2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim oğlumda arada alırdı öğürür dü sevmezdi ama sonra kendi tutmaya başladı ve gerçekten çok kolaylık oluyor uykuya geçişlerde veriyorum gaz sancısında da kurtarıcı ama üzülme acıkınca emmezler ağzımdan atar ortalığı yıkar zamanla açken emziği nasıl emziğini nasıl attığını gözlemlersin

Bana kalırsa da öyle ben kendim 3 yaşına kadar emmişim konuşmamda bir sıkıntı olmamış Eşim öyle okumuş ama sürekli emzik verilip konuşulmaz ilgilenilmezse dediği olabilir tabi. Ya bu arada bir fotoğraf atmıştın ya canım ikizler ve ablası. Ne zaman evde çok yorulsam seni düşünüyorum üç çocukla bunu yaptığını falan. Maşallaaah gerçekten söylemeden geçemeyeceğim tecrübe de tabi önemli bir faktördür ama ben bir ara ben bittim siz devam edin diyesim geliyordu

Sma optipro değil de sma comfort gazlı bebekler için daha iyi bilginiz olsun

Sma optipro değil de sma comfort gazlı bebekler için daha iyi bilginiz olsun
Ahh keşke önceden sorsaydım size optipro aldım 2 kere verdim tadını sevdi ama gaz ve kabızlık yaptımı onu anlamam için biraz kullanmam lazım şusn mastit olduğum için sadece emziriyorum inşallah kabızlık gaz oluşmaz

Ben gazdan anasını ağlamış biri olarak araştırmadığım şey kalmadığından hepsini biliyorum. Sma kullanıyorsan şöyle yapmanı tavsiye ederim. Bir tane sma comfort al bir tane de sma iyi geceler al mor mavi pakette. Gün içinde comfortu kullan. Mesela bebeğim 23.00’da mı gece uykusuna başlıyor saat 20.00’dan sonra ya da işte 18.00’dan sonra sma iyi geceler ver. Gece boyu iyi geceler ver gündüz tekrar diğerine geç. Sma iyi geceler gece maması gaz için yani. Bebekler rahat uyusun diye. Umarım faydasını görürsün.

Galiba bu gece benim burnumuzdan gelecek. Normalde de bazen geceleri uyanırdı ama sonra salla et derken uyurdu. Şimdi uyumuyor bu

Çok fazla içmiyor aslında oğluşum gündüz 60 gece uyandığında 12 1 gibi 60 cc veriyorum o kadar bazen 60 cc bitiremiyor ama aklımda bunlar zamanla mama ihtiyacımız artarsa alırım

Kızlar mama konuşulmuş tam da mamayla ilgili soru soracaktım.Benim kızım da çok gazlı. Devamlı huzursuz ve kucakta. Sancıdan uyuyamıyor.O kadar çok gaz çıkarıyor ki kendi bedeninin hacminden daha fazladır eminim. Ama gazı çıkarken bile feryat ediyor. Ayrıca 7 8 günde bir kaka yapıyor.Çok fazla ıkınıyor ama yapamıyor hatta bugün artık fitil yapmak zorunda kaldım.
Gelelim mamaya. Hipp combiotik mamanın kabızlık ve gaz yaptığını yazmışsınız.Ben sadece gece bir öğününde 60 cc mama veriyorum. Onun da bazı zamanlar ya yarısını içiyor ya da hiç içmiyor.Sizce bu kadar az miktarda verilen mamanın kabızlık ve gaz üzerinde etkisi var mıdır?

Ben de aynı mamayı kullanıyorum, kabızlık sorunu hiç yaşamadım sadece 1 gün hiç kaka yapmadığı oldu onun dışında her gün yapıyor. Gaz sorunu derseniz o bizde de var, sütü de biberondan verdiğim için olabilir. Sizin verdiğiniz mama miktarı oldukça az onun etki edeceğini pek sanmıyorum, ben daha fazlasını veriyorum. Probiyotik veya gaz damlası kullanıyor musunuz? Mommy bliss aldım ben sap simplexi bitirdikten sonra, memnun kaldım, ayrıca biogaia kullanıyoruz

Canım emzikle pek alakası yok gibi ya konuşmanın oğlum çok geç konuştu hiç emzik kullanmadı

Sanmıyorum canım üstelik her mama bebeğe özgü. Birine hiç sorun çıkarmayan mama diğerine gaz yapabiliyor ancak sen zaten çok az veriyormuşsun

Umarım sindirim sistemi geliştiği için artık rahatlamıştır. Benim de bebeğim 2 aylık olunca geçer belki

Spring05 yaa seni çok iyi anladım. Sen Umay her yere kustu tüm koltuk iç çamaşırım ıslandı diyince hiç anlayamıyordum. Az önce Pera öyle bir kustu ki tüm halıya peynir kesiği gibiydi. İlk defa böyle fışkırır tarzı kusuyor çok garipsedim o yüzden
Ben bir kaç gündür hasta gibiydim ancak terleyip soğumadan kaynaklı ufak bir şey diye düşünmüştüm. Umarım hasta etmemişimdir çocuğu. Bir de istanbulda hava güzel diye bu hafta hep park sahil yapmıştık

Endişelenme bence, bizim hastalıklar kusmayla değil öksürük ve burun tıkanıklığıyla başladı. Akıntıyı atmak için balgam ağırlıklı kusuyorlardı yani. Hem parktan, sahilden virüs veya bakteri kapmış olma ihtimali pek yok, bu havalarda da üşütmesi zor. Bebeklerin mide üşütme durumu oluyor mu bilmiyorum ama bana basit bir reflüdür en kötü ihtimal gibi geldi.

Reflüyle ilgili şöyle bir paylaşıma denk geldim bu arada

Çok geçmiş olsun fışkırır tarzda kusma olduğunda Dr gidilmesi gerektiğini söylemişlerdi burada. Dün Dr da uyardı öylr bişey olursa hemen gelin diye. Bilgin olsun bir danış istersen doktorunuza

Ceviz ağacı aşırı iyiydi bu arada.
Evet ama aşırı uzak ve ters
Evet canım etki etmesi lazım benim bir hafta sürdü en az hatta Umay ı doktora götürdük çocuk doktoruna gösterdim. Antibiyotik verilmesi lazım çok kızarmış dedi ama ters emzirmeyle geçti. O dönem kusmuyordu da zorla emziriyordum. Bi iki kez sağdım çok sütte çıkmadı açıkçası doluluk değilde kırmızılık ve koltuk altımda kist gibi olmuştu

Ah ne çektik o kusmadan giyecek kıyafetim kalmıyordu o kadar üst üste ve tüm her yere kusuyordu çok kötüydü

Eğer burnu tıkalı değilse ve kusmuğunda balgam yoksa korkma canım, ki balgam olsa bile aslında bu iyi bir şey. Bence süt fazla gelmiştir fazlasını kusmustur. Bizimkinde kusmuğunda elim kolum balgam oluyordu yani yapış yapış çıkarıyordu bir de Sen merak etme öyle günde bir iki kusması normal hızlı içmiştir, fazla gelmiştir bence hasta değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…