Allah Allah biz 1.aya randevu verdiler göz kontrolü olduk hatta toplu eylem gibiydi 1 aylık bebek anne babaları cumleten göz damlası döktüler ve teste tabi tuttularGöz doktoruna bizde henüz gitmedik ilk üç ay içinde gidiliyordu sanırım. Şaşılığa nasıl baktı bir makine var ona doğru bebeği tutuyorsun gözleri arasındaki cm i ölçüyordu ve bakışlarına bakıyordu diye hatırlıyorum. Ben dünyagöz e götürmüştüm ilk kızımı ama artık oradan da çok memnun değilim nereye götüreceğiz hiç bilmiyorum
Benimki de o aglayisi hemen kesiliyor, şaşkın şaşkın etrafa bakıyor, kovanın içinde de ayaklar yüzüyorİyi geliyor ondan sonra yaptığım gaz masajı çok etkili oldu baya gaz attı. Ama varya o kovanın içinde bir komik tipi var anlatamam napıyor bu deli anam der gibi bakıyor bide hoşuna gidiyor mutlu şıpanasıl iyi geldiyse uyandırmıyorum karnı aç olmasa ellemiycem uyusun da acıktı
Nasıl bı olay bu kova?Benimki de o aglayisi hemen kesiliyor, şaşkın şaşkın etrafa bakıyor, kovanın içinde de ayaklar yüzüyor
Allah Allah biz 1.aya randevu verdiler göz kontrolü olduk hatta toplu eylem gibiydi 1 aylık bebek anne babaları cumleten göz damlası döktüler ve teste tabi tuttular
Şasilik vs görme kusuru varmı yokmu erken teşhis için bakıldı önümdeki bebek geçemedi hemen sıkıntısını farkettiler
Kovaya suyu doldurup içine çocuğu koyuyorsun. Valla ben bastım şıp şup salladı ayakları yalnız benim kova küçükmüş heralde zor sığdıkNasıl bı olay bu kova?
Allah AllahKovaya suyu doldurup içine çocuğu koyuyorsun. Valla ben bastım şıp şup salladı ayakları yalnız benim kova küçükmüş heralde zor sığdık
Bize yapılmadı zamanında doğduk normal bakıldı ışıklı makineyle burundan isik tuttular gözlerine baktılarRop testi olmasın o? Prematüre olanlara veya küvezde kalanlara birinci ayda yapılıyor retinopati var mı diye ve aynen o şekilde yapılıyor, gözüne bir aparat takıp ekrandan bakıyorlar, feci bir şey. Normal bebeklere bir ara gidin baktırın deniyor ama üçüncü ay mı beşinci ay mı bilmiyorum.
Ya o o kadar kötü bir deneyimdi ki bizimde ama bize damlayı bir yaş kontrolünde döktüler. Gözü yakıyor herhalde dökünce kızım ağladı sonra bir daha döktüler olmuştur dedik bir saat mi bir süre bekleniyor. Bekledik o kadar baktık ki göz bebeği büyümemiş olmamış yani. Sonra zaten kontrol ettirmedi uzaktan baktı boşuna bekleyip dökmüşlerAllah Allah biz 1.aya randevu verdiler göz kontrolü olduk hatta toplu eylem gibiydi 1 aylık bebek anne babaları cumleten göz damlası döktüler ve teste tabi tuttular
Şasilik vs görme kusuru varmı yokmu erken teşhis için bakıldı önümdeki bebek geçemedi hemen sıkıntısını farkettiler
Bizde de ertesi gün hafif çıkar gibi oldu ama üstünü incelttim düştü hemenAy biz bugün 2.ay aşılarını olduk. Ateşi çıkmadı çok şükür 36.5 civarlarında hep ama yavrum bugün gerçekten ana kuzusu oldu. Babasındayken dahi bana yöneldi, 2 aylık bebek bu tepkileri verebilir mi bilmiyorum ama ağrısı benlm kucağımda hafifliyor sanırım. Şu 2 günü kazasız belasız atlatırsak ne güzel olacak
Bizim doktor hiç kontrol etmiyor daha yönlendirmedi ama sağlık ocağı geçen gittiğimizde göze baktırmadınız mı dedi. 3. Ay kontrolünde sorcam olmadı götürücem dünyagöz 15 tl alıyor bizden6. Ay dedi doktoru. O zamana kadar kendi kontrol edecekmiş
Bende aynı şeyi söyledim tabii ki gidebilirsin ama Badeyle dedimAy maça bizi göndersinler asıl, biz gidelim biraz da. Çocuk bakmaktan oramıza buramıza baktırmaya doktora gidemiyoruz, paşalarımız maça gidecekmiş, toplantıya gidecekmiş. Oh ne ala.
Yani aslında gidebilirler de tabiii. Baba oğul, baba kız… niye olmasın
Geçen eczacıya sordum farkı ne diye. Acil durum için eve almak istiyorum. Comfort gaz problemi olan bebekler için iyiymiş. Probiyotik varmış sanırım, tek fark o dedi. Gazlı değilse bebeğin optipro al dediKizlar mama kullananlar sma optipromu sma comfortmu kullaniyorsunuz
Bize yapılmadı zamanında doğduk normal bakıldı ışıklı makineyle burundan isik tuttular gözlerine baktılar
Bende aynı şeyi söyledim tabii ki gidebilirsin ama Badeyle dedimortamda sigara içiliyormuş çişi gelirse nereye yaptıracakmışım aslında yaptırıyor çişini ama işte ben dışarda oturtmuyorum biraz havadan ayarlayarak yaptırıyorum o beceremiyor
Ya geçen anneme hiç gelmiyorsun filan dedim diyor ki tamam bebeği bırak bana sen takıl ama Badeyi bırakmaYa dedim anne Allah aşkına sen mi emzirceksin bebeği nasıl bırakayım. Ama kızım diğeri çok zor bebeğin sesi çıkmıyor onu bırak sen diyor Badişle hayat çok zor ama düzelecek inşallah o da biraz daha büyüyünce amin
Ay biz bir kere tatilde mi ne yıkayacak yer bulamayıp (4 aylıktı galiba) duşta yıkamaya kalkmıştık kucakta ama hiç tavsiye etmiyorumAllah AllahYapalim ozaman bizde şıpır şıpır
Termal tatile geldik valla o kadar suyun içinde yavruyu yikayim dedim beceremedim nerede yıkanır ki hayret ettimkova olsaymis iyi olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?