çok geçmiş olsun. benim de lekelenmem bitmedi bir türlü. yani kesilip yine geliyor gibi bir şey. biraz korktum şimdi. aslında doğumumdan sonra 3.gün doktorum ultrason muayenesi yapmış rahimde her şeyin normal olduğunu söylemişti. 40’ta bir daha da çağırmadı. siz doğumdan sonra hiç muayene olmuş muydunuz? bu ilk kontrolünüz müydü?57 gündür lekelenmem bitmedi malesef çocuğun kontrolünden sonra ben de doktora gittim baktığında rahimde pıhtı var dedi ve antibiyotik ile bi ilaç daha verdi geçmezse 5 gün sonra gel dedi. Malesef kullandığım ilaç etki etmedi herhalde onun yüzünden tekrar gideceğim
yaa ne güzel keşke bende senin gibi olabilsemde bende etrafımda insan isteyenlerdenim oysaki yalnızlık bazen ihtiyaçOff bende tam tersi kimseyi istemiyorumOğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs
Bu 1 haftaya kadar normal bir durum stres yapma bence. Gazını çıkartabiliyorsa sorun yokKendi kendine kaka yapamayışının 4 ya da 5.günü ya kızlar mamanın içine 2 kere zeytinyağı koyup verdim bana mısın demiyo ya çözüm verin nolur
İlk çocuğum olduğu halde yanınızda yer alayım mı 2.çocuk anneleriAlın benden de o kadarikinci olmalarının kerameti mi acaba?
Bizim doktorumuzda aynı şekilde davrandı. Ben acaba çocuğa süt ürünleri mi gaz yapıyor diye kendimce kestim yanlış buldu bebeğin kalsiyum ihtiyacı giderilmesi gerek dedi belirttiği şeyler yoksa süt ürünlerine devam dedi. Gazdan gece uyuyamıyor uykuya dalamıyor çocuğum kullandığım gaz damlalarını söyledim gerçekten geçmedi hiçbir şekilde gurul gurul bağırsaklarda gerek var mı artık bu damlalara dedi kesti..Bugün 2. ay kontrolü ve aşıları oldu oğlumun. Ben acaba laktoz intoleransı mı var reflüsü mü var diye derdimize derman olabilecek yeni bir reçete beklerken, doktoru “artık 2 aylık oldu ilaç desteğine gerek yok” diyerek gaz damlasını da bıraktırdı. Aşırı ıkınma, bağırsaklarından gurultular gelmesi, kusmalar (kimi zaman balgamlı), gürültülü ve hatta köpüklü kakayı da normal buldu. Kakada mukus ve kan olmadığı sürece alerjiden şüphelenmeyecekmişiz. Köpüklü kaka gaz fazlalığından olabilirmiş. Bağırsakları geliştiği için ses yapabilirmiş. Özellikle emerken bağırsaklar çalışır, o sırada guruldaması normal dedi. Kaka sayısı normalse ve kaka katı değilse aşırı ıkınma da normalmiş, bebek ıkınmayı, makat kaslarını kullanmayı öğreniyormuş@Rachel35 Gürültülü kakayı siz sormuştunuz sanırım. Benzer şikayetler yaşayan oğlumda durumlar böyle. Kısaca büyüme sancıları diyor doktoru. Ben de bebeğimin rahatsızlığına benim eksik ya da fazla yaptığım bir şey sebep olmuyorsa bir şekilde dayanacağım artık diyorum. Umarım alerjik bir durum değildir, dönemseldir ve azalarak biter.
Nasıl oldun? Gidebildin mi doktoraKızlar bayagıdır yazamıyorum ara ara okuyorum ama 3 hafta önce salgına yakalandık ailecek kızım oğlum ben bir de bebek çok zor 2 hafta yaşadık ateş den gözümüzü acamadık çok şükür yeni yeni toparlanıyoruz bir kaç gecedir tansiyonum çıkıyor doğum sonrası normalmi acaba ya 16/10 çıkıyor şuan limon ile 14/8 düşürdüm başına gelen varmı bir arkadaş sanki yazmışdı tansiyonum çıkıyor diye adını unuttum eğer yazımı görürsen yazarmısın nasıl bir yol izledin Dr gideceğim ama randevu sorunu var geçişidir deyip birazda erteledim galiba
Biz de bugün 2. Ay kontrolümüzü olduk.Anne sütüyle 62 cm, 6600Kızlar biz de 2 aylık kontrolümüzü olduk. Benim kız dobişko olarak yaşamına devam ediyor, 5540 olmuş sadece anne sütüyledoktor ilk ay sadece geceleri arada mama verdiğimi hatırladı, çok sevindim 1 ay öncesini hatırlamasına benim somurtuk kız da doktor teyzesine sürekli gülücükler saçtı zaten, bir de kel kafasındaki tokayla daha da bi güzel oldu minnak kızım
Konak için ise zeytinyağını çok önermiyorum bazı bebeklerde kızarıklık vs yapabiliyor. Bebe yağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağı kullanabilirsin dedi. Benimki kepek gibi, hiç kabuklanmadığı için dışarıdan pek belli olmuyor. Biten yerlerde tekrar çıkıyor dediğimde cildi hassas bir bebek, tekrarlaması normal ya da isilik çıkması dedi.
Yarın da aşılarımızı olup sorunsuz atlatırız İnşalalh
yildizsavascisi deri altı ve spiral önerdi doktorum. Adet döneminde fazla kanaman oluyorsa spiral önermem, onda bazen kanama artabiliyor dedi. Deri altı implantta da lekelenme ya da adet görmeme gibi sorun yaşanabiliyor ilk 6 ay dedi. Spiral 700, implant 7700 liraymış bizim hastanede. İğneyi önermedi, sonrasında çocuk düşünen kişilere tavsiye etmiyorum dedi.
Acı çekerek ağlıyo ama gazını çıkarmasına rağmen. Bugün yine yapmak zorunda kaldımBu 1 haftaya kadar normal bir durum stres yapma bence. Gazını çıkartabiliyorsa sorun yok
Kızlar ben doymuyorum ya. Emzirmekten mi, sürekli çocuğun nefesini dinleyip göğüs hareketlerini kontrol etmenin stresinden mi bilmiyorum da günden güne kapasitesi artan karadelik gibiyim maşallah. Daha yeni öğlen oldu, ben günlük kalori hakkımı çoktan doldurdum, hatta haftalık şeker kotamı da doldurdum (evet, yarım günde ).
soyasosu akşama kadar aç mı duruyorduk şimdi dengelemek için, acıkınca havuç mu kemiriyorduk, ne yapıyorduk?
Biz gaz damlası olarak relactaz kullanıyorduk nerdeyse 1 haftadır. Doğum doktoru önermişti ama son 2-3 gündür sanki fazla sancı yaptı bebeğimde. Hiç olmayan şeyler başladı çünkü, kakasında köpürme uyku bölen sancılar. Ağlamıyor da sanki bağırıyor çocuk. Bugün doktoruna söyleyince iyi bir damladır, öyle yan etkisi olmaz dedi ama ben doktora gitmeden zaten kesmiştim damlayı. Aslında damlanın olumsuz etkilediğini kanıtlayacak bir argümanım yok ilk günler iyi de geldi sanki. Hatta eşim de emin misin bak bu damla özellikle laktozun emilimini kolaylaştıran bir enzim içeriyor dedi ama annelik iç güdülerim işte damlayı vermeye elim gitmemişti. Gerçekten de çığlıklar ve kakasındaki köpürme kesildi. Tamamen denk gelmiş de olabilir tabii. Şimdi doktor da d vitamini dışında takviyeye gerek görmedi. Oğlan kendi başına çözecekmiş bu işleri, biraz fırsat verelim dedi. O kadar büyüdü mü yahu daha 2 aylık diyorum ben de çabuk başladı bu birey olma alan açma işleriBizim doktorumuzda aynı şekilde davrandı. Ben acaba çocuğa süt ürünleri mi gaz yapıyor diye kendimce kestim yanlış buldu bebeğin kalsiyum ihtiyacı giderilmesi gerek dedi belirttiği şeyler yoksa süt ürünlerine devam dedi. Gazdan gece uyuyamıyor uykuya dalamıyor çocuğum kullandığım gaz damlalarını söyledim gerçekten geçmedi hiçbir şekilde gurul gurul bağırsaklarda gerek var mı artık bu damlalara dedi kesti..
Az önce doktordan geldik benim kızım 10 güne kadar yapmıyor hatta ben kendim bir iki kere fitil yaptım bunun için bir türlü yapmadı zeytinyağı da içiriyorum etki etmiyor. Doktor normal kabul etti.Önceden yapıyor olabilir hiç önemli değil sindirim düzene girene kadar böyle değişkenlik gösterebilir dedi.Ikınıyor olması da bağırsakları geliştiği için oluyormuş. Benim kızım çok ağlıyor dedim ee fitil yapıp oynaya oynaya popoda çatlak oluşturmuşsun ıkınınca açıyor ağlıyor dedi.Kendi kendine kaka yapamayışının 4 ya da 5.günü ya kızlar mamanın içine 2 kere zeytinyağı koyup verdim bana mısın demiyo ya çözüm verin nolur
Sezaryen mi olmuştunuz? Bende de ara ara var ama ben 10. Gün gitmiştim normal demiştiMerhaba kızlar konulardan alakasız olarak şunu söylemek istiyorum 40 çıktıktan sonra mutlaka muayenenizi olun ben gittim rahimde pıhtı varmış ilaç kullandım ama lekelenme geçmedi gidip küretaj olacağım ve çok korkuyorum canım çok yanar diye
Bana bugün yumurtayı da bıraktırdı. Bir hafta da böyle deneyelim eğer değişme olmazsa bunu böyle kabullenip çekeceksin dedi.Bugün 2. ay kontrolü ve aşıları oldu oğlumun. Ben acaba laktoz intoleransı mı var reflüsü mü var diye derdimize derman olabilecek yeni bir reçete beklerken, doktoru “artık 2 aylık oldu ilaç desteğine gerek yok” diyerek gaz damlasını da bıraktırdı. Aşırı ıkınma, bağırsaklarından gurultular gelmesi, kusmalar (kimi zaman balgamlı), gürültülü ve hatta köpüklü kakayı da normal buldu. Kakada mukus ve kan olmadığı sürece alerjiden şüphelenmeyecekmişiz. Köpüklü kaka gaz fazlalığından olabilirmiş. Bağırsakları geliştiği için ses yapabilirmiş. Özellikle emerken bağırsaklar çalışır, o sırada guruldaması normal dedi. Kaka sayısı normalse ve kaka katı değilse aşırı ıkınma da normalmiş, bebek ıkınmayı, makat kaslarını kullanmayı öğreniyormuş@Rachel35 Gürültülü kakayı siz sormuştunuz sanırım. Benzer şikayetler yaşayan oğlumda durumlar böyle. Kısaca büyüme sancıları diyor doktoru. Ben de bebeğimin rahatsızlığına benim eksik ya da fazla yaptığım bir şey sebep olmuyorsa bir şekilde dayanacağım artık diyorum. Umarım alerjik bir durum değildir, dönemseldir ve azalarak biter.
Doktor poposuna baktı mı çatlak olabilir. Çatlak olduğunda da kaka yapmak istemiyorlarmış acıdığı içinAcı çekerek ağlıyo ama gazını çıkarmasına rağmen. Bugün yine yapmak zorunda kaldım
Listeler benlik şeyler değil ama emzirdiğin için aralıklı orucu da tavsiye edemem
Havuç kemirme tabi. Acaba akşam mı aç kalıyorsun son öğünün kaçta ?
En çok günün hangi zaman diliminde acıkıyorsun sabah mı
Geçmiş olsun. Değişme olması mı daha iyi olmaması mı insan onu bile bilemiyor. Alerji çıksa diyeti zor, çıkmasa böyle devam etmesi zor. Kısa zamanda çözülür de rahatlar inşallah çocuklarBana bugün yumurtayı da bıraktırdı. Bir hafta da böyle deneyelim eğer değişme olmazsa bunu böyle kabullenip çekeceksin dedi.
Az önce doktordan geldik benim kızım 10 güne kadar yapmıyor hatta ben kendim bir iki kere fitil yaptım bunun için bir türlü yapmadı zeytinyağı da içiriyorum etki etmiyor. Doktor normal kabul etti.Önceden yapıyor olabilir hiç önemli değil sindirim düzene girene kadar böyle değişkenlik gösterebilir dedi.Ikınıyor olması da bağırsakları geliştiği için oluyormuş. Benim kızım çok ağlıyor dedim ee fitil yapıp oynaya oynaya popoda çatlak oluşturmuşsun ıkınınca açıyor ağlıyor dedi.
EDS de deneyebilirsinizbebegim 10 gun kadar yogun bakimda kaldi o sira düşünmek istemesem de üzüldü. O günlerde sütüm geldi, sagdim. Ama eve gelince mamayla beslerken ve uykusuz gecelerle yorgunlukla tamamen gitti. Gazli bir bebekti o zaman cok zorlandik yiprandik. Sağım yapmaya çalışıyorum bir yandan. Bebeğim de süt gelmeyince kızıyor pek tutmuyor korkuma sık sık deneyemiyirum. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?