2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Eğer böyle uyuduysan bebeğinden hiç şikayet etme gazlı falan diye çünkü gazlı çocuk sahibi olarak daha o kadar uykuyu bebek bile uyumadı
İlki de böyle miydi Ay Allah yardımcın olsun Benim ilki kolikti sürekli emme ağlama uykusuzluk, ama bu melek yani 1 saat bile öğlen uyusa diyorum ki Allahım sana teşekkür ederim ilk çocuktan sonra bu nimet gibi geliyor. Ağlaması bile narin, ilkinde sanki canından can alıyorduk öyle bir ağlama

Kakası gelmediği için yapamıyorsa sorun olmayabiliyor (anne sütü alanlar için on güne kadar diyorlar hatta) ama kakası varsa ve yapamıyorsa gitmek gerekiyor sanırım.
Gazını çıkarıyor maflor kullanıyorum o mu mama kı çözemedim henüz genel durumu iyi ama yapsa bi rahatlıcak gibi de günde 2 kez mama alıyor

İdrar yolu enfeksiyonu olunca ateş yapar kuzum. Ancak test verebilirsiniz bence için rahat olur

Benim bebeğim de rsv den sonra kilo alımı durmuştu doktor kilo alamamasının sebebi idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Haftaya gel kiloya bakalım alamıyorsa tahlil isticem demişti. Ama bence alıyor o yüzden ben bir daha gitmedim. Ama idrar yolu enfeksiyonu olsa kilo alımı da azalıyormuş ya da duruyormuş sanırım

Kız mandalina deme ama yaa yiyen var yiyemeyen var

Yok, yok, ben de kesmeye karar verdim. Hatta dün rutin altı mandalinamı yiyip yatacaktım, baktım iki tane kalacak geriye boynu bükük, onları da yedim bugüne kalmasın diye. Aldırmayacağım da bugün. Ben de almam umarım

Kızlar hastalıgın ciğere indiği nasıl anlasılıyor karnı biraz cekiliyor ama genel olarak keyfi iyi emmesi de iyi ilaçlara aksam basladık

Biz küvezde takip eden doktoru bıraktık ama soracağım yeni doktora. Sanki hayal meyal bir yıl dedi gibi hatırlıyorum ama o d vitamini için de olabilir. Yazarım ay sonu kontrole gidince.

İdrar kakadan çok daha sık yapılıyor. Gün içinde çişli bezlerini takip et, çiş yaptıktan sonra geçiyor mu devam ediyor mu, ona bak. Ateş her seferinde (veya her bebekte) olmayabilir bence.

Ben doğumdan bu yana 3 pediatrist değiştirdim. Üçü de ayrı telden çalıyordu her konuda Gelecek hafta cuma 2. Ay kontrolü için tavsiye üzerine başka doktora gideceğiz bakalım bu nasıl çıkacak

Ay aynen. Küvezde takip eden profesörü bıraktık. Tavsiye üzerine gittiğimiz ikincisinden de çok memnun kalmadım, üçüncüyü deneyeceğiz bu ay

Gece 2 de zar zor uyuttum ben ise 4te hala uyanıktım neyseki 10a kadar uyumama müsaade etti, emzirmeler hariç
Yaa gazı olunca öyleyiz bizde hatta eşimle nöbetleşe bakıyoruz gün içinde iyi olurdu ama dün gerçekten çok yoruldu yani kesintisiz 1 gün uyumadı çocuğum o yorgunluğu anca öyle atardı zaten kıyamam nasıl rahatladıysa demek emdikten sonra tekrar pat diye bayıldı gitti

Yok canım maalesef fayda etmiyor yapıyorum hep yine de sağol

Gazını çıkarıyor maflor kullanıyorum o mu mama kı çözemedim henüz genel durumu iyi ama yapsa bi rahatlıcak gibi de günde 2 kez mama alıyor

Maflor biz kullanmadık ama ishal durumunda verecekti doktor. İshal durumunda veriliyorsa acaba o yapmış olabilir mi diye düşündüm, gerçi kendisi aslında probiyotik ama barsak florasını düzenlerken dolaylı etkisi olmuş olabilir belki?

Kızlar hastalıgın ciğere indiği nasıl anlasılıyor karnı biraz cekiliyor ama genel olarak keyfi iyi emmesi de iyi ilaçlara aksam basladık

Normal karın solunumu da olabilir o. Nefes alışları dakikada 60 ı aşmamalı (iki aya kadar böyleydi galiba, şimdi 50 olabilir sınır). Emmesi kötüleşirse hemen doktora gitmek gerekir.

Pera sulu yapıyor günde kaç kez gaz ile onu söyledim antibiyotiktendir dedi maflor önerdi o zaman parsa yaramadı bugün kullanmıcam perayada pek etkisi olmadı bişey olurmu ki 10 gün antibiyotik geçmişleri var

38 civarı solunumu takip edeyim solunumu ben o zaman

O rakam gayet iyi diye biliyorum. Emzirme sonrası ve uyurken biraz daha hızlı olabiliyor bu arada, onu baz almıyorduk galiba. Bizde ciğere indiğinde karın içeri çekiliyordu (kaburgalar görünecek şekilde), burun kanatları açılıyordu, fazla uyuyordu ve artık emmekte zorlanmaya başlamıştı. Burnu açıksa korkma, kolay kolay bir şey olmaz. Geçmiş olsun tekrar

Pera sulu yapıyor günde kaç kez gaz ile onu söyledim antibiyotiktendir dedi maflor önerdi o zaman parsa yaramadı bugün kullanmıcam perayada pek etkisi olmadı bişey olurmu ki 10 gün antibiyotik geçmişleri var

Aslında antibiyotik sonrası bizim bile kullanmamız gerekiyor probiyotik takviye. Ben büyük oğluma direkt veriyorum mesela antibiyotik alırken. Bebeğe de ishal sorunu olmamasına rağmen küvezdeki ve sonra hastanedeki antibiyotik tedavisi yüzünden doğduğundan beri kesmedik probiyotik damlayı. Bence ondan değildir ama onun dolaylı etkisi ise geçicidir diye düşündüm ben aslında. Prospektüsü falan var mı? Yan etkiler yazar belki.

Ay hadi seninkinin sebebi varmış, benimki tamamen keyfine uyumadı fıldır fıldır gözler, sürekli sohbet istiyor, sohbet yoksa emzik ağzında onunla oynamak istiyor, e bu sefer oynarken emziği düşürünce de kıyameti koparıyor tam bir kısır döngüydü ama keyfine

Cok rahatlattı bu yorumun tesekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…