2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sık sağım ve ters emzirme yap Ben o kadar sık mastit oluyorum ki bebekle alakalı olduğunu düşünüyorum doğduğunda da emme refleksi zayıftı şu an da çok güçlü sayılmaz.Şimdi de ara ara ağrı oluyor göğsümde çok önemsemiyorum ateş olmadığı sürece .Sürekli sağım yapmama müsaade etmiyor bebek maalesef evde sadece ikimiz varız akşama kadar ve gündüz uykusu yok tedavimi bebeğe yaptırıyorum ters emzirme ile artık olduğu kadar

Çok şükür yine iyi almış canım çok büyük hastalık atlattılar buna da şükür bakalım biz naptık benimki de 8 günde 100 gram almıştı en son

Canım bende oldum antibiyotiksiz geçti. Bana üşüme geliyordu parol içiyordum gripmiyim ne olduğumu da anlamamıştım. Sonra gece sırılsıklam terleme geliyordu. Koltuk ağrım sızladı ilk sonra göğsüm kızardı zorla da olsa emzirdim sağmadım ben. Sağınca yerine geliyor ve tekrar ediyor süreç diye. Ben sağ göğsü düz emziremiyorum tersime geliyor öyle alışmışım hep ters emzirdim zorla öyle geçti. Lavaboya eliyle ön sütü sağıp boşaltanlarda oluyor bebek çekemiyorsa hepsini

Evet kızlar yeni yıla bizle beraber 8 yetişkin 4 çocuk olacağız ben bu kadar kişiye ne yapsam mezeleri tatlıyı dışardan alıcam da ana yemek şart. Bu yıla yemek yaparak giricem o belli oldu

Beni aydınlatın teşekkürler canm yok üç aya kadar takılacak bilmem ne falan dedilrr bende çok kafaya taktım kulak ağrısı ds çekilecek bir ağrı değil bebek nsl kaldrsn dedm ondan fazla üstüne düştümm bebegimn cani yanmasn diye annelik işte ya ne bileyim bu konuyu da fazla araştırmadm keşke birazck araştırsaydm bilgim olurdu ama sağol beni bilgilendrdn

Ay geçen hafta bende yaşadım bende antibiyotik parol aldım ılık duş aldım aşırı üşüme ve titreme oluyordu bende ateş de yüksekti 39 u bulmuştu acile gitmedm bi sabah baktm ki ter atmstm tekrar duş aldım ve çok iyi oldum inşallah geçer seninde

Ilık duş alıp ya da sıcak havlu koyup elle sağmayı deneyin. Önce masaj yapıyorsınız sonra sağıyorsunuz. Makine kullanmayın tazyik yapar bebeğiniz ememez. Tazyik de meme reddi sebebi. Ben yaşadım zor atlattım. Bir de soğuk lahana yaprağı koyun göğsünüze günde 3-4 kez.

Bizim de aynı canım, her beslenme sonrası değil ama bazen öyle yapıyor, yapınca ne yatak bırakıyor ne koltuk

Evet kızlar yeni yıla bizle beraber 8 yetişkin 4 çocuk olacağız ben bu kadar kişiye ne yapsam mezeleri tatlıyı dışardan alıcam da ana yemek şart. Bu yıla yemek yaparak giricem o belli oldu

Ay seni görünce kendimi sakınan göze çöp batar atasözünün ayaklı hali gibi hissediyorum şu hastalıktan sonra eve değil başka insan sokmak, büyük oğlanı okuldan jimnastikten falan alsam mı diyorum (almam tabii ki de ama aklımın ucunun kenarının köşesinden geçmedi değil)

Kolay gelsin ve neşeniz bol olsun. Ana yemek için hindi falan düşünürsen aslında çoğu yer yapıp getiriyor kapına kadar (bazılarından da gidip kendin alman gerekiyor gerçi). Biz eskiden daha erkenden sipariş verirdik ama artık hem yapan yer sayısı arttı hem de kriz faktörü yüzünden azalmıştır bence siparişler. (Mesela biz evde kendimiz yapacağız)

Ben de aspiratör kullanmıyorum sadece biraz sf ile açıyorum rahatlatıyor bence ama tam tıkansa yeterli olur mu bilmiyorum

Ben kaynanama gidicem. Ekmek elden su gölden oh mis.

Arkadaşlar bebeği ilk ay kolik olup 2. ayında geçen rahatlayan var mı? Bebeğim çok ağlıyor. Gündüzleri toplamda 1 saat zorla uyuyordur. Geceleri bitkin düşüp uyuyor ama hep inliyor uykusunda.
Nurse harveys ve probiyotik damla kullanıyorum. Reflü de başladı emme sonrası parçacıklı kusuyor. Karnı sürekli gurul gurul yavrumun karnına ılık su torbası ve karın masajlarını da denedim işe yaramıyor

Evet ilacı var gaviscon infant. Ama kabız yapma durumu var maalesef biz kullandık sonra bırakmak zorunda kalmıştık. Bebim bebeğim 6. Ayına yani ek gıdaya geçene kadar kustu. Bazen peynir kesiği bazen direk kıyafet dayanmıyordu. Halılar koltuklar her yer kusmuktu. Seni çok iyi anlıyorum eğet reflüyse geçiyor sadece çok dikkat etmek gerekiyor

Ayyy ben 1. Ay asısından beri aklıma geldıkce uykularım kacıyordu şimdi yazdıklarınızdan sonra hiç uyuyamayacagım. Oğlum asıda katıldı acıdan aşıda. Şimdi 2. Ay asıları da cok olunca onu dusunup duruyordum . 2 bacak 1 kol mu Allahım hayırlısıyla atlatmayo nasıp etsın cıdden strest oldum aşı günü yaklastıkca ıyıce gerılıyorum.

Yaa koldan olan verem aşısı flakon açılınca 10 çocuğa yapıldığı için bizim geçen hafta 2 bacaktan bu hafta ise verem aşısı vardı.
Verem nispeten daha rahattı bence ama üzgünüm geçen haftakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Benim bebeğim pazartesi 2 aylık oldu. İlk bir ay günlük iki saat uyku anca uyuyordum. Hep sancılanıyor ağlıyordu. Kiraz çekirdeği kemeri masajlar duşlar her şeyin sonunda sap simlex ve bio gaia kullanmaya başladım. Zamanla mi oldu damlalarlami bilmiyorum ama maşallah gaz sorunu bitti sayılır artık ya da çok hareketli olmaya başladı bu sebepten kendi kolay çıkarıyor olabilir. İki gündür de bütün damlaları bıraktım bir sıkıntısı yok. Bir ay düzenli kullandım ama

Ahh kalbim acıdı resmen Aglasa hadı koklarım öperım gecer ama katılınca aşırı panik oldum ve ne yazıkkı Allaha dua ederken bu kadar benzeyecegını düşünemedim. İnşallah aynı ablasına benzer dedım hep hem görüntü olarak hemde huy olarak şimdilik herşey aynı Birtek ayrıntıyı inatçışığı benzemesın dedım ınsallah oda kabul olmuştur. Ablasıda her aşıda katılırdı

Kızlar bizim kızın aşıları anca yapıldı ateşi var biraz 37.5-37.8 arasında gidip geliyor. Üzerini incelttim biraz daha artarsa ılık su kompresi yapacağım sonra ilaç vermeyi düşünüyorum. Sizler nasıl yaptınız ? Kaç derecede ilaç verdiniz? Tosun 6 kilo 61 cm olmuş. Benim de göğsümde beze iltihabı oluştu yarın genel cerrahi randevum var. Bakalım neler olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…