- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Bu seneki hastalıklar perişan etti herkesi ya rabbim şifa versinKızlar bayagıdır yazamıyorum ara ara okuyorum ama 3 hafta önce salgına yakalandık ailecek kızım oğlum ben bir de bebek çok zor 2 hafta yaşadık ateş den gözümüzü acamadık çok şükür yeni yeni toparlanıyoruz bir kaç gecedir tansiyonum çıkıyor doğum sonrası normalmi acaba ya 16/10 çıkıyor şuan limon ile 14/8 düşürdüm başına gelen varmı bir arkadaş sanki yazmışdı tansiyonum çıkıyor diye adını unuttum eğer yazımı görürsen yazarmısın nasıl bir yol izledin Dr gideceğim ama randevu sorunu var geçişidir deyip birazda erteledim galiba
2 çay kaşığı kimyon yut canım ya da rezene varsa kaynat ılık içMerhaba hanımlarGrubun sessiz takipçilerinden biriyim, minik kuşum 2 aylık. Bir sorum olacak; bugün bir yere davetliydim ve sanırım çok saçma beslendim, ciddi gaz problemimiz olmadığı için biraz lahana sarma, yeşil mercimek salatası falan yedim. Çoook pişmanım. Akşam o kadar huzursuz oldu ki, hem çok zor gaz çıkardı hem meme emmek istemedi. Buzluktan çıkardığım sütü lıkır lıkır içti ama. Ben de o ara sütümü sağdım, kimyon çayı içtim. Acaba gece uyanınca emzirmesem de yine buzluktan mı versem? Yediklerimizin etkisi ne kadar sürüyor biliyor musunuz? Öğlen 2 gibi yemiştim.
Öyle yaptım, kimyonun çayını yaptım, rezene de içtim, inşallah işe yarar.2 çay kaşığı kimyon yut canım ya da rezene varsa kaynat ılık iç
Birşeye çok mu uzuldunuz stres oldunuz yadaBenim sütüm kesildi hiç gelmiyor. 1 aya yakındır uğraşıyorum ama sağım cok yapmadım etki o yüzden de olmamıştır belki. Ancak 3 4 damla bir göğsümden geldi o da kanlı geliyor bugünkahverengi akinti var sutun kenarında. Damar çatlağı diye okudum.
Yani benim hala sütüm yok hiçbirinden fayda göremedim umutla denemeye devam ediyorum
Evet solgar. Bestlak damla kullanıyorum. Rezeneli cay da içiyorum. Kompostoyu ara ara yapıyorum. Yulaf tuketmeye çalışıyorum. Her şeyi deniyorum ben deSolgar mı kullanıyorsun. Ondan da var bende. Bestlak var 1 de lactamil aldım. 1 ara çemen otu rezeneli çay yaptım. Boza içtim. Komposto hurma dut yedim. Ne duysam yapıyorum işte ben de.
bebegim 10 gun kadar yogun bakimda kaldi o sira düşünmek istemesem de üzüldü. O günlerde sütüm geldi, sagdim. Ama eve gelince mamayla beslerken ve uykusuz gecelerle yorgunlukla tamamen gitti. Gazli bir bebekti o zaman cok zorlandik yiprandik. Sağım yapmaya çalışıyorum bir yandan. Bebeğim de süt gelmeyince kızıyor pek tutmuyor korkuma sık sık deneyemiyirum. Teşekkür ederim tavsiyeniz içinBirşeye çok mu uzuldunuz stres oldunuz yada
Umarım tekrar gelicektir ama sağım yapın yahut memeyi ağzına verin uyaran olsun mutlaka yoksa tek başına besin takviyesi işe yaramıyor
Canım acizane şunu tavsiye edeceğimBenim sütüm kesildi hiç gelmiyor. 1 aya yakındır uğraşıyorum ama sağım cok yapmadım etki o yüzden de olmamıştır belki. Ancak 3 4 damla bir göğsümden geldi o da kanlı geliyor bugünkahverengi akinti var sutun kenarında. Damar çatlağı diye okudum.
Yani benim hala sütüm yok hiçbirinden fayda göremedim umutla denemeye devam ediyorum
Sağ olunCanım acizane şunu tavsiye edeceğim
Sütüm yok cümlesini mümkün mertebe kurma zihninde dolastirma ağzına bile alma
Çünkü beyin biz ne dersek ona göre işliyor ona göre cevab veriyor
Sütüm var benim sütüm geliyor dedikçe olacaktır insen azından öyle yapmaya gayret edelim
Bebeğime süt olacak ins diye diye ye iç /uykuda çok faydalı bu arada tabi firsat kalırsa
Birde şu süt yaoar diye istemsizce yediğin şeyden ziyade canının gerçekten sevdiği severek yediğin tatlardan ye..
Bebek doğdu Hastanedeyiz yavru aç ..Sağ olunbu ara moralim iyi o süt geri gelecek diyorum 3 damla bile beni heyecanlandırıyor. Her yediğimi sütü düşünerek yiyorum niyet ediyorum. Çoğu şeyi de denedim. Olmazsa da olmayacak artık.
Hastanede serum ve ağrı kesici uyguluyorlar. Sıtma vs varsa tabi arkadaşıma öyle yapmışlardı. Ben sıcak kompres/ duş bol emzirme ve parolla geçirdim .Hangi antibiyotiği kullandın? Ben ağrı için parol aldım inşaallah uzun sürmez çünkü çok can yakıcı
Hiç sorma canım Rabbim hepimize şifa versin sağol canımBu seneki hastalıklar perişan etti herkesi ya rabbim şifa versin
3 damla olsa dahi süt akışı varsa bol bol emzir canım yediklerimiz çok çok etki etmiyor destekliyor sadece sütü artırmanın en iyi yolu bol bol emzirmek oğlum mamayı içmiyor kaç gündür sürekli emdiği için sütüm arttı 2 gündür karnı güzel doyuyor yaptığım mamayı içmiyor inşallah darısı sizinde başınıza bol su bol emzirme hatta sağım yapın o meme ucu uyurılsın ki beyin süte ihtiyaç var diyip daha çok üretsinSağ olunbu ara moralim iyi o süt geri gelecek diyorum 3 damla bile beni heyecanlandırıyor. Her yediğimi sütü düşünerek yiyorum niyet ediyorum. Çoğu şeyi de denedim. Olmazsa da olmayacak artık.
İsmi aklımda değil sabah olsun gidip bakcm cnm şuan başka odada söylerm sana bana iyi geldi şahsenHangi antibiyotiği kullandın? Ben ağrı için parol aldım inşaallah uzun sürmez çünkü çok can yakıcı
Geçmiş olsun. Bende Ekim annesi olacakken Ağustos'ta gelen prematüre annesiyim. 1 ay küvezde kaldı diye çok dikkat ediyordum , dışarı çıkmıyorum çantada dezenfektan ile geziyorum maskesiz kalabalığa girmiyorum. Nasıl başardıysam cuma ben hasta oldum dr gittim boğaz enfeksiyonu dedi yolladı. Dün gece bebem ateşlendi gittik test yapıldı covidmiş. Muhtemelen ben covidim ama anlamıyorum nerden bulaştı ,acaba diyorum biz emziriyoruz bağışıklık düşüyor dirençsiz mi kalıyoruz. Eşler taşıyor da olabilir bize. Bende covid oldu zaten o kadar sakınmama rağmen gezicem bundan sonra moduna girdimEvde otururken ve mümkün mertebe dışarı çıkmazken ben covid oldum. Artık kimse tutamaz beni çıkıcam bir iyileşiyim. İlk covid döneminde en az bizim kadar pimpirik bir arkadaşım vardı evden hiç çıkmadı çıkmadı artık bağışıklığı mı düştü kaptı hiç mikrop görmedi hiç çıkmadı çünkü gelen kargodan mı artık o da bir yerden kapmıştı. Bence bağışıklık evet yorgunluktan düşük ama hiç evden çıkmayınca da düşüyor. Nasıl kreşe ilk başlayan çocuk sürekli hasta oluyorsa evde oturanda oluyor ben ona inandım artık. Bir negatife döneyim her gün çıkarıcam başımıza gelmeyen kalmadı ya
Allah yardımcın olsun valla ben de nöbetteyim orası ayrıTam 10 saattir ayakta bebem rekora doğru koşuyoruz varmı artıran
İşte bu canmHangi antibiyotiği kullandın? Ben ağrı için parol aldım inşaallah uzun sürmez çünkü çok can yakıcı
2ye geliyordu en son baktığımda. sızmışım bende. Belime ilaç sürmüştüm kurusun diye belim açıktı. Öyle kalmışım. Daha beter tutuk kalktımTam 10 saattir ayakta bebem rekora doğru koşuyoruz varmı artıran
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?