2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok üzgünüm. Kirkimz ciktiktan sonra adet olmya başladım bn hemen. Takvime kaydettim tabi.daha 14gun varken yine başladı kanamam ve 3gundr de grip oldum hastayım. Hepsi bı anda olunca sütüm azaldı sağım yapiyorm azıcık çıkıyor. Bebeğim emiyor, ağlıyor sinirleniyor cnku yetmiyorbide yarın aşımız var. Geçici bı durum mu bu sizce

Yine çok güldüm
Dönemsel olduğunu tahmin ediyorum. Hormonlarımızın esiriyiz şu an ve emzirme çok kalori harcatan bir eylem. Mandalinayı gündüze çekip gece yoğurt yemekle ilk adımı atabilirsin. Gündüz mandalinası da şeker ihtiyacını karşılayıp belki bir tatlıdan kurtarır seni. Ben bir de her gün bir hurma yiyorum. Onu da tavsiye edebilirim.

O nedir anlayamadım
Emzirme Destek sistemi googlede aratınca videoları çıkar. Bebek beslenme sondası ve büyük çam uçlu şırınga alıyorsunuz. Mamayı o şırıngaya çekip sondayı ucuna takıyorsunuz. Memeyi emerken mama geliyor ama tabi bu arada meme de uyarılıyor. Uyarıldığı için de süt üretimi oluyor. Bebiş de mama geldiği için emerken sinirlenmiyor ☺

Son düzenleme:

Hah, tamam işte, bir uzman olarak “hormonlar” ve “emzirmek kalori harcatır” demene ihtiyacım vardı

Gündüz tatlı hakkımı hoşaf, çikolata ve arada başka şeylerle harcadığım için gündüzlerim dolu. Gece de yatmadan şekerimi yükseltmek mutluluk mu veriyordur nedir, ruhen bağımlı oldum kendisine, yoksa aslında acıktığımdan yemiyorum o mandalinayı (Yazın da erikti gece öğünüm). Akşamları bir kadeh bir şey içmek gibi.

Sosyal yiyici de değilim yalnız, tek başıma dizimi filmimi açıp (max yarım saat tabii) tek başıma lüpletiyorum

Çok güzelmiş bir bakayım teşekkür ederim

Ahahshs. Sen yine hoşafla falan idare ediyorsan iyiymiş ben ‘uzman’ olarak sen sütlü tatlılar süte iyi geliyor dediğin için bir kase sütlaç falan yiyorum da diğer şeylerin yanında
Gece mandalinası için de o zaman gece sütüne hazırlık diyelim napalım. Sıpalarımız 6. Aya gelince yediklerimizde güncelleme yaparız.

Ya işte olacak olan zamanı gelince oluyor demek ki ben biogaia’yı kullanıyorum az kaldı o da bitsin bırakacağım inşallah sürecimiz bitmiştir gazını vs rahatça çıkarır rahatça uyur

Yaa hiç sorma özel doktorlarda azarlıyor artık ne desem kızıyor adam ilk üç gün içinde azalma bekleniyormuş o yüzden uzatmak istemiyor doktor.Benimkinde azalma olmadı hatta sanki daha da arttı gaz olayı.bir haftada öyle deneyip bırak dedi. Kafa derisinde kızarıklıklar vardı konak oluşacak gibi. Bu bile alerjik olabilir dedi

Benim ilk bebeğimin kalbi durmuştu kürtaj olmuştum. Ondan 1 ay sonra kontrolde pıhtı var dedi dr ilaç verdi ama düşeceğini sanmıyorum dedi. İlacı 1-2 gün kullandım başka bi doktora sorayım dedim o da aynısını dedi. Soğan suyu kürü yaptım 1 hafta sonra gittim yokolmuştu. Emziriyorsan araştırıp eğer sakıncası yoksa deneyebilirsin

Kızlar termale soğuk havuza girmek nasıl olur emzirme sürecinde ?
Ne düşünüyorsunuz

Kendinizi adet olunca sütünüz azalacak gibi şartlamayın. Ben de adet oldum ve sütümü hiç etkilemedi. Sizinki de etkilenmez İnşalalh ağzı her gün değsin memeye, çoğalır Allah’ın izinizle

Hoşaf ve “arada başka şeyler” dedim süt yapma konusunda biliyosun ben pek inanmıyorum öyle şeylere aslında ama psikolojiye inanıyorum, o kazandibi, o sütlaç süt yapacak diyorsak yapacak (akşam akşam aklımıza düşmeyeydi iyiydi)

Kızlar ateşölçer önerisi alabilir miyim ? Alından ölçen var memnun kalmadım. Koltuk altından ölçen var o zamanda bebişi çok rahatsız oluyormuş gibi hissediyorum?

Benim bebeğim henüz 2 aylık olmadı ama ben de damlayı ve probiyotiği kesmek istiyorum. Bir hafta öncesine kadar iyiydi ama son bir haftadır sancılar içinde kıvranıyor. 8. Hafta atağı mı acaba dedim ama yok bildiğiniz kakasını yapamıyor. Hatta bir iki kez altını değiştirirken tam poposunu sildiğim anda kakasını yaptı. Laktozsuz süt ürünleriyle deneme yapacağım ve damlaları keseceğim ben de

Ben de inanmıyorum ama psikolojik işte bir kere sütümü sağıp atacaktım şimdiye kadar en fazla sütü orda gördüm ne kadar çıkıyor diye hiç bakmamıştım çünkü ne kadar çıktığının hiç bir önemi yoktu
Zaten süt gizemi severmiş. Bu çalışma yapılmış ve kadınlar sağım yaparken sağdıklarını biberonu kapatmışlar hepsi daha fazla süt görmüş

Bende Eylül gibi Bade grip olduğunda gitmiştim doktora kendi doktoru değildi ama. Küçükken Konak oldu mu dedi evet dedim bu bile bize alerji ile ilgili bilgi veriyor demişti. Konakla alerjinin bir ilgisi olabilir gerçekten hassas oluyor derisi

Muayeneye gitmiştim ancak sezaryen yerime bakıp bir de elle karnımdan muayene etmişti ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Normalde ben de 40 ta çağırılmadım ama lekelenme bir türlü bitmeyince bi gideyim dedim. Bugün yine gittim pıhtı kaybolmuş ilaçlara devam edelim bitmezse içeriyi temizlememiz gerekebilir dedi

Aaaa valla öyle bişi yapınca temizlenirse ne mutlu bana çünkü doktor tarafından müdahale istemiyorum muayene bile yeterince zorluyor beni

Kontrolün iyi geçmesine çok sevindim canım maşallah hep güzel haberler alalım evlatlarımızdan inşallah

Canım ben sadece prezervatif ile korunayim diyorum ama yetersiz olur diye korkuyorum on sevisme dahil ilişkinin en başından prezervatif takılsa yine de risk olur mu bilemedim ya içimde bi şey olması beni geriyor
İlaca hiç niyetim yok hamilelikte bıktım ilaçtan bi günlük değil bi aylik değil bir de sürekli kullanmak mantıksız geliyor. Sen ne düşünüyorsun korunma yöntemi?

Bu arada arkadaşlar iki ay aşısında hepatit A Türkiye genelinde stok sorunu var şuan sağlık ocağında yok dedi ebemizi aradı naapcam bilmiyorum. Sizler böyle sorun yaşadınız mı şehir hastanesi yapar mı aşı ya da var mıdır tüm gün uğraştım bilgi alamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…