Sık sağım ve ters emzirme yap Ben o kadar sık mastit oluyorum ki bebekle alakalı olduğunu düşünüyorum doğduğunda da emme refleksi zayıftı şu an da çok güçlü sayılmaz.Şimdi de ara ara ağrı oluyor göğsümde çok önemsemiyorum ateş olmadığı sürece .Sürekli sağım yapmama müsaade etmiyor bebek maalesef evde sadece ikimiz varız akşama kadar ve gündüz uykusu yok tedavimi bebeğe yaptırıyorum ters emzirme ile artık olduğu kadarO zaman gitmemin bir anlamı yok gibi evde deli gibi herşeyi deneyip ağlıyorum buz koydum ve buzun soğukluğunu dahi hissetmiyorum öyle yanıyor içerden duşa girdim sıcak su tutayım dedim yine aynı üstelik memenin altı baya kıpkırmızı olmuş
Çok şükür yine iyi almış canım çok büyük hastalık atlattılar buna da şükürKızlar biz kontrole gittik. Sekiz günde 360 gram almış (aynı zamanda 24 günde de aldığı yegane kilo bu) ama doktor gayet yeterli buldu. Göğsünü falan dinledi, onu da iyi buldu. Bu yeni doktorumuz da aspiratöre çok karşı , neyse ki burnunu tıkalı bulmadı. Umarım üçüncü ay kontrolünden önce gitmek zorunda kalmayız, şimdilik tek temennim bu Bu arada eve de döndük, hakkımızda hayırlısı olsun.
@Alyaliya büyük oğlumun doktoru bu doktor değil ama sorunca grip aşısını hem ona hem de bize önerdi (bebeği korumak açısından). Oğlum beş yaşında. Sınıf arkadaşlarından (özellikle alerjik bünyeli olanlar) grip aşısı olan da varmış bayağı. Bakalım o gribe yakalanmadan aşıya ikna edebilecek miyiz kendisini
Canım bende oldum antibiyotiksiz geçti. Bana üşüme geliyordu parol içiyordum gripmiyim ne olduğumu da anlamamıştım. Sonra gece sırılsıklam terleme geliyordu. Koltuk ağrım sızladı ilk sonra göğsüm kızardı zorla da olsa emzirdim sağmadım ben. Sağınca yerine geliyor ve tekrar ediyor süreç diye. Ben sağ göğsü düz emziremiyorum tersime geliyor öyle alışmışım hep ters emzirdim zorla öyle geçti. Lavaboya eliyle ön sütü sağıp boşaltanlarda oluyor bebek çekemiyorsa hepsiniO zaman gitmemin bir anlamı yok gibi evde deli gibi herşeyi deneyip ağlıyorum buz koydum ve buzun soğukluğunu dahi hissetmiyorum öyle yanıyor içerden duşa girdim sıcak su tutayım dedim yine aynı üstelik memenin altı baya kıpkırmızı olmuş
Beni aydınlatın teşekkürler canmKulak hava aldı diye kulak ağrısı olmaz, bu belki ancak rüzgarlı havada dışarısı için geçerli olabilir ama kulak ağrısı genelde vaktinde tedavi edilmemiş üst solunum yolu enfeksiyonun bir sonucu oluyor. Yenidoğan bebekler kafalarından ısı kaybettikleri için ilk bir ay şapka takıyoruz, kulakla ilgili bir durum değil yani. Ki zaten yenidoğan dönemini geçti tüm bebişlerimiz, artık ısı da kaybetmiyorlardır bence kafalarından.
Ay geçen hafta bende yaşadım bende antibiyotik parol aldım ılık duş aldım aşırı üşüme ve titreme oluyordu bende ateş de yüksekti 39 u bulmuştu acile gitmedm bi sabah baktm ki ter atmstm tekrar duş aldım ve çok iyi oldum inşallah geçer senindeO zaman gitmemin bir anlamı yok gibi evde deli gibi herşeyi deneyip ağlıyorum buz koydum ve buzun soğukluğunu dahi hissetmiyorum öyle yanıyor içerden duşa girdim sıcak su tutayım dedim yine aynı üstelik memenin altı baya kıpkırmızı olmuş
Ilık duş alıp ya da sıcak havlu koyup elle sağmayı deneyin. Önce masaj yapıyorsınız sonra sağıyorsunuz. Makine kullanmayın tazyik yapar bebeğiniz ememez. Tazyik de meme reddi sebebi. Ben yaşadım zor atlattım. Bir de soğuk lahana yaprağı koyun göğsünüze günde 3-4 kez.Kızlar bu mastit mi neymiş ne kadar zor bir şeymiş göğsüm şişti gece emziriyorum ama asla rahatlamıyor koluma vurdu ağrısı sabaha kadar titredim dr gitsem antibiyotik verecek e zaten soğuk algınlığı için kullanıyorum iyi gelmez mi bunada gitmek gerekirmi acile
Bizim de aynı canım, her beslenme sonrası değil ama bazen öyle yapıyor, yapınca ne yatak bırakıyor ne koltukOo hemde nasıl kusmak bu süreçte evdeki tüm yorganları birer kez yıkadım yastıkları yıkadım koltuk örtülerini iki kez yıkadımkusmadığı bir halı kaldı. Dün kucağımda öyle bir kustu ki iç çamaşırım bile su gibiydi
Evet kızlar yeni yıla bizle beraber 8 yetişkin 4 çocuk olacağız ben bu kadar kişiye ne yapsammezeleri tatlıyı dışardan alıcam da ana yemek şart. Bu yıla yemek yaparak giricem o belli oldu
Ben de aspiratör kullanmıyorum sadece biraz sf ile açıyorumBurun aspiratörü kullanmadan burun açılıyor mu ? Ben fizyolojik damla kullanıyorum ama hırıltısı kesilmeyince mecbur aspiratör ile temizliyorum o zaman rahatlıyor. Dün doktorada sordum eğer açılmıyorsa hırıltısı devam ediyorsa kullanabilirsiniz dedi
Evet ben durmadan nick değiştiriyorumMinikkızannesi sen nick mi değiştirdin?
Ben kaynanama gidicem. Ekmek elden su gölden oh mis.Evet kızlar yeni yıla bizle beraber 8 yetişkin 4 çocuk olacağız ben bu kadar kişiye ne yapsammezeleri tatlıyı dışardan alıcam da ana yemek şart. Bu yıla yemek yaparak giricem o belli oldu
Evet ben durmadan nick değiştiriyorumçok çabuk sıkılan biriyimde.
Evet ilacı var gaviscon infant. Ama kabız yapma durumu var maalesef biz kullandık sonra bırakmak zorunda kalmıştık. Bebim bebeğim 6. Ayına yani ek gıdaya geçene kadar kustu. Bazen peynir kesiği bazen direk kıyafet dayanmıyordu. Halılar koltuklar her yer kusmuktu. Seni çok iyi anlıyorum eğet reflüyse geçiyor sadece çok dikkat etmek gerekiyorReflü için ilaç mı varmış. Benim kızım şimdi iyileşti kusması azaldı kustuğunda da peynir yapıp kusuyor. Bence reflüsü yok sindirilip kusuyor çünkü. Reflüde direk süt kusardı herhalde emdiği gibi. Kusma süreci beni o kadar yıprattı ki makine hiç durmadan çalıştı valla
YaaAyyy ben 1. Ay asısından beri aklıma geldıkce uykularım kacıyordu şimdi yazdıklarınızdan sonra hiç uyuyamayacagım. Oğlum asıda katıldı acıdan aşıda. Şimdi 2. Ay asıları da cok olunca onu dusunup duruyordum . 2 bacak 1 kol muAllahım hayırlısıyla atlatmayo nasıp etsın cıdden strest oldum aşı günü yaklastıkca ıyıce gerılıyorum.
Benim bebeğim pazartesi 2 aylık oldu. İlk bir ay günlük iki saat uyku anca uyuyordum. Hep sancılanıyor ağlıyordu. Kiraz çekirdeği kemeri masajlar duşlar her şeyin sonunda sap simlex ve bio gaia kullanmaya başladım. Zamanla mi oldu damlalarlami bilmiyorum ama maşallah gaz sorunu bitti sayılır artık ya da çok hareketli olmaya başladı bu sebepten kendi kolay çıkarıyor olabilir. İki gündür de bütün damlaları bıraktım bir sıkıntısı yok. Bir ay düzenli kullandım amaArkadaşlar bebeği ilk ay kolik olup 2. ayında geçen rahatlayan var mı? Bebeğim çok ağlıyor. Gündüzleri toplamda 1 saat zorla uyuyordur. Geceleri bitkin düşüp uyuyor ama hep inliyor uykusunda.
Nurse harveys ve probiyotik damla kullanıyorum. Reflü de başladı emme sonrası parçacıklı kusuyor. Karnı sürekli gurul gurul yavrumunkarnına ılık su torbası ve karın masajlarını da denedim işe yaramıyor
Ahh kalbim acıdı resmenYaakoldan olan verem aşısı flakon açılınca 10 çocuğa yapıldığı için bizim geçen hafta 2 bacaktan bu hafta ise verem aşısı vardı.
Verem nispeten daha rahattı bence ama üzgünüm geçen haftakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?