Kızlar ben bugün bir halt ettim yarınlar yokmuş gibi kahve içtim. Teoride tabii ki biliyorum kafeinin süte geçtiğini, normalde de çok kahve tüketirim ama gebelik ve emzirme sürecinde (sezaryen sonrası ilk birkaç gün dışında) ilk kez bu kadar tam kafeinli kahve içtim (normalde az kafeinli içiyorum, sorun olmuyordu) dedim aman ne olacak kırk yılın başı… demez olaydım. ay acaba ondan mı uyumuyor yavrum? Uykusu gelsin diye çaresizce emiyor, emdikçe de gözler faltaşı gibi açılıyor Aynı hataya düşen oldu mu hiç? Ay çok kötü hissettim kendimi, kahve makinesini geceden hazırlıyorum ben, şimdi hazırlarken aydım. Neyse kafeinli kafeinsiz harman yaptım tabii bu kez pratikte aynı şeyi deneyimleyen oldu mu hiç?
Üst komşumuz var yeni tanıştık onlarla geçen bizi çağırdılar bugün de biz çağıralım dedik. Eşinin arkadaşı gelmiş maç var izlesinler diye eşimi de üst kata çağırıp kızı benim yanıma gönderdiler. Kız geldi grip burnu akıp duruyor çocukla aynı yerde acayip sinir oldum ya. İnsan düşünmez mi 1 buçuk aylık bebek var hastayım desene. Geldi artık ne yapcam ne diyim yani birşey diyemedim tabi. Çocuk hamağın içindeydi uzaklaştırdım odanın ucuna doğru hava nemlendiricisi getirdim odaya hayret bişey valla.
Büyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Neyse mama aldığını söyleyince bana bebeğin bu sebeple mememi bırakacağını ve aramızdaki bağın gelişmeyeceğini söyledi.
Ya kızlar siz biliyorsunuz hep pozitiftim bu konuda bir bebeğin mama ile de büyüyeceğini önemli olan sağlıklı olmasını söyledim burda hep. O lafı duyunca başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki. Saçma biliyorum ama çok tetiklendim. Bir anneye bu söylenir mi ne acayip insanlar var gerçekten. Sakinleşmek için gittim kızımı emzirdim azcık rahatladım ama akıl alır gibi değil cidden.
Ya o kadar hadsiz insan var ki anlatamam. Benim kayınvalidenin oturduğu yerden telefonla orayı burayı arayıp çok küçük buuuu baya küçük demesi gibi. Hani sevimli olarak demiyordu sanki beslenmemiş doymuyormuş büyümüyormuş anlamında diyor küçük diye mimiklerinden anlıyorum. 6 gün kalıp gittiler gezmeye gelmişler, her gün dışarı çıkıyorlardı zaten faydasızlar. Bugün çok gerginim nedense senin yazını okuyunca duygularım açığa çıktı
Uyanmayan bebek mi bar önce altını değiştirdim, fıldır fıldır bakan gözlerin. Şimdi de memede ve kavga ediyor memeyle benim ise gözler kapandı kapanacak
Uyanmayan bebek mi bar önce altını değiştirdim, fıldır fıldır bakan gözlerin. Şimdi de memede ve kavga ediyor memeyle benim ise gözler kapandı kapanacak
Uyanması birazda benim suçum ama napayım mecburdum. Baktım gazdan kıvranıyor yazık uykusunda bende gaz masajı yaptım ona uyandı. Bende altını değiştirdim şimdi bekliyorum biraz uyanık kalsın zorlamıyorum sonra sallayacağım.
Uyanması birazda benim suçum ama napayım mecburdum. Baktım gazdan kıvranıyor yazık uykusunda bende gaz masajı yaptım ona uyandı. Bende altını değiştirdim şimdi bekliyorum biraz uyanık kalsın zorlamıyorum sonra sallayacağım.
Değişim öncesi ben de biraz gaz masajı yaptım belki kaka da yapar diye ama baktım yapacağı yok, bezi değiştirip emziridm. Şimdi ikimiz de uyku moduna girdik
Değişim öncesi ben de biraz gaz masajı yaptım belki kaka da yapar diye ama baktım yapacağı yok, bezi değiştirip emziridm. Şimdi ikimiz de uyku moduna girdik
Ben nytayim.grip asisini evde 1. Sinifa giden oglum oldugu icin dogar dogmaz yaptilar. Gercekten de iyi oldu.hastaliga aciklat ve kis donemine denk heldikleri icin grip asisi sart bence.
Hooops
cabım senin bu regli gibi ağrıların geçti mi ben sanki her an olacak gibi geziyorum hala ortalarda şuam hatta regli ilk gün ağrısı var belimde karnımda ama bişey yok
soyasosu
arayayamamıl olan yengen 3 ay sonra arayıp bunlarımı söyledi iyi ki o zaman ilk başlarda aramamış daha fazla etkilenirdin söyledimlerinden sen hamileliğinde de doğduktan sonrada bebegin için en iyisini düşünen bi Annesin sadece emmek yeterli değil aradaki bağ için çocuğa verilen sevgi ve ilgide çok önemli ve bunu yapıcağından çok eminim o yüzden hiç dert etme
Bi arkadaşın çevresindeki söylemlere istinaden Anne sütü alan bebekler hastalanmıyor mama alanlar hasta oluyor demişler yalan tamamen ilk 3 ay anne sütü daha sonra 1,5 yaşına kadar mama ile büyüyen kızım sadece 1,5 yaşında hasta oldu
Mama veren ilk bebegi olan anneler içlerine dert etmesinler yok öyle bişey
Benim büyük oğlumun burnu akmaya başladı yine. Önce hastalığından hafif bir öksürüğü kalmıştı ama burun akıntısı yoktu. şu an panik halindeyim, ilkinde bebeği koruyamamıştım şimdi yine aynı sınavdan kalacakmışım gibi hissediyorum. Geceden beri sürekli memede zaten, kahveyi fazla kaçırdım diye sandım ama belki de huzursuzluğunun başka bir nedeni var. Hayatımda ilk kez aklıma gelen her şey teker teker başıma geliyor. Grip aşısı yaptırmakta da elimi çabuk tutamadım. Ay bile bile lades olacak yine resmen… aynı evde bebeği hasta abiden/abladan korumayı başaran oldu mu aramızda?