- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
Ben törpülemiyorum hiç. Almadım daha doğrusu. Kesiyorum arada. Ne bere, ne eldiven taktırmayı kesinlikle. Küvözde de takmamışlar. Öyle alıştı. Nadiren çiziyor bir yerini. Daha çok meme mıncıklamada kullanıyor tırnaklarıHemen hemen aynısını diyecektim.
yagmurcicegii her gün tırnaklarını törpüle ama açık bırakmalısın bence çocuğun ellerini
Ben nerdeyse hiç takmadım yüzünü çizdiğini de çok oldu ama keşfetsin dokunsun istiyorum hep
Ben çocuğumu sadece mamayla besliyorum ben ne yapayım çocuğum bana yabancı mı şimdiBüyük yengem ne zamandır seni arayamadım diye aradı. Nasılsınlardan sonra bebek emiyor mu dedi. Dedim emiyor. Aradan az daha zaman geçti bu sefer sütüm yetiyor mu dedi. Ay öyle zor tuttum ki kendimi yenge mamayı sen mi alacaksın niye sordun dememek için.
Neyse mama aldığını söyleyince bana bebeğin bu sebeple mememi bırakacağını ve aramızdaki bağın gelişmeyeceğini söyledi.
Ya kızlar siz biliyorsunuz hep pozitiftim bu konuda bir bebeğin mama ile de büyüyeceğini önemli olan sağlıklı olmasını söyledim burda hep. O lafı duyunca başımdan aşağı kaynar su döküldü sanki. Saçma biliyorum ama çok tetiklendim. Bir anneye bu söylenir mi ne acayip insanlar var gerçekten. Sakinleşmek için gittim kızımı emzirdim azcık rahatladım ama akıl alır gibi değil cidden.
Ben geçen oğlumun kuzenine gel sev dedim ilk kez görüyordu 14 yaşında ve direk şöyle dedi gribim yenge yaklaştırma çok sevmek istiyorum ama hastayım iyileşince alırım artık yani 14 yaşındaki çocuklar daha yetişkin oluyor çevremdeki gripli yetişkinler bile ver kucağımıza diyor vermesen de aman görmemişin çocuğu olmuş der gibi triplere giriyorlarÜst komşumuz var yeni tanıştık onlarla geçen bizi çağırdılar bugün de biz çağıralım dedik. Eşinin arkadaşı gelmiş maç var izlesinler diye eşimi de üst kata çağırıp kızı benim yanıma gönderdiler. Kız geldi grip burnu akıp duruyor çocukla aynı yerde acayip sinir oldum ya. İnsan düşünmez mi 1 buçuk aylık bebek var hastayım desene. Geldi artık ne yapcam ne diyim yani birşey diyemedim tabi. Çocuk hamağın içindeydi uzaklaştırdım odanın ucuna doğru hava nemlendiricisi getirdim odaya hayret bişey valla.
Ben de mama ile büyüyen biriyim. Annem şu hayattaki bağımın en güçlü olduğu insan. Ben zaten böyle düşünmüyorum ama insanların düşünmeden kurduğu tek cümle bazen tüm moralini bozuyor insanın. Evlatlarımız her şeyimiz biz onlar için en iyisiyiz ve muhteşem annelerizBen çocuğumu sadece mamayla besliyorum ben ne yapayım çocuğum bana yabancı mı şimdigayet iyi bir ilişkimiz var beni tanıyor gülücük atıyor bende sakinlesiyor. Mama verirken de meme verir gibi veriyorum gaz çıkarması uyutmasi hep kucağımda. Bazı kadınlar çok biliyor
Ama çok tatlı yaaa eridim resimlereAy inşallah o günleri göreceğizbenimki pek yanaşmıyor. Foto eklicem O kadar gıcık bir köpek oldu ki anlatamam her fırsatta bebeğini yatağına yatıyor
Minik kuşuumYaa senin kız be güzel uyuyor anakucağında bide benimkine bak cin hahahhaEki Görüntüle 3361023
İnşallah benim kızda alışır ya bunda vakit geçirse iş güç yaparım ama yok 5 dk durup ağlamaya başlıyor kurtlu ya ahahahhaMinik kuşuumgrubun ilk göz ağrısı
O fotoğraf yine biraz eski, şimdi Pera da uyumuyor ama üzerinde takılmayı seviyor baya
LadybirdDA bak nuna anakucağı ve aparatı böyle sormuştun benimkide nuna baya seviyorlar
Teşekkürler yorum için canım. Benim bebeğim dediğim gibi sadece bir defa mama alıyor o da ya 30 ya 60. Bazı günler içmiyor bile. O yüzden mama mı acaba diye çok düşünüyorum.Hastane de yattığı süre boyunca 4 doktor gördü 4 ü de 10 güne kadar yapmaması normal dedi hatta artık ben çocuk dayanamıyor çok ıkınıyor lütfen müdahale edin dediğimde zoraki poposunu uyardılar ama yine yapmadı en sonunda ben fitille yaptırdım. Mamanın içine bile zeytinyağı koyuyorum iki güne bir zeytinyağıyla poposunu uyarıyorum ama yine yapmıyor öyle kolayca. Geçtiğimiz pazartesi de doktora götürüp sordum zamanla düzelir dedi yine müdahalede bulunmadı.Bu Salı başka bir doktora (5.doktor) götüreceğim bakalım o ne diyecek.Olabilir ben de mama ile besliyorum çocuğumu. Evolvio gaz yaptı. Başka markaya geçtik. Bir kere o arada evolvio verdim -adıni doğru mu yazdım emin değilim- o gece gazdan krize girdi çocuğum. Yani bir seferlik bile çok etkiledi.
7 8 gün çok fazla. Doktorlar 3 4 güne normal diyor. Zeytinyağına batirdiginiz kulak çubuğunu biraz poposunu içine sürdürün o gün içinde kakasını yapacaktır. Ben öyle yapıyorum kendi yapamadığı zaman. Faydası oluyor çok rahatlıyor. Bir de kabızlığıni doktora danışın dilerseniz biz doktor takibinde ve önerisi ile mama kullanıyoruz, çocuğumun durumuna göre.
Ahhhh çok sevindim çoookKızlar şükür emzirmeye başladımilk silikon uç ile tutuyor memeyi sonra çıkartıyorum göğüs ucunu tutuyor ama ne zaman doyuyor kestiremiyorum pek inşallah alışacağız
Gözün aydın çok çok sevindim senin adınaKızlar şükür emzirmeye başladımilk silikon uç ile tutuyor memeyi sonra çıkartıyorum göğüs ucunu tutuyor ama ne zaman doyuyor kestiremiyorum pek inşallah alışacağız
Darısı başıma inşallahKızlar şükür emzirmeye başladımilk silikon uç ile tutuyor memeyi sonra çıkartıyorum göğüs ucunu tutuyor ama ne zaman doyuyor kestiremiyorum pek inşallah alışacağız
Canım ilk bebekte bir kere benimde başıma geldi nerdeyse 10 gün yapmadı bende fitille yaptırdım bir fitili yarıya bölmüştüm ama 3 aylık filandı sanırım çünkü. O an yaptı hemde kaç kez peş peşe. Sonra bir kere daha aynı öyle oldu 4 gün yapmamıştı sanırım çok huysuzdu yine fitil denedim tam yapamadım da aşırı huzursuz oldu fitil de rahatsız etti çok zor yapmıştı. Doktorlar dediğin gibi normal diyor on güne kadarTeşekkürler yorum için canım. Benim bebeğim dediğim gibi sadece bir defa mama alıyor o da ya 30 ya 60. Bazı günler içmiyor bile. O yüzden mama mı acaba diye çok düşünüyorum.Hastane de yattığı süre boyunca 4 doktor gördü 4 ü de 10 güne kadar yapmaması normal dedi hatta artık ben çocuk dayanamıyor çok ıkınıyor lütfen müdahale edin dediğimde zoraki poposunu uyardılar ama yine yapmadı en sonunda ben fitille yaptırdım. Mamanın içine bile zeytinyağı koyuyorum iki güne bir zeytinyağıyla poposunu uyarıyorum ama yine yapmıyor öyle kolayca. Geçtiğimiz pazartesi de doktora götürüp sordum zamanla düzelir dedi yine müdahalede bulunmadı.Bu Salı başka bir doktora (5.doktor) götüreceğim bakalım o ne diyecek.
Sende benim gibi denemeye devam et canım, ilk başlarda katılarak ağlıyordu o ağladıkça bende ağlıyordum ama alıştı sonunda gerçekten çok zor bi süreç inşallah bian önce senin minikte alışır denemekten vazgeçmeDarısı başıma inşallahçok sevindim zamanla tamamen bırakır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?