2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İst avrupa yakasında hangi devlet hastanesi iyi bilgisi olan varmı kendi doktorlarından ziyade devlete götürmek istiyorum geç saatte olsa farklı bi doktor görsün gerekirse ona gidicem şuan için devlet daha güvenli gibi ama çam sakura hep asistan oraya güvenemiyorum bağcılar eğitim de çok kalabalık riske girmek istemiyorum geç saatte gidicem 12 den sonra daha az kişi vardır diye

Milletin merak ettiği şeyler bir bebek emiyor mu iki sütün yetiyor mu.yalnız değilsiniz merak etmeyin lütfen. Biz yeni annelere bunu psikolojik şiddet olarak görüyorum. Tabiki yetmediği yerde mama desteği olacak çok normal. Sizin bebeğinizle aranızdaki bağ sadece emzirmekten geçmiyor . Ona olan sevginizi şefkatinizi bir şekilde hissediyordur eminim. Bence bir nokta da biz taze anneler etrafı boşvermeliyiz yoksa olacak iş değil . Buradaki çoğu annede bu söylemleri yaşıyordur eminim . En iyisi boşvermeye çalışmak

Eşim evdeyse ve uyumuyorsa ben bu çocuğu uyutamıyorum ya insan hiç mi kendini frenleyemez ya anlatamıyorum ani seslere verdiği tepkiyi. Sıçrıyor çocuk uykusundan. Ya kapıyı kapar, ya paldır küldür mutfakta bişey yapar, buluyor bişey pardonmuş

E madem o uyandırıyor, o uyutsun

Ne desem bilemedim. Annelik turnusol kağıdı olmak gibi bir şey işte, hayatımızdaki işsiz güçsüzleri tanıyoruz böyle böyle. Kendisi çocuk ve ergen gelişimi alanında uzman bir psikolog olarak gereken desteği verecektir herhalde bebişle aranızdaki bağ zedelenirse

Bu konuda o kadar aynıyız ki, hem kendi kendime şunu biliyorum ben bebeğim için en iyisini yapmaya çalıyorum, arada mama vermek zorunda kalsam da bu onun büyümesi, sağlıklı olabilmesi için, bunun anneliğimizle kurduğumuz bağla alakası yok ama çevremde bu konuda eleştiri duyunca inanılmaz tetikleniyorum ve konu oraya gelmesin diye çok çabalıyorum Ben sadece 40 gün anne sütü alabilmişim ve hep mama ile büyümüşüm, annem emekli mühendis, bilinçli bir insan olsa dahi toplum baskısından bana gizli gizli mama yaparmış sütü olmadığı için neden bu konuyu yıllardır aşamamışız toplum olarak bir türlü aklım almıyor.

Kızlar, bebeğinizin memeden ayrılmak istemediği, sürekli emmek istediği, ayrılınca mızmızlandığı günler oluyor mu, mama teklif ettim biraz içti bıraktı, ama çılgınca meme isteyip uyumuyor bugün

Canım bende ilkini senin gibi büyüttüm sürekli kızıyordum benim eşimde evden çalışıyor. Sonra büyük kızım tık sesine uyanmaya başladı. Bu bebek doğunca zaten sessiz olması mümkün değil evin ablası yanında balon patlatıp çığlık atıyor ama o yokken de hiç dikkat etmedim kapısını bile kapatmıyorum ki sese alışsın. İlkinde çok çektim bu uyku konusunda daha iyi gibi sanki belki bu seste büyümesinin de etkisi vardır

Benimki gaz sancısı varken yapıyor bunu sürekli memede kalıp sakinleşmek istiyor karnı tok olsada emme refleksiyle sakinleşiyor bebekler belki duygusal olarak emmek istiyordur ben çok yaşıyorum memeden çekince ağlıyor hatta ama karnı tok

Ahh sorma, ben de sadece 40 gün emmişim. Annem sonrasında işe başlamış büyük ihtimalle seninki de öyledir.
Zaten bende ister istemez bir korku var mememi reddeder diye sonra aklıma bgm21 geliyor. Bebeğine meme veremeden sütünü sağarak besledi. Nasıl büyük fedakarlık. Bu anne ile bebeği arasında nasıl bağ olmaz diyebilir ki insan. Umarım bir gün toplumumuz mamayı kabullenir. Annelerin de keyfinden bunu tercih etmediğinin farkına varır. Haa keyfine bile edebilir ama annedir ve bebeği için en iyisidir orası ayrı.

Maalesef toplum olarak mamaya öcü gibi bakılıyor ben çok karşıyım yaa hem emzirip hem mama verebiliriz yetmediği yerde ki bazı sağlıksal problem olabiliyor bazı bebekler hiç ememiyor o zaman açmı bırakacağız bu bebekler mecburen mama içecekler o zamanda mı mamayı kötü bakacaklar ne diyecekler mama vermek çok kötü mü anlayamıyorum bana cahillik gibi geliyor tabikide bizde farkındayız anne sütü bebek için özellikle ilk 6 ay çok kıymetli ama bazen olmayınca olmuyor keşke bol bol olsada emse yavrularımız biz daha çok isteriz ben bir tek keyfi emzirmeyenlere karşıyım ama onlara bile neden emzirmiyorsun diye sormadım benim haddime değil sonuçta o anneyle bebek arasında olan özel bir durum bu süt mevzusuna anne kendi karar vermeli ve herkes saygı duymalı biz çocuklarımız için en doğrusunu isteriz ve yaparız üzme kendini böyle insanlar var maalesef elden de birşey gelmiyor ayrıca aranızdaki bağın çok güzel olacağına eminim sen kızın için en iyisini bilir ve yaparsın

Ev sessiz değil. Tv açık oluyor, müzik sesi oluyor, çamaşır makinesi fln çalışıyor
O seslerle uyuyor sorun yok. Moro refleksi benim derdim. O seslerin içinde, kapanan bir dolap kapağı, yüksek sesle seslenme, düşen bir çatal yetiyor sıçrayıp uyanmasına

Olmaz mı, örneğin son bir buçuk saattir benimki arada sızdı sanıp kafayı bir eğiyorum, gözler de cin gibi

LadybirdDA Ben emzirirken benim adam içeride bira açtı doğumdan beri ilk kez, bana da sevabına cips getirmiş, kuş gibi ağzıma verip besledi gitti. Mememi kurtarırsam alkolsüzü gömüyorum kesin, alkollüsü artık ne zaman kısmet olur bilemem tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…