2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bende annemi çağırıyorum ihtiyacım oldukça yakınız cok sükür cok mu uzak annen
Çok yakın sayılmaz o Bostancı ben Kartal ama araba kullanmayı bilmiyor metroyla geliyor işte. Evden çıkıp gelmesi bir saati buluyor

Yok canım ya hiç öyle düşünme iki küçük çocuk inan çok çok zor. Mecbur yine ya okula gidecekti ya tv izleyecekti ortası inan yok yetişemiyorsun ki. İnan temel ihtiyaçlarına bile fırsat kalmıyor çiş yapmak yemek yemek gibi. Bence sizin yaş aralığı çok iyi iki üç ay sonra feraha çıkıcaz umarım

Çocuğu okula göndermenin alternatifi, özel hayatında neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü, nerelere girip çıktığını bilmediğin ve muhtemelen okula giden kendi çocukları veya torunları olan bir yardımcı tutmak ise, bence en doğrusunu yapmışsın. Ben korkumdan temizliğe bile kimseyi almıyorum bir süredir, ilk oğlumda mecburen yardımcı tutmuştuk dört aylıkken ama kalbim ağzımdaydı hep.

Okula başladığı ilk sene her çocuk hasta oluyor, o konuda yapacak bir şey yok. Seneye yaşayacağınız şeyi şimdi yaşıyorsunuz aslında. İyi tarafından bakarsak, seneye daha rahat edeceksiniz. Bebişlere geçmese keşke ama kardeşten kapmayan da çok alakasız yerlerden kapabiliyor, bebişlerimize elimizden geldiğince sağlam bir bağışıklık sistemi oluşturmaya çalışacağız, elimizden gelen başla bir şey yok gibi görünüyor

Yüksek ihtimalle atak haftasındandır. Bir kaç gün sabret sonra yeni bir beceriyle beraber düzeliyor zaten.
İnsallah geçer canım. Son 3 gün bayağı mahvoldu bizi de mahvetti. Babasının göğsü hariç uyumuyor :) babası işten gelir gelmez o yorgunlukta göğsüne alıp şarkı söyleyince hemen uyuyor :)

Cok zor işimiz. Etrafımdaki herkes hasta oglumu yeni toparladım cok sükür küçüğe geçmedi kardesini sevmek istiyor oyunlarla uzaklastırıyorum yaşlandım resmen nasıl geçicek bu kış bakalım
Uzun zaman sonra aynaya dikkatli bakında ön tarafta beyaz saçım çıkmış ne kadar kötü hissettim kenndimi evet bende kendimi tükenmiş hissetmeye başladım karla karışık yağmur başladı bi yağsa şöyle dolu dolu bi kar gecen senede yağmadı istanbula kar mikrobu öldürür derler ya doğru olsun yağsın bitsin şu hastalık

İnsallah geçer canım. Son 3 gün bayağı mahvoldu bizi de mahvetti. Babasının göğsü hariç uyumuyor :) babası işten gelir gelmez o yorgunlukta göğsüne alıp şarkı söyleyince hemen uyuyor :)
Geçiyor canım merak etme :) ver babasına sende bol bol dinlen :)

Aynı seyi yasadımmm dün baktım aynaya saçımın ortalarında kırlar artmıs cok moralim bozuldu stresten oluyor hep cocuklar hasta olunca stresten napcagımızı bilemiyoruz zaten

Aynı seyi yasadımmm dün baktım aynaya saçımın ortalarında kırlar artmıs cok moralim bozuldu stresten oluyor hep cocuklar hasta olunca stresten napcagımızı bilemiyoruz zaten
Evet stres gerçekten bende 1 ay gögüslerine bakıyorum nefeslerini dinliyorum hasta olucaklar korkusu olmasa belki daha rahat geçicek ama elde değil

Moralim o kadar bozuk ki boğazları kızarık hasta olmaya başlıyor diye antibiyotik içmişti kızım bitti neşesi yerinde iyi derken şimdi burnu hırıltılı gerçi hiç geçmedi bu burun tıkanıklığı ve sanki genzi akıyor ondan öksürüyor gibi çünkü sadece hapşırık sonrası ya da uyanınca yutkunup öksürüyor evin derecesi iyi kimseyle görüşmüyoruz özellikle hasta olduktan sonra nerde hasta oluyor anlamıyorum

2 3 gündür benimki de elini keşfetti onu yaliyor emzik tutan bir bek olmasına rağmen

Bende ilkinde tam 4. Ayda başlamıştım bu ablayla bu haftada yok mesela o hala hastaymış O olmayınca her şey daha da kötü tabii yine az önce mutfağı toplarken pusetine koydum beni izlesin diye. Boğazına balgam geldi puset yer her yer kusmuk az da kusmuyor mübarek

Öyle öyle başka yapacak bir şey yok grip aşısı oldunuz mu siz ben daha olmayı düşünmüyorum bu yıl. Belimiz doğrulmadı zaten

aşılarımızı olduk verem aşısı hariç onun için arayacaklarmış toplu oluyormuş o aşı. Ama aşının biri çok yakıyormuş onda çok ağladı zaten tetanozdu sanırım. Kıyamam ya nasıl ağladı kalça ultrasonu için doktor yokmuş devlet hastanesinde ya merkeze özele gitcez artık. Birde 5 kilo olmuş artık

Aşılar hastalığa yakalanmamızı önlemiyor maalesef ama ayakta atlatmamız onlar sayesinde olabilir. Bir de aşılı olmasak nasıl geçireceğiz kim bilir. Eşin de aşılı olduğu için kapmamıştır belki, öyle düşünmek lazım. Şahsen ben şu an zırt aşısı var yaptırır mısın deseler koşarak yaptıracak moddayım, neyden medet umacağımı şaşırdım.

Çok kussun, daha iyi, seninki o sayede ciğere inmeden atlatıyor bence. Benim büyük oğlan da hala hasta olunca iki günde bir kocaman balgam kusup rahatlar. Bebişim az kusuyor ama, ben de ona üzülüyorum.

Grip aşısına niyetlendiğimiz hafta (geçen hafta) abide burun akıntısı başlayıp bize de bulaşınca yaptıramadık haliyle. Hiç istemiyor aşı olmak, beş yaşındaki çocuğu da ikna etmek kolay değil. Doktoru burun akıntısı kesilince yaptırabilirsiniz, bahara kadar yolu var dedi ama kararsızım. Tamamen iyileşelim de bir, karar vereceğiz.

Parmağını emer gibi emiyorsa uykuya dalmak için destek arıyor olabilir ama kafasını iki yana sallayarak elini ağzına sokmaya çalışıyorsa muhtemelen meme istiyordur. Bu aylarda bebek her istediğinde emzirmek gerek aslında. Doymuyor diye düşünmemeli. Sırf açlıkla bağlantılı değil meme ihtiyaçları. Bir de günün bazı zamanları (genelde gece) depolamak istermiş gibi uzun emmek isteyebiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…