2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok geçmiş olsun aynı gün hasta olmuşuz bende cuma sırtım ağrıyor ne oluyor ki filan diye hiç ihtimal vermeden test yaptım. Sonra inanmadım tekrar yaptım ve sonuç aynıydı gerçekten sakınan göze çöp batar sözü doğru galiba. Annemde öyle diyor yeni doğum yaptın emziriyorsun bağışıklık düşüyor ondan hemen kapıyorsun hastalıkları diyor. Umarım bu son hastalığımız olur artık

Kızlar ya çocuk olduktan sonra evde tek kalmak istemeyen oluyor mu ? Ben son zamanlarda yardım için değilde yanımda sürekli bana arkadaşlık edecek birisi olsun istiyorum evde bebek ile tek olmak istemiyorum..
Off bende tam tersi kimseyi istemiyorum Oğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs

Off bende tam tersi kimseyi istemiyorum Oğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs
Haha bende böyleyim eşime de sen ofise gitsene biraz diyorum gerçekten sessizliğe ihtiyacım var galiba ondan

Bence daha sık denemelisin. Bebekler memeyle kavga eder. Süt az geliyo diye, süt çok geliyo diye, kakasını yapamadı diye, gazını çıkaramadı, o anki beklentisi her neyse o karşılanmadı diye türlü sebepten memeyle kavga edip teselliyi yine onda bulurlar. Kavga edip ayrılmazlar yani sen daha çok denedikçe (zorlamadan tabii), o açıdan bir korkun olmasın. Benimki genelde gazını çıkarmak için meme emip de çıkaramadığında çok kavga ediyor. Sonra bir şekilde gazını çıkartmayı başarınca huzura eriyor. Bebek için en huzurlu yer anne memesi, süt hiç gelmese bile çıplak anne göğsünde yatmak, o kokuyu almak huzur veriyordur. Bir de sütü arttırmak için ( ve bebek memeyi unutmasın diye) genelde her mamadan önce birkaç dakika (ne kadar olursa artık) süt gelse de gelmese de mutlaka memeyi emmesi öneriliyor.

Bebişle memiş arasına girme bence

Haha bende böyleyim eşime de sen ofise gitsene biraz diyorum gerçekten sessizliğe ihtiyacım var galiba ondan

Alın benden de o kadar ikinci olmalarının kerameti mi acaba?

Kendi kendine kaka yapamayışının 4 ya da 5.günü ya kızlar mamanın içine 2 kere zeytinyağı koyup verdim bana mısın demiyo ya çözüm verin nolur

Alın benden de o kadar ikinci olmalarının kerameti mi acaba?
Kesinlikle ondan bence bir de ne olursa olsun aşırı bir toleransım var. Ben tam tersi olur diye düşünüyordum, çünkü çok planlı değildi. Hatta itiraf etmek gerekirse öğrendiğimde çok üzülmüştüm nasıl olacak diye. Yani zaten normal şeyler ağlaması, kucakta durması filan ama bir kez bile of niye ağlıyor gibi içimden de olsa geçirmedim. İlk kızımda çoğu kez neden ağlıyor yine diye geçirmiştim içimdem o da hiç susmuyordu gerçi Galiba ya kolay geliyor artık bu zamanları ya da bilmiyorum değişik bir sevgi. Bu zamanı yıllardır beklesem tamam da niye bu kadar duygusal oldum anlamadım

Bende de sonsuz bir tolerans olduğunu hissediyorum ama benimki bebişim küvezde ve hastanede kaldığı için de olabilir, normal şeylerden şikayet etmemeye ant içmiştim o süreçlerde. ilkindeki tolerans durumumu hatırlamıyorum açıkçası ama ilkinde gözüme çok zor gelen şeylere şimdi “o da mesele mi yaa” gevşekliğinde yaklaşıyorum. Ya düşün, telefona bir emzirme uygulaması indirmiştim, en son hangi memede kaldık, hangi meme kaç dakika emildi falan kayıt tutuyordum ve o uygulama olmadan emziremiyordum resmen (ben de nasıl bir acemiysem o zamanlar artık) ilk kırk gün kesinlikle yalnız kalmak istemiyordum bebekle bir şey olur falan diye.

Ay ustalık eserimiz mi olacak bunlar acaba (şimdi kalfalık eseri demeyeyim, ustalık için üçüncüyü falan yazar kader maazallah

Bizde ateş olmadı canım inşallah sizde de olmaz benim diğer kızımda da hiç olmazdı

O da mı genetik ya

Bizde de olmadı (veremi olmadık daha gerçi) aynı şekilde büyük oğlumda da olmazdı. Hatta yan etkilerinden çok korkuttukları menenjit aşısı bile (bexero olan galiba) ateş yapmamıştı da doktoruna sormuştum aşı bozuk olabilir mi diye, ikinci dozda da aşının kutusunu, seri nosunu falan istemiştim (ikinci doz da ateş yapmadı)

Aynı şeyleri yaşıyoruz bende ilkinde ne kadar her şeyi sorun yapmışım neden kendime bu kadar eziyet etmişim diye düşünüyorum. Keşke onda mesela mama destekli gitseydim muhtemelen doyamadığı için beni o kadar hırpalıyordu. Ah bende annem gitmesin diye ağlamıştım hemde kv nin yanında

Belki de genetik olabilir bende bebekken hiç ateşlenmemişim. Benim kızım hiç bir aşıda ateşlenmemişti ama birazda bence sık calpol verilmediği için güçleniyorlar İnşallah hiç ateşlenmesinler o çok zordur ama ilk 8 aylık gibi covid olduğunda da 38.3 ün üstüne hiç çıkmamıştık biz. Çok şükür diyelim bugünümüze nazar etmeyelim

Çok geçmiş olsun bende gidemedim daha aksilikler bir türlü bitmedi haftaya gidicem artık kesinlikle. İnşallah kolaylıkla geçer bende hiç kürtaj yaşamadım o yüzden hiç bir bilgim yok

Ya genetik olabilir mi gerçekten ben çok ateşlenirmişim aşılardan sonra kızımda dün oldu aşılarını kuzum uykuda bile söyleniyor sanki bir yeri ağrıyor gibi ateşi 37.8 gördük sonra düştü şükür ara sıra çıkıyor 1 saat uykuyla duruyorum başından ayrılamıyorum aynı sende böyle yapardın diyor annem

Geçmiş olsun. Şikayetleriniz neydi acaba tam olarak? Lekelenme her gün mü vardı?

Ben normal kürtaj olmuştum, eğer onunla aynıysa sedasyon denen bir işlem uygulanıyor narkoz gibi ama narkoz değil, bayılmıyorsunuz yani ama içiniz geçermiş gibi oluyor, hiçbir şey anlamıyorsunuz. Acılı bir işlemse sedasyon yaparlar bence.

Kolayca atlatırsınız umarım

Kızlar ben doymuyorum ya. Emzirmekten mi, sürekli çocuğun nefesini dinleyip göğüs hareketlerini kontrol etmenin stresinden mi bilmiyorum da günden güne kapasitesi artan karadelik gibiyim maşallah. Daha yeni öğlen oldu, ben günlük kalori hakkımı çoktan doldurdum, hatta haftalık şeker kotamı da doldurdum (evet, yarım günde).

soyasosu akşama kadar aç mı duruyorduk şimdi dengelemek için, acıkınca havuç mu kemiriyorduk, ne yapıyorduk?

“tomris’in emzirme notları” diye bir blog yazısı var, eğer vaktiniz olursa okumanızı tavsiye ederim. emzirme kampı diye bir yöntemden bahsediyor süt arttırmak için. bol su, kaliteli beslenmek mutlaka önemli ama asıl sadece bebeği emzirip uyuduğunuz, başka hiçbir şeyle meşgul olmadığınız birkaç günlük bir süreci öneriyor. eğer size destek olan birisi varsa deneyebilirsiniz siz de, kesilir gibi olan sütün fazla fazla gelmesi adına etkili olabilir

57 gündür lekelenmem bitmedi malesef çocuğun kontrolünden sonra ben de doktora gittim baktığında rahimde pıhtı var dedi ve antibiyotik ile bi ilaç daha verdi geçmezse 5 gün sonra gel dedi. Malesef kullandığım ilaç etki etmedi herhalde onun yüzünden tekrar gideceğim

Bugün 2. ay kontrolü ve aşıları oldu oğlumun. Ben acaba laktoz intoleransı mı var reflüsü mü var diye derdimize derman olabilecek yeni bir reçete beklerken, doktoru “artık 2 aylık oldu ilaç desteğine gerek yok” diyerek gaz damlasını da bıraktırdı. Aşırı ıkınma, bağırsaklarından gurultular gelmesi, kusmalar (kimi zaman balgamlı), gürültülü ve hatta köpüklü kakayı da normal buldu. Kakada mukus ve kan olmadığı sürece alerjiden şüphelenmeyecekmişiz. Köpüklü kaka gaz fazlalığından olabilirmiş. Bağırsakları geliştiği için ses yapabilirmiş. Özellikle emerken bağırsaklar çalışır, o sırada guruldaması normal dedi. Kaka sayısı normalse ve kaka katı değilse aşırı ıkınma da normalmiş, bebek ıkınmayı, makat kaslarını kullanmayı öğreniyormuş Rachel35 Gürültülü kakayı siz sormuştunuz sanırım. Benzer şikayetler yaşayan oğlumda durumlar böyle. Kısaca büyüme sancıları diyor doktoru. Ben de bebeğimin rahatsızlığına benim eksik ya da fazla yaptığım bir şey sebep olmuyorsa bir şekilde dayanacağım artık diyorum. Umarım alerjik bir durum değildir, dönemseldir ve azalarak biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…