Çok geçmiş olsunGeçmiş olsun. Bende Ekim annesi olacakken Ağustos'ta gelen prematüre annesiyim. 1 ay küvezde kaldı diye çok dikkat ediyordum , dışarı çıkmıyorum çantada dezenfektan ile geziyorum maskesiz kalabalığa girmiyorum. Nasıl başardıysam cuma ben hasta oldum dr gittim boğaz enfeksiyonu dedi yolladı. Dün gece bebem ateşlendi gittik test yapıldı covidmiş. Muhtemelen ben covidim ama anlamıyorum nerden bulaştı ,acaba diyorum biz emziriyoruz bağışıklık düşüyor dirençsiz mi kalıyoruz. Eşler taşıyor da olabilir bize. Bende covid oldu zaten o kadar sakınmama rağmen gezicem bundan sonra moduna girdim
Off bende tam tersi kimseyi istemiyorumKızlar ya çocuk olduktan sonra evde tek kalmak istemeyen oluyor mu ? Ben son zamanlarda yardım için değilde yanımda sürekli bana arkadaşlık edecek birisi olsun istiyorum evde bebek ile tek olmak istemiyorum..
Haha bende böyleyimOff bende tam tersi kimseyi istemiyorumOğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs
bebegim 10 gun kadar yogun bakimda kaldi o sira düşünmek istemesem de üzüldü. O günlerde sütüm geldi, sagdim. Ama eve gelince mamayla beslerken ve uykusuz gecelerle yorgunlukla tamamen gitti. Gazli bir bebekti o zaman cok zorlandik yiprandik. Sağım yapmaya çalışıyorum bir yandan. Bebeğim de süt gelmeyince kızıyor pek tutmuyor korkuma sık sık deneyemiyirum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Off bende tam tersi kimseyi istemiyorumOğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs
Haha bende böyleyimeşime de sen ofise gitsene biraz diyorum gerçekten sessizliğe ihtiyacım var galiba ondan
Teşekkür ederimİşte bu canm
Kesinlikle ondan benceAlın benden de o kadarikinci olmalarının kerameti mi acaba?
Bizde ateş olmadı canım inşallah sizde de olmazAşılarımızı olduk bizde ateşsiz bi gün diliyorum
Kesinlikle ondan bencebir de ne olursa olsun aşırı bir toleransım var. Ben tam tersi olur diye düşünüyordum, çünkü çok planlı değildi. Hatta itiraf etmek gerekirse öğrendiğimde çok üzülmüştüm nasıl olacak diye. Yani zaten normal şeyler ağlaması, kucakta durması filan ama bir kez bile of niye ağlıyor gibi içimden de olsa geçirmedim. İlk kızımda çoğu kez neden ağlıyor yine diye geçirmiştim içimdem o da hiç susmuyordu gerçi Galiba ya kolay geliyor artık bu zamanları ya da bilmiyorum değişik bir sevgi. Bu zamanı yıllardır beklesem tamam da niye bu kadar duygusal oldum anlamadım
Bizde ateş olmadı canım inşallah sizde de olmazbenim diğer kızımda da hiç olmazdı
Aynı şeyleri yaşıyoruz bende ilkinde ne kadar her şeyi sorun yapmışım neden kendime bu kadar eziyet etmişim diye düşünüyorum. Keşke onda mesela mama destekli gitseydim muhtemelen doyamadığı için beni o kadar hırpalıyordu. Ah bende annem gitmesin diye ağlamıştım hemde kv nin yanındaBende de sonsuz bir tolerans olduğunu hissediyorum ama benimki bebişim küvezde ve hastanede kaldığı için de olabilir, normal şeylerden şikayet etmemeye ant içmiştim o süreçlerde. ilkindeki tolerans durumumu hatırlamıyorum açıkçası ama ilkinde gözüme çok zor gelen şeylere şimdi “o da mesele mi yaa” gevşekliğinde yaklaşıyorum. Ya düşün, telefona bir emzirme uygulaması indirmiştim, en son hangi memede kaldık, hangi meme kaç dakika emildi falan kayıt tutuyordum ve o uygulama olmadan emziremiyordum resmen(ben de nasıl bir acemiysem o zamanlar artık) ilk kırk gün kesinlikle yalnız kalmak istemiyordum bebekle bir şey olur falan diye.
Ay ustalık eserimiz mi olacak bunlar acaba(şimdi kalfalık eseri demeyeyim, ustalık için üçüncüyü falan yazar kader maazallah
O da mı genetik ya
Bizde de olmadı (veremi olmadık daha gerçi) aynı şekilde büyük oğlumda da olmazdı. Hatta yan etkilerinden çok korkuttukları menenjit aşısı bile (bexero olan galiba) ateş yapmamıştı da doktoruna sormuştum aşı bozuk olabilir mi diye, ikinci dozda da aşının kutusunu, seri nosunu falan istemiştim(ikinci doz da ateş yapmadı)
Çok geçmiş olsunMerhaba kızlar konulardan alakasız olarak şunu söylemek istiyorum 40 çıktıktan sonra mutlaka muayenenizi olun ben gittim rahimde pıhtı varmış ilaç kullandım ama lekelenme geçmedi gidip küretaj olacağım ve çok korkuyorum canım çok yanar diye
Ya genetik olabilir mi gerçekten ben çok ateşlenirmişim aşılardan sonra kızımda dün oldu aşılarını kuzum uykuda bile söyleniyor sanki bir yeri ağrıyor gibi ateşi 37.8 gördük sonra düştü şükür ara sıra çıkıyor 1 saat uykuyla duruyorum başından ayrılamıyorum aynı sende böyle yapardın diyor annemBende de sonsuz bir tolerans olduğunu hissediyorum ama benimki bebişim küvezde ve hastanede kaldığı için de olabilir, normal şeylerden şikayet etmemeye ant içmiştim o süreçlerde. ilkindeki tolerans durumumu hatırlamıyorum açıkçası ama ilkinde gözüme çok zor gelen şeylere şimdi “o da mesele mi yaa” gevşekliğinde yaklaşıyorum. Ya düşün, telefona bir emzirme uygulaması indirmiştim, en son hangi memede kaldık, hangi meme kaç dakika emildi falan kayıt tutuyordum ve o uygulama olmadan emziremiyordum resmen(ben de nasıl bir acemiysem o zamanlar artık) ilk kırk gün kesinlikle yalnız kalmak istemiyordum bebekle bir şey olur falan diye.
Ay ustalık eserimiz mi olacak bunlar acaba(şimdi kalfalık eseri demeyeyim, ustalık için üçüncüyü falan yazar kader maazallah
O da mı genetik ya
Bizde de olmadı (veremi olmadık daha gerçi) aynı şekilde büyük oğlumda da olmazdı. Hatta yan etkilerinden çok korkuttukları menenjit aşısı bile (bexero olan galiba) ateş yapmamıştı da doktoruna sormuştum aşı bozuk olabilir mi diye, ikinci dozda da aşının kutusunu, seri nosunu falan istemiştim(ikinci doz da ateş yapmadı)
Merhaba kızlar konulardan alakasız olarak şunu söylemek istiyorum 40 çıktıktan sonra mutlaka muayenenizi olun ben gittim rahimde pıhtı varmış ilaç kullandım ama lekelenme geçmedi gidip küretaj olacağım ve çok korkuyorum canım çok yanar diye
“tomris’in emzirme notları” diye bir blog yazısı var, eğer vaktiniz olursa okumanızı tavsiye ederim. emzirme kampı diye bir yöntemden bahsediyor süt arttırmak için. bol su, kaliteli beslenmek mutlaka önemli ama asıl sadece bebeği emzirip uyuduğunuz, başka hiçbir şeyle meşgul olmadığınız birkaç günlük bir süreci öneriyor. eğer size destek olan birisi varsa deneyebilirsiniz siz de, kesilir gibi olan sütün fazla fazla gelmesi adına etkili olabilirBenim sütüm kesildi hiç gelmiyor. 1 aya yakındır uğraşıyorum ama sağım cok yapmadım etki o yüzden de olmamıştır belki. Ancak 3 4 damla bir göğsümden geldi o da kanlı geliyor bugünkahverengi akinti var sutun kenarında. Damar çatlağı diye okudum.
Yani benim hala sütüm yok hiçbirinden fayda göremedim umutla denemeye devam ediyorum
57 gündür lekelenmem bitmedi malesef çocuğun kontrolünden sonra ben de doktora gittim baktığında rahimde pıhtı var dedi ve antibiyotik ile bi ilaç daha verdi geçmezse 5 gün sonra gel dedi. Malesef kullandığım ilaç etki etmedi herhalde onun yüzünden tekrar gideceğimGeçmiş olsun. Şikayetleriniz neydi acaba tam olarak? Lekelenme her gün mü vardı?
Ben normal kürtaj olmuştum, eğer onunla aynıysa sedasyon denen bir işlem uygulanıyor narkoz gibi ama narkoz değil, bayılmıyorsunuz yani ama içiniz geçermiş gibi oluyor, hiçbir şey anlamıyorsunuz. Acılı bir işlemse sedasyon yaparlar bence.
Kolayca atlatırsınız umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?