Senin eşin de biraz eli kolu ağır cinsten mi? Benimki öyledir, kapısı kapalı odaya bir girişi vardır mesela veya kapısı kapalı banyodan bir çıkışı vardır, sanırsın baskına geldi. Ölüyü diriltir mübarek.Ev sessiz değil. Tv açık oluyor, müzik sesi oluyor, çamaşır makinesi fln çalışıyor
O seslerle uyuyor sorun yok. Moro refleksi benim derdim. O seslerin içinde, kapanan bir dolap kapağı, yüksek sesle seslenme, düşen bir çatal yetiyor sıçrayıp uyanmasına
Bağlanmanın memeyle hiç bir alakası yok süt yetmiyorsa ya da gelmiyorsa ne yapabilirsin ki. Hiç kendini üzme daha da etkilemesin bu durum seniBüyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Neyse mama aldığını söyleyince bana bebeğin bu sebeple mememi bırakacağını ve aramızdaki bağın gelişmeyeceğini söyledi.
Ya kızlar siz biliyorsunuz hep pozitiftim bu konuda bir bebeğin mama ile de büyüyeceğini önemli olan sağlıklı olmasını söyledim burda hep. O lafı duyunca başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki. Saçma biliyorum ama çok tetiklendim. Bir anneye bu söylenir mi ne acayip insanlar var gerçekten. Sakinleşmek için gittim kızımı emzirdim azcık rahatladım ama akıl alır gibi değil cidden.
Bazı akrabalar yanımda şöyle cümleler kuruyordu, dolaylı yoldan bana demeye çalılıyorlar tabii, şu çocuk anne sütü alırdı hiç hastalanmazdı ama öbürü mama ile büyüdüğü için sık hastalanırdı. Hiç şunu düşünmüyorlar ama belki de ben bu cümleleri o kadar sıkıntı edeceğim ki sütüm asıl o zaman azalacak. Ne yazık ki insanımız yorum yapmayı çok seviyor, ya hamileyken 5 kilo aldım ben çünkü gebelik şekerim vardı ve bebek zarar görmesin diye çok dikkat ettim, onu bile ne kadar eleştiren oldu, bebek beslenemedi diye. Bebeğim 37. Haftada 3100 gram doğdu, çok daha zayıf da doğabilirdi benim için hiç önemli değildi sağlıklı olduğu sürece. Her konuda fikri olan bir toplumuz biz ne yazık kiAhh sorma, ben de sadece 40 gün emmişim. Annem sonrasında işe başlamış büyük ihtimalle seninki de öyledir.
Zaten bende ister istemez bir korku var mememi reddeder diye sonra aklıma @bgm21 geliyor. Bebeğine meme veremeden sütünü sağarak besledi. Nasıl büyük fedakarlık. Bu anne ile bebeği arasında nasıl bağ olmaz diyebilir ki insan. Umarım bir gün toplumumuz mamayı kabullenir. Annelerin de keyfinden bunu tercih etmediğinin farkına varır. Haa keyfine bile edebilir ama annedir ve bebeği için en iyisidir orası ayrı.
ben yaşadım, herhangi bir süre vermediKızlar sezeryan olanlara soruyorum ,
Kırkınız çıktıktan sonra ilişki yaşayan oldu mu doktorunuz kac ay süre verdi ?
Aynen ondan işteSenin eşin de biraz eli kolu ağır cinsten mi? Benimki öyledir, kapısı kapalı odaya bir girişi vardır mesela veya kapısı kapalı banyodan bir çıkışı vardır, sanırsın baskına geldi. Ölüyü diriltir mübarek.
Kaıdnalr kadınlarj asla anlamıyor. Ben de silikonla emzirme konusu yüzünden zaten kendimi yetersiz hissederken, kaynanam tepemde çıkar da ver çıkar da ver diye resmen taciz etmişti. Eşime söyledim, ben zaten yetersiz hissederken bunu yapmasın diye. Ki ardından tekrar benzer şeyleri söylediğinde tersledim. Onlar bilmiyorsa durmaları gereken yeterleri biz öğreteceğiz. Cidden kadınlar bunu neden yapıyor anlamıyorumBüyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Neyse mama aldığını söyleyince bana bebeğin bu sebeple mememi bırakacağını ve aramızdaki bağın gelişmeyeceğini söyledi.
Ya kızlar siz biliyorsunuz hep pozitiftim bu konuda bir bebeğin mama ile de büyüyeceğini önemli olan sağlıklı olmasını söyledim burda hep. O lafı duyunca başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki. Saçma biliyorum ama çok tetiklendim. Bir anneye bu söylenir mi ne acayip insanlar var gerçekten. Sakinleşmek için gittim kızımı emzirdim azcık rahatladım ama akıl alır gibi değil cidden.
Canım ben Bayrampaşa ya gitmiştim kadın doğum için. Çocuk da aynı yerdeydi. İlgiliydi gittiğim doktor, çocuk nasıldır bilmiyorum tabiİst avrupa yakasında hangi devlet hastanesi iyi bilgisi olan varmı kendi doktorlarından ziyade devlete götürmek istiyorum geç saatte olsa farklı bi doktor görsün gerekirse ona gidicem şuan için devlet daha güvenli gibi ama çam sakura hep asistan oraya güvenemiyorum bağcılar eğitim de çok kalabalık riske girmek istemiyorum geç saatte gidicem 12 den sonra daha az kişi vardır diye
Sma 4 hafta. Üzerlerinde yazıyor canım, sonra kalanı atıyoruz.kızlar bebek mamaları 21 gün içinde tüketilmeli mi sonra kalanı atılmalı mı acaba ?
Her kafadan mutlaka bir ses takılma. Hiç ememeyece bilirdi mama vermek kesinlikle kötü bişey değil anne bebek bağınıda engel olduğunu asla düşünmüyorum sonuçta bu bebekler bizim kokumuzu istiyor bizi kokumuzdan tanıyorlardı ilk zamanlarda bol bol kucağına alıp vakit geçirmek bu bağın fazlasıyla güçlenmesine sebep oluyor hiç üzülme canını sıktığına değmez canımBüyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Biz 2 aylık olduk doktor kanguruya geçebileceğimizi söylediOturtmuşsunuz bence. Ne zamandan itibaren kullanabiliyoruz acaba bende kullanmak istiyorum ama daha cesaret edemedim kanguruya
Adı üstünde yengeBüyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Benimki kaç gündür 10 dklık tavşan uykusundaydı. Bugün banyo sonrası kesintisiz 4 saat uyudu, arada emzirdim onda bile uyudu. Uyandırmasam daha da uyurdu, gece uykusu gibiUyku süremiz ortalama 1saate düştü. Ağlama şekli değişti. En ufak bişeyde katılıp kalacak gibi ağlamaya başladı. Yenidoğan dönemine geri döndük sanki
Darısı başımıza o zamanBenimki kaç gündür 10 dklık tavşan uykusundaydı. Bugün banyo sonrası kesintisiz 4 saat uyudu, arada emzirdim onda bile uyudu. Uyandırmasam daha da uyurdu, gece uykusu gibidönemsel oluyor sanırım bu uyku gerilemeleri
Ay tek bizde oluyo saniyordum bu aralar atak haftasinami girdik bilmiyorum uyuyo agliyo uyaniyo agliyo oyleki uykusunda bile icerlenerek aglama haline giriyo banyo yaptirirkende agliyo alt degistirirkende surekli aglama modundayiz yildim yaUyku süremiz ortalama 1saate düştü. Ağlama şekli değişti. En ufak bişeyde katılıp kalacak gibi ağlamaya başladı. Yenidoğan dönemine geri döndük sanki
Amin inşallah ama gecesinden korkuyorumDarısı başımıza o zaman
Problem yok canım temizlenince kendini hazır hissediyorsan olabilirKızlar sezeryan olanlara soruyorum ,
Kırkınız çıktıktan sonra ilişki yaşayan oldu mu doktorunuz kac ay süre verdi ?
Benim ki de bu ara odu patlıyor üstünü değiştirirken zibinini cikaricsm diyeAy tek bizde oluyo saniyordum bu aralar atak haftasinami girdik bilmiyorum uyuyo agliyo uyaniyo agliyo oyleki uykusunda bile icerlenerek aglama haline giriyo banyo yaptirirkende agliyo alt degistirirkende surekli aglama modundayiz yildim ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?