2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar selam bebelerinize hangi mamayı kullanıyorsunuz? Ben 2 aydır Aptamil kullanıyordum ama eczacı bun arkadaşım kullanma dedi, GDO mu varmış içinde ne Golden Goat'ın keçi sütlü mamasını önerdi ama o yeğenime alerji yapmıştı cesaret edemiyorum o yüzden. Kullanan var mı?

Yaa haklısın baya kalabalık olucaz çocuklardan ikisi de okula gidiyor aslında bende korkuyorum ama geçen sene onlardan birinin çiftlik evinde kalmıştık biz yılbaşında. Şimdi de davet etmek zorunda kaldım aslında

Yaa bende bakıyorum aslında eve söylemek istiyorum çünkü biz balkonda oturuyoruz biri gelince orayı ısıtıp. Şimdi mutfakta bir şey yapsam balkonun camını açmak zorunda kalıcam. Ceviz ağacını buldum getiren ama bize aşırı uzak. Migros getiriyormuş mezeyle beraber ama o da evde kendin pişirmen lazım. Sosunu sürüp fırına atcam da şimdi pişmez filan bir de ev kokacak inşallah kazasız belasız atlatırız yeni iyileşmişken bebek

Ah ya, bir çiftlik evi de bize lazım, çocuklar ayrı katlarda falan yaşayacak

Ben bu sene araştırmadım sipariş vermeyeceğim diye ama yanlış hatırlamıyorsam Macro veya carrefour bile pişirip getiriyordu önceki senelerde. Bazı kebapçı veya et lokantaları da yapıyor bizim buralarda, araştırsan aslında kesin vardır bence yakın. Hatta sizin sitede bile belki

Başımızı sokacak bir yer bulduk ya yeter bize gerisi hayal artık

Yaa evet var ama 15 30 da başlıyormuş servis Carrefour un 40 dk ısıtın diyor güvenemedim haha bizim burda kasap var aslında her şeyi pişirip getiriyor o gün getiremem demiş. Dur bir apsiyondan bakiyim bazen ev yemeği yapıp satan çıkıyor

Benim kızım devamlı grip modunda olduğu için aşıya acaba geç mi kaldık diye düşündüm. Yakında doktora gitmeyi düşünüyorum mutlaka bir danışacağım.Teşekkürler bilgi verdiğin için. Ayrıca bebişin için de çok sevindim bir daha hastalık görmesinler. Eninde sonunda eve dönülecek dua edip Allah’a bırakacağız sonrasını da

Eklem ağrısı yaşadım ben aşırı şekilde bacaklarım ağrıyordu. Başım şakaklarım zonkluyordu. Bak bunların mastitle ilgisi olduğunu düşünmemiştim. Sende de varsa demek ki enfeksiyon yapıyor. Çok üşüyordum birde. Hatta eşime dedim ki dışarı çıkıyor olsak korona falan mı olduk diyeceğim dedim öyle ağrıydı. Ya çok zor gerçekten ters emzir diyorlar hep yorumlarda okuyordum çaresini. Ters emzirmek de işe yarıyor bende.

Bu emziği çıkarandan Allah razı olsun psikolojik olarak çökmüştüm ki tekrar yükseldim 50 gün emzik vermedik direndik dedik vermeyelim diş yapısını bozuyormuş konuşmayı geciktirirmiş vs gibi sebeplerden. Bugün verdik yatağına yatırınca maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor. Ağlamıyor doğru düzgün. Yalnız emzik var diye karnı aç olduğunda ağlamamazlık yapar mı? Birde gece uyurken emziği çıkarmam mı gerekiyor. Biraz vicdan da yapmıyor değilim açıkçası.

Arkadaşlar ya sizinde bebeğinz uyuduğu anda kafasini sürekli sağa sola çeviriyormu bide mizmizliuor mu lütfen acil cvp verin acaba kulağı mi ağrıyor
Gazdan mı diyecektim ki şapkadan olduğunu düşünmüşsünüz evet şapka için de öyle yapıyorlar sevmiyor benim bebeğimde ve o kadar güzel tokalar boneler almıştım ki asla izin vermiyor takmama

Son düzenleme:
Aç olduğunda atıp ağlıyor ya da huzursuz oluyor emzik varken ağzında yani tokluk hissini vermiyor en azından bizde böyle ama gece uyurken mutlaka çıkarın bence güvenlik açısından

İlk gün olduğu için gözlemleyebilirsin kendi bırakıcak ama kulağının oraya gelirse başını çevirmekte zorlanır aç olduğunda kesinlikle almıyolar merak etme
Konuşmayı geciktirmiyor bu arada bu biraz çocuk ile ilgili sürekli ağzında tutarsa tetikler tabi erkenden hikayeler okursun zaten ilgi gerektiriyor bebegin konuşması bence kızıma o ilgiyi çok verdim ama ikizlerime nasıl olucak bilmiyorum ablası var herşeyi ben öğreticem diyo bakalım şuan oğlum emzik tutuyo kızım hiç almadı ağzına keşke alışsa oda

Oyy maşallah Leyla ben ateşi o civarda iken vermiştim ama çok ağrısı vardı çok huzursuzdu
Ceviz ağacı aşırı iyiydi bu arada.

Aynen gece titremem çok oldu bugünde kızardı altı sanki scak suyla yanmış gibi benim şöyle bir sorunum var süt akmıyor bebeğe de kaynar suyla duş aldım çıktıktan sonra biraz açıldı ve bebek emdi ve rahatladım üstüne uyudum biraz çok iyi geldi ama maalesef kalkınca yine aynı sıcak havlu koyuyorum o açmıyor su işe yaradı birazdan birdaha girerim antibiyotiği göğsüm için değil de hastaydım çok öksürüyordum diye verdiler ama onada etki etmesi lazım sonuçta giriyor bu vücuda ilaç bilmiyorum ya ilkkez yaşadım baya bir zormuş seninki kaç günde geçti evdeki günlük işlerimi filan hiç bişey yapamadım

Makina manuel hiç birşey çıkmadı göğsümde şiş ve acayip kızarık elimle sağılacak gibi değil ama sıksam da gelmiyor lahanayı duydum bulsam yapacağım havlu koyuyorum sürekli teşekkür ederim kaç günde geçti sizin
Ayy aynen bende covid oldum sandım öyle ağrıyor eklemlerim kaç günde geçecek bu tahmini

A dostlarr hangi mama markalarını kullanıyorsunuz ?
Hipp combiotik kullanıyordum çok gaz ve kabızlık yaşadık şimdi Sma ya geçtim ama 1 2 kez içti daha nasıl gelir bilmiyorum şöyle ama her bebek farklı tepkiler veriyor mamaya ilk oğlum hipp kullandım çok memnundum Sma hiç içmemişti ağzına sürmemişti ikinci oğlum içti ama Sma mamayı bakalım sonrası nasıl olacak sizde deneye yanıla artık bulacaksınız

Ayy aynen bende covid oldum sandım öyle ağrıyor eklemlerim kaç günde geçecek bu tahmini
Gündüze biraz daha iyi olacaksın ağrın azalır biraz şişlik var değil mi sert yumru gibi. Onlara dairesel masaj yap birde az önce masaj videosu atılmıştı kim attı unuttum şimdi o video baya iyi, göğüsün kahverengi kısmına iki elinle parmaklarını geriye doğru bastır yarım dk bırak bunu memeden sarımsı birşeyler çıkana kadar yap o masaj çok işe yarıyor bende. Sıcak su ile yıkandıktan sonra yaparsan canın o kadar acımıyor. Suda biraz yumuşuyor çünkü. Gece yatmadan önce ağrın çok olursa da buz çok iyi geliyor. Benim bu son olan 2 günde ağrı geçti sertliğin çoğu da gitti yalnız çok az bi sertlik kaldı hala beze gibi. Ancak ağrı ve diğer belirtiler kayboldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…