Bizde de var ablasından kalma dönüyor ışığı yanıyor ve ses çıkarıyor bazen kilitlenip kalıyor 15 20 dkKızlar ben bebişin yatağına dönence almamıştım. Dün siparişim geldi o gece uyurken yatağına taktık. Sabah resmen gülme seslerine uyandım. Yarım saattir de kolları sallayarak dönencesine bakıyor çok komik
Dönence bu kadar sevilen bir şey miydi ya
Canım inan bende kendimi bazen çaresiz, yetersiz, sabırsız hissediyorum. Senelerdir beklediğim ama bu kadar zorlanacağımı, yetersiz hissedeceğimi hiç tahmin etmediğim bir durumun içindeyim. Yaşça senden çok büyüğüm ama inan sıfır bilgiyle devam ediyorum. Kardeşimin oğlu vardı tek yakınımdaki bebek olarak. Ki o bile bana o kadar uzakmış ki.. Sıfır bilgi ve tecrübe ile kör uçuşu gidiyoruz. Yeni bir dili anlamaya, çözmeye çalışıyoruz dahası yok.Anlatabileceğim kimse olmadığı için hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum bu satırları. Ben anneliğin yüz karasıyım. Hapı bıraktığım gibi hiç zorlanmadan Allah bana hamilelik nasip etti. Çok güzel sorunsuz bir hamilelik geçirdim bebeğimi sağlıklı kucağıma aldım ama nankörüm ya işte şükretmeyi bilemedim. Aslında şükrettim de ama 2 ay olmasına rağmen bebeğimi hiç sevmedim. Bunları söylerken utanıyorum ben resmen bebeğimi istemiyorum. İçimden şunu derken farkettim ya keşke bi sabah uyansam ve olmasa. Hiç uyumadım ağlamaktan gözlerim kan çanağı oldu. Bir anne cocugunu sevmez mi ya istemez mi? Bu nasıl bir şey ya. Ben özür diliyorum sizin kadar güzel annelerden, uğraşıpta cocuk sahibi olamayan annelerden özür diliyorum. Kendimi o kadar çaresiz ve zavallı hissediyorum ki bunu anlatamıyorum ne size ne bir başkasına. Dönüşü olmayan bir yola girdim. Neyime güvendim ki madem yapamayacaktım? Benim elimde büyüyecek olan sevgisiz bir bebek… Allahım çok kötüyüm. Ben böyle iğrenç düşünceler içerisindeyken bu kadar mutsuzken bu bebeğe tek nasıl bakabilirim? Bakamam. Eşime bu durumu nasıl anlatacağım ben bu cocuga ne zamana kadar biriyle bakacağım en önemlisi ne zaman seveceğim. Berbat haldeyim cok berbat haldeyim. Uyku namına bir şey yok ağlamamı durduramıyorum. Nolursunuz bana bir şey söyleyin.
Uslu durmakBana en etkili korunma yöntemi söyler misinizz bacılar
Kartlar tummy time etkinliğimizBizde de var ablasından kalma dönüyor ışığı yanıyor ve ses çıkarıyor bazen kilitlenip kalıyor 15 20 dkben yatağının kenarına kartları da koyuyorum onlara da bakıyor baya
Ah ah ilkinde bende öyleydim şimdi yanına diziyorum bakarsa bakar modundaKartlar tummy time etkinliğimizbir de Pera kafasını sağ tarafına daha çok çeviriyor genelde. Kafasında Asimetri olmasın diye sol tarafa kartlar koyuyorum gün içinde
Güzel arkadaşım yazdıklarını görünce yazmadan geçemedim. 10yıl öncesi ilk çocuğumu kucağıma aldığımda aynı senin gibiydim. İnsanlar bebeklerini kucağına aldığında ağlar ya mutluluktan ben allahım ben ne yaptım dedim. Hatta his giderek arttı hayatımı mahvettim diye kaç gece ağladığımı ben bilirim. Ben senden daha şanssızdım çünkü ne annem ne kv hiç kimse yoktu yaşadığım şehirde. Eşim işe gittikçe bebeğe bakıp bakıp ağlıyordum,onun muhtaçlığını gördükçe daha çok ağladım. Ama geçti inan ki geçecek hatta diğer çocuklarımın hep planlıydı(4.hariç☺)çünkü oğlum büyüdükçe sevgiside büyüdü, baktım ki hayatta tüm başarıları elde etmiş biri olarak hiçbir şeyin beni anne olmak kadar mutlu etmediğini anladım. Eminim sende yıllar sonra bu hallerin aklına geldikçe tebessüm edeceksin. Ama şuan mental sağlığın için tedavi almalısın. sen mutlu oldukça yavrun da mutlu olacak. İnşeallah hemen toparlanırsın senin için çok dua edeceğimAnlatabileceğim kimse olmadığı için hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum bu satırları. Ben anneliğin yüz karasıyım. Hapı bıraktığım gibi hiç zorlanmadan Allah bana hamilelik nasip etti. Çok güzel sorunsuz bir hamilelik geçirdim bebeğimi sağlıklı kucağıma aldım ama nankörüm ya işte şükretmeyi bilemedim. Aslında şükrettim de ama 2 ay olmasına rağmen bebeğimi hiç sevmedim. Bunları söylerken utanıyorum ben resmen bebeğimi istemiyorum. İçimden şunu derken farkettim ya keşke bi sabah uyansam ve olmasa. Hiç uyumadım ağlamaktan gözlerim kan çanağı oldu. Bir anne cocugunu sevmez mi ya istemez mi? Bu nasıl bir şey ya. Ben özür diliyorum sizin kadar güzel annelerden, uğraşıpta cocuk sahibi olamayan annelerden özür diliyorum. Kendimi o kadar çaresiz ve zavallı hissediyorum ki bunu anlatamıyorum ne size ne bir başkasına. Dönüşü olmayan bir yola girdim. Neyime güvendim ki madem yapamayacaktım? Benim elimde büyüyecek olan sevgisiz bir bebek… Allahım çok kötüyüm. Ben böyle iğrenç düşünceler içerisindeyken bu kadar mutsuzken bu bebeğe tek nasıl bakabilirim? Bakamam. Eşime bu durumu nasıl anlatacağım ben bu cocuga ne zamana kadar biriyle bakacağım en önemlisi ne zaman seveceğim. Berbat haldeyim cok berbat haldeyim. Uyku namına bir şey yok ağlamamı durduramıyorum. Nolursunuz bana bir şey söyleyin.
Çoğu kadın aslında doğumdan sonra böyle bir depresyon süreci yaşıyor. Ama bunun şiddeti önemli seninki biraz daha ağır seyrediyor. Bu düşünceleri yazman ve farkında olman çok güzel. Ama başından beri sanırım destek almak istiyorsun artık bunu geciktirmemelisinAnlatabileceğim kimse olmadığı için hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum bu satırları. Ben anneliğin yüz karasıyım. Hapı bıraktığım gibi hiç zorlanmadan Allah bana hamilelik nasip etti. Çok güzel sorunsuz bir hamilelik geçirdim bebeğimi sağlıklı kucağıma aldım ama nankörüm ya işte şükretmeyi bilemedim. Aslında şükrettim de ama 2 ay olmasına rağmen bebeğimi hiç sevmedim. Bunları söylerken utanıyorum ben resmen bebeğimi istemiyorum. İçimden şunu derken farkettim ya keşke bi sabah uyansam ve olmasa. Hiç uyumadım ağlamaktan gözlerim kan çanağı oldu. Bir anne cocugunu sevmez mi ya istemez mi? Bu nasıl bir şey ya. Ben özür diliyorum sizin kadar güzel annelerden, uğraşıpta cocuk sahibi olamayan annelerden özür diliyorum. Kendimi o kadar çaresiz ve zavallı hissediyorum ki bunu anlatamıyorum ne size ne bir başkasına. Dönüşü olmayan bir yola girdim. Neyime güvendim ki madem yapamayacaktım? Benim elimde büyüyecek olan sevgisiz bir bebek… Allahım çok kötüyüm. Ben böyle iğrenç düşünceler içerisindeyken bu kadar mutsuzken bu bebeğe tek nasıl bakabilirim? Bakamam. Eşime bu durumu nasıl anlatacağım ben bu cocuga ne zamana kadar biriyle bakacağım en önemlisi ne zaman seveceğim. Berbat haldeyim cok berbat haldeyim. Uyku namına bir şey yok ağlamamı durduramıyorum. Nolursunuz bana bir şey söyleyin.
Ahahahah görünce yazını güldüm aynı seyi düşündümAh ah ilkinde bende öyleydim şimdi yanına diziyorum bakarsa bakar modunda
Çocuğun ve kendin için destek almak istemen senin mükemmel bir anne olduğunu gösteriyor aslında. Psikologlar ne için var, şu mesajını okuyunca gözlerim doldu resmen. Öyle bi şey olmaz lütfen tüm içinden geçenleri anlatBugün psikiyatriye gideceğim ama bir korkum var. Ben doktora bebeğimi sevmiyor istemiyorum tarzı söylemlerde bulunursam çoçuğumu devlet almaya kalkar mı? İyi olmadığım içinZ
Bugün gideceğim hastaneye psikiyatriye iyi olmak istiyorum çok mutsuzum dün sabaha kadar ağladım uyumadım. 06.30 gibi cocugu anneme verip gidip yattım 09.45’e kadar uyandım ve ağlama geri geldi.Çoğu kadın aslında doğumdan sonra böyle bir depresyon süreci yaşıyor. Ama bunun şiddeti önemli seninki biraz daha ağır seyrediyor. Bu düşünceleri yazman ve farkında olman çok güzel. Ama başından beri sanırım destek almak istiyorsun artık bunu geciktirmemelisin
Bazı bebekler gerçekten daha zor bunu çok iyi anlıyorum. Bir dakika durmuyor uyumuyor gerçekten çok çok iyi anlıyorum şuan o farkı bizzat net görüyorum. Bu süreç geçici diyoruz ama desteksiz geçmesi zor, o yüzden destek almak istediğini söylemelisin eşine. Bir de yaşın gerçekten küçük bu sorumluluğu ağır hissetmende çok doğal. Öncelikle kendin için en kısa zamanda destek almalısın
Canım cok iyi yapıyosun ve duygularını söyle doktora cok iyi gelecek. sen kısa sürede toparlayacaksın yeterki çaba göster hersey bizim elimizdeBugün psikiyatriye gideceğim ama bir korkum var. Ben doktora bebeğimi sevmiyor istemiyorum tarzı söylemlerde bulunursam çoçuğumu devlet almaya kalkar mı? İyi olmadığım içinZ
Duyguları net ifade et canım korkma, sadece bildiriyi senin ya da bebeğin hayati tehlikesi var ise yaparBugün psikiyatriye gideceğim ama bir korkum var. Ben doktora bebeğimi sevmiyor istemiyorum tarzı söylemlerde bulunursam çoçuğumu devlet almaya kalkar mı? İyi olmadığım içinZ
Bugün psikiyatriye gideceğim ama bir korkum var. Ben doktora bebeğimi sevmiyor istemiyorum tarzı söylemlerde bulunursam çoçuğumu devlet almaya kalkar mı? İyi olmadığım içinZ
Ya benim kızımda sağa çeviriyor kafasını 2 gün önce nöroloji doktoruna götürdük kontrolü vardı küvezde olduğu için bunu da sordum fizyoterapist görsün dedi götürdük kafasının sağ tarafı yamulmuş buna bağlı olarak hiç farketmemiştim çok belli değil zaten ama şimdi hep solundan konuşuyorum yine de zor çeviriyor bakalım zamanla düzelecek umarım sol boyun kası çok hafif sert sürekli solunda etkinlik yapın dedi fizyoterapistKartlar tummy time etkinliğimizbir de Pera kafasını sağ tarafına daha çok çeviriyor genelde. Kafasında Asimetri olmasın diye sol tarafa kartlar koyuyorum gün içinde
Benimkinin en sevdiği şey diyebilirimKızlar ben bebişin yatağına dönence almamıştım. Dün siparişim geldi o gece uyurken yatağına taktık. Sabah resmen gülme seslerine uyandım. Yarım saattir de kolları sallayarak dönencesine bakıyor çok komik
Dönence bu kadar sevilen bir şey miydi ya
Bizim bebeğimiz tedaviler sonrası kendi gelen mucize bir bebek ne kadar istediğimi ben biliyorum ama o kadar bunalmıştım ki eve geldikten sonra küvezde kalmıştı ben o sıra anlamadım lohusalık nedir içime attım durdum demekki güçlü olacağım diye ama sonra lohusa depresyonunu dibine kadar yaşadım hıçkıra hıçkıra ağladım duşta kimse görmezken ben bu duyguyu kaldıramıyorum dedim tıpkı sen gibi tek bakamıyorum bakamayacağım benden anne olmaz diye dolaşıyordum hep annemle bakıyorduk o bebeği ağlarken susturunca benden daha iyi yıkayınca daha çok bunalıma giriyordum ben beceremedim diye sonra kabullendim süreci bebeğimi öptüm kokladım hep ilerisini hayal ettim derdini söyleyecek konuşacağız gezeceğiz birlikte bana sürekli bir şeyler anlatacak şimdi çok küçük bunu yaşadığın için kendine eziyet etme hepsi geçecek yardım alman işini çok kolaylaştıracak eminim sen çok iyi bir annesin bunun farkına varacaksın inşallahBugün 14.30’a randevu aldım. Aslında ben biraz kendimde aptallık ettim. Belki aranızda hatırlayan vardır bilmiyorum doğumdan önce şey sormuştum önceden psikiyatriden tedavi gördüğümü ve hamilelikte de beni üzen şeyler olduğunu doğumdan sonra lohusalıkla beraber daha ağır olur mı sizce şimdiden destek almalı mıyım diye sormuştum ama aptal gibi almadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?