2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Allah Allah biz 1.aya randevu verdiler göz kontrolü olduk hatta toplu eylem gibiydi 1 aylık bebek anne babaları cumleten göz damlası döktüler ve teste tabi tuttular
Şasilik vs görme kusuru varmı yokmu erken teşhis için bakıldı önümdeki bebek geçemedi hemen sıkıntısını farkettiler

Benimki de o aglayisi hemen kesiliyor, şaşkın şaşkın etrafa bakıyor, kovanın içinde de ayaklar yüzüyor

Ay biz bugün 2.ay aşılarını olduk. Ateşi çıkmadı çok şükür 36.5 civarlarında hep ama yavrum bugün gerçekten ana kuzusu oldu. Babasındayken dahi bana yöneldi, 2 aylık bebek bu tepkileri verebilir mi bilmiyorum ama ağrısı benlm kucağımda hafifliyor sanırım. Şu 2 günü kazasız belasız atlatırsak ne güzel olacak

Rop testi olmasın o? Prematüre olanlara veya küvezde kalanlara birinci ayda yapılıyor retinopati var mı diye ve aynen o şekilde yapılıyor, gözüne bir aparat takıp ekrandan bakıyorlar, feci bir şey. Normal bebeklere bir ara gidin baktırın deniyor ama üçüncü ay mı beşinci ay mı bilmiyorum.

Kovaya suyu doldurup içine çocuğu koyuyorsun. Valla ben bastım şıp şup salladı ayakları yalnız benim kova küçükmüş heralde zor sığdık
Allah Allah Yapalim ozaman bizde şıpır şıpır
Termal tatile geldik valla o kadar suyun içinde yavruyu yikayim dedim beceremedim nerede yıkanır ki hayret ettimkova olsaymis iyi olurdu

Bize yapılmadı zamanında doğduk normal bakıldı ışıklı makineyle burundan isik tuttular gözlerine baktılar

Ya o o kadar kötü bir deneyimdi ki bizimde ama bize damlayı bir yaş kontrolünde döktüler. Gözü yakıyor herhalde dökünce kızım ağladı sonra bir daha döktüler olmuştur dedik bir saat mi bir süre bekleniyor. Bekledik o kadar baktık ki göz bebeği büyümemiş olmamış yani. Sonra zaten kontrol ettirmedi uzaktan baktı boşuna bekleyip dökmüşler o zamandan belliymiş benim kızın aksiliği

Ama bebekken götürdük kaç aydı hatırlamıyorum hiç gözüne damla filan damlatılmamıştı

Bizde de ertesi gün hafif çıkar gibi oldu ama üstünü incelttim düştü hemen inşallah sizde de olmaz ya benim minnoş ağlamayı bile bilmez gerçekten maşallahı var o bile ağladı çok canı yandı demekki yanağıma koyuyor kafasını sıcak temas istedi hep

6. Ay dedi doktoru. O zamana kadar kendi kontrol edecekmiş
Bizim doktor hiç kontrol etmiyor daha yönlendirmedi ama sağlık ocağı geçen gittiğimizde göze baktırmadınız mı dedi. 3. Ay kontrolünde sorcam olmadı götürücem dünyagöz 15 tl alıyor bizden ama hiç Türk doktor kalmamış nerdeyse pek memnun kalmadım. Caddedeki şubesine de gittik orda da asansör yok kızlar aklınızda olsun bebek arabasını aşağıda bırakmıştık diye hatırlıyorum

Bende aynı şeyi söyledim tabii ki gidebilirsin ama Badeyle dedim ortamda sigara içiliyormuş çişi gelirse nereye yaptıracakmışım aslında yaptırıyor çişini ama işte ben dışarda oturtmuyorum biraz havadan ayarlayarak yaptırıyorum o beceremiyor

Ya geçen anneme hiç gelmiyorsun filan dedim diyor ki tamam bebeği bırak bana sen takıl ama Badeyi bırakma Ya dedim anne Allah aşkına sen mi emzirceksin bebeği nasıl bırakayım. Ama kızım diğeri çok zor bebeğin sesi çıkmıyor onu bırak sen diyor Badişle hayat çok zor ama düzelecek inşallah o da biraz daha büyüyünce amin

Kizlar mama kullananlar sma optipromu sma comfortmu kullaniyorsunuz
Geçen eczacıya sordum farkı ne diye. Acil durum için eve almak istiyorum. Comfort gaz problemi olan bebekler için iyiymiş. Probiyotik varmış sanırım, tek fark o dedi. Gazlı değilse bebeğin optipro al dedi

Bize yapılmadı zamanında doğduk normal bakıldı ışıklı makineyle burundan isik tuttular gözlerine baktılar

Ya bize bir tek rop yapıldı küvez yüzünden, orada da iki yaşında falan normal göz muayenesi yaptırırsınız dediler.

Tuvalet örtüleri var kullan-at ebebekte. Hoş gerçi erkek olduğu için ben hala dışarıda tuvalete girince şişeye işetiyorum tuvalet hijyeniyle uğraşacağıma sigara da içmeyiversinler az. Hem açık havadır sigara içiyorlarsa, bir kereden bir şey olmaz bence

Bu anneannelerin de gözü açılmış iyice, eskiden at kucağına çocuğu, tak çantayı koluna, yallah ortamlara idi. Beni resmen anneannem babaannem büyüttü annem çalıştığı için ama bizimkiler öyle mi? Bu yaz yazlıklarına gittiğimizde annem seneye bakıcı tutumayacaksanız gelmeyin dedi valla açık açık

Bu arada şimdi fark ettim ki, biz büyük oğluma göz muayenesi yaptırmadık galiba kimse yaptırın demedi. onda da birkaç kez doktor değiştirmiştik, gümbürtüye mi gitti acaba? İnşallah görüyordur çocuğum, arada uzakta bir şey gösterip harfleri falan okutarak kendimce muayene ediyorum. Neyse seneye ilkokul, tahtayı göremezse öğretmeni söyler herhalde

Allah Allah Yapalim ozaman bizde şıpır şıpır
Termal tatile geldik valla o kadar suyun içinde yavruyu yikayim dedim beceremedim nerede yıkanır ki hayret ettimkova olsaymis iyi olurdu
Ay biz bir kere tatilde mi ne yıkayacak yer bulamayıp (4 aylıktı galiba) duşta yıkamaya kalkmıştık kucakta ama hiç tavsiye etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…