Benimki gazdan dolayı memeyi tutarken kıvranıyor sonra zorla tutturup emziriyorum ama bu kez de dediğin gibi iki çekiyor bırakıyor işkence gibiDün öğlen uyuması gereken saat uyumadı akşam uyumadığı saat uyudu. Düzenlisizğinin içinde bir düzen vardı yani yine deBöylelikle sabah 5 den beri uyumuyor şimdi. Normalde beni akşam çok uğraştırır ama gece en azından 1 den sonra emmek için kalkıp emer yatar sabaha kadar. Bugün düzeni bozuldu ya birde 5 dk emip neden bırakıyor sizce? Göğüslerim şiş zaten azcık emip bırakıyor
Bence bu da gazdan oluyor.öksürük de sancıdan ıkınınca ağzına birşeyler geldiğinden oluyordur. Hatta reflü varsa o bile öksürük yapabiliyorÇok fenayız sürekli çığlık atarak ağlıyor sebebini asla anlayamıyorum ve anlamadıkça daha da geriliyorum. Başta atak haftası mı ondan mı huzursuz diye düşündüm fakat 40 haftaya göre hesaplayınca daha bir haftamız var sanırım. Bu gece iki kez öksürdü, ateşi yok, acaba bi yeri mi acıyor boğazı falan ondan böyle ağlıyor olabilir mi sizce? Bu kadar ağlatır mı sizce hastalığa yakalanıyorsa?
Bende emzirerek uyutmayın sakın diyenlerdenim ama bunu da emzirerek uyutuyorum bu aralar. Artık gün sonunda yorgun ve tükenmiş olarak yanıma yatırıp, memeyi açıyorumbazen uyukluyorum eşim üstümü kapatıyor. Yine aynı hata aynı döngü ama ne yapalım gücümüz kalmıyor
Sallamayı ben hiç yapmadım ama bencede sallamayın kızlar hızlı sallayınca bir de çok zararı var
Çok fenayız sürekli çığlık atarak ağlıyor sebebini asla anlayamıyorum ve anlamadıkça daha da geriliyorum. Başta atak haftası mı ondan mı huzursuz diye düşündüm fakat 40 haftaya göre hesaplayınca daha bir haftamız var sanırım. Bu gece iki kez öksürdü, ateşi yok, acaba bi yeri mi acıyor boğazı falan ondan böyle ağlıyor olabilir mi sizce? Bu kadar ağlatır mı sizce hastalığa yakalanıyorsa?
Üç gündür benim kıza bir şeyler oldu ya herhalde popumu az kaşıdığım için nazar ettim çocuğa. (Anne olmadan önce nazara inanmazken şimdi popo kaşıma falan girdi lügatıma)
Neyse evladımın gece uykusu belliydi hiç uyanmadan 5 saati vardı sonra dream feeding sonra tekrar uyku.
Şimdi 2 saatte bir uyanıp mememe yapışıyor. Kucakta uyumak istiyor meme olmazsa baba omzu emiyor onda uyuyor ama emzik almak istemiyor. Mamasını düzgün içmiyor.
Benim migrenim tuttu geçiremiyorum. Nolur diyin ki atak bu geçer yoksa bozuldu mu benim bebem
Seni görmedim ama çok seviyorumGeçer, geçer merak etme. Uykuları giderek uzayacak, uyanmaların arası açılacak, tersi olmayacak yani. Ama o süreçte böyle gerilemeler, krizler, ataklar normal. Kucakta uyumak istiyorsa kucakta uyusun bence. Bazen biz de istiyoruz ama biz onlar kadar güzel ifade edemiyoruz tabii
Bir de tabii şu bağımsızlaşma teorisi var, bebek edindiği her yeni beceriyle birlikte daha da bağımsızlaştığını fark edince korkuya kapılarak annesine daha da yapışıyor. Gelişmekle nasıl başa çıkacağını bilemediği için çareyi annesinde arıyor. Beş yaşında da böyle bu. (Neyse ki yapışma şekilleri zaman içinde farklılaşıyor) Atak dedikleri şey de o aslında. Korkacak, yapışacak, sonra sakinleşecek, geleni kucaklayacak, keşfedecek, keyif alacak ve sonra yeni bir level atlaması gerekince hoop yine başa sarmış gibi gözükecek.
Bak mesela koca kadınım, yemek konusunda şu an günün on sekiz saati annesinin memesine yapışan bebek gibi buzdolabına yapışmış durumdayım.(buzdolabım da dolaplar kulübünde benden dert yanıyordur şu an belki, bizimki yine iki bininci hafta atağına girdi falan diye ) Dönemsel şeyler bunlar (Benimki de İnşallah ) Bize bile oluyorsa onlara olması çok normal.
Hiç birşey için degılde kocam bırını tutsa hergun gelıp yemek yapsa ne guzel olur dusunmesıde yapmasıda ona olsaGeçer, geçer merak etme. Uykuları giderek uzayacak, uyanmaların arası açılacak, tersi olmayacak yani. Ama o süreçte böyle gerilemeler, krizler, ataklar normal. Kucakta uyumak istiyorsa kucakta uyusun bence. Bazen biz de istiyoruz ama biz onlar kadar güzel ifade edemiyoruz tabii
Bir de tabii şu bağımsızlaşma teorisi var, bebek edindiği her yeni beceriyle birlikte daha da bağımsızlaştığını fark edince korkuya kapılarak annesine daha da yapışıyor. Gelişmekle nasıl başa çıkacağını bilemediği için çareyi annesinde arıyor. Beş yaşında da böyle bu. (Neyse ki yapışma şekilleri zaman içinde farklılaşıyor) Atak dedikleri şey de o aslında. Korkacak, yapışacak, sonra sakinleşecek, geleni kucaklayacak, keşfedecek, keyif alacak ve sonra yeni bir level atlaması gerekince hoop yine başa sarmış gibi gözükecek.
Bak mesela koca kadınım, yemek konusunda şu an günün on sekiz saati annesinin memesine yapışan bebek gibi buzdolabına yapışmış durumdayım.(buzdolabım da dolaplar kulübünde benden dert yanıyordur şu an belki, bizimki yine iki bininci hafta atağına girdi falan diye ) Dönemsel şeyler bunlar (Benimki de İnşallah ) Bize bile oluyorsa onlara olması çok normal.
Evet kesinlikle öyle bazen bizim çok istememizin hiç bir önemi yok. Hiç değilse ilk 6 ay emmesini çok istiyorum bunun için çabalıyorum. Teşekkür ederimCanım ilk bebeğim de full emzirmistim sıkıntısız 2 de ise her türlü melaneti yaşamış denemiş bir anne olarak şöyle diyebilirim bebek az emiyor az kilo alıyordu
Ben ilkiyke kıyas edip bebek emmiyor yok sütum az sütümü begenmiyor bebek te bir sıkıntı var vs her türlü senaryoda başrol oyuncuyu oynadim.
Gaz sancısı çok çeken uykucu ve beslenmeyi seven bir insan yavrusu değildi ben kabul edemedim yada yavruyu doğru analiz edemedik ilk etapta
Elektrikli sağım makinesi ile hep sagdm
Herşeyden yedim
Ne yaparsam yapayım sütüm seyretilmis gibi su gibiydi artık stresten
meğer bizim yavru midesi küçükmus reflü su varmış birde minyon olacakmis
Dik emzirmek ve az emmesi yeterli oluyorken
Devamlı her aglayista meme verip devamlı gaz sancısı çekmesine sebeb oldum+sütten de soğudu.Ozel mamaya baskayip emzirme olayimiz bitti ve ben de rahat ettim bebekte.
Mama midesine iyi geldi ve kilosunu destekledk
Hala kilosu az ama gelişimi çok iyi Sosyal yönü çok güzel ..Süreç bana tevekkül kanununu öğretti .Ne yaparsak yapalım bebekte olsa asla kader döngüsünu değiştiremiyoruz belki yön verebiliriz .Akışına bırakıp tevekkül etmek stres seviyesini minimuma indiriyor hem herşeyi lehine çeviriyor hayat pozitif güzellikler muhakkak sunuyor
NAsibi Ne kadar sa okadar emiyor hasılı
Evet benim üzüldüğüm nokta bebeğim emmeyi çok seviyordu azaldığı için soğudu biberona mamaya aşık maşallah iştahlıda. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum of annelik ne tuhaf şeyYaa cok konustuk burada aslında ama ınsanın bazen gözünden kaçıyor.
Ee benım maşallah sütüm cok ama emmıyo memeye gelınce agla agla o kuccucuk kafayı asla memeye cevıremıuorsun. Bende gecıs dönemi süt yoklugundan degıl sagım yapıyorum 30 cc anca cıkıyor ama ben emınım var süt ama emmıyor.
Bende bıberonu degıstım avent aldım şimdi deneme cekımlerındeyızolacak inanıyorum. Ve senın dedıgın gıbı yeter kı emsın dıye ayakta bıle emzırıyorum el bileğim fena dünden beri sardım olmadı atel alacagım ılerleyecek bır agrı gıbı.
Canım annelik manyaklık. Bizimki bu ara mamayı reddediyor. E memede süt yok. Napcam bilmiyorumEvet benim üzüldüğüm nokta bebeğim emmeyi çok seviyordu azaldığı için soğudu biberona mamaya aşık maşallah iştahlıda. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum of annelik ne tuhaf şey
Yok 4. Aydan sonra başlıyoruzDesteksiz uyutma çalışmalarına zaten altıncı aydan sonra başlamıyor muyduk? iki aylık bebekleri memede uyutmak sorun değil diye hatırlıyorum. Altıncı aya kadar her şey serbestti hatta, memede uyutma, kucağa alma, sınırsız meme
Desteksiz uyuma işinde de eşe çok iş düşüyor. Meme verip uyuyacak kıvama geldikten sonra, babanın omuzunda veya daha iyisi becerebiliyorsa yatakta uyutması gerekiyor. Tek başına anneyle olacak iş değil bence o. En azından ben öyle bir demir leydi olamadım
Ben de hiç sallamadım. Ama bir keresinde, oğlum bir buçuk iki yaşındayken hasta mı ne olmuştu, uyutamamıştık bir akşam, bir deneyeyim demiştim. Tabii geç kalmışım, koca çocuk, ayağa sığmıyor, salladıkça yanlardan poposu kolu falan düşüyor. Ama bizimkinin bir hoşuna gittisürekli anne ayak anne ayak, o yaşta işe yarasa gam yemicem de çocuğu eğlediğimizle kalıyoruz, ama unuttu sonra neyse ki Yani diyeceğim o ki, anladığım kadarıyla her yaşta bağımlılık yapabiliyor o sallama işi. O yüzden sallamayın ama bırakın memede uyusun bir üç dört ay daha.
Canım geçen hafta aynı şeyi yaşadım sütüm azdı mama verince başını deli gibi sağa sola çeviriyordu kafayı yiyecektim artık. Bence bu bi atak ve geçici stres yapma diyeceğim ama zor biliyorum. Aç olunca öyle ya da böyle yiyorlar bir şekildeCanım annelik manyaklık. Bizimki bu ara mamayı reddediyor. E memede süt yok. Napcam bilmiyorumyarın doktor kontrolü var. Kilo alımı yetersiz çıkacak diye stres oluyorum
Gece çok uyanma sebebi de bence bu olabilir
Bende sallamaya karşıyım büyük oğlum pek alıştırmadım Buda sevmez aslında ben zorla sallıyorum çünkü sallayınca bağırsak hareket edip rahatlıyorEn en en büyük pişmanlığım ayakta sallamak oldu hala kendı basına uyumuyor. Bunda şu an zorlanayım ama sonraa rahat edeyım dıye asla ayagıma almadım.
Yeni annelere tavsıyem kolay gelıyor olabılır ama sonrası cok zor yatagında uyutmaya alıstırın. Mümkünse sallamadan..
Senın sayesende bunu yazdım aklıma geldı.
Dayanıyorum kızımda cok perısan oluyodum uykusuz bunda sabah zorla kalkıp hemen kızımı yollayıp uyuycam dıyorum bi bakmısım temızlığe gırısmısım
Bence atak filan benimki de 2 gündür beni deli ediyor artık kovalara basıyorum çocuğu hiç normal değil evet gazı olunca ağlardı filan ama susardı uyurdu yok banamısın demiyor gündüz uyuyor ama eşek bak mıncırıyorum şuan heryerini acıktı çünkü ataksa kaç gün sürecekse bitsin lütfen mental sağılım iyi değilÜç gündür benim kıza bir şeyler oldu ya herhalde popumu az kaşıdığım için nazar ettim çocuğa. (Anne olmadan önce nazara inanmazken şimdi popo kaşıma falan girdi lügatıma)
Neyse evladımın gece uykusu belliydi hiç uyanmadan 5 saati vardı sonra dream feeding sonra tekrar uyku.
Şimdi 2 saatte bir uyanıp mememe yapışıyor. Kucakta uyumak istiyor meme olmazsa baba omzu emiyor onda uyuyor ama emzik almak istemiyor. Mamasını düzgün içmiyor.
Benim migrenim tuttu geçiremiyorum. Nolur diyin ki atak bu geçer yoksa bozuldu mu benim bebem
Akşam ben de kovaya basacağım çocuğuBence atak filan benimki de 2 gündür beni deli ediyor artık kovalara basıyorum çocuğu hiç normal değil evet gazı olunca ağlardı filan ama susardı uyurdu yok banamısın demiyor gündüz uyuyor ama eşek bak mıncırıyorum şuan heryerini acıktı çünkü atlasa kaç gün sürecekse bitsin lütfen mental sağılım iyi değil
Vallahi gaz bu kadar zor birşey diye biri anlatsa insanmazdımBenimki gazdan dolayı memeyi tutarken kıvranıyor sonra zorla tutturup emziriyorum ama bu kez de dediğin gibi iki çekiyor bırakıyor işkence gibisonra tekrar başa sarıyor doğru düzgün çekmiyor bile
İyi geliyor ondan sonra yaptığım gaz masajı çok etkili oldu baya gaz attı. Ama varya o kovanın içinde bir komik tipi var anlatamam napıyor bu deli anam der gibi bakıyor bide hoşuna gidiyor mutlu şıpaAkşam ben de kovaya basacağım çocuğu
Seni görmedim ama çok seviyorumbaşımın ağrısı bile azaldı mesajına gülmekten sen gibi uzun uzun yazmayı çook istiyorum ama başaramıyorum elimde bebeyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?