ama o da almak yerine daha çok itiyor gibi geldiği için onu da kullanmıyorum sf ile burnundaki normal pislik çıkmıyor. Ara ara kuruyup nefes alıp verirken kendinden çıkanlar var ama çıkmayanlar da var. Annem dokunma kendiliğinden çıkar modunda. Ama gördükçe ben de sinir oluyorum. Normal burun pisliğinin verdiği hırıltı dışında çok şükür başka bir tıkanıklığı yok

Bereden olabilir canım, benimki de bere sevmiyor. Hatta yanlışlıkla gözüne falan gelirse (oysaki derin uykuda oluyor, nasıl anlıyor bilmiyorum) kıyameti koparıyor. Ciddi ciddi ortalığı yıkıyor.

Verem ateş yapıyor canım bende ebeyim yani kesin yapıcak diye bişey yok ama yan etkileri arasında var. Verdim zaten calpol toparladık bugğn ya sadece bazen uykudan korkarak uyandı
Geçmiş olsun canım inşallah geceyi güzel atlatırsınız bizde dün rota aşısını olduk şükür hiç huzursuzluk olmadı

Burun aspiratörü kullanmadan burun açılıyor mu ? Ben fizyolojik damla kullanıyorum ama hırıltısı kesilmeyince mecbur aspiratör ile temizliyorum o zaman rahatlıyor. Dün doktorada sordum eğer açılmıyorsa hırıltısı devam ediyorsa kullanabilirsiniz dedi

1. Ay Kontrolünde sorduğumda aspiratör kullanma, sf yeterli olur dedi. Ben öncesinde sadece burun yıkama yapıyordum. Çok şükür hasta değil, sadece standart burun pisliği var. O biraz hırıltı yapıyor. Sf sıkınca azaldı ama sonuç olarak tine de pislik var

Bereden olabilir canım, benimki de bere sevmiyor. Hatta yanlışlıkla gözüne falan gelirse (oysaki derin uykuda oluyor, nasıl anlıyor bilmiyorum) kıyameti koparıyor. Ciddi ciddi ortalığı yıkıyor.
Evet aynen öyle oluyor canm uykuda gözüne geldiği an uyanıp ağlıyor mizmizlaniyor

Evet bende istemiyorum ama annem korkuttu beni kulağı hava alirsa kulak ağrısı çeker ozmn çok ağlar diye dikkat et diyor bende öyle ypyom ama artık takmicam yapck bişe yok

Kulak hava aldı diye kulak ağrısı olmaz, bu belki ancak rüzgarlı havada dışarısı için geçerli olabilir ama kulak ağrısı genelde vaktinde tedavi edilmemiş üst solunum yolu enfeksiyonun bir sonucu oluyor. Yenidoğan bebekler kafalarından ısı kaybettikleri için ilk bir ay şapka takıyoruz, kulakla ilgili bir durum değil yani. Ki zaten yenidoğan dönemini geçti tüm bebişlerimiz, artık ısı da kaybetmiyorlardır bence kafalarından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…