O nedir anlayamadımEDS de deneyebilirsiniz
Yine çok güldümBen de hiç listelik değilim zatenyedi gibi akşam yemeği, 10 gibi de mandalinam var. Ay aşırı şeker tüketiyorum galiba, güya şekersiz hoşafımda santimetrekare başına yirmi tane falan kuru üzüm düştüğünü fark ettim bugün
Son soruna yanıt veriyorum: her zaman diliminde(herhangi bir şey yedikten takriben bir saat sonra, sıfır karbonhidrat bol protein aldığım zamanlarda da aynı şekilde) inşallah dönemseldir
Emzirme Destek sistemi googlede aratınca videoları çıkar. Bebek beslenme sondası ve büyük çam uçlu şırınga alıyorsunuz. Mamayı o şırıngaya çekip sondayı ucuna takıyorsunuz. Memeyi emerken mama geliyor ama tabi bu arada meme de uyarılıyor. Uyarıldığı için de süt üretimi oluyor. Bebiş de mama geldiği için emerken sinirlenmiyor ☺O nedir anlayamadım
Yine çok güldüm
Dönemsel olduğunu tahmin ediyorum. Hormonlarımızın esiriyiz şu an ve emzirme çok kalori harcatan bir eylem. Mandalinayı gündüze çekip gece yoğurt yemekle ilk adımı atabilirsin. Gündüz mandalinası da şeker ihtiyacını karşılayıp belki bir tatlıdan kurtarır seni. Ben bir de her gün bir hurma yiyorum. Onu da tavsiye edebilirim.
Çok güzelmiş bir bakayım teşekkür ederimEmzirme Destek sistemi googlede aratınca videoları çıkar. Bebek beslenme sondası ve büyük çam uçlu şırınga alıyorsunuz. Mamayı o şırıngaya çekip sondayı ucuna takıyorsunuz. Memeyi emerken mama geliyor ama tabi bu arada meme de uyarılıyor. Uyarıldığı için de süt üretimi oluyor. Bebiş de mama geldiği için emerken sinirlenmiyor ☺
Ahahshs. Sen yine hoşafla falan idare ediyorsan iyiymiş ben ‘uzman’ olarak sen sütlü tatlılar süte iyi geliyor dediğin için bir kase sütlaç falan yiyorum da diğer şeylerin yanındaHah, tamam işte, bir uzman olarak “hormonlar” ve “emzirmek kalori harcatır” demene ihtiyacım vardı
Gündüz tatlı hakkımı hoşaf, çikolata ve arada başka şeylerle harcadığım için gündüzlerim dolu.Gece de yatmadan şekerimi yükseltmek mutluluk mu veriyordur nedir, ruhen bağımlı oldum kendisine, yoksa aslında acıktığımdan yemiyorum o mandalinayı (Yazın da erikti gece öğünüm). Akşamları bir kadeh bir şey içmek gibi.
Sosyal yiyici de değilim yalnız, tek başıma dizimi filmimi açıp (max yarım saat tabii) tek başıma lüpletiyorum
Ya işte olacak olan zamanı gelince oluyor demek ki ben biogaia’yı kullanıyorum az kaldı o da bitsin bırakacağım inşallah sürecimiz bitmiştir gazını vs rahatça çıkarır rahatça uyurBiz gaz damlası olarak relactaz kullanıyorduk nerdeyse 1 haftadır. Doğum doktoru önermişti ama son 2-3 gündür sanki fazla sancı yaptı bebeğimde. Hiç olmayan şeyler başladı çünkü, kakasında köpürme uyku bölen sancılar. Ağlamıyor da sanki bağırıyor çocuk. Bugün doktoruna söyleyince iyi bir damladır, öyle yan etkisi olmaz dedi ama ben doktora gitmeden zaten kesmiştim damlayı. Aslında damlanın olumsuz etkilediğini kanıtlayacak bir argümanım yok ilk günler iyi de geldi sanki. Hatta eşim de emin misin bak bu damla özellikle laktozun emilimini kolaylaştıran bir enzim içeriyor dedi ama annelik iç güdülerim işte damlayı vermeye elim gitmemişti. Gerçekten de çığlıklar ve kakasındaki köpürme kesildi. Tamamen denk gelmiş de olabilir tabii. Şimdi doktor da d vitamini dışında takviyeye gerek görmedi. Oğlan kendi başına çözecekmiş bu işleri, biraz fırsat verelim dedi. O kadar büyüdü mü yahu daha 2 aylık diyorum ben de çabuk başladı bu birey olma alan açma işleri
Yaa hiç sorma özel doktorlarda azarlıyor artıkSizin doktor da lafını esirgemiyormuş
Evet, keyfimden oynadım, çok eğlenceliydi deseydin
Alerji ve beslenme konusunda başka bir görüş daha mı alsan sen acaba? Belki de cidden diyetle bir alakası yoktur. Zaten alerji durumlarında diyet yapıldığında en az birkaç hafta geçmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla etkisinin görülmesi için, bir haftada sonuç verir mi bilemedim.
Benim ilk bebeğimin kalbi durmuştu kürtaj olmuştum. Ondan 1 ay sonra kontrolde pıhtı var dedi dr ilaç verdi ama düşeceğini sanmıyorum dedi. İlacı 1-2 gün kullandım başka bi doktora sorayım dedim o da aynısını dedi. Soğan suyu kürü yaptım 1 hafta sonra gittim yokolmuştu. Emziriyorsan araştırıp eğer sakıncası yoksa deneyebilirsin57 gündür lekelenmem bitmedi malesef çocuğun kontrolünden sonra ben de doktora gittim baktığında rahimde pıhtı var dedi ve antibiyotik ile bi ilaç daha verdi geçmezse 5 gün sonra gel dedi. Malesef kullandığım ilaç etki etmedi herhalde onun yüzünden tekrar gideceğim
Kendinizi adet olunca sütünüz azalacak gibi şartlamayın. Ben de adet oldum ve sütümü hiç etkilemedi. Sizinki de etkilenmez İnşalalh ağzı her gün değsin memeye, çoğalır Allah’ın izinizleÇok üzgünüm. Kirkimz ciktiktan sonra adet olmya başladım bn hemen. Takvime kaydettim tabi.daha 14gun varken yine başladı kanamam ve 3gundr de grip oldum hastayım. Hepsi bı anda olunca sütüm azaldısağım yapiyorm azıcık çıkıyor. Bebeğim emiyor, ağlıyor sinirleniyor cnku yetmiyor bide yarın aşımız var. Geçici bı durum mu bu sizce
Ahahshs. Sen yine hoşafla falan idare ediyorsan iyiymiş ben ‘uzman’ olarak sen sütlü tatlılar süte iyi geliyor dediğin için bir kase sütlaç falan yiyorum da diğer şeylerin yanında
Gece mandalinası için de o zaman gece sütüne hazırlık diyelim napalım. Sıpalarımız 6. Aya gelince yediklerimizde güncelleme yaparız.
Benim bebeğim henüz 2 aylık olmadı ama ben de damlayı ve probiyotiği kesmek istiyorum. Bir hafta öncesine kadar iyiydi ama son bir haftadır sancılar içinde kıvranıyor. 8. Hafta atağı mı acaba dedim ama yok bildiğiniz kakasını yapamıyor. Hatta bir iki kez altını değiştirirken tam poposunu sildiğim anda kakasını yaptı. Laktozsuz süt ürünleriyle deneme yapacağım ve damlaları keseceğim ben deBiz gaz damlası olarak relactaz kullanıyorduk nerdeyse 1 haftadır. Doğum doktoru önermişti ama son 2-3 gündür sanki fazla sancı yaptı bebeğimde. Hiç olmayan şeyler başladı çünkü, kakasında köpürme uyku bölen sancılar. Ağlamıyor da sanki bağırıyor çocuk. Bugün doktoruna söyleyince iyi bir damladır, öyle yan etkisi olmaz dedi ama ben doktora gitmeden zaten kesmiştim damlayı. Aslında damlanın olumsuz etkilediğini kanıtlayacak bir argümanım yok ilk günler iyi de geldi sanki. Hatta eşim de emin misin bak bu damla özellikle laktozun emilimini kolaylaştıran bir enzim içeriyor dedi ama annelik iç güdülerim işte damlayı vermeye elim gitmemişti. Gerçekten de çığlıklar ve kakasındaki köpürme kesildi. Tamamen denk gelmiş de olabilir tabii. Şimdi doktor da d vitamini dışında takviyeye gerek görmedi. Oğlan kendi başına çözecekmiş bu işleri, biraz fırsat verelim dedi. O kadar büyüdü mü yahu daha 2 aylık diyorum ben de çabuk başladı bu birey olma alan açma işleri
Ben de inanmıyorum ama psikolojik işteHoşaf ve “arada başka şeyler” dedimsüt yapma konusunda biliyosun ben pek inanmıyorum öyle şeylere aslında ama psikolojiye inanıyorum, o kazandibi, o sütlaç süt yapacak diyorsak yapacak (akşam akşam aklımıza düşmeyeydi iyiydi )
Bende Eylül gibi Bade grip olduğunda gitmiştim doktora kendi doktoru değildi ama. Küçükken Konak oldu mu dedi evet dedim bu bile bize alerji ile ilgili bilgi veriyor demişti. Konakla alerjinin bir ilgisi olabilir gerçekten hassas oluyor derisiYaa hiç sorma özel doktorlarda azarlıyor artıkne desem kızıyor adam ilk üç gün içinde azalma bekleniyormuş o yüzden uzatmak istemiyor doktor.Benimkinde azalma olmadı hatta sanki daha da arttı gaz olayı.bir haftada öyle deneyip bırak dedi. Kafa derisinde kızarıklıklar vardı konak oluşacak gibi. Bu bile alerjik olabilir dedi
Muayeneye gitmiştim ancak sezaryen yerime bakıp bir de elle karnımdan muayene etmişti ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Normalde ben de 40 ta çağırılmadım ama lekelenme bir türlü bitmeyince bi gideyim dedim. Bugün yine gittim pıhtı kaybolmuş ilaçlara devam edelim bitmezse içeriyi temizlememiz gerekebilir dediçok geçmiş olsun. benim de lekelenmem bitmedi bir türlü. yani kesilip yine geliyor gibi bir şey. biraz korktum şimdi. aslında doğumumdan sonra 3.gün doktorum ultrason muayenesi yapmış rahimde her şeyin normal olduğunu söylemişti. 40’ta bir daha da çağırmadı. siz doğumdan sonra hiç muayene olmuş muydunuz? bu ilk kontrolünüz müydü?
Aaaa valla öyle bişi yapınca temizlenirse ne mutlu bana çünkü doktor tarafından müdahale istemiyorum muayene bile yeterince zorluyor beniBenim ilk bebeğimin kalbi durmuştu kürtaj olmuştum. Ondan 1 ay sonra kontrolde pıhtı var dedi dr ilaç verdi ama düşeceğini sanmıyorum dedi. İlacı 1-2 gün kullandım başka bi doktora sorayım dedim o da aynısını dedi. Soğan suyu kürü yaptım 1 hafta sonra gittim yokolmuştu. Emziriyorsan araştırıp eğer sakıncası yoksa deneyebilirsin
Kontrolün iyi geçmesine çok sevindim canım maşallah hep güzel haberler alalım evlatlarımızdan inşallahKızlar biz de 2 aylık kontrolümüzü olduk. Benim kız dobişko olarak yaşamına devam ediyor, 5540 olmuş sadece anne sütüyledoktor ilk ay sadece geceleri arada mama verdiğimi hatırladı, çok sevindim 1 ay öncesini hatırlamasına benim somurtuk kız da doktor teyzesine sürekli gülücükler saçtı zaten, bir de kel kafasındaki tokayla daha da bi güzel oldu minnak kızım
Konak için ise zeytinyağını çok önermiyorum bazı bebeklerde kızarıklık vs yapabiliyor. Bebe yağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağı kullanabilirsin dedi. Benimki kepek gibi, hiç kabuklanmadığı için dışarıdan pek belli olmuyor. Biten yerlerde tekrar çıkıyor dediğimde cildi hassas bir bebek, tekrarlaması normal ya da isilik çıkması dedi.
Yarın da aşılarımızı olup sorunsuz atlatırız İnşalalh
yildizsavascisi deri altı ve spiral önerdi doktorum. Adet döneminde fazla kanaman oluyorsa spiral önermem, onda bazen kanama artabiliyor dedi. Deri altı implantta da lekelenme ya da adet görmeme gibi sorun yaşanabiliyor ilk 6 ay dedi. Spiral 700, implant 7700 liraymış bizim hastanede. İğneyi önermedi, sonrasında çocuk düşünen kişilere tavsiye etmiyorum dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?