Çok geçmiş olsunKızlar 40 kontrolune gıtmeyenler lütfen gidin ..
Bugun sonuç için aradığımda smear örneğinizde hücresel değişiklikler var dendi. Tabi direk Google neymıs dıye yazdım ve film şeridi ..
doktorda demez mı paZartesi gel konusalım dedım nasıl gecer 3 gün ben dayanamam sonra risk alıp gittim. Doktorla asagıda karsılastı gel canım dedı korkma korkulacak bır durum degıl ama önlemımızı almalıyız dedı. HPV istedi onun sonucuna göre kolposkopi dedi.
Çok korkuyorum yarın HPV için gidecegım 2-3 haftaya sonuc cıkarmısKandil günü bana da dua edın olur mu hayırlı sonuclar alayım tertemiz sonuclar
çocuk doktorun mu söyledi göz muaynesi için gitmeni ? Bizde de çapaklanma sorunu var ya damlada kullandık geçmedi sinir oluyorum herşeyi denedim ara ara masajda yapıyorum istanbulda mısın hangi hastaneye götürdün ?Göz muayenesi konuşulmuş biz bu hafta yaptırdık.Işıkla baktı ardından ultrasonla baktı.Ara ara çapaklanma problemi vardı sert bir şekilde masaj yaptı ve gerçekten çapaklanmasın bitti. Siz takip ediyor mu diye sordu o önemliymiş sanırım. Ediyor çok şükür. 6. Ayında rutin kontrol için tekrar gelebilirsiniz dedi.
Evet doktor söylemişti rutin kontrol mutlaka göze de gidin diye. İstanbul’da değilim maalesef. Bizde çapaklanma bir oluyor bir geçiyordu. Ama doktor çok sert bir masaj yaptı yani benim yapmam zor çünkü kıyamamçocuk doktorun mu söyledi göz muaynesi için gitmeni ? Bizde de çapaklanma sorunu var ya damlada kullandık geçmedi sinir oluyorum herşeyi denedim ara ara masajda yapıyorum istanbulda mısın hangi hastaneye götürdün ?
O zaman bende randevu alıp götüreyim belki çapaklanması için bizede kalıcı bir şey yaparEvet doktor söylemişti rutin kontrol mutlaka göze de gidin diye. İstanbul’da değilim maalesef. Bizde çapaklanma bir oluyor bir geçiyordu. Ama doktor çok sert bir masaj yaptı yani benim yapmam zor çünkü kıyamamultrasonla falan da baktı. Tıkanıklık varsa da açılmıştır dedi bir haftadır sıkıntı yok dün kontrole de görürdüm gayet iyi dedi. Sanırım tıkanıklık olursa ameliyat olmak zorunda kalıyorlarmış.
3. Ayda götüreceğiz bizde gözünde kayma var biraz ama geçici olduğunu söyledi doktorO zaman bende randevu alıp götüreyim belki çapaklanması için bizede kalıcı bir şey yaparAmeliyatı biliyorum o yüzden geçsin diye uğraşıyorum bende
Yok canım 40 ım cıktıgı gun verdım ilişki yok olmadı.Ne zaman verdiniz testi ilişki felan olduktan sonrami
ben tam kuran okuyordum arasindaydim
İnşallah korktuğundan korusun rabbim
Yok canım normal kontrol için alınan smear örneğinde.Çok geçmiş olsun canım seseryan ile ilgili bir durum mu bu ben gitmedim 40 kontrolüne
Götürmekte fayda var canım birde 6. Ayda gidersin bana çapaklanma için dr damla yazdı ama ventolin hava kullanıyoduk o yaptı muhtemelen ve bir günde geçti en azından göz doktoru uygun bi damla verir sürekli oluyorsa eğer bi baktırYa benim kızımda erken doğdu ama bize kimse göz muaynesi yaptırmamızı söylemedi. Bende randevu alıp götürsem mi acaba çapaklanma sorunumuzda var
Allah Allah şaşırdım ikinizin de tekrar göremediğine. Ben de tam 18 imde oldum. 20 sene olacak Mayıs ayında maşallah sıkıntım yok.Haha evet kestirdim iki senedir gözüm üstünde ama ben o bakıcıyı nerde yatırıcam parasını geçtimonlar yatılı kesimden Kesinlikle katılıyorum insan bir yerden sonra deliler gibi yorulsada kendini parçalasa da ne yapıyorsun ki konumunda buluyor kendini. Söz ile söylenmese de hissediyor insan kendi kendini işe yaramaz gibi görüyorsun bir kere
Evet ben tam 18 de oldum ve aşırı pişmanım ameliyat çok kolay ve başarılıydı hiç ağrım olmadı hatta ilk babam oldu sonra benilk ameliyat olduğum zaman çok sevinmiştim ama şimdi bende göremiyorum
Korktuğun gibi çıkmaz inşallah sonuçların, iyi düşün, iyi olsun.Kızlar 40 kontrolune gıtmeyenler lütfen gidin ..
Bugun sonuç için aradığımda smear örneğinizde hücresel değişiklikler var dendi. Tabi direk Google neymıs dıye yazdım ve film şeridi ..
doktorda demez mı paZartesi gel konusalım dedım nasıl gecer 3 gün ben dayanamam sonra risk alıp gittim. Doktorla asagıda karsılastı gel canım dedı korkma korkulacak bır durum degıl ama önlemımızı almalıyız dedı. HPV istedi onun sonucuna göre kolposkopi dedi.
Çok korkuyorum yarın HPV için gidecegım 2-3 haftaya sonuc cıkarmısKandil günü bana da dua edın olur mu hayırlı sonuclar alayım tertemiz sonuclar
Sanırım ben de ortancaya yaptırmadımBiz büyüğe yaptırmamışız işteböyle böyle geldi beş yaşına.
Sağlık ocağında aldırmamış mıydın daha önce peki. 5 yılda 1 oluyor ya. Ben hamileyken vermişim daha öğrenmeden mesela. Doğumdan sonra da 40 kontrolüne gittim ama dr istemedi hiç. Sormadı da görüyor mu acaba.Yok canım 40 ım cıktıgı gun verdım ilişki yok olmadı.
Yok canım normal kontrol için alınan smear örneğinde.
Bizimde 7. Haftada başladı canım 8. Hafta atağı bazen 1 hafta erken ya da geç başlayabiliyormuş bebeğe göre değişiyor yani.Aynı şekilde çığlık çığlığa ağlıyor özellikle altını değişirken pişik kremi bile süremiyorum.Ben doktora da getirdim bir şey olmadığını kolik olduğu için ağlamasının normal olduğunu söyledi.Psikolojimi ciddi derecede etkiledi bu durum bazen moraracak derecede ağlıyor Biz 50 günlükken kasık fıtığından ameliyat olduk ona da dikkat et o dönemde de çığlık çığlığa ağlardı.İnstagramda sakince etkinlikler yapılan 2-3 aylık bebekleri görünce özeniyorum cidden inşallah bir gün uyanırım ve sakinleşir diyorumÇok fenayız sürekli çığlık atarak ağlıyor sebebini asla anlayamıyorum ve anlamadıkça daha da geriliyorum. Başta atak haftası mı ondan mı huzursuz diye düşündüm fakat 40 haftaya göre hesaplayınca daha bir haftamız var sanırım. Bu gece iki kez öksürdü, ateşi yok, acaba bi yeri mi acıyor boğazı falan ondan böyle ağlıyor olabilir mi sizce? Bu kadar ağlatır mı sizce hastalığa yakalanıyorsa?
İnşallah kötü birşey yoktur içini ferah tut dualarımız seninleYok canım 40 ım cıktıgı gun verdım ilişki yok olmadı.
Yok canım normal kontrol için alınan smear örneğinde.
Benimki de bozulduKızlar bebeğim bozuldune gündüz yatıyor ne gece uyutmak için saatlerce uğraşıyorum 10 dk sonra uyanıyor gazı falanda yok çok rahat çıkıyor ama son 4 gündür bu haldeyiz
Benim kız gündüzleride toplasan 3 saat uyumuyordur, geceleri uykuya geçişi çoook zor oluyor saat 1 de uyuttum kavga dövüşBenimki de bozuldugüzelmiş bu sevdim bugün 3 gün gündüz uyuyor gece de gazdan kıvranıyor büyük ihtimalle sabaha kadar yaptığım gaz giderici şeyler gündüz etki edip uyuyor yada yorgunluktan bayılıyor yada geceyle gündüzü tekrar karıştırdı
Doğru söylüyorsun olabilir. Normalde gaz sıkıntısı olan bir bebek zaten, damlayla idare ediyorduk iyi geliyordu, belki de artık miktarını arttırmam gerekiyorBence bu da gazdan oluyor.öksürük de sancıdan ıkınınca ağzına birşeyler geldiğinden oluyordur. Hatta reflü varsa o bile öksürük yapabiliyor
Çok geçmiş olsun, daha iyidir umarım şimdi. Hastalık seçeneğini eledim başka bir belirti göremedim halsizlik durumu da yok çünkü. Açıkçası vücudunu kontrol etmedim ama aklımda bulunsun bi daha yaşanırsa. Bir de annem dedi ki banyoda kulağına su kaçırmış olabilir misiniz, ağrı yaparmış. Tesadüf mü bilmiyorum öncesinde de banyo yaptırmıştık, kaçırdık mı bilmiyorum ki.Öyle bağırtacak kadar bir boğaz ağrısı olsa başka belirti olmaz mıydı acaba? Bizimkinin rsv olduğunda hiç ağlaması yoktu, tam tersi sakin sakin uyuyordu. (Hatta emmesi ve uyumasında sıkıntı yok diye seviniyorduk ama emmemeye başlayınca sıkıntı olduğunu anladık. Hastalıkta uyuma güçlüğü bir belirti ama bizimki gibi bazı durumlarda fazla uyuma da bir belirti olabiliyor). Bizimki geçen hafta yine hasta oldu (geniz akıntısıyla sınırlı kaldı çok şükür şimdiye kadar) ama hiç öyle ağlamadı.
Nedensiz ağlama durumlarında bebeği soyup vücudunun her yerini kontrol etmeyi öneriyorlar (ayak parmakları ve pipi popo dahil).
Gazı olabilir mi? Emmek sakinleştirmiyorsa, gaz masajı ya da omuza alıp patpatlamak veya dizlerinizi kırıp bacaklarınızın üstüne yatırmak falan iyi gelmiyor mu?
İnşallah canım, geçmiş olsun bu arada cidden insanı çok geren yıpratan bir durum. O haftayı atlattıktan sonra geçmedi mi peki senin bebeğinin huzursuzluğu hala aynı mı yani?Bizimde 7. Haftada başladı canım 8. Hafta atağı bazen 1 hafta erken ya da geç başlayabiliyormuş bebeğe göre değişiyor yani.Aynı şekilde çığlık çığlığa ağlıyor özellikle altını değişirken pişik kremi bile süremiyorum.Ben doktora da getirdim bir şey olmadığını kolik olduğu için ağlamasının normal olduğunu söyledi.Psikolojimi ciddi derecede etkiledi bu durum bazen moraracak derecede ağlıyor Biz 50 günlükken kasık fıtığından ameliyat olduk ona da dikkat et o dönemde de çığlık çığlığa ağlardı.İnstagramda sakince etkinlikler yapılan 2-3 aylık bebekleri görünce özeniyorum cidden inşallah bir gün uyanırım ve sakinleşir diyorum
Yok ben hiç saglık ocagında vermedım. Hatırlamıyorum en son ne zaman verdıgımı ama en son 2022 martta kontrole gitmıstım. 5 yıl cok uzun aslında senede 1 dıyırdu bana doktorum.Sağlık ocağında aldırmamış mıydın daha önce peki. 5 yılda 1 oluyor ya. Ben hamileyken vermişim daha öğrenmeden mesela. Doğumdan sonra da 40 kontrolüne gittim ama dr istemedi hiç. Sormadı da görüyor mu acaba.
Smear testini 3 yılda bir dedi bana da eğitim araştırmadaki doktor. Hpv testini ise bizim burdaki eğitim araştırma yapmıyor kartala gitmek gerekiyormuş. ya özel ya da doğumdan (ya da ilk adetten tam hatırlamayamadım) 6 ay sonra sağlık ocakları hpv testi yapıyor. Malum hpv şüphesiyle sezaryen oldum, çok şükür çıkmadı. Emzirme dönemi sonrası doktorum mutlaka hpv aşılarını olmamı tavsiye etti, önlem amaçlı tedavi olarakYok ben hiç saglık ocagında vermedım. Hatırlamıyorum en son ne zaman verdıgımı ama en son 2022 martta kontrole gitmıstım. 5 yıl cok uzun aslında senede 1 dıyırdu bana doktorum.
Geçmiş olsunKızlar 40 kontrolune gıtmeyenler lütfen gidin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?