2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benimki gazdan dolayı memeyi tutarken kıvranıyor sonra zorla tutturup emziriyorum ama bu kez de dediğin gibi iki çekiyor bırakıyor işkence gibi sonra tekrar başa sarıyor doğru düzgün çekmiyor bile

Bence bu da gazdan oluyor.öksürük de sancıdan ıkınınca ağzına birşeyler geldiğinden oluyordur. Hatta reflü varsa o bile öksürük yapabiliyor

Desteksiz uyutma çalışmalarına zaten altıncı aydan sonra başlamıyor muyduk? iki aylık bebekleri memede uyutmak sorun değil diye hatırlıyorum. Altıncı aya kadar her şey serbestti hatta, memede uyutma, kucağa alma, sınırsız meme

Desteksiz uyuma işinde de eşe çok iş düşüyor. Meme verip uyuyacak kıvama geldikten sonra, babanın omuzunda veya daha iyisi becerebiliyorsa yatakta uyutması gerekiyor. Tek başına anneyle olacak iş değil bence o. En azından ben öyle bir demir leydi olamadım

Ben de hiç sallamadım. Ama bir keresinde, oğlum bir buçuk iki yaşındayken hasta mı ne olmuştu, uyutamamıştık bir akşam, bir deneyeyim demiştim. Tabii geç kalmışım, koca çocuk, ayağa sığmıyor, salladıkça yanlardan poposu kolu falan düşüyor. Ama bizimkinin bir hoşuna gitti sürekli anne ayak anne ayak, o yaşta işe yarasa gam yemicem de çocuğu eğlediğimizle kalıyoruz, ama unuttu sonra neyse ki Yani diyeceğim o ki, anladığım kadarıyla her yaşta bağımlılık yapabiliyor o sallama işi. O yüzden sallamayın ama bırakın memede uyusun bir üç dört ay daha.

Öyle bağırtacak kadar bir boğaz ağrısı olsa başka belirti olmaz mıydı acaba? Bizimkinin rsv olduğunda hiç ağlaması yoktu, tam tersi sakin sakin uyuyordu. (Hatta emmesi ve uyumasında sıkıntı yok diye seviniyorduk ama emmemeye başlayınca sıkıntı olduğunu anladık. Hastalıkta uyuma güçlüğü bir belirti ama bizimki gibi bazı durumlarda fazla uyuma da bir belirti olabiliyor). Bizimki geçen hafta yine hasta oldu (geniz akıntısıyla sınırlı kaldı çok şükür şimdiye kadar) ama hiç öyle ağlamadı.

Nedensiz ağlama durumlarında bebeği soyup vücudunun her yerini kontrol etmeyi öneriyorlar (ayak parmakları ve pipi popo dahil).

Gazı olabilir mi? Emmek sakinleştirmiyorsa, gaz masajı ya da omuza alıp patpatlamak veya dizlerinizi kırıp bacaklarınızın üstüne yatırmak falan iyi gelmiyor mu?

Geçer, geçer merak etme. Uykuları giderek uzayacak, uyanmaların arası açılacak, tersi olmayacak yani. Ama o süreçte böyle gerilemeler, krizler, ataklar normal. Kucakta uyumak istiyorsa kucakta uyusun bence. Bazen biz de istiyoruz ama biz onlar kadar güzel ifade edemiyoruz tabii

Bir de tabii şu bağımsızlaşma teorisi var, bebek edindiği her yeni beceriyle birlikte daha da bağımsızlaştığını fark edince korkuya kapılarak annesine daha da yapışıyor. Gelişmekle nasıl başa çıkacağını bilemediği için çareyi annesinde arıyor. Beş yaşında da böyle bu. (Neyse ki yapışma şekilleri zaman içinde farklılaşıyor) Atak dedikleri şey de o aslında. Korkacak, yapışacak, sonra sakinleşecek, geleni kucaklayacak, keşfedecek, keyif alacak ve sonra yeni bir level atlaması gerekince hoop yine başa sarmış gibi gözükecek.

Bak mesela koca kadınım, yemek konusunda şu an günün on sekiz saati annesinin memesine yapışan bebek gibi buzdolabına yapışmış durumdayım. (buzdolabım da dolaplar kulübünde benden dert yanıyordur şu an belki, bizimki yine iki bininci hafta atağına girdi falan diye) Dönemsel şeyler bunlar (Benimki de İnşallah) Bize bile oluyorsa onlara olması çok normal.

Seni görmedim ama çok seviyorum başımın ağrısı bile azaldı mesajına gülmekten sen gibi uzun uzun yazmayı çook istiyorum ama başaramıyorum elimde bebeyle

Hiç birşey için degılde kocam bırını tutsa hergun gelıp yemek yapsa ne guzel olur dusunmesıde yapmasıda ona olsa

Evet kesinlikle öyle bazen bizim çok istememizin hiç bir önemi yok. Hiç değilse ilk 6 ay emmesini çok istiyorum bunun için çabalıyorum. Teşekkür ederim

Evet benim üzüldüğüm nokta bebeğim emmeyi çok seviyordu azaldığı için soğudu biberona mamaya aşık maşallah iştahlıda. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum of annelik ne tuhaf şey

Evet benim üzüldüğüm nokta bebeğim emmeyi çok seviyordu azaldığı için soğudu biberona mamaya aşık maşallah iştahlıda. Kendimi aldatılmış gibi hissediyorum of annelik ne tuhaf şey
Canım annelik manyaklık. Bizimki bu ara mamayı reddediyor. E memede süt yok. Napcam bilmiyorum yarın doktor kontrolü var. Kilo alımı yetersiz çıkacak diye stres oluyorum
Gece çok uyanma sebebi de bence bu olabilir

Yok 4. Aydan sonra başlıyoruz o dördüncü ay öyle bir ay ki Allah sabır versin hepimize bebişler bir aydınlanma yaşayacak uyku gerilemesi mi dersin meme reddi mi hayatımın en zor günlerini o zaman yaşamıştım unutamıyorum. Hatta düşündükçe tüylerim diken diken oluyor desem yeridir

Haha ya zaten şuan her şeyin bana düşme durumu olmuyor ilkinde bahane buluyordu ama bunda ikisi birden ayaktaysa mecbur kalkıyor. Bizim bebek zaten 1 den önce gece uykusuna geçmiyor onda da yardım ediyor

Haha inanmayacaksın ama bizde bir kere hiç bir şekilde uyutamadık benim sinirler gergin saat olmuş gece yarısı. Eşimde yok yazlıktayız suratım düşmüş bağıracak yer arıyorum kan ter içinde kalmışım. Annemle babam koydular Badeyi çarşafa sallıyorlar kızamadım bile. Bir baktım bizimki gülüyor ama nasıl keyiflenmiş uyumadı tabii o ayrı

Canım annelik manyaklık. Bizimki bu ara mamayı reddediyor. E memede süt yok. Napcam bilmiyorum yarın doktor kontrolü var. Kilo alımı yetersiz çıkacak diye stres oluyorum
Gece çok uyanma sebebi de bence bu olabilir
Canım geçen hafta aynı şeyi yaşadım sütüm azdı mama verince başını deli gibi sağa sola çeviriyordu kafayı yiyecektim artık. Bence bu bi atak ve geçici stres yapma diyeceğim ama zor biliyorum. Aç olunca öyle ya da böyle yiyorlar bir şekilde

Bende sallamaya karşıyım büyük oğlum pek alıştırmadım Buda sevmez aslında ben zorla sallıyorum çünkü sallayınca bağırsak hareket edip rahatlıyor of o anki uykuyla gözüm iş filan görmüyor geceden yapmaya çabalıyorum bugün küçük oğlum 8 de uyudu ben tek gözüm açık mutfağı evi toparladım uyucam diye zemin hazırladım 11 gibi uyudum şansa büyük oğlum yine hafif ateşlendi uykuda yalan oldu

Bence atak filan benimki de 2 gündür beni deli ediyor artık kovalara basıyorum çocuğu hiç normal değil evet gazı olunca ağlardı filan ama susardı uyurdu yok banamısın demiyor gündüz uyuyor ama eşek bak mıncırıyorum şuan heryerini acıktı çünkü ataksa kaç gün sürecekse bitsin lütfen mental sağılım iyi değil

Akşam ben de kovaya basacağım çocuğu

Benimki gazdan dolayı memeyi tutarken kıvranıyor sonra zorla tutturup emziriyorum ama bu kez de dediğin gibi iki çekiyor bırakıyor işkence gibi sonra tekrar başa sarıyor doğru düzgün çekmiyor bile
Vallahi gaz bu kadar zor birşey diye biri anlatsa insanmazdım büyük oğlanda hiç yaşamadığım için sanırım ama varya gaz ah perişan ediyormuş meğer tüm dengeleri aynen benimkine boğuşuyor ıkınıyor emdiği yerde

Kızlar yarın 3. Ay kontrolümüz var bizim. Bir hafta erken gidiyoruz şehir dışına çıkacağım için. Duygulandım bi hamilelikte de böyle ilk benim randevularım oluyordu çıkınca hemen size yazıyordum şu oldu bu oldu diye
Bakalım yarın neler diyecek doktoru. Karnem iyi olsa bari

Akşam ben de kovaya basacağım çocuğu
İyi geliyor ondan sonra yaptığım gaz masajı çok etkili oldu baya gaz attı. Ama varya o kovanın içinde bir komik tipi var anlatamam napıyor bu deli anam der gibi bakıyor bide hoşuna gidiyor mutlu şıpa nasıl iyi geldiyse uyandırmıyorum karnı aç olmasa ellemiycem uyusun da acıktı

Son düzenleme:
Seni görmedim ama çok seviyorum başımın ağrısı bile azaldı mesajına gülmekten sen gibi uzun uzun yazmayı çook istiyorum ama başaramıyorum elimde bebeyle

Yaa bir faydam dokunuyorsa ne mutlu bana Bende de tam tersi, bebiş memedeyken telefonlar mümkün mertebe uzağımızda olmalı, biliyorum ama bazen öyle uyku bastırıyor ki, kitap falan okuyamıyorum, mememde bebekle uyumayayım diye de buraya sarıyorum

Üst gazı çok önemli iki bebek olunca aradaki farkı hissediyorum ayırt edebiliyorum
Şimdi benim gaz sancısı miğdeden sırtıma omuzlarıma vururdu acaba bebeklerede öğlemi olur omuzlarınada masaj yapsak mı denedim ara ara peraya iyi geldi gibi genelde karın ayaklara yapıyoruz ya o geldi aklıma bu gazın oluşumu nasıl çıkıcağı hakkında tez hazırlamalıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…