2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sadece anne sütüyle mi besleniyor bebeğin?

Sadece anne sütüyle mi besleniyor bebeğin?
Evet bazen sadece gece 30 ya da 60 ml mama veriyordum ama gazı çok olduğu için onu da kesmiştim. Sanırım bundan sonra da mama veremem eğer alerjisi varsa ben boşuna diyet yapmış olurum.Perşembe günü 3 buçuk civarı çıktı.hastanede hastalıktan yatarken hiç kilo alamamıştı sonradan da çok az almış

Ben zeytinyağı sürdüm ters tarama yaptım ince tarakla resmen tek seferde bitti ama bıngıldak üzerinde kaldı oraya korkuyorum çok hassas olduğu için tarayamadım diğer banyoda tekrar pamukla hafifçe sürerim oda zamanla geçer ama saçları çok koptu maalesef konakla kökleriyle geldi çok üzüldüm şuan önlerde saç yok arkada var emekli dedeler gibi
Sana bir taktik vereyim sen onu çatlat hiç umrunda değilmiş gibi davran ters psikoloji uygula sen ona kendini kötü hissettir umursamaz olup dün görümcem beni engelleyen bebeği istemiş getir sevelim diye eşime dedim ki sırf senin için yolluyorum yoksa çok ayıp yaptığı ama ne kadar sevmesekte bu bebekler onlarında yiğeni babaannesi ananesi vs maalesef eşime demişki karnının engelini kaldırdım bişey sesimi sana diye sormuş utanmadan eşimde yooo söylemedi o öyle şeyler takmaz ki umrunda değil demiş halbuki söylemiştim eşime ama baya kötü olmuş eşim öyle diyince sende aynı şekilde umursamaz davran masefeli ol yaptığının farkında olsun ama asla sen kötü olma bırak onlar olsun

Mantıklı ben de öyle davranacağım. O geldiğinden beri anasının oğlu diye seviyorum. Şimdi de sanki ağzı burnu babasına benzemeye başladı diyor. Ten rengini de kendine benzetti çok değişikler cidden. Dediğin gibi onların da torunu, yeğeni mecbur görecekler ama yaptıkları yanlışları da anlamaları lazım

Benim ilk 15 gün anne sütüydü sonra mama+süt şimdi bayadır tamamen mamayla besleniyor. En son 1 ay önce gittiğimde 3.950 gramdı. 2500 doğmuştu. Şu an 5 kilo olmuştur diye düşünüyorum. Ben doktora aşırı ağlamasından ve gaz sancısından gitmiştim doktor bana bir mama verdi. Bebelac pepti junior. Raporla alınan özel bir mama. Bebeğin içerse rapor çıkaracağım tadı kötü olduğu için cogu bebek içmiyor dedi ama Allahtan benimki içti rapor çıkardık. Mama sadece raporla veriliyor başka yerde hiç görmedim. İnternette bi gördüm o da fiyatı pahalı en son 450 gramı 900 tl idi. Mamanın özelliği bu tür bebeklere iyi gelmesi aşırı gaza yani. Bir deneyin isterseniz doktorunuza görüşüp tabii siz biliyorsunuz en iyisini önemli olan çok kilolu olması değil sağlıklı bir kiloda olması sonuçta.

Aynen aynen öyle sev aynı anası de inşallah huyu da bana benzer de en önemlisi o huyları benzemesin valla

Sanırım bu mama da alerjik çocuklara veriliyor özel beslenme olduğu için rapor çıkarılıyor.Doktor bize mama önermedi şimdilik sen diyet yap dedi.benimki de 2460 doğdu ama 2300 e düştü. Hastalık döneminde de hiç almadı. Şimdi de 3500 civarı.ben hala 1 numara bez kullanıyorum hala ilk kıyafetlerini giyiyor. Diğer kızım böyle değildi o yüzden üzgünüm. Ama şükür sağlığı yerinde elbet büyür.

Kilo illaki alacak sağlığı yerinde olsun yeter ki. Bizim artık kıyafetlerimiz küçük geliyor. Badileride öyle yenilerini alacağım hep.

Of onu bile denedik bizim gaza mümkün değil iyi gelmiyor birşey sanki başka birşey tetikliyor gazını. Valla kaç dr götürdüm geçer diyip yolluyor

Yaa benim kız ile aynısınız 10 gün önce 3600 dü kilosu bende hala 1 numara bez kullanıyorum ve yenidoğan kıyafetleri giydiriyorum eve ilk geldiğinde onlar bile çok büyük geliyordu

Of onu bile denedik bizim gaza mümkün değil iyi gelmiyor birşey sanki başka birşey tetikliyor gazını. Valla kaç dr götürdüm geçer diyip yolluyor
Biz gaz konusunda Allahıma şükürler olsun baya hafifledik. 2 ay 1 günlük şu an tahminimce 3. ayda bir şeyimiz kalmaz. Hala sancı geliyo ağlatıyo bazen ama eskisi kadar sık değil. Ben gün içinde sürekli masajla destekliyorum. Mümkünse her gün gece uykusundan önce duş aldır çok iyi geliyor gaza. Bir de ben kimyon+rezene bi taşım kaynatıp sabah ve akşam yatmadan içiriyorum şu anlık iyi gidiyoruz umarım gidgite de azalır hepimizin ki.

Bizimki bazen uykusunda çığlık arıyor bide emerken kıvranıyor ama genel durumu iyi çok şükür bi dönem hiç uyumuyordu eşimle biz bi iki gündür yine bişeyler tetikledi gibi uykuda sorun yaşıyoruz ama ağlama krizi yok en azından ama bebelac peptiyi verince tuvalete çıkıyor en azından ama onuda içmiyor

Canım bu kadar çok agliyorsa doymuyor açlıktan ağlıyor olabilir mi kilo alımı da böyleyse. Çiş yapıyor mu düzenli dolu mu bez ??

Bebelac peptinin tadı da çok kötü kokusuda. Gece rüya öğünü yaptığını için çok zorlanmıyoruz ama gündüzleri zor içiyor. 3. ayında ya da 3. aydan sonra algıları iyice açılınca içmez diye düşünüyorum ama umarım öyle yapmaz.

Canım bu kadar çok agliyorsa doymuyor açlıktan ağlıyor olabilir mi kilo alımı da böyleyse. Çiş yapıyor mu düzenli dolu mu bez ??
Çiş yapıyor bezleri dolu oluyor. Kaka yapmıyor sadece. Mamayı bile içmiyor mesela aç olsa mamayı içer. Sütüm var çok şükür yani hiç sağmadım ama bebek birini içerken diğerinden sızıyor bir kaç damla.Bizim başından beri emme problemi vardı zaten ilk 10 gün damla damla enjektörle 5 10 ml içiyordu sonra hastalık dönemi oldu o dönemde hiç kilo almadı. Şu gaza bir çözüm bulsak hepsi düzelecek ama yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…