2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Özel olduğunu biliyorum bizim asmdeki hemşire bu ay iki aşısı var demişti. Ondan sizin üçüncü aşı rota mı diye düşündüm. Size hangi aşıları yaptılar
Ben bu Salı yaptırıcam günlü yapıyorlar bilmem kaç çocuk toplanınca açılıyormuş o aşı. Hangileri yapılıyordu o yüzden hiç hatırlamıyorum

Kızlar bebekleriniz kaç kere gündüz uykusu yapıyor bi de uyudumu ne kadar süre uyuyor

Benimkide ellerinin farkında değil çok sert hareketler yapıyor yüzüne bazen ağlıyor hatta kendine vurduğu için
ay sorma arada yüzünü yırtıyor ya da emziğini ağzından alıyor sonra da ağlıyor ki törpü kullanıyorum ama azıcık uzadığı an tırmalıyor

Çok teşekkür ederim canm bende öyle yapacağım inşallah geçer ya sana da çok geçmiş olsun aynen dediğin gibi benimde öyle olmuş

Çok iyi bildiğim ama yapamadığım bir şey tam uyumaya yakın uyku arkadaşı verip yerine yatırmamız lazım 4. Aydan sonra nasıl olacak bilmiyorum ama yapmamız şart yoksa perişanlık

Dün gece en son 2de gülücükler saçıyordu bana, ben de sohbete başladım napiim kocam sizin sohbetiniz uzayacak deyip odadan kaçtı

Ben sallamıyorum yatakta pış pış diye uyumasını bekliyorum ya da yapılmaması gerekeni yapıp emziriyorum, hop uyuyor koyuyorum yerine orda pışpışlıyorum biraz hanımefendi dün 3ten sonraki emzirmemde uyumayı tercih etti

Üstelik lotuslu ekleri lohusa ekleri okuyacak kadar yorgunum Phaedra

Ya az önce bebeği emzirirken kapı çaldı. Neyse güç bela açtım, sucu! Ya dedim ben sipariş vermedim ama azalmıştı bayağı, sabah aklımdan geçirmiştim. Adam siparişii kontrol etti falan, yok sizin daire, abi vermiş olmasın dedi. Neyse he he dedim (abin evde sihirli bir kuyu var sanıyor, suyun bittiğini bile fark etmez demedim tabii) zaten dibi kalmıştı bekle getireyim, işime de geldi yani.

Bu arada ben o konuda çok planlıyımdır, önce damacanayı boşalıp kapıya koyarım, sonra beni rahatsız etmesin diye bez torbaya parasını koyar kapıya asarım. Öyle ararım adamları.

Yanlışlık olduğuna eminim ama Az önce aklıma geldi de bir son arananlara bakayım dedim… ayol ben aramamış mıyım sana

Ben bu olayı hala anlamadım. Ben geçen ay 11inde gittim. Ebe ocağın 11inde gel, tam bir ay sonra olmalı öncesi sonrası olmaz dedi. Burda sizin yazdıklarınızdan sonra bizimki nasıl yapıyor acaba diye düşünmedim değil. Sizler de İstanbul’dasınız ben de

Verem aşısı var bir de ikinci ayda. Ama tek bir flakon ile 10 çocuk falan aşıladıkları için her ay tek bir günde yapıyorlar o aşıyı topluca.

Ayy çok güldüüm b12 takviyesi almalıyız grupça
Kuzum belki sizin orda bebek yoğunluğu çoktur denk geliyordur. Bizim asm Bostancı mahallesinde oranın yaş ortalaması 80 olduğu için beni arayamadılar mesela

Ya bir de sandalye olayı vardı, o da mı hogg hemşiremindi? Hani sandalyeyi günbegün uzaklaştırıyorsun falan. İlk oğlumda ben de bir merak etmiştim ama kafama yatmadı. Ben hiçbir konuda aşırı disiplin taraftarı olmadığım (olamadığım) için uyku eğitimine de sıcak bakamadım.
Yalnız gece uyumayıp da gündüz uyuklamaya kalkan çocuğa da acımam, şahsi uyku eğitimi politikam “gündüz (en azından belli bir saatten sonra) uyutma, akşamüstü parkta koştur” mottosundan ibarettir. Beş yıldır bunun ekmeğini yiyorum, inşallah bundan sonra da yerim

A
Ay evet olabilir, başta Suriyelilerimiz olmak üzere bizden fazla olabilirler burda

İkinci doz aşılarında tam 30 günden önce olmuyor ama belli bir süresi var, o süre dahilinde bir iki hafta geç yaptırabiliyoruz galiba. İkinci ay aşıları ikinci ay dolduktan sonra yapılıyor ama bana mesela (zatürreden hastanede yattığı için) bağışıklığı toparlanana kadar bir iki hafta erteleyebilirsin istersen dediler (istemedim tabii evde saatli bombayla -5 yaş- yaşadığımız için). Verem aşısı ise yapılmadı daha, haber bekliyorum onun için.

Redpanda11 bizim aşı takvimimiz ve olmamız gereken en erken-en geç süreler bu şekilde mesela.

Eklentiler

• 012EFEE6-2B7E-46C9-8EA6-0065DDCFBE3B.webp
    103,8 KB · Görüntüleme: 51
Molfix sarı dediğin sanırım pure&soft. Premium la karşılaştırma imkanın oldu mu? Yazmamışsın ama şansımı deneyeyim dedim premium2= pure&soft2 diyebilir miyiz? Yoksa 3mü alayım direk olarak.

Grupta biriniz içecek paylaşmıştı şokta satılıyor diye onu gördüm az önce filede hemen aldım, bu ara süt artsın diye her şeyi deniyorum, solgarın bira mayası içeren b12 takviyesine de başladım etki ettiğini düşünüyorum

Kızlar bugün 2 aylık olduk ve üç aşımızı da yaptırdık. Merak ettiğim şu huzursuzluk başladı hafif ilacı versem önümüzde daha gece var ondan direniyorum. Sizler ilaç verdiniz mi verdiyseniz kaç saat sonra, ağrı çekmesini de pek istemiyorum

Yok o Kim West bende bu konuda çok katıydım asla önermiyorum uyku eğitimi de neymiş annenin kokusuna ihtiyacı varsa öyle yatacak filan. Büyüğünüde aynı o şekilde büyüttüm üzerimde uyudu nerdeyse bir yaşına kadar nefessiz kalıyordum filan ama sabrım vardı şimdi 2.5 yaşında kaşıyarak okşayarak uyuyor yani yine destekli ve gece muhakkak kalkıyor. Benim de sesim yükseliyor haliyle artık uyuyan çocuğu da uyandırınca. Şimdi diyorum ki ben iyilik mi yaptım kötülük mü. Aramızdaki bağı güçlendirdim mi yoksa zarar mı verdim.

Bence uyuyan çocuk uyur bir şekilde ama bazı çocuklar çok zor. Eskiden annem diyorki ev sobalıydı bir yerde misafir ağırlardık bir yerde siz uyurdunuz. Ben ilkinden çok muzdarip olduğum için belki hogg u denerim en şefkatlisi o

Bende hiç sallamıyorum ya o da hızlı sallayınca aslında bayılma yapıyormuş ya kucakta ya da dizde uyuyor. Bazen memede de uyuyor ama genelde çekiyorum memeyi uyuyacağı zaman tam. En kötüsü orda uyutmak aslında anneden başka kimse almıyor o sorumluluğu sonra

Kızlar ben şimdi bebeği tarttım en son kilo alımı azdı tulum, kısa kollu zıbın, temiz bezle 5.45 çıktı tartıda. Kaçı kıyafettir ya da hata payıyla 5200 çıkıyor mudur acaba ona göre süt yeterli ya da değil diye düşünmeye başlıcam

Evde tarttın sanırım dimi? 5200 dür o. 200 gr kadar bir yanılma oluyor benim evdeki tartı ile doktorun tartısında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…