2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Yaşayıp göreceğiz artık, bizimki de bazen çok sinirli olabiliyor istemediği bir şey yapılınca. Bakalım bizi neler bekliyor
Affedersiniz ama bizimki osuruğuyla bile kavga ediyor o derece bi aksilik sinirlilik hali var

soyasosu pera da mama içmiyor antibiyotik kullandığımızdan beri doktor anne sütü alsın daha iyi dedi ama akşamları sütüm çok az oluyor zaten öyle doyasıya içen bebek değil ama memede duruyum yavaş yavaş içiyim modunda
Aç mı kalıyor diye bende evelsi gün çok üzüldüm sütüm kalmamış mamada içmiyor parsın içtiği gögsümü verdim pars a mama veriyorum sonra uyku o sırada dolan gögsümü peraya veriyorum yani
Pera uyandığında içiyor lık lık aslında ama gece sütüm daha çok olduğu için boşaltmıyor ilk uyku süreleri 5 saati aşıyor artık uyandıramıyorum çünkü bende uyuduysam derin uykum o kadar oluyor sabah sağdım emzirdikten sonra 90 cc çıktı peranın emdiği gögüsten, parsın emdiği 60 çıktı ama 2 saat önce emmişti sağlam emiyor ama bu uykunun etkisiyle dolan sütler ve kalktığımda hep akmıştı ütüme sık emse artıcak yeticem ama yok mamayıda kabul etmemesi çok üzüyor dün annem verdi içmez diye 30 cc yapmıştım içti annem bu mu içmiyor dedi içse 60 lık içerdi o an eve geldik ben verdim içmedi çiğniyor ağzında geveliyor anca aç mı kalıyor düşüncesi gece hep yaşıyorum
Bide benim gögsüm neden uyuyunca doluyor ya gün içinde nasıl uyuyumda sütüm olsun

Çok tatlısın ben daha çocuğun sakin halini göremedim genelde zaten ağlamaktan sancıdan yorulup bir süre sızıp tekrar başa sarıyoruz. Ahh phaedra mandalina yazmış ya onu bile yemek hayal
Kocaman sarıldım Çok zor sancılı bebek. Hem annenin psikolojisi yıpranıyor hem bebeğin o ağrısına çözüm bulamamak çok zor. Umarım en kısa sürede azalır ve biter keşke elimden dua etmekten başka bir şey gelse.

Geceleri boza, anne çayı mamsel, ve hoşaf içiyorum çok işe yarıyor bu farkı hissettim deneyin mutlaka, ama bana gevce yarıyor gerçi güzdüz yemekle aram yok o yüzdendir belki
Birde gazlı bebekler için uzun zaman sonra ilk kex hoşafıma kayısı atmıştım onu tükettikten sonra hiç gaz sorunu yaşamadık gaz damlası bile vermedik 4 gün ama dün nohut yedim ilk kez canım istedi valla napım gaz damlası verdim gece

Benim de uyuyunca doluyor memelerim geceleri dolu dolu oluyor ama yine de yetmiyor bence sütün yine çok iyi kuzum ikiz bebeklere yetiyor resmen. Peracığım da aç olsa mamayı da içer annesi ayırt edemez diye düşünüyorum. Biberon değişikliği iyi gelir mi acaba aklıma geldi

Perada alışırsa biberona beni istemicek bi tip var valla beni istemesi işimede geliyor ama geceleri bari alsın istiyorım mamayı eds denedim öğürdü dedim eyvah tiksinicek memeden yapmadım bidaha o yüzden uyuyamıyor işte gece sürekli memede uyuyum emiyim modunda, çok şükür hiç yok değil sütüm pars gibi emse oda o valla sabah dolu olan gögüsü boşaltıyo direk tosbalak oldu uyku süreleri uzun olduğu için gögüs alıştı bence dolma süresi uzadı gibide geliyor,
Biberoon değişikliğini en son çare olarak düşünücem bakalım idare edelim emsin beni emdiği kadar

Meme reddi çok değişken bir durum. Umarım hiç ihtiyaç kalmaz

Memede uyumayı uykudan sayıyor muyuz? Gece uyumadı diye bıraktım memede. Bir saati geçti. Uyuyor ama arada çekip çekip bırakıyor, hala emiyor

Kalsiyum takviyesi falan önerdi mi doktorun bu arada? Emzirirken de kalsiyuma ihtiyacımız var, süt ürünleri tüketemiyorsan takviye gerekebilir.
Doktor önermedi bu hafta kontrole gidince soracağım inşallah. Çocuk doktorlarımdan hiç memnun değilim. Seçeneklerim de çok az.mecburen katlanacağım.

Evet ne yazık ki yapıyor hatta çay bile. Ben süt ve süt ürünleri yemiyorum gaz yapıcı hiçbirşey yemiyorum hatta yediklerimi yazıyorum ama yine de çok fazla gaz sancısı yaşıyor bebek.
Bana süt ürünleri süt yapar dediler diye ben sütlaç yiyorum ya hata mı yapıyorum ki

Bana süt ürünleri süt yapar dediler diye ben sütlaç yiyorum ya hata mı yapıyorum ki
Canım senin bebeğinde alırız gaz sancıları var mı? Benim bebeğim asla durmuyor hep rahatsız. Daha iyi anlaman için şöyle anlatayım sabah 9 dan 1 e kadar sonra 5 ten gece 11 e kadar hep kucakta katıla katıla ağlıyor asla sakinleşmiyor. Bir de kabızlık problemi var. Doktor alerjiden şüphelendi bir süre gaz yapıcı şeyleri ve süt ürünlerini bırakıp deneyelim eğer rahatlama varsa tekrar konuşuruz dedi. Bugün 3. Günüm ama asla rahatlama yok hala aynı.

Bende dün yedim valla kendi yaptığımı beğeniyorum sadece fırında bayadır canım istiyodu annemdeyken yapıverdim hemen gaz yapar diye korkuyodum ben de süt yapar diye biliyorum gaz olayını çözemedim ama henüz nohutta yemiştim ona rağmen iyilerdi ya yenilebilirmiş

Belki yanlış bulup onaylamayabilirsiniz ama ben kimyon tohumunu bi taşım kaynatıp içiriyorum acayip derece de faydasını gördüm. Sabah ve akşam veriyorum bebeğim gaz konusunda daha huzurlu.

Kızlar bizim durumları bilenler vardır. Kaynanamla konuşmuyorum. Bugün baskın basanindir deyip geldi. İlçede kalıyor. Git diyemedim tabii. 2-3 gün kalacak gibi. Bana bol sabır dileyin her an kötü bir gelin olup kovadabilirim. Oğlumu tutup sevmesi bile zoruma gidiyor

Belki yanlış bulup onaylamayabilirsiniz ama ben kimyon tohumunu bi taşım kaynatıp içiriyorum acayip derece de faydasını gördüm. Sabah ve akşam veriyorum bebeğim gaz konusunda daha huzurlu.
Ben kendim her gün rezene anason kimyon tohumunu karıştırıp sabah akşam içiyorum ama bebeğe vermedim verilir mi onu da bilmiyorum açıkçası.Ama kendim devamlı içiyorum tüm yemeklere de kimyon boca ediyorum. Azıcık bile düzelme yok. Maşallah senin bebiş kilo almış. Benimkisinin kilosu da düşük. Biraz kilo alsa belki daha rahat sindirecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…