2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
O yanaklar genetik baba tarafında var yanak zira bende yok öyle bişey zaten komple baba bazen eşimi görüyor gibi oluyorum ilk doğduğunda 5 dk bana benziyordu sonra döndü
Yaa benim oğlumda çok değişti resmen çocuk binbir surat hergün başka bir bebek oluyor işin sonunda eşime dönerse şaşırmam ama benzemesini istemiyorum zira ilk oğlum aynı baba herkes yıllardır aa aynı babası diye diye Buda bana benzesin çekişmesi var aramızda gerçi Buda bana benzemiyor ama benim aileme benziyor şimdilik

Dün hiç uyumayan bebeğim neydi o kabus gibiydi akşam bir uyudu hala uyuyor gerçi bende akşamdan yattım bi iki kere emzirmeye kalktım geri uyudum ama nasıl iyi gelmiş anlatamam tüm yorgunluğum gitmiş sanki hayatımda ilkkez böyle uykumu almışım ayy keşke geceleri hep uyusalar tüm bebişler

Daha hiç uyumayan ben hala uyanık bi bebek nasıl dayanır bu uykusuzluğa aklım almıyo resmen direniyo ya mahvoldum

Daha hiç uyumayan ben hala uyanık bi bebek nasıl dayanır bu uykusuzluğa aklım almıyo resmen direniyo ya mahvoldum
Of bi önceki gece aynısını yaşadım üstelik gündüz de uyumadı atak diyip kendimizi avutalım inşallah gğn içinde uyur canım gaz mı var ondan mı uyumuyor

1de uyanıp 3te uyudu. 6da uyandı yeni uyudu ben uyuyamıyorum şimdide. 11de Dr kontrolü var zaten uyuduğuma değmeyecek. Zaten hemen uykuyada geçemem ben. Kalksam çok erken. Off
Kalktım kahvaltı hazırladım. Oturmadan uyandı enerji sıfır şu an. Bütün gece hapşurdu uykusunda bile. Hastamı oluyor acaba

Bende eşime dedim onu verince çocuk sürekli ıkınıyor acaba gereksiz bağırsak hareketi mi yapıyor bende nurse kullanıyorum
Evet olabilir aslında. Hani kuru kayısı yiyince de tuvalete çıkarır ama öncesinde bir sürü gaz yapar, rahatsız eder ya onun gibi bir etkisi olabilir. Bir de burada birkaç arkadaşın doktoru 2 aylık olduktan sonra damlaları bıraktırdı. Ben de o yüzden bırakıp artık bebeğin kendi bağırsak hareketleriyle dışkılaması gerektiğini düşünüyorum

Ben düzenli, saati saatine ve hergün vermiyorum. Genelde çok ağlıyor ve huzursuzsa gece 11 e kadar dayanıp, artık son çıkış olarak veriyorum. Rahatlatıyor

Yaa, biz de probiyotik damla kullanıyoruz doğumdan beri. Ne kadar zaman kullanın dediğini hatırlamıyorum, ikinci ay kontrolünde sormayı unutmuştum, o yüzden bitince yenisini aldım Küçücük şişe de olmuş kaç tl zaten

Gerçi bir ay önce antibiyotik tedavisi gördü bizimki yine, iyi yapmışımdır belki devam etmekle

1de uyanıp 3te uyudu. 6da uyandı yeni uyudu ben uyuyamıyorum şimdide. 11de Dr kontrolü var zaten uyuduğuma değmeyecek. Zaten hemen uykuyada geçemem ben. Kalksam çok erken. Off

İyi tarafından bak, üç saat aralıksız uyumuş, sen de uyumuşsundur umarım

Of bi önceki gece aynısını yaşadım üstelik gündüz de uyumadı atak diyip kendimizi avutalım inşallah gğn içinde uyur canım gaz mı var ondan mı uyumuyor

Ya bizimki de dün tüm gün huzursuzdu. Arada oluyor böyle. Dalıyor, az sonra ıh ıh diye ıhlayıp kollarını Bacaklarını sallayarak uyanıyor. Tüm gün meme emmek istiyor. Hırsla emiyor, sonra memeyle kavga ediyor, Sonra sızıyor, az sonra gene kalkıyor ve kısır döngü devam ediyor. Dizlerimi kırıp dik poziysonda yatırınca sakinliyor bir tek arada. Kakasını genelde akşam saatlerinde yapıyordu ama dün akşam yapmadı, onunla bağlantılıdır diye düşünüyorum, gaz sancısı olduğu zaman sizinkiler de böyle mi yapıyor?

Hırıltısı da tam geçmedi, acaba bunu tıkalı da ondan mı uyuyamıyor diyorum ama sonra düşünüyorum, o ciğerine indiği zaman uykusunda hiçbir sorun yoktu çocuğun. Burnu da açık gerçi, açık açık nefes alıyor ama hırıltıyı bir türlü Geçiremiyorum.

Günde 2 3 hapşırma normaldir ama bir gecede 15 20 olursa telaşlanmalı mıyız?

Başka bir sıkıntısı yoksa (öksürük, burun akıntısı vb) sorun değildir diye düşünüyorum. Burun tıkanıklığında bile hapşırma bir nefes açma yöntemi olduğu için iyi kabul ediliyor. Odanın havasında mı bir değişiklik oldu acaba?

Yok ben uyuyamıyorum hemen ne kadar uykum varsa bir o kadar uyuyamıyorum...

Yok aynı bir yere de gitmedik ki yolda üşüdü falan desem

Probiyotik sürekli, gaz damlasını öyle kullanıyorum. Probiyotik bir yıl kullanılacak demişti ilk doğduğunda yoğun bakımdaki prof Dr.

Yoğun bakım demişken, bizimki demiri erken başlatacaktı (normalde 4. Ay galiba) küvezde kaldığı için ama unuttum gitti tabii araya bir sürü şey girince. Size demirden falan söz etti mi hiç?

Yok ben uyuyamıyorum hemen ne kadar uykum varsa bir o kadar uyuyamıyorum...

Hastane uzaktaydı galiba sizin, artık arabada uyursunuz ana kız

Evet dalamıyor uykuya 5,10 dk uyuyp kalkıyor ıh ıh diye ıkınıyor memede ememiyor kavga ediyor gazdan yapıyor sancısı olduğu için o savaş bazen ağlamıyor sadece söyleniyor gece 3 de kalktı misafirler gelince kesin uyur kalkmaz dedim hatta içimden onlar varkende uyutamadım banyoya soktum yine uyumadı en son kiraz çekirdeği koydum karnına birazda kimyonlu su verdim akşam 8,9 gibi uyuduk beraber bi kaç kez emmeye kalktı hala uyuyor o uykusuzluktan sonra anca kendine gelir bence burunla alakalı değildir canım aksine hastalık döneminde daha çok uyuyordu benimki ben bu hırıltıdanda bıktım temizlemekle geçmiyor bi kaç gündür açmıyorum daha iyi hırıltısı sanki ben açınca daha çok çoğalıyordu gaz sancısını da en iyi şöyle anlarsın bu arada kucağına alınca kendini topluyor kıvrılıyor ayaklarını çok çekiyor hatta dr ebe direk anlıyor gördüğü an gazı var diye ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…