2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Valla benimde bi duzenim yok uyku suresi farkli oldugu icin acikma sureside her seferinde bi saati tutmuyo 4 aya kadar bi duzen kurmayi dusunmuyorum o yuzden ne zaman isterse emzirip ardindan mama veriyorum ben yetmedigini dusundugum icin 2 saat bazen 3 saat acikmiyor bazen sadece meme emip uyuyor yarim saat sonra acikip kalkiyor mama veriyorum 3 saat oyalaniyor gece zaten ayri bi kaostayiz ne zaman emdi ne zaman mama verdim ne zaman uyudu hep bi karmasadayiz

Ah kıyamam ya hiç bilmiyorum ki bizde 2 kere öyle olmuştu inşallah geçer en kısa zamanda çok zor gaz olayı benim bu bebeğimde nerdeyse hiç gaz problemi yok sürekli kaka yapıyor
Maşallah inşallah hiç olmasın.Aslında çocuk sakin huzurlu bir çocuk ama gaz hiç bitmeyince sürekli ağlama modunda. Salı doktora gideceğim inş bir çözüm bulur alerji olmasın da

Canım benim bebekte de gaz sorunu çok vardı normalde kakasını yapabilen bir çocuk ama ona rağmen doktorumuz bize bağırsak düzenleyici tribudat diye bir şurup yazdı bir gündür kullanıyorum ve iyileşme gözlemledim açıkçası yoksa benimki de sürekli gazdan inleyerek uyuyordu

Bizde de kara düzen gidiyor. Bazen 3 saat bazen 2.. Bazı geceler nadiren 5 6 saati buluyor. Ama ben defter tutıyorum. Yoksa ne yedi, ne içti, hangi ilaç, kakası, burnu vs tutamam aklımda. Uykusuz o kadar çalışamıyor bu kafa

hemen bakıp inceleyim. Salı da doktora sorayım uygun görürse onu da kullanayım. İnan ki bir günümü kameraya alıp hızlandırılmış halde buraya atsam beni anlarsınız. Hep ayakta deve cüce hareketleri yaparak bebeği susturmaya çalışıyorum başka türlü susmuyor. Çok fazla gaz çıkarıyor bağırıp ağlayarak ama asla rahatlamıyor. Ağlarken de çok gaz yutuyor.Gündüz asla uyku yok gece de 3 4 saat toplamda.

Ay ben o kadarını yapamadım bildiğin çıplak mı yani ayakları
evvet ya bizim ev güneş görmediği için kombi hep açık, ev 25-26ya çıkınca çıkardık sabah yanımıza alınca uyuyakaldı ince pijamasıyla, üzerine yorganı göbeğe kadar örttüm. Bel bölgesi terlemiş hemen

Nerede yaşıyorsun ayrı dünyaların insanı mıyız yoksa burada kış daha yeni başladı da
İstanbul ya ben çok sıcağa alıştırmadan yetiştirmeye çalışıyorum, geçen gün komşu evden bizi sadece slingle çıkarken görünce, hava soğuk hasta olur çocuk dedi. Oysaki 5 günlükten beri dışarıya çıkarıyorum. maşallah, Herhangi bir sorun yaşamadık, yaşamayız da inşallah

Diline bak canım beyazlık varmi

Canım sen sanki 2 kere veriyordun mama eğer öyleyse çook normal. Cıvık kaka olması lazımmış zaten uzun aradan sonra yapıyorsa.
Evet 60 sabah 60 akşam gerçi bir iki gündür vermiyordum ama aslında tuhafsıma giden hep pütürlü olurdu kakası hiç pütürlü değil ilginç geldi o yüzden ama içim rahatladı normalmiş

Maşallah inşallah hiç olmasın.Aslında çocuk sakin huzurlu bir çocuk ama gaz hiç bitmeyince sürekli ağlama modunda. Salı doktora gideceğim inş bir çözüm bulur alerji olmasın da
Bence alerji değildir başka bir probiyotik dener belki. Her bebek birbirinden farklıymış gerçekten,inşallah bir an önce düzene girer

Benim de 10 gün yoğun bakımda kaldı. O zamanlar sagarken dediğin gibi geliyordu sonra kesildi. Damlayı kullanıyorum, hoşaf içiyorum, takviye aldım şimdi onu kullanıyorum. Dereotu da tüketiyorum bunların hepsini çok düzenli yapamasam da çabalıyorum. Ama sagma işi oglumdan oturu düzenli olamıyor. Çok ilgi istiyor. Fırsat
buldukça deniyorum. Teşekkür ederim cevabın için

Merhaba bende ayni hipo combotic kullandim gerçekten aşırı gaz yapti durmadan gaz çıkartıyor ama rahatlıyamıyordu bir türlü geceleri sadece 1 veya 2 kere veriyordum sabahları aşırı ıkınarak uyanıyordu 3 günde bir kaka yapıyordu zorlanarak hippi bırakıp sma comfort mamaya gectık gaz sancıları azaldı baya ıkınarak uyanmalarda azaldı ama yeni geçtim kaka durumunu daha çözebilmiş değilim

Mubeiz yanlış hatırlamıyorsam sen erken adet olmuştun sanırım. Tam olarak nasıl başladı adetin? İlişki sonrası lekelenme başlamıştı bende, birkaç gün sonra hastaneye gittiğimde girişteki eski kandır dedi asistan. Ama bugün taze kan geliyor ara ara. Adet mi oldum anlamadım. 2.ay Kontrolünde kendi doktoruma da gideceğim. Devlet hastanesinin ilgisi bu kadar

Ay aman bırak, onlar yaptığıyla utansın. Zaten kolu komşu ayıplamıştır, bebeğin mevlüdünde anneanne vs olmayınca
Tam bebek mevlüdü değilmiş ama yüzüme karşı siz küçük doğarlar dediniz ben korktum kuran adadım dedi sorma eşime yakınmışlar bugün neden aryayı ben göremiyorum yanıma getirmiyosun anneannesini görüyorum hep götürüyor ben neden göremiyorum kız tekk başına 3 çocuğa bakıyor yollasın aryayı ben bakarım oyalarım falan demiş annemi öne sürmüş resmen aynı binadaymışım yardım istesin bizden bişey söylesin biz yaparız falan demiş ay moralim bozuldu bu muhabbetlere bende kızımın bensiz oraya gitmesini istemiyorum aşı için mecbur kaldık kv bıraktık o yoktu o gün evinde kızım bidaha gitmek istemediğini söyledi ayy öyle işte 3 tane yiğenini büyüttüm ben baktım diye ortada geziyo sürekli benim çocuklarıma dokunmasın bi zahmet ne dediğini anlamıyo çocuğun o ak diyo o kara anlıyor tövbe yarabbi

Hipp bizede gaz yapmaya başladı oğlum doymak bilmiyor tosuncuk olma yolunda gece 90 gündüz 60 veriyorum kızım 30 cc zor içiyor o daha çok beni emiyo ama çok çok gazlı
Büyük kızımda bi çok mama denedim bebelac gold iyi gelmişti bebelac mı denesem sma bilemedim

Bugün vermeyip bir gözlemleyeceğim. Bakalım yarın nasıl olacak

Yaa her bebiş farklı hipp ilk oğluma çok iyi gelmişti gaz sorunu hiç yaşamadım ama bu oğlumda aşırı derecede gaz yaptı bıraktığımızdan beri uykusu bile düzene girdi Sma geçtim bugün iki kez içti sevdi gazınıda çıkarttı bakalım ilerleyen zamanda nasıl olacak bu arada ilk oğlum Sma hiç içmemişti her bebiş farklı denemekten zarar çıkmaz sende değiştir istersen

Ama aslında maalesef sütü artıran asıl şey de düzenli emzirmek, o mümkün olmadığında da düzenli sağım. Ben bunu teoride hep biliyordum ama pratikte de yaşadım. önce küvez sürecinde sütümün gelmesine çok uğraştım, sonra 41 günlükken bronşiolitten hastaneye yattığında ve dört gün kadar ememediğinde düzenli sağımı ihmal ettiğim için sütüm bitme noktasına geldi (ciddi ciddi yüzde seksen oranında azalmıştı). Ama tekrar emmeye başlayınca (sütüm çok azaldığı için normalde 10 dakikada emdiği memeyi yarım saat, kırk beş dakika emiyordu) her fırsatta emzirerek, arada da sağım yaparak iki üç haftada toparladım, üstelik bu süreçte doğru dürüst yemek bile yiyememiştim. Sütün artmasına iyi geldiği söylenen şeyler tamamen kişiye özel ve bence biraz da psikolojik şeyler. Vücudun susuz kalmaması için bol su içmek, süt kalitesi için protein ağırlıklı beslenmek ve kemik sağlığımız için kalsiyum yönünden zengin beslenmek çok önemli emzirme sürecinde ama süt yapan yegane şey beyne süt üret ve şu kadar sıklıkta, şu kadar miktarda üret mesajı veren emzirme/sağma sıklığı ve miktarı. Umarın tez vakitte gönlününüZce emzirebilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…