- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Çok sevindim gözünüz aydın bol bol emmeleriniz olsunKızlar şükür emzirmeye başladımilk silikon uç ile tutuyor memeyi sonra çıkartıyorum göğüs ucunu tutuyor ama ne zaman doyuyor kestiremiyorum pek inşallah alışacağız
Hiç üzülme canım benim bende kuvözdeyken emzirebildim sadece 2 aydır evde hiç emmedi her seferinde sağıp veriyordum, sağdığım süt yetmeyince memeyi denemeye başladım emdikçe süt gelir diye.. gögüsün boşta olsa mutlaka 3 saatte bir göğüsünü uyarmayı dene inşallah gelecekBurada ne güzel emzirmenizden, uzun süre memede durmasından bahsediyorsunuz. Ben birkaç kez emzirdim doğduğundan beri. Sonra sanırım stres, yorgunluk ve sağım yapmamaktan kesildi. Aradan zaman da geçti. Şimdi tekrar sütüm gelsin diye uğraşıyorum. İmrenerek okuyorum yazdıklarınızı. İnşallah benim de bir gün sütüm gelir de burada paylaşırım memede çok oyalaniyor diye
Bende şimdi gruba bunu soracaktım evet emzirirken 10 güne kadar normal ama arada mama veriyorum o zaman kaç güne kadar normal oğlum pazartesi günü akşam 7 de ishal gibi çok fazla kaka yaptı daha sonra üstünden bugün ile tam 5 gün geçti fitil atmıştım dün yapmadı yinede şimdi çok ağladığı için gaz masajı yaptım birazda poposunu uyardım şükür yaptı ama kakası çok değişikti ishal gibi ama çok sulu değil normal kakası gibi de değil hiç normal gelmedi bana yaa içime şüphe düştü neden böyle olur kiCanım ilk bebekte bir kere benimde başıma geldi nerdeyse 10 gün yapmadı bende fitille yaptırdım bir fitili yarıya bölmüştüm ama 3 aylık filandı sanırım çünkü. O an yaptı hemde kaç kez peş peşe. Sonra bir kere daha aynı öyle oldu 4 gün yapmamıştı sanırım çok huysuzdu yine fitil denedim tam yapamadım da aşırı huzursuz oldu fitil de rahatsız etti çok zor yapmıştı. Doktorlar dediğin gibi normal diyor on güne kadar
Mamayla kaç gün normal hiç bilmiyorum canım ben vermedim hiç. Bende fitille yaptırdığımda peş peşe daha kıvamlı kabız değil ama daha yoğun kaka yapmıştı diye hatırlıyorum. Bence normaldir kaç gün bekledi sonuçta için rahat olsunBende şimdi gruba bunu soracaktım evet emzirirken 10 güne kadar normal ama arada mama veriyorum o zaman kaç güne kadar normal oğlum pazartesi günü akşam 7 de ishal gibi çok fazla kaka yaptı daha sonra üstünden bugün ile tam 5 gün geçti fitil atmıştım dün yapmadı yinede şimdi çok ağladığı için gaz masajı yaptım birazda poposunu uyardım şükür yaptı ama kakası çok değişikti ishal gibi ama çok sulu değil normal kakası gibi de değil hiç normal gelmedi bana yaa içime şüphe düştü neden böyle olur ki
Bazı günler benim kızım gündüzleri çok güzel uyuyor bazı günler bölük bölük toplamda yarım saat zor uyuyor. Ben her gün aynı sabahları filtre kahve akşam üstü de keyfim yerindeyse türk kahvesi içiyorum. Doğduğundan beri böyle ama bence uyuyacağı varsa her türlü uyurdu. Bugün uyumayacağı bir gündeymişKızlar ben bugün bir halt ettimyarınlar yokmuş gibi kahve içtim. Teoride tabii ki biliyorum kafeinin süte geçtiğini, normalde de çok kahve tüketirim ama gebelik ve emzirme sürecinde (sezaryen sonrası ilk birkaç gün dışında) ilk kez bu kadar tam kafeinli kahve içtim (normalde az kafeinli içiyorum, sorun olmuyordu) dedim aman ne olacak kırk yılın başı… demez olaydım. ay acaba ondan mı uyumuyor yavrum? Uykusu gelsin diye çaresizce emiyor, emdikçe de gözler faltaşı gibi açılıyor Aynı hataya düşen oldu mu hiç? Ay çok kötü hissettim kendimi, kahve makinesini geceden hazırlıyorum ben, şimdi hazırlarken aydım. Neyse kafeinli kafeinsiz harman yaptım tabii bu kez pratikte aynı şeyi deneyimleyen oldu mu hiç?
Aaa evet fitilden ötürü olabilir çünkü o diğer ishal gibi olan kakası da normal değildi o zaman da aşı için fitil vermiştim aklıma sen diyince geldiMamayla kaç gün normal hiç bilmiyorum canım ben vermedim hiç. Bende fitille yaptırdığımda peş peşe daha kıvamlı kabız değil ama daha yoğun kaka yapmıştı diye hatırlıyorum. Bence normaldir kaç gün bekledi sonuçta için rahat olsun
Canım sen sanki 2 kere veriyordun mama eğer öyleyse çook normal. Cıvık kaka olması lazımmış zaten uzun aradan sonra yapıyorsa.Bende şimdi gruba bunu soracaktım evet emzirirken 10 güne kadar normal ama arada mama veriyorum o zaman kaç güne kadar normal oğlum pazartesi günü akşam 7 de ishal gibi çok fazla kaka yaptı daha sonra üstünden bugün ile tam 5 gün geçti fitil atmıştım dün yapmadı yinede şimdi çok ağladığı için gaz masajı yaptım birazda poposunu uyardım şükür yaptı ama kakası çok değişikti ishal gibi ama çok sulu değil normal kakası gibi de değil hiç normal gelmedi bana yaa içime şüphe düştü neden böyle olur ki
17günlük küvöz hikayesinden sonra benimde çok azdı. Sağıp götürmeye çalışıyordum ama iki memeden belki 20 cc bile çıkmıyordu başlarda. Hiç ümidim yoktu artacağına dair. Ha şimdi nasıl dersen var mı var. 10 15 dk emiyor her memeyi. Ama sürekli, her öğün memede değil. Resmen çerez niyetine, emzik niyetine istiyor. Hiç üzülme, devam et sağmaya. bestlak damla ve seversen dereotu, bol su ve çorbalar bana iyi geldi. Allah gönlüne göre versin inşallahBurada ne güzel emzirmenizden, uzun süre memede durmasından bahsediyorsunuz. Ben birkaç kez emzirdim doğduğundan beri. Sonra sanırım stres, yorgunluk ve sağım yapmamaktan kesildi. Aradan zaman da geçti. Şimdi tekrar sütüm gelsin diye uğraşıyorum. İmrenerek okuyorum yazdıklarınızı. İnşallah benim de bir gün sütüm gelir de burada paylaşırım memede çok oyalaniyor diye
Sizleri okuyunca insanlardan izole bir hayatım olması iyi bişeymiş gibi geliyorBugün bir akraba da aaa sütün yaramıyor herhalde yağlı değil zayıf dedi7 aylık torunuyla kıyasladı sanırım yoo gayet iyi dedim 2 aylık bebek sonuçta valla normalde takmıyorum bu tipleri duymuyorum hatta ama yinede insan ayy sütüm yetmiyor mu yaramıyor mu kafasına giriyor ister istemez konu süt olunca böyle söylentiler yetersizlik hissi oluşturuyor birileriyle çatışıp kavga etmeden atlatsaydık şu emzirme sürecini
Bana da aynısını yaptılar. Çok emiyor diye sütün az dediler, kıyafetlerim ıslanmıyor diye az dediler, ben de sütüm yetmiyor kaygısıyla istemese de zorla emzirdim. Şu anda meme bağımlısı oldu. 20 günde 1300 Gr almış. Milletin ne dediğine çok bakmamak lazım ama insan ister istemez etkileniyorBugün bir akraba da aaa sütün yaramıyor herhalde yağlı değil zayıf dedi7 aylık torunuyla kıyasladı sanırım yoo gayet iyi dedim 2 aylık bebek sonuçta valla normalde takmıyorum bu tipleri duymuyorum hatta ama yinede insan ayy sütüm yetmiyor mu yaramıyor mu kafasına giriyor ister istemez konu süt olunca böyle söylentiler yetersizlik hissi oluşturuyor birileriyle çatışıp kavga etmeden atlatsaydık şu emzirme sürecini
Ay aman bırak, onlar yaptığıyla utansın. Zaten kolu komşu ayıplamıştır, bebeğin mevlüdünde anneanne vs olmayıncaAmin canım evet haklıya haklı diyen biri ben haksız olsam haksızsın der mutlaka bazende çakışıyoruz tabiaynı binaya tanışırken şartlarım vardı çok şükür pişman etmedi şimdi ayın 2 sinde annesi gidicek epeydirde görmüyor çocukları kahveye çağırıcam yarın görsün gitmeden oda kocam için ne yapıyım normalde başka biri futbol takımımı kurucaksınız lafına yüzüne bakmaz
Evet çok şükür yerine getirdi o değil annemi bile çağırmadılar insan gelemiceğini bilse bile davet eder 1 sokak var konu komşular aynı adı ben onların çocuklarına kuran okuttum olucak
Ben artık çorapları da çıkardım. Nedeyse tüm gün takmadığım oluyor. havalar da güzel ya, zıbınla falan tutuyorum bayılıyorHemen hemen aynısını diyecektim.
@RASKOLN_ her gün tırnaklarını törpüle ama açık bırakmalısın bence çocuğun ellerini
Ben nerdeyse hiç takmadım yüzünü çizdiğini de çok oldu ama keşfetsin dokunsun istiyorum hep
Bir kere değil açıkçası başından beri gitgide kötüleşme oldu. Özellikle birinci ayından sonra çok çok kötü hale geldi. Başlarda 4 5 günde birdi şimdi 7 8 günü buluyor ve müdahalesiz yapamıyor. Çocuk o kadar gazlı o kadar rahatsız ki gözünü kırpmıyor hep ağlıyor şu an bunu yazarken bile kucağımda durmuyor hiç. Daha önce ultrasonla da bakıldı gazdan birşey görünmüyor dediler. Benim bebeğin karın çevreli iki hafta geriydi acaba o yüzden mi böyle bilmiyorumCanım ilk bebekte bir kere benimde başıma geldi nerdeyse 10 gün yapmadı bende fitille yaptırdım bir fitili yarıya bölmüştüm ama 3 aylık filandı sanırım çünkü. O an yaptı hemde kaç kez peş peşe. Sonra bir kere daha aynı öyle oldu 4 gün yapmamıştı sanırım çok huysuzdu yine fitil denedim tam yapamadım da aşırı huzursuz oldu fitil de rahatsız etti çok zor yapmıştı. Doktorlar dediğin gibi normal diyor on güne kadar
Ay ben o kadarını yapamadımBen artık çorapları da çıkardım. Nedeyse tüm gün takmadığım oluyor. havalar da güzel ya, zıbınla falan tutuyorum bayılıyor
Benimde 2 gun once oyle bi durum yasadik meme istemedi biberonla mama veriyorum diye dusundum ama soyle bisey buldum biberonla mamayi iki emdirip cikarip agzina memeyi dayiyorum biraz emiyo birakiyo yine mamayi iki verip memeyi tutturuyorum oyle oyle emismeye calisiyoruz8 hafta atak haftasına girmiş bulunmaktayız gazamız mübarek olsunve meme reddi yapıyor emmek istemiyor az emip çıkarıyor hemen emzik vermemle alakalı olabilir mi? Yoksa atak haftasından kaynaklı mı? Artık level level ilerliyoruz emzik verdim rahata erdim dedim meme istemiyor oturup nerelere ağlayayım acaba
Ah kıyamam ya hiç bilmiyorum ki bizde 2 kere öyle olmuştuBir kere değil açıkçası başından beri gitgide kötüleşme oldu. Özellikle birinci ayından sonra çok çok kötü hale geldi. Başlarda 4 5 günde birdi şimdi 7 8 günü buluyor ve müdahalesiz yapamıyor. Çocuk o kadar gazlı o kadar rahatsız ki gözünü kırpmıyor hep ağlıyor şu an bunu yazarken bile kucağımda durmuyor hiç. Daha önce ultrasonla da bakıldı gazdan birşey görünmüyor dediler. Benim bebeğin karın çevreli iki hafta geriydi acaba o yüzden mi böyle bilmiyorum
Sen probiyotik beslensen. Kefir olur, probiyotik yoğurt olur. Yararı olur bence bebeğedeBir kere değil açıkçası başından beri gitgide kötüleşme oldu. Özellikle birinci ayından sonra çok çok kötü hale geldi. Başlarda 4 5 günde birdi şimdi 7 8 günü buluyor ve müdahalesiz yapamıyor. Çocuk o kadar gazlı o kadar rahatsız ki gözünü kırpmıyor hep ağlıyor şu an bunu yazarken bile kucağımda durmuyor hiç. Daha önce ultrasonla da bakıldı gazdan birşey görünmüyor dediler. Benim bebeğin karın çevreli iki hafta geriydi acaba o yüzden mi böyle bilmiyorum
Nerede yaşıyorsunBen artık çorapları da çıkardım. Nedeyse tüm gün takmadığım oluyor. havalar da güzel ya, zıbınla falan tutuyorum bayılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?