2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok geçmiş olsun

çocuk doktorun mu söyledi göz muaynesi için gitmeni ? Bizde de çapaklanma sorunu var ya damlada kullandık geçmedi sinir oluyorum herşeyi denedim ara ara masajda yapıyorum istanbulda mısın hangi hastaneye götürdün ?

Evet doktor söylemişti rutin kontrol mutlaka göze de gidin diye. İstanbul’da değilim maalesef. Bizde çapaklanma bir oluyor bir geçiyordu. Ama doktor çok sert bir masaj yaptı yani benim yapmam zor çünkü kıyamam ultrasonla falan da baktı. Tıkanıklık varsa da açılmıştır dedi bir haftadır sıkıntı yok dün kontrole de görürdüm gayet iyi dedi. Sanırım tıkanıklık olursa ameliyat olmak zorunda kalıyorlarmış.

O zaman bende randevu alıp götüreyim belki çapaklanması için bizede kalıcı bir şey yapar Ameliyatı biliyorum o yüzden geçsin diye uğraşıyorum bende

O zaman bende randevu alıp götüreyim belki çapaklanması için bizede kalıcı bir şey yapar Ameliyatı biliyorum o yüzden geçsin diye uğraşıyorum bende
3. Ayda götüreceğiz bizde gözünde kayma var biraz ama geçici olduğunu söyledi doktor her gün düzenli masajla geçti bizim çapaklanma sorunumuz sol gözü çok fenaydı resmen açılmıyordu bazen uykudan uyanınca kaynatılmış soğumuş suyla silip her gün masaj yaptım şimdi çok minik minik nadiren görüyorum masajı aklıma geldikçe yapacağım tekrar

Ne zaman verdiniz testi ilişki felan olduktan sonrami
ben tam kuran okuyordum arasindaydim
İnşallah korktuğundan korusun rabbim
Yok canım 40 ım cıktıgı gun verdım ilişki yok olmadı.
Çok geçmiş olsun canım seseryan ile ilgili bir durum mu bu ben gitmedim 40 kontrolüne
Yok canım normal kontrol için alınan smear örneğinde.

Ya benim kızımda erken doğdu ama bize kimse göz muaynesi yaptırmamızı söylemedi. Bende randevu alıp götürsem mi acaba çapaklanma sorunumuzda var
Götürmekte fayda var canım birde 6. Ayda gidersin bana çapaklanma için dr damla yazdı ama ventolin hava kullanıyoduk o yaptı muhtemelen ve bir günde geçti en azından göz doktoru uygun bi damla verir sürekli oluyorsa eğer bi baktır

Allah Allah şaşırdım ikinizin de tekrar göremediğine. Ben de tam 18 imde oldum. 20 sene olacak Mayıs ayında maşallah sıkıntım yok.

Korktuğun gibi çıkmaz inşallah sonuçların, iyi düşün, iyi olsun.

Yok canım 40 ım cıktıgı gun verdım ilişki yok olmadı.

Yok canım normal kontrol için alınan smear örneğinde.
Sağlık ocağında aldırmamış mıydın daha önce peki. 5 yılda 1 oluyor ya. Ben hamileyken vermişim daha öğrenmeden mesela. Doğumdan sonra da 40 kontrolüne gittim ama dr istemedi hiç. Sormadı da görüyor mu acaba.

Bizimde 7. Haftada başladı canım 8. Hafta atağı bazen 1 hafta erken ya da geç başlayabiliyormuş bebeğe göre değişiyor yani.Aynı şekilde çığlık çığlığa ağlıyor özellikle altını değişirken pişik kremi bile süremiyorum.Ben doktora da getirdim bir şey olmadığını kolik olduğu için ağlamasının normal olduğunu söyledi.Psikolojimi ciddi derecede etkiledi bu durum bazen moraracak derecede ağlıyor Biz 50 günlükken kasık fıtığından ameliyat olduk ona da dikkat et o dönemde de çığlık çığlığa ağlardı.İnstagramda sakince etkinlikler yapılan 2-3 aylık bebekleri görünce özeniyorum cidden inşallah bir gün uyanırım ve sakinleşir diyorum

Galiba grip oluyorum başımın ağrısından çatlıcam. Öyle şiddetli ağrıyor. Bir misafirliğe gittim durduk yere hasta olduk ya Valla siz siz olun kimseye gitmeyin kimseyi de çağırmayın

Kızlar bebeğim bozuldu ne gündüz yatıyor ne gece uyutmak için saatlerce uğraşıyorum 10 dk sonra uyanıyor gazı falanda yok çok rahat çıkıyor ama son 4 gündür bu haldeyiz
Benimki de bozuldu güzelmiş bu sevdim bugün 3 gün gündüz uyuyor gece de gazdan kıvranıyor büyük ihtimalle sabaha kadar yaptığım gaz giderici şeyler gündüz etki edip uyuyor yada yorgunluktan bayılıyor yada geceyle gündüzü tekrar karıştırdı

Benim kız gündüzleride toplasan 3 saat uyumuyordur, geceleri uykuya geçişi çoook zor oluyor saat 1 de uyuttum kavga dövüş

Bence bu da gazdan oluyor.öksürük de sancıdan ıkınınca ağzına birşeyler geldiğinden oluyordur. Hatta reflü varsa o bile öksürük yapabiliyor
Doğru söylüyorsun olabilir. Normalde gaz sıkıntısı olan bir bebek zaten, damlayla idare ediyorduk iyi geliyordu, belki de artık miktarını arttırmam gerekiyor
Çok geçmiş olsun, daha iyidir umarım şimdi. Hastalık seçeneğini eledim başka bir belirti göremedim halsizlik durumu da yok çünkü. Açıkçası vücudunu kontrol etmedim ama aklımda bulunsun bi daha yaşanırsa. Bir de annem dedi ki banyoda kulağına su kaçırmış olabilir misiniz, ağrı yaparmış. Tesadüf mü bilmiyorum öncesinde de banyo yaptırmıştık, kaçırdık mı bilmiyorum ki.
Gazdan olabileceğini de düşünüp masaj yaptım hatta bi arkadaşım kiraz çekirdekli kemerden patikten almıştı ilk kez onu da ısıtıp kullandım, pek rahatlatmadı. Çok şükür bugün daha iyiydi, umarım tekrarlamaz.

İnşallah canım, geçmiş olsun bu arada cidden insanı çok geren yıpratan bir durum. O haftayı atlattıktan sonra geçmedi mi peki senin bebeğinin huzursuzluğu hala aynı mı yani?

Yok ben hiç saglık ocagında vermedım. Hatırlamıyorum en son ne zaman verdıgımı ama en son 2022 martta kontrole gitmıstım. 5 yıl cok uzun aslında senede 1 dıyırdu bana doktorum.

Yok ben hiç saglık ocagında vermedım. Hatırlamıyorum en son ne zaman verdıgımı ama en son 2022 martta kontrole gitmıstım. 5 yıl cok uzun aslında senede 1 dıyırdu bana doktorum.
Smear testini 3 yılda bir dedi bana da eğitim araştırmadaki doktor. Hpv testini ise bizim burdaki eğitim araştırma yapmıyor kartala gitmek gerekiyormuş. ya özel ya da doğumdan (ya da ilk adetten tam hatırlamayamadım) 6 ay sonra sağlık ocakları hpv testi yapıyor. Malum hpv şüphesiyle sezaryen oldum, çok şükür çıkmadı. Emzirme dönemi sonrası doktorum mutlaka hpv aşılarını olmamı tavsiye etti, önlem amaçlı tedavi olarak

Geçmiş olsun Merak etme inşallah hpv değildir ve olsa dahi ileri aşamada olmadığı sürece çözümü var. En son ne zaman smear vermiştin? Arkadan ne kadar zaman geçti? Ben gittim muayeneye ama benim doktorum 6. Ayda smear alıcaz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…