2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Öyle güzel anlattın ki yalnız kalasım geldi bende yapayım bunu bu aralar belki kendimi daha iyi hissederim uykusuzluğu ne yapıyorsun geceleri uyuyor mu bebiş ?

Uykusuzluğa nasıl dayanıyorsunuz gözünüzü seveyim ya

Uykusuzluğa nasıl dayanıyorsunuz gözünüzü seveyim ya
Ayy valla zor dayanıyorum benim kız 2 gündür geceleri uyutmuyor gündüzleri de parça parça 3 saat anca uyudu ama ben uyuyamadım, şu an bile uyanık başım ağrımaya başladı artık

Canım ilk bebeğim de full emzirmistim sıkıntısız 2 de ise her türlü melaneti yaşamış denemiş bir anne olarak şöyle diyebilirim bebek az emiyor az kilo alıyordu
Ben ilkiyke kıyas edip bebek emmiyor yok sütum az sütümü begenmiyor bebek te bir sıkıntı var vs her türlü senaryoda başrol oyuncuyu oynadim.
Gaz sancısı çok çeken uykucu ve beslenmeyi seven bir insan yavrusu değildi ben kabul edemedim yada yavruyu doğru analiz edemedik ilk etapta
Elektrikli sağım makinesi ile hep sagdm
Herşeyden yedim
Ne yaparsam yapayım sütüm seyretilmis gibi su gibiydi artık stresten
meğer bizim yavru midesi küçükmus reflü su varmış birde minyon olacakmis
Dik emzirmek ve az emmesi yeterli oluyorken
Devamlı her aglayista meme verip devamlı gaz sancısı çekmesine sebeb oldum+sütten de soğudu.Ozel mamaya baskayip emzirme olayimiz bitti ve ben de rahat ettim bebekte.
Mama midesine iyi geldi ve kilosunu destekledk
Hala kilosu az ama gelişimi çok iyi Sosyal yönü çok güzel ..Süreç bana tevekkül kanununu öğretti .Ne yaparsak yapalım bebekte olsa asla kader döngüsünu değiştiremiyoruz belki yön verebiliriz .Akışına bırakıp tevekkül etmek stres seviyesini minimuma indiriyor hem herşeyi lehine çeviriyor hayat pozitif güzellikler muhakkak sunuyor
NAsibi Ne kadar sa okadar emiyor hasılı

Aaaa valla öyle bişi yapınca temizlenirse ne mutlu bana çünkü doktor tarafından müdahale istemiyorum muayene bile yeterince zorluyor beni
İnşallah faydası olur. Benimde zaten bebek kaybetmiştim canım fazlasıyla sıkkındı üstüne bi de tekrar müdahale diyince çok üzülmüştüm. Kurtarıcım oldu rahim temizliyor soğan suyu

Bizimde aynı. Gece sadece meme ile doyuyor 5-6 saat kadar uyuyorum ondan sonra tam dolu oluyor göğsüm. Gün içinde ara öğün gibi oluyor arada gelip emiyor, mama öncesi biraz emiyor vs. Sütüm çok yağlı değil o da doyurmuyor bebişi. Sütün yağlı olması için kemik suyu faydalıymış, haftada 2-3 kere çorba yapıp içeceğim yeni başladım. Bana süt artımında hurmanın faydası oldu. Sağım da önemli deniyor ama onu düzenli yapamadım. Yine de üzme kendini hiç almıyor değil sonuçta. Ben öyle teselli oluyorum ne alsa kar çünkü yeterki kesilmesin varsın bu kadar alsın napalım.

doktora gidiyorum canım femara kullandım. altı dört gün önce de çatlatma iğnesi vuruldum. reglim 2 mart, gecikirsem test yapacağım bebiş benimledir inşallah
Bu işlemler çok acılı mı acaba? Bir de çatlama iğnesi nedir? Aşılama ile aynı işlem mi oluyor?

Öyle güzel anlattın ki yalnız kalasım geldi bende yapayım bunu bu aralar belki kendimi daha iyi hissederim uykusuzluğu ne yapıyorsun geceleri uyuyor mu bebiş ?
Ahahah dene dene guzel oluyor . Uykusuzluktan geberıyorsun ama elıne uyumak gecmıyo ya barı zevk alayım dıyorsun
Gunduz uykuları cok kötü bazen kıyak gecıyor oda hafta sonu babası evde iken o zamanda ev ahalisiyle uyumak mümkün olmuor sanırım ben alıstım uykusuzluga .
Bırde benım bi büyük bebe yaş olmuş 6 bucuk hala gece uyanır hala sabahın nurunda uyanır idmanlıyım uykusuzluga

Bu işlemler çok acılı mı acaba? Bir de çatlama iğnesi nedir? Aşılama ile aynı işlem mi oluyor?
Catlatma iğnesi popodan yapılan sıradan iğnelerden. Acılı birşey değil lakin sayısız vuruldum
Aşılama da sperm içeriye bırakılıyor o bile acılı bişey değil normal muayene bence daha acılı .

Ya bunu bilseydim önceden alırdım sipariş verdim hemen
Yaa cok konustuk burada aslında ama ınsanın bazen gözünden kaçıyor.
Ee benım maşallah sütüm cok ama emmıyo memeye gelınce agla agla o kuccucuk kafayı asla memeye cevıremıuorsun. Bende gecıs dönemi süt yoklugundan degıl sagım yapıyorum 30 cc anca cıkıyor ama ben emınım var süt ama emmıyor.
Bende bıberonu degıstım avent aldım şimdi deneme cekımlerındeyız olacak inanıyorum. Ve senın dedıgın gıbı yeter kı emsın dıye ayakta bıle emzırıyorum el bileğim fena dünden beri sardım olmadı atel alacagım ılerleyecek bır agrı gıbı.

Çok fenayız sürekli çığlık atarak ağlıyor sebebini asla anlayamıyorum ve anlamadıkça daha da geriliyorum. Başta atak haftası mı ondan mı huzursuz diye düşündüm fakat 40 haftaya göre hesaplayınca daha bir haftamız var sanırım. Bu gece iki kez öksürdü, ateşi yok, acaba bi yeri mi acıyor boğazı falan ondan böyle ağlıyor olabilir mi sizce? Bu kadar ağlatır mı sizce hastalığa yakalanıyorsa?

Dün öğlen uyuması gereken saat uyumadı akşam uyumadığı saat uyudu. Düzenlisizğinin içinde bir düzen vardı yani yine de Böylelikle sabah 5 den beri uyumuyor şimdi. Normalde beni akşam çok uğraştırır ama gece en azından 1 den sonra emmek için kalkıp emer yatar sabaha kadar. Bugün düzeni bozuldu ya birde 5 dk emip neden bırakıyor sizce? Göğüslerim şiş zaten azcık emip bırakıyor

Bende keyif almayı çok severim çayım kahvem tatlım olsun oh ama dayanamıyorum sen nasıl dayanıyorsun ben o uyuduğunda uyuyorum direk diğerde okuldayken benimki gündüz uyuyor aslında gece uykusu da kötü sayılmaz ama bazı günler gazdan sabaha kadar ağlıyor 2 gündür o döngüdeyiz bugün çok ağladı yavrum mercimek çorbası içtim ondan mı acaba artık dayanamadım kovaya sıcak su doldurup içine bastım çocuğu çamaşır gibi sonra yıkadım şimdi ayakta sallıyorum dalacak inşallah

En en en büyük pişmanlığım ayakta sallamak oldu hala kendı basına uyumuyor. Bunda şu an zorlanayım ama sonraa rahat edeyım dıye asla ayagıma almadım.
Yeni annelere tavsıyem kolay gelıyor olabılır ama sonrası cok zor yatagında uyutmaya alıstırın. Mümkünse sallamadan..
Senın sayesende bunu yazdım aklıma geldı.

Dayanıyorum kızımda cok perısan oluyodum uykusuz bunda sabah zorla kalkıp hemen kızımı yollayıp uyuycam dıyorum bi bakmısım temızlığe gırısmısım

Kızımı 3 yaşına kadar salladık eşim şimdi sık sık ayağa alıştırmıyosun bunları sallamıcaz diyor yapmıyorum ama olurda gerekirrse yapıcak bişey yok yetişemiyebilirim ikisine çünkü tek bebekliler zorlanmadıkça ayakta sallamayın tavsiyedir

Bende emzirerek uyutmayın sakın diyenlerdenim ama bunu da emzirerek uyutuyorum bu aralar. Artık gün sonunda yorgun ve tükenmiş olarak yanıma yatırıp, memeyi açıyorum bazen uyukluyorum eşim üstümü kapatıyor. Yine aynı hata aynı döngü ama ne yapalım gücümüz kalmıyor

Sallamayı ben hiç yapmadım ama bencede sallamayın kızlar hızlı sallayınca bir de çok zararı var

Üç gündür benim kıza bir şeyler oldu ya herhalde popumu az kaşıdığım için nazar ettim çocuğa. (Anne olmadan önce nazara inanmazken şimdi popo kaşıma falan girdi lügatıma )
Neyse evladımın gece uykusu belliydi hiç uyanmadan 5 saati vardı sonra dream feeding sonra tekrar uyku.
Şimdi 2 saatte bir uyanıp mememe yapışıyor. Kucakta uyumak istiyor meme olmazsa baba omzu emiyor onda uyuyor ama emzik almak istemiyor. Mamasını düzgün içmiyor.
Benim migrenim tuttu geçiremiyorum. Nolur diyin ki atak bu geçer yoksa bozuldu mu benim bebem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…