Yaa haklısın baya kalabalık olucaz çocuklardan ikisi de okula gidiyor aslında bende korkuyorum ama geçen sene onlardan birinin çiftlik evinde kalmıştık biz yılbaşında. Şimdi de davet etmek zorunda kaldım aslındaAy seni görünce kendimi sakınan göze çöp batar atasözünün ayaklı hali gibi hissediyorumşu hastalıktan sonra eve değil başka insan sokmak, büyük oğlanı okuldan jimnastikten falan alsam mı diyorum (almam tabii ki de ama aklımın ucunun kenarının köşesinden geçmedi değil )
Kolay gelsin ve neşeniz bol olsun. Ana yemek için hindi falan düşünürsen aslında çoğu yer yapıp getiriyor kapına kadar (bazılarından da gidip kendin alman gerekiyor gerçi). Biz eskiden daha erkenden sipariş verirdik ama artık hem yapan yer sayısı arttı hem de kriz faktörü yüzünden azalmıştır bence siparişler. (Mesela biz evde kendimiz yapacağız)
Yaa haklısın baya kalabalık olucaz çocuklardan ikisi de okula gidiyor aslında bende korkuyorum ama geçen sene onlardan birinin çiftlik evinde kalmıştık biz yılbaşında. Şimdi de davet etmek zorunda kaldım aslında
Yaa bende bakıyorum aslında eve söylemek istiyorum çünkü biz balkonda oturuyoruz biri gelince orayı ısıtıp. Şimdi mutfakta bir şey yapsam balkonun camını açmak zorunda kalıcam. Ceviz ağacını buldum getiren ama bize aşırı uzak. Migros getiriyormuş mezeyle beraber ama o da evde kendin pişirmen lazım. Sosunu sürüp fırına atcam da şimdi pişmez filan bir de ev kokacakinşallah kazasız belasız atlatırız yeni iyileşmişken bebek
Başımızı sokacak bir yer bulduk ya yeter bize gerisi hayal artıkAh ya, bir çiftlik evi de bize lazım, çocuklar ayrı katlarda falan yaşayacak
Ben bu sene araştırmadım sipariş vermeyeceğim diye ama yanlış hatırlamıyorsam Macro veya carrefour bile pişirip getiriyordu önceki senelerde. Bazı kebapçı veya et lokantaları da yapıyor bizim buralarda, araştırsan aslında kesin vardır bence yakın. Hatta sizin sitede bile belki
Benim kızım devamlı grip modunda olduğu için aşıya acaba geç mi kaldık diye düşündüm. Yakında doktora gitmeyi düşünüyorum mutlaka bir danışacağım.Teşekkürler bilgi verdiğin için. Ayrıca bebişin için de çok sevindim bir daha hastalık görmesinler. Eninde sonunda eve dönülecek dua edip Allah’a bırakacağız sonrasını daKızlar biz kontrole gittik. Sekiz günde 360 gram almış (aynı zamanda 24 günde de aldığı yegane kilo bu) ama doktor gayet yeterli buldu. Göğsünü falan dinledi, onu da iyi buldu. Bu yeni doktorumuz da aspiratöre çok karşı , neyse ki burnunu tıkalı bulmadı. Umarım üçüncü ay kontrolünden önce gitmek zorunda kalmayız, şimdilik tek temennim bu Bu arada eve de döndük, hakkımızda hayırlısı olsun.
Alyaliya büyük oğlumun doktoru bu doktor değil ama sorunca grip aşısını hem ona hem de bize önerdi (bebeği korumak açısından). Oğlum beş yaşında. Sınıf arkadaşlarından (özellikle alerjik bünyeli olanlar) grip aşısı olan da varmış bayağı. Bakalım o gribe yakalanmadan aşıya ikna edebilecek miyiz kendisini
Eklem ağrısı yaşadım ben aşırı şekilde bacaklarım ağrıyordu. Başım şakaklarım zonkluyordu. Bak bunların mastitle ilgisi olduğunu düşünmemiştim. Sende de varsa demek ki enfeksiyon yapıyor. Çok üşüyordum birde. Hatta eşime dedim ki dışarı çıkıyor olsak korona falan mı olduk diyeceğim dedim öyle ağrıydı. Ya çok zor gerçektenTitredim sabaha kadar bende ağrısı zaten koluma vuruyor ateşim çıkmadı ama göğsüm ateş gibi Ahh çok zormuş cidden ilkkez yaşıyorum ben zaten şuan soğuk algınlığı için antibiyotik kullanıyorum parılda içiyorum antibiyotiğe rağmen böyle olması ona da etki etmesi gerekir sonuçta birde şeyi merak ettim bu şekilde olunca eklem ağrısı baş ağrısı yaşadın mı onları da ekstra mı yaşıyorum ben
Gazdan mı diyecektim ki şapkadan olduğunu düşünmüşsünüzArkadaşlar ya sizinde bebeğinz uyuduğu anda kafasini sürekli sağa sola çeviriyormu bide mizmizliuor mu lütfen acil cvp verin acaba kulağı mi ağrıyor
Aç olduğunda atıp ağlıyor ya da huzursuz oluyor emzik varken ağzında yani tokluk hissini vermiyor en azından bizde böyle ama gece uyurken mutlaka çıkarın bence güvenlik açısındanBu emziği çıkarandan Allah razı olsunpsikolojik olarak çökmüştüm ki tekrar yükseldim 50 gün emzik vermedik direndik dedik vermeyelim diş yapısını bozuyormuş konuşmayı geciktirirmiş vs gibi sebeplerden. Bugün verdik yatağına yatırınca maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor. Ağlamıyor doğru düzgün. Yalnız emzik var diye karnı aç olduğunda ağlamamazlık yapar mı? Birde gece uyurken emziği çıkarmam mı gerekiyor. Biraz vicdan da yapmıyor değilim açıkçası.
İlk gün olduğu için gözlemleyebilirsin kendi bırakıcak ama kulağının oraya gelirse başını çevirmekte zorlanır aç olduğunda kesinlikle almıyolar merak etmeBu emziği çıkarandan Allah razı olsunpsikolojik olarak çökmüştüm ki tekrar yükseldim 50 gün emzik vermedik direndik dedik vermeyelim diş yapısını bozuyormuş konuşmayı geciktirirmiş vs gibi sebeplerden. Bugün verdik yatağına yatırınca maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor. Ağlamıyor doğru düzgün. Yalnız emzik var diye karnı aç olduğunda ağlamamazlık yapar mı? Birde gece uyurken emziği çıkarmam mı gerekiyor. Biraz vicdan da yapmıyor değilim açıkçası.
Oyy maşallah LeylaKızlar bizim kızın aşıları anca yapıldı ateşi var biraz 37.5-37.8 arasında gidip geliyor. Üzerini incelttim biraz daha artarsa ılık su kompresi yapacağım sonra ilaç vermeyi düşünüyorum. Sizler nasıl yaptınız ? Kaç derecede ilaç verdiniz? Tosun 6 kilo 61 cm olmuş. Benim de göğsümde beze iltihabı oluştu yarın genel cerrahi randevum var. Bakalım neler olacak.
Ceviz ağacı aşırı iyiydi bu arada.Yaa haklısın baya kalabalık olucaz çocuklardan ikisi de okula gidiyor aslında bende korkuyorum ama geçen sene onlardan birinin çiftlik evinde kalmıştık biz yılbaşında. Şimdi de davet etmek zorunda kaldım aslında
Yaa bende bakıyorum aslında eve söylemek istiyorum çünkü biz balkonda oturuyoruz biri gelince orayı ısıtıp. Şimdi mutfakta bir şey yapsam balkonun camını açmak zorunda kalıcam. Ceviz ağacını buldum getiren ama bize aşırı uzak. Migros getiriyormuş mezeyle beraber ama o da evde kendin pişirmen lazım. Sosunu sürüp fırına atcam da şimdi pişmez filan bir de ev kokacakinşallah kazasız belasız atlatırız yeni iyileşmişken bebek
Aynen gece titremem çok oldu bugünde kızardı altı sanki scak suyla yanmış gibi benim şöyle bir sorunum var süt akmıyor bebeğe de kaynar suyla duş aldım çıktıktan sonra biraz açıldı ve bebek emdi ve rahatladım üstüne uyudum biraz çok iyi geldi ama maalesef kalkınca yine aynı sıcak havlu koyuyorum o açmıyor su işe yaradı birazdan birdaha girerim antibiyotiği göğsüm için değil de hastaydım çok öksürüyordum diye verdiler ama onada etki etmesi lazım sonuçta giriyor bu vücuda ilaç bilmiyorum ya ilkkez yaşadım baya bir zormuş seninki kaç günde geçti evdeki günlük işlerimi filan hiç bişey yapamadımCanım bende oldum antibiyotiksiz geçti. Bana üşüme geliyordu parol içiyordum gripmiyim ne olduğumu da anlamamıştım. Sonra gece sırılsıklam terleme geliyordu. Koltuk ağrım sızladı ilk sonra göğsüm kızardı zorla da olsa emzirdim sağmadım ben. Sağınca yerine geliyor ve tekrar ediyor süreç diye. Ben sağ göğsü düz emziremiyorum tersime geliyor öyle alışmışım hep ters emzirdim zorla öyle geçti. Lavaboya eliyle ön sütü sağıp boşaltanlarda oluyor bebek çekemiyorsa hepsini
Makina manuel hiç birşey çıkmadı göğsümde şiş ve acayip kızarık elimle sağılacak gibi değil ama sıksam da gelmiyor lahanayı duydum bulsam yapacağım havlu koyuyorum sürekli teşekkür ederimIlık duş alıp ya da sıcak havlu koyup elle sağmayı deneyin. Önce masaj yapıyorsınız sonra sağıyorsunuz. Makine kullanmayın tazyik yapar bebeğiniz ememez. Tazyik de meme reddi sebebi. Ben yaşadım zor atlattım. Bir de soğuk lahana yaprağı koyun göğsünüze günde 3-4 kez.
Ayy aynen bende covid oldum sandım öyle ağrıyor eklemlerim kaç günde geçecek bu tahminiEklem ağrısı yaşadım ben aşırı şekilde bacaklarım ağrıyordu. Başım şakaklarım zonkluyordu. Bak bunların mastitle ilgisi olduğunu düşünmemiştim. Sende de varsa demek ki enfeksiyon yapıyor. Çok üşüyordum birde. Hatta eşime dedim ki dışarı çıkıyor olsak korona falan mı olduk diyeceğim dedim öyle ağrıydı. Ya çok zor gerçektenters emzir diyorlar hep yorumlarda okuyordum çaresini. Ters emzirmek de işe yarıyor bende.
Aptamil conformil deneyebilirsin dedi birde kusma, gaz vs için. Unutmuşum yazmayı.Aynı bizimde öyle bazen su gibi bazen aynı süt kesiği gibi
Yok yok bildiğimiz düz raskoln ama onuda beğendimRaskolnikov mu olacaktı o
Hipp combiotik kullanıyordum çok gaz ve kabızlık yaşadık şimdi Sma ya geçtim ama 1 2 kez içti daha nasıl gelir bilmiyorum şöyle ama her bebek farklı tepkiler veriyor mamaya ilk oğlum hipp kullandım çok memnundum Sma hiç içmemişti ağzına sürmemişti ikinci oğlum içti ama Sma mamayı bakalım sonrası nasıl olacak sizde deneye yanıla artık bulacaksınızA dostlarr hangi mama markalarını kullanıyorsunuz ?
Gündüze biraz daha iyi olacaksın ağrın azalır biraz şişlik var değil mi sert yumru gibi. Onlara dairesel masaj yap birde az önce masaj videosu atılmıştı kim attı unuttum şimdi o video baya iyi, göğüsün kahverengi kısmına iki elinle parmaklarını geriye doğru bastır yarım dk bırak bunu memeden sarımsı birşeyler çıkana kadar yap o masaj çok işe yarıyor bende. Sıcak su ile yıkandıktan sonra yaparsan canın o kadar acımıyor. Suda biraz yumuşuyor çünkü. Gece yatmadan önce ağrın çok olursa da buz çok iyi geliyor. Benim bu son olan 2 günde ağrı geçti sertliğin çoğu da gitti yalnız çok az bi sertlik kaldı hala beze gibi. Ancak ağrı ve diğer belirtiler kaybolduAyy aynen bende covid oldum sandım öyle ağrıyor eklemlerim kaç günde geçecek bu tahmini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?