Benim oğlumun da öyle. Şimdiye kadar takılmadım ama 2 gündür başka bir şeyler de eşlik etmeye başladı; köpüren kaka ve geceleri aşırı huzursuz, sürekli ıkınmayla bölünen uykular. Gazı olduğu olurdu ama bu kadar şiddetli kriz ilk defa dün gece oldu. Hepsini birleştirince benim de aklıma tabii hemen laktoz intoleransı geldi, inşallah başımıza gelmemiştir amaArkadaşlar benim bebeğim doğduğundan beri kakasını hep gazla birlikte gürültülü şekilde yapıyor. Gürültüsü de öyle böyle değil normal gazdan şiddetli ve ağlama, huzursuzluk genellikle hep var. Bu gürültülü kaka normal mi? Sizin de öyle mi?
Ay, evet. Kesinlikle. Bir de gerçekten anne varken almak istemeyebiliyorlar ama babayla başbaşa kalıp gerçek hayatla yüzleşince seçenekleri kalmıyorAslında biz de bir deneme yapmayı planlamıştık, hatta denemeyi geceki bir öğüne denk getirsem belki bu sayede bi kerelik de olsa deliksiz 2 saatten fazla uyuyabilirim gibi hayallerim vardı. Ama biberonu almaması ve yalnız çıkmanın hayal olması ihtimali düşünülünce, kim bilir şimdi kargo ancak yetişir, denemeye fırsat kalmayıverir
Arkadaşlar sf bebek uyurken sıkılır mı?
Benim bebeğimin de kakası köpüklü oluyor. Bir de kusması başladı birkaç haftadır. Doktor reflüdür dedi geçiştirdi. Ben de süt ürünlerini tamamen kesip kendimce bir test edeyim diyorum bakalımBenim oğlumun da öyle. Şimdiye kadar takılmadım ama 2 gündür başka bir şeyler de eşlik etmeye başladı; köpüren kaka ve geceleri aşırı huzursuz, sürekli ıkınmayla bölünen uykular. Gazı olduğu olurdu ama bu kadar şiddetli kriz ilk defa dün gece oldu. Hepsini birleştirince benim de aklıma tabii hemen laktoz intoleransı geldi, inşallah başımıza gelmemiştir amaAyın 10’unda 2. ay kontrolü olacak, orada doktoruna etraflıca danışmayı düşünüyorum.
Bir türlü uyanmıyor. Aşılardan yüksek ihtimale ama burnuda kötü.Ay, evet. Kesinlikle. Bir de gerçekten anne varken almak istemeyebiliyorlar ama babayla başbaşa kalıp gerçek hayatla yüzleşince seçenekleri kalmıyor
Doğrusu nedir bilmiyorum açıkçası ama ben uyurken sıkmam, tedirgin olurum. Uyanınca, emzirmeden önce sık. Sonra gaz çıkarır gibi omzuna alıp patpatla. Hırıltı devam ediyorsa aspiratörle çekmeyi deneyebilirsin. Tazyikli sıkmıyorsan (ben sıkmıyorum) sf sıktıktan sonra birkaç dakika beklemek, mukusun yumuşaması ve kolay çekilmesi açısından iyi olur.
Kızlar ablada pozitif yarın aşı var ben ne yapıcam ya
Ya aslında bizde test var diye böyle olduk. Bade de hiç belirti yok nerdeyse sadece hapşırmaya başladı. Valla öyle bitik bir haldeyim ki annemi de çağıramıyordum geçer diye. Babam cumartesi geldi badeyi dolaştırdı öptü ama ona da geçmiştir dolayısıyla anneme de böyle giderse çağırıcamAy geçmiş olsun, umarım semptomsuz atlatır. Aile hekimine söylersiniz, bebişte belirti yoksa yapılır bence.
Bizde olay oluyor burun temizleme işi. Çığlık kıyamet. Sizlerde de öyle mi? Kolay mı oluyor yoksa. Hayatta tek başıma yapamam sanırım ben.Phaedra uyandı şimdi temizleyebildim şükür. Bebek kendine geldi burnu temizlenince. Burun aspiratörüyle çekince gözleri fal taşı gibi açıldı
Bende ilk sütlerimi sağıp buzluğa koymuştum sarı sutler. Bir kaç gündür vermeye çalışıyorum asla içemiyor biberondan. Avent biberon anne memesi gibi olandan. Biberonu çiğniyor dilinde çeviriyor gülüyor emse bile sütü getiremiyor emzik gibi emiyor. Memeyi verdim yapıştı hemen. Dört paket süt boşa gitti kaşıkla verdim döktü şırınga vereyim dedim çok komik oldu ağzında ufacık kaldıİlk kez biberondan içecekse o günden önce pratik yapmanızı öneririm, ben yılbaşında bir kadeh bir şey içmek istedim, o yüzden buzluktan süt çıkarmıştım ama benimki pek almak istemedi biberonu.Gerçi benim varlığım etkilemiştir belki, meme varken bu kauçuğu ne yapayım demiştir. Bu durumda tavsiyem iyi bir tavsiye olmayabilir. Neyse, siz baskın basanındır diyip babaya bırakı gidin. O düşünsün bir sorun çıkarsa
Şaka bir yana, ilk oğlumda zaman zaman (ayda birkaç kez belki) biberonla verdiğim oldu, (avent vardı bende) red yaşamadık, arada sırada biberon kullanmanın red yaratacağını sanmıyorum ben, özellikle de iştahlı bir bebekse.
Bazen kolay bazen zor oluyor. Keyfine göre sanırım. Bu sefer çok zorluk çıkarmadı .Bizde olay oluyor burun temizleme işi. Çığlık kıyamet. Sizlerde de öyle mi? Kolay mı oluyor yoksa. Hayatta tek başıma yapamam sanırım ben.
Diyetin bir kaç haftadan önce etkisini göstermez canım. Susam tahin de yemeBenim bebeğimin de kakası köpüklü oluyor. Bir de kusması başladı birkaç haftadır. Doktor reflüdür dedi geçiştirdi. Ben de süt ürünlerini tamamen kesip kendimce bir test edeyim diyorum bakalım
Aynen benim 4 5 gün oldu gram azalma yok gazında.Diyetin bir kaç haftadan önce etkisini göstermez canım. Susam tahin de yeme
Maalesef etki süresinin ortalama 3 hafta olması lazımAynen benim 4 5 gün oldu gram azalma yok gazında.
Tabi süte alerjisi varsa. Bu arada ben et de yemiyorum çünkü süt alerjisiyle çapraz etkileşimde.Maalesef etki süresinin ortalama 3 hafta olması lazımama yavaş yavaş azalır artık
Evet çok zor maalesef. Bi yandan süte alerjisi varsa en azından nedeni belli olur artık da çocuk sancıdan kurtulurTabi süte alerjisi varsa. Bu arada ben et de yemiyorum çünkü süt alerjisiyle çapraz etkileşimde.
Bizde olay oluyor burun temizleme işi. Çığlık kıyamet. Sizlerde de öyle mi? Kolay mı oluyor yoksa. Hayatta tek başıma yapamam sanırım ben.
Lansınoh cok hızlı akıyo kesınlıkle alacaksan avent al ..Bebeksiz birkaç saat deneyimi bağımlılık yapmazsa şayet ben de biberonun çok sıkıntı olacağını zannetmiyorumAvent ya da Lansinoh düşünmüştüm ben de, onlardan birini tercih edeyim madem. Zaten emziğe bile süt gelmiyor diye agresif tavırlar sergiliyor, kaşık biberon ya da şırıngaya da tahammül edemeyebilir.
Teşekkür ediyorum deneyimlerinizi paylaştığınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?