Yok 4. Aydan sonra başlıyoruzo dördüncü ay öyle bir ay ki Allah sabır versin hepimize bebişler bir aydınlanma yaşayacak uyku gerilemesi mi dersin meme reddi mi hayatımın en zor günlerini o zaman yaşamıştım unutamıyorum. Hatta düşündükçe tüylerim diken diken oluyor desem yeridir
Haha ya zaten şuan her şeyin bana düşme durumu olmuyor ilkinde bahane buluyordu ama bunda ikisi birden ayaktaysa mecbur kalkıyor. Bizim bebek zaten 1 den önce gece uykusuna geçmiyor onda da yardım ediyor
Haha inanmayacaksın ama bizde bir kere hiç bir şekilde uyutamadık benim sinirler gergin saat olmuş gece yarısı. Eşimde yok yazlıktayız suratım düşmüş bağıracak yer arıyorum kan ter içinde kalmışım. Annemle babam koydular Badeyi çarşafa sallıyorlar kızamadım bile. Bir baktım bizimki gülüyor ama nasıl keyiflenmişuyumadı tabii o ayrı
Hiç birşey için degılde kocam bırını tutsa hergun gelıp yemek yapsa ne guzel olur dusunmesıde yapmasıda ona olsa
Bizimde oluyor kıyafet tozlarına bağlıyorum ben boyunlarıda oluyor hatta sacının arkası düğümlenmiş evwt süpürünce dysonlada olsa çıkan tozun hatti hesabı yok, ve kalan tozlarda eminim bi o kadardır toz işi herşey üzerimizde yatak yorganlarda hepsinde var kurutma makinasını sırf bu yüzden almak istiyodum azalır belki diye önceliğim şuan koltuk takımı almak olduKızlar şey soracağım, bizimkinin tırnakları çok çabuk uzuyor ve nasıl oluyorsa hemen arasına pislikler doluyor. Bütün gün yatan çocuk, nasıl oluyor bu iş, hiç anlamıyorum. Böyle olan var mı? Havadaki tozlar falan mı giriyor nedir? Her gün de süpürülüyor ev, bir torba toz çıkıyor iki cam açınca. Ondan mı acaba?
Bizimde oluyor kıyafet tozlarına bağlıyorum ben boyunlarıda oluyor hatta sacının arkası düğümlenmiş evwt süpürünce dysonlada olsa çıkan tozun hatti hesabı yok, ve kalan tozlarda eminim bi o kadardır toz işi herşey üzerimizde yatak yorganlarda hepsinde var kurutma makinasını sırf bu yüzden almak istiyodum azalır belki diye önceliğim şuan koltuk takımı almak oldu
Demek oda işe yaramıyor sizde iyi ki önceliğim koltuk olmuş o zamanKurutma makinesi de kesmedi bizisabahları süpürüyorum, bir torba toz. Akşam süpürsem bir o kadar daha çıkacak, utanması kalmamış
Dyson un o lazer başlığı çok fena zaten. Severek yediğin içtiğin şeylerin içindeki bakteriyi paraziti gösteren mikroskop gibi, daha sabah sildim süpürdüm temizdir dediğin yere bir tutuyorsun, meğer toz içinde kalmış yine
Dönemseldir canım benimkide emmek istemiyor ara ara iştahsız gibi oluyor bazen sut olmuyor sık uyaniyor sonra geliyor öyle doyuyorCanım annelik manyaklık. Bizimki bu ara mamayı reddediyor. E memede süt yok. Napcam bilmiyorumyarın doktor kontrolü var. Kilo alımı yetersiz çıkacak diye stres oluyorum
Gece çok uyanma sebebi de bence bu olabilir
Gözüne uyku bandi tak supururiken anksiyeten artmasın o biçim gerçektenKurutma makinesi de kesmedi bizisabahları süpürüyorum, bir torba toz. Akşam süpürsem bir o kadar daha çıkacak, utanması kalmamış
Dyson un o lazer başlığı çok fena zaten. Severek yediğin içtiğin şeylerin içindeki bakteriyi paraziti gösteren mikroskop gibi, daha sabah sildim süpürdüm temizdir dediğin yere bir tutuyorsun, meğer toz içinde kalmış yine
Tırnakları çok hızlı uzuyor, hemen kısalttığım için henüz tırnak arasına girmiyor ama parmak araları ve avuç içindeki çizgileri sürekli siyahımsı tozKızlar şey soracağım, bizimkinin tırnakları çok çabuk uzuyor ve nasıl oluyorsa hemen arasına pislikler doluyor. Bütün gün yatan çocuk, nasıl oluyor bu iş, hiç anlamıyorum. Böyle olan var mı? Havadaki tozlar falan mı giriyor nedir? Her gün de süpürülüyor ev, bir torba toz çıkıyor iki cam açınca. Ondan mı acaba?
Avuç içi, parmak araları ve boyun bizde de var
Benimde tırnak değilde avuç içi çizgisinin araları ip gibi toz topluyor parmak araları oluyorKızlar şey soracağım, bizimkinin tırnakları çok çabuk uzuyor ve nasıl oluyorsa hemen arasına pislikler doluyor. Bütün gün yatan çocuk, nasıl oluyor bu iş, hiç anlamıyorum. Böyle olan var mı? Havadaki tozlar falan mı giriyor nedir? Her gün de süpürülüyor ev, bir torba toz çıkıyor iki cam açınca. Ondan mı acaba?
Ben bir o dördüncü ayda bir de üç dişi aynı anda çıkmış 16 ay gibi o iki zamanı hafızamdan silememDört olsun, seni mi kırıcamOna da vaktimiz var daha, şimdiden düşünmeyelim. Bir de benim hafızamda öyle zor bir dönem olarak kalmamış, muhtemelen her bebek aynı şekilde geçirmiyordur. Yalnız ilgisini çeksin de memede kalsın diye abidik gubidik şeyleri kolye diye boynuma taktığımı hatırlıyorum, son çare mememi boyamak için yüz boyama kalemi alacaktım da o raddeye gelmeden çözülmüştü galiba bizim meme reddi sorunu (memelerimi paskalya yumurtası gibi boyadığıma dair bir hatıra yok en azından hafızamda)
Evet, bahane konusu bizde de aynı şu an. Sıkıysa bulsun, nereye buluyor, matematiksel olarak imkansız iki çocuk ile tek ebeveynin ilgilenmesi. (Hoş, bizimki yine gündüzleri kendince çabalıyor, işe gitmem lazım, para kazanmam lazım falan gibi bahanelerle kaçmaya çalışıyor ama gece imkansız, nereye kaçıyorsungerçi geçen akşam apartman toplantısına gitti, çoğunluk sağlanamadı diye başka tarihe ertelenen toplantıdan bir saatte döndü, artık eve gelip çocuk bakacağına emeklilerle okey mi oynadı, ne yaptıysa )
Bu arada ben de anneannemin beni ayağında salladığı zamanları hatırlıyorum, çok küçük değildim herhalde hatırladığıma göre. Uyuyor muydum bilmiyorum ama güzeldi be
Normal suyla silsen olmaz mı ? Ben doğaldan yanayım sanırım çok gerekli oluyor mu ki bilmiyorumBenimde tırnak değilde avuç içi çizgisinin araları ip gibi toz topluyor parmak araları oluyor
Bebek Vücut temizleme suyu almayı düşünüyorum hergun pedle silmek için
Banyosuda olacak tabi
Sen olmuşsun yaAhahah dene dene guzel oluyor . Uykusuzluktan geberıyorsun ama elıne uyumak gecmıyo ya barı zevk alayım dıyorsun
Gunduz uykuları cok kötü bazen kıyak gecıyor oda hafta sonu babası evde ikeno zamanda ev ahalisiyle uyumak mümkün olmuor sanırım ben alıstım uykusuzluga .
Bırde benım bi büyük bebe yaş olmuş 6 bucuk hala gece uyanır hala sabahın nurunda uyanır idmanlıyım uykusuzluga
Göz doktoruna bizde henüz gitmedik ilk üç ay içinde gidiliyordu sanırım. Şaşılığa nasıl baktı bir makine var ona doğru bebeği tutuyorsun gözleri arasındaki cm i ölçüyordu ve bakışlarına bakıyordu diye hatırlıyorum. Ben dünyagöz e götürmüştüm ilk kızımı ama artık oradan da çok memnun değilim nereye götüreceğiz hiç bilmiyorumBugün göz doktoruna randevumuz vardı. Doğduğundan beri olan bı gozlerini şaşı yapma durumu var bebegimin.Gecici zannediyordum ama yakın zaman da birdaha görmek istedi. Aynı durumu yaşayan var mı aramızda
Bugün eve süpürge atan olmadı. Yarından çok tırsıyorumGözüne uyku bandi tak supururiken anksiyeten artmasın o biçim gerçekten
Ben bir o dördüncü ayda bir de üç dişi aynı anda çıkmış 16 ay gibi o iki zamanı hafızamdan silememkırmızı ışıkta içim geçmişti öyle kötü bir dönemdi uykusuzluktan
Haha ben gündüz evdeyse toplantının bittiğini duyuyorum ya kapıyı açıyo çocukla direk beliriyorum kapının önündehaha bizde de var öyle durumlar maç izlemeye gönder ne dilersen dile modunda
Benim hafızada hiç öyle dönemler yok ama bende meme bağımlısıymışım herhalde Bade bana çekmişbazen hala kulağıma eğilip anne bir kere de ben emiyim mi diyor o değilde geçen sene anaokulunda 4 yaşında bir kız öğrencim emiyordu hala aklıma o geldi
6. Ay dedi doktoru. O zamana kadar kendi kontrol edecekmişGöz doktoruna bizde henüz gitmedik ilk üç ay içinde gidiliyordu sanırım. Şaşılığa nasıl baktı bir makine var ona doğru bebeği tutuyorsun gözleri arasındaki cm i ölçüyordu ve bakışlarına bakıyordu diye hatırlıyorum. Ben dünyagöz e götürmüştüm ilk kızımı ama artık oradan da çok memnun değilim nereye götüreceğiz hiç bilmiyorum
Aslında haklısınNormal suyla silsen olmaz mı ? Ben doğaldan yanayım sanırım çok gerekli oluyor mu ki bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?