- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Benim oğlumda arada alırdı öğürür dü sevmezdi ama sonra kendi tutmaya başladı ve gerçekten çok kolaylık oluyor uykuya geçişlerde veriyorum gaz sancısında da kurtarıcı ama üzülme acıkınca emmezler ağzımdan atar ortalığı yıkar zamanla açken emziği nasıl emziğini nasıl attığını gözlemlersinBu emziği çıkarandan Allah razı olsunpsikolojik olarak çökmüştüm ki tekrar yükseldim 50 gün emzik vermedik direndik dedik vermeyelim diş yapısını bozuyormuş konuşmayı geciktirirmiş vs gibi sebeplerden. Bugün verdik yatağına yatırınca maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor. Ağlamıyor doğru düzgün. Yalnız emzik var diye karnı aç olduğunda ağlamamazlık yapar mı? Birde gece uyurken emziği çıkarmam mı gerekiyor. Biraz vicdan da yapmıyor değilim açıkçası.
Bana kalırsa da öyle ben kendim 3 yaşına kadar emmişim konuşmamda bir sıkıntı olmamışİlk gün olduğu için gözlemleyebilirsin kendi bırakıcak ama kulağının oraya gelirse başını çevirmekte zorlanır aç olduğunda kesinlikle almıyolar merak etme
Konuşmayı geciktirmiyor bu arada bu biraz çocuk ile ilgili sürekli ağzında tutarsa tetikler tabi erkenden hikayeler okursun zaten ilgi gerektiriyor bebegin konuşması bence kızıma o ilgiyi çok verdim ama ikizlerime nasıl olucak bilmiyorum ablası var herşeyi ben öğreticem diyo bakalımşuan oğlum emzik tutuyo kızım hiç almadı ağzına keşke alışsa oda
Oysa ki ne hayaller kurmuştuk dmiiiGazdan mı diyecektim ki şapkadan olduğunu düşünmüşsünüzevet şapka için de öyle yapıyorlar sevmiyor benim bebeğimde ve o kadar güzel tokalar boneler almıştım ki asla izin vermiyor takmama
Sma optipro değil de sma comfort gazlı bebekler için daha iyi bilginiz olsunHipp combiotik kullanıyordum çok gaz ve kabızlık yaşadık şimdi Sma ya geçtim ama 1 2 kez içti daha nasıl gelir bilmiyorum şöyle ama her bebek farklı tepkiler veriyor mamaya ilk oğlum hipp kullandım çok memnundum Sma hiç içmemişti ağzına sürmemişti ikinci oğlum içti ama Sma mamayı bakalım sonrası nasıl olacak sizde deneye yanıla artık bulacaksınız
Ahh keşke önceden sorsaydım size optipro aldım 2 kere verdim tadını sevdi ama gaz ve kabızlık yaptımı onu anlamam için biraz kullanmam lazım şusn mastit olduğum için sadece emziriyorum inşallah kabızlık gaz oluşmazSma optipro değil de sma comfort gazlı bebekler için daha iyi bilginiz olsun
Ben gazdan anasını ağlamış biri olarak araştırmadığım şey kalmadığından hepsini biliyorum. Sma kullanıyorsan şöyle yapmanı tavsiye ederim. Bir tane sma comfort al bir tane de sma iyi geceler al mor mavi pakette. Gün içinde comfortu kullan. Mesela bebeğim 23.00’da mı gece uykusuna başlıyor saat 20.00’dan sonra ya da işte 18.00’dan sonra sma iyi geceler ver. Gece boyu iyi geceler ver gündüz tekrar diğerine geç. Sma iyi geceler gece maması gaz için yani. Bebekler rahat uyusun diye. Umarım faydasını görürsün.Ahh keşke önceden sorsaydım size optipro aldım 2 kere verdim tadını sevdi ama gaz ve kabızlık yaptımı onu anlamam için biraz kullanmam lazım şusn mastit olduğum için sadece emziriyorum inşallah kabızlık gaz oluşmaz
Çok fazla içmiyor aslında oğluşum gündüz 60 gece uyandığında 12 1 gibi 60 cc veriyorum o kadar bazen 60 cc bitiremiyorBen gazdan anasını ağlamış biri olarak araştırmadığım şey kalmadığından hepsini biliyorum. Sma kullanıyorsan şöyle yapmanı tavsiye ederim. Bir tane sma comfort al bir tane de sma iyi geceler al mor mavi pakette. Gün içinde comfortu kullan. Mesela bebeğim 23.00’da mı gece uykusuna başlıyor saat 20.00’dan sonra ya da işte 18.00’dan sonra sma iyi geceler ver. Gece boyu iyi geceler ver gündüz tekrar diğerine geç. Sma iyi geceler gece maması gaz için yani. Bebekler rahat uyusun diye. Umarım faydasını görürsün.
Ben de aynı mamayı kullanıyorum, kabızlık sorunu hiç yaşamadım sadece 1 gün hiç kaka yapmadığı oldu onun dışında her gün yapıyor. Gaz sorunu derseniz o bizde de var, sütü de biberondan verdiğim için olabilir. Sizin verdiğiniz mama miktarı oldukça az onun etki edeceğini pek sanmıyorum, ben daha fazlasını veriyorum. Probiyotik veya gaz damlası kullanıyor musunuz? Mommy bliss aldım ben sap simplexi bitirdikten sonra, memnun kaldım, ayrıca biogaia kullanıyoruzKızlar mama konuşulmuş tam da mamayla ilgili soru soracaktım.Benim kızım da çok gazlı. Devamlı huzursuz ve kucakta. Sancıdan uyuyamıyor.O kadar çok gaz çıkarıyor ki kendi bedeninin hacminden daha fazladır eminim. Ama gazı çıkarken bile feryat ediyor. Ayrıca 7 8 günde bir kaka yapıyor.Çok fazla ıkınıyor ama yapamıyor hatta bugün artık fitil yapmak zorunda kaldım.
Gelelim mamaya. Hipp combiotik mamanın kabızlık ve gaz yaptığını yazmışsınız.Ben sadece gece bir öğününde 60 cc mama veriyorum. Onun da bazı zamanlar ya yarısını içiyor ya da hiç içmiyor.Sizce bu kadar az miktarda verilen mamanın kabızlık ve gaz üzerinde etkisi var mıdır?
Canım emzikle pek alakası yok gibi ya konuşmanın oğlum çok geç konuştu hiç emzik kullanmadıBana kalırsa da öyle ben kendim 3 yaşına kadar emmişim konuşmamda bir sıkıntı olmamışEşim öyle okumuş ama sürekli emzik verilip konuşulmaz ilgilenilmezse dediği olabilir tabi. Ya bu arada bir fotoğraf atmıştın ya canım ikizler ve ablası. Ne zaman evde çok yorulsam seni düşünüyorum üç çocukla bunu yaptığını falan. Maşallaaah gerçekten söylemeden geçemeyeceğim tecrübe de tabi önemli bir faktördür ama ben bir ara ben bittim siz devam edin diyesim geliyordu
Sanmıyorum canım üstelik her mama bebeğe özgü. Birine hiç sorun çıkarmayan mama diğerine gaz yapabiliyor ancak sen zaten çok az veriyormuşsunKızlar mama konuşulmuş tam da mamayla ilgili soru soracaktım.Benim kızım da çok gazlı. Devamlı huzursuz ve kucakta. Sancıdan uyuyamıyor.O kadar çok gaz çıkarıyor ki kendi bedeninin hacminden daha fazladır eminim. Ama gazı çıkarken bile feryat ediyor. Ayrıca 7 8 günde bir kaka yapıyor.Çok fazla ıkınıyor ama yapamıyor hatta bugün artık fitil yapmak zorunda kaldım.
Gelelim mamaya. Hipp combiotik mamanın kabızlık ve gaz yaptığını yazmışsınız.Ben sadece gece bir öğününde 60 cc mama veriyorum. Onun da bazı zamanlar ya yarısını içiyor ya da hiç içmiyor.Sizce bu kadar az miktarda verilen mamanın kabızlık ve gaz üzerinde etkisi var mıdır?
Umarım sindirim sistemi geliştiği için artık rahatlamıştır. Benim de bebeğim 2 aylık olunca geçer belkiBenim bebeğim pazartesi 2 aylık oldu. İlk bir ay günlük iki saat uyku anca uyuyordum. Hep sancılanıyor ağlıyordu. Kiraz çekirdeği kemeri masajlar duşlar her şeyin sonunda sap simlex ve bio gaia kullanmaya başladım. Zamanla mi oldu damlalarlami bilmiyorum ama maşallah gaz sorunu bitti sayılır artık ya da çok hareketli olmaya başladı bu sebepten kendi kolay çıkarıyor olabilir. İki gündür de bütün damlaları bıraktım bir sıkıntısı yok. Bir ay düzenli kullandım ama
Spring05 yaa seni çok iyi anladım. Sen Umay her yere kustu tüm koltuk iç çamaşırım ıslandı diyince hiç anlayamıyordum. Az önce Pera öyle bir kustu ki tüm halıya peynir kesiği gibiydi. İlk defa böyle fışkırır tarzı kusuyor çok garipsedim o yüzden
Ben bir kaç gündür hasta gibiydim ancak terleyip soğumadan kaynaklı ufak bir şey diye düşünmüştüm. Umarım hasta etmemişimdir çocuğu. Bir de istanbulda hava güzel diye bu hafta hep park sahil yapmıştık
Çok geçmiş olsunSpring05 yaa seni çok iyi anladım. Sen Umay her yere kustu tüm koltuk iç çamaşırım ıslandı diyince hiç anlayamıyordum. Az önce Pera öyle bir kustu ki tüm halıya peynir kesiği gibiydi. İlk defa böyle fışkırır tarzı kusuyor çok garipsedim o yüzden
Ben bir kaç gündür hasta gibiydim ancak terleyip soğumadan kaynaklı ufak bir şey diye düşünmüştüm. Umarım hasta etmemişimdir çocuğu. Bir de istanbulda hava güzel diye bu hafta hep park sahil yapmıştık
Evet ama aşırı uzak ve tersCeviz ağacı aşırı iyiydi bu arada.
Evet canım etki etmesi lazımAynen gece titremem çok oldu bugünde kızardı altı sanki scak suyla yanmış gibi benim şöyle bir sorunum var süt akmıyor bebeğe de kaynar suyla duş aldım çıktıktan sonra biraz açıldı ve bebek emdi ve rahatladım üstüne uyudum biraz çok iyi geldi ama maalesef kalkınca yine aynı sıcak havlu koyuyorum o açmıyor su işe yaradı birazdan birdaha girerim antibiyotiği göğsüm için değil de hastaydım çok öksürüyordum diye verdiler ama onada etki etmesi lazım sonuçta giriyor bu vücuda ilaç bilmiyorum ya ilkkez yaşadım baya bir zormuş seninki kaç günde geçti evdeki günlük işlerimi filan hiç bişey yapamadım
İnşallah benimkide geçer 8 gün sonra 2 aylık olacağız umarım bıçak gibi kesilir bu gaz sorunuUmarım sindirim sistemi geliştiği için artık rahatlamıştır. Benim de bebeğim 2 aylık olunca geçer belki
Bizde azaldı kusma yani en azından temizlenebilecek düzeye düştüAptamil conformil deneyebilirsin dedi birde kusma, gaz vs için. Unutmuşum yazmayı.
Ah ne çektik o kusmadan giyecek kıyafetim kalmıyordu o kadar üst üste ve tüm her yere kusuyordu çok kötüydüSpring05 yaa seni çok iyi anladım. Sen Umay her yere kustu tüm koltuk iç çamaşırım ıslandı diyince hiç anlayamıyordum. Az önce Pera öyle bir kustu ki tüm halıya peynir kesiği gibiydi. İlk defa böyle fışkırır tarzı kusuyor çok garipsedim o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?