2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
çok geçmiş olsun. benim de lekelenmem bitmedi bir türlü. yani kesilip yine geliyor gibi bir şey. biraz korktum şimdi. aslında doğumumdan sonra 3.gün doktorum ultrason muayenesi yapmış rahimde her şeyin normal olduğunu söylemişti. 40’ta bir daha da çağırmadı. siz doğumdan sonra hiç muayene olmuş muydunuz? bu ilk kontrolünüz müydü?

Ö
Off bende tam tersi kimseyi istemiyorum Oğlumla sarılıp koklasıp oturuyoruz . Görüntülü arayana da uyuyorduk dıyorum gelecek olanlara işim var dıyorum vs vs
yaa ne güzel keşke bende senin gibi olabilsemde bende etrafımda insan isteyenlerdenim oysaki yalnızlık bazen ihtiyaç
Oluyor insan kafasını dinlemek istiyor

Kızlar biz de 2 aylık kontrolümüzü olduk. Benim kız dobişko olarak yaşamına devam ediyor, 5540 olmuş sadece anne sütüyle doktor ilk ay sadece geceleri arada mama verdiğimi hatırladı, çok sevindim 1 ay öncesini hatırlamasına benim somurtuk kız da doktor teyzesine sürekli gülücükler saçtı zaten, bir de kel kafasındaki tokayla daha da bi güzel oldu minnak kızım

Konak için ise zeytinyağını çok önermiyorum bazı bebeklerde kızarıklık vs yapabiliyor. Bebe yağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağı kullanabilirsin dedi. Benimki kepek gibi, hiç kabuklanmadığı için dışarıdan pek belli olmuyor. Biten yerlerde tekrar çıkıyor dediğimde cildi hassas bir bebek, tekrarlaması normal ya da isilik çıkması dedi.

Yarın da aşılarımızı olup sorunsuz atlatırız İnşalalh

yildizsavascisi deri altı ve spiral önerdi doktorum. Adet döneminde fazla kanaman oluyorsa spiral önermem, onda bazen kanama artabiliyor dedi. Deri altı implantta da lekelenme ya da adet görmeme gibi sorun yaşanabiliyor ilk 6 ay dedi. Spiral 700, implant 7700 liraymış bizim hastanede. İğneyi önermedi, sonrasında çocuk düşünen kişilere tavsiye etmiyorum dedi.

Alın benden de o kadar ikinci olmalarının kerameti mi acaba?
İlk çocuğum olduğu halde yanınızda yer alayım mı 2.çocuk anneleri ilk eve geldikten 1 hafta sonra demiştim eşime, çok sıkıldım bu kadar insandan ben tek kalmayı özledim diye 1 ayı geçti, tek başımayım ve o kadar mutluluğum ki, doğrusuyla yanlışıyla bebeğimi büyütmek mıncırmak sevmek insan istediğim anda da geçiyorum annemlere, mis

Bizim doktorumuzda aynı şekilde davrandı. Ben acaba çocuğa süt ürünleri mi gaz yapıyor diye kendimce kestim yanlış buldu bebeğin kalsiyum ihtiyacı giderilmesi gerek dedi belirttiği şeyler yoksa süt ürünlerine devam dedi. Gazdan gece uyuyamıyor uykuya dalamıyor çocuğum kullandığım gaz damlalarını söyledim gerçekten geçmedi hiçbir şekilde gurul gurul bağırsaklarda gerek var mı artık bu damlalara dedi kesti..

Kızlar Leyla uykusunda parça parça 8-9 kere öksürdü. 2-3 gündür günde bir iki kez öksürüyor. Biz salyasına bağlamıştık öksürmesini. Hırıltı vs yok. Rsvden korkuyorum. Rsv geçiren var mıydı nasıl oluyor? Yarın doktora götüreceğim yine de.

Nasıl oldun? Gidebildin mi doktora

Biz de bugün 2. Ay kontrolümüzü olduk.Anne sütüyle 62 cm, 6600 doktor biraz önden gidiyor dedi. Karnımdayken de öyleydi 2-3 hafta ileriydi hep biz aşıları da bugün olduk inşaallah bir yan etki yaşamayız

Listeler benlik şeyler değil ama emzirdiğin için aralıklı orucu da tavsiye edemem
Havuç kemirme tabi. Acaba akşam mı aç kalıyorsun son öğünün kaçta ?
En çok günün hangi zaman diliminde acıkıyorsun sabah mı

Biz gaz damlası olarak relactaz kullanıyorduk nerdeyse 1 haftadır. Doğum doktoru önermişti ama son 2-3 gündür sanki fazla sancı yaptı bebeğimde. Hiç olmayan şeyler başladı çünkü, kakasında köpürme uyku bölen sancılar. Ağlamıyor da sanki bağırıyor çocuk. Bugün doktoruna söyleyince iyi bir damladır, öyle yan etkisi olmaz dedi ama ben doktora gitmeden zaten kesmiştim damlayı. Aslında damlanın olumsuz etkilediğini kanıtlayacak bir argümanım yok ilk günler iyi de geldi sanki. Hatta eşim de emin misin bak bu damla özellikle laktozun emilimini kolaylaştıran bir enzim içeriyor dedi ama annelik iç güdülerim işte damlayı vermeye elim gitmemişti. Gerçekten de çığlıklar ve kakasındaki köpürme kesildi. Tamamen denk gelmiş de olabilir tabii. Şimdi doktor da d vitamini dışında takviyeye gerek görmedi. Oğlan kendi başına çözecekmiş bu işleri, biraz fırsat verelim dedi. O kadar büyüdü mü yahu daha 2 aylık diyorum ben de çabuk başladı bu birey olma alan açma işleri

Kendi kendine kaka yapamayışının 4 ya da 5.günü ya kızlar mamanın içine 2 kere zeytinyağı koyup verdim bana mısın demiyo ya çözüm verin nolur
Az önce doktordan geldik benim kızım 10 güne kadar yapmıyor hatta ben kendim bir iki kere fitil yaptım bunun için bir türlü yapmadı zeytinyağı da içiriyorum etki etmiyor. Doktor normal kabul etti.Önceden yapıyor olabilir hiç önemli değil sindirim düzene girene kadar böyle değişkenlik gösterebilir dedi.Ikınıyor olması da bağırsakları geliştiği için oluyormuş. Benim kızım çok ağlıyor dedim ee fitil yapıp oynaya oynaya popoda çatlak oluşturmuşsun ıkınınca açıyor ağlıyor dedi.

Sezaryen mi olmuştunuz? Bende de ara ara var ama ben 10. Gün gitmiştim normal demişti

Bana bugün yumurtayı da bıraktırdı. Bir hafta da böyle deneyelim eğer değişme olmazsa bunu böyle kabullenip çekeceksin dedi.

Ben de hiç listelik değilim zaten yedi gibi akşam yemeği, 10 gibi de mandalinam var. Ay aşırı şeker tüketiyorum galiba, güya şekersiz hoşafımda santimetrekare başına yirmi tane falan kuru üzüm düştüğünü fark ettim bugün

Son soruna yanıt veriyorum: her zaman diliminde (herhangi bir şey yedikten takriben bir saat sonra, sıfır karbonhidrat bol protein aldığım zamanlarda da aynı şekilde) inşallah dönemseldir

Bana bugün yumurtayı da bıraktırdı. Bir hafta da böyle deneyelim eğer değişme olmazsa bunu böyle kabullenip çekeceksin dedi.
Geçmiş olsun. Değişme olması mı daha iyi olmaması mı insan onu bile bilemiyor. Alerji çıksa diyeti zor, çıkmasa böyle devam etmesi zor. Kısa zamanda çözülür de rahatlar inşallah çocuklar

Sizin doktor da lafını esirgemiyormuş
Evet, keyfimden oynadım, çok eğlenceliydi deseydin

Alerji ve beslenme konusunda başka bir görüş daha mı alsan sen acaba? Belki de cidden diyetle bir alakası yoktur. Zaten alerji durumlarında diyet yapıldığında en az birkaç hafta geçmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla etkisinin görülmesi için, bir haftada sonuç verir mi bilemedim.

EDS de deneyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…