2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Midesi ağrıyor olabilir calpol buna işe yarar mı bilmem benim kızımda reflü var ve sürekli bu şekilde uykuda huzursuz oluyor midesi ağrıdığında yapıyor hep. ayakta dik şekilde tutun yüzü dışa dönük dursun mideye baskı yapmadan öyle rahatlıyor onula ilgiliyse. yine de gözlem yapın tabi geçer umarım hemen

Araştırdım kızlar biraz. tükürük bezleri çalışmaya başladığı için normalmiş. bakalım gözlemlicem şimdilik. sabaha kadar nöbetteyim ama tükürüğünü ağzında biriktiriyor. Tükürüğü de köpüklü

Herkese yapmıyorlar mı bilmiyorum ki hemşirem geldi , kanamamı kontrol etti. Sonra azcık acıtacak dedi ve karnıma masaj yaptı rahmin için bu gerekli sen de aklına geldikçe yap dedi ama ben hiç yapmadım
Karnına bastiriyorlar o mu? Bana da sen de karnini ovala iyi gelecek dediler. Dokununca sızlıyordu az az yapmıştım. Ama o karnıma bastirirlarken çığlık çığlığa ağlayarak yapmışlardı. Eşim elimden tutuyor ben dayanamıyorum falan. Bu da benim itirafim olsun. Ben de o anı unutamıyorum

Aa bana yapmadılar böyle bir şey Of benimde çokkkk kanamam oldu kızlar sizinde oldu mu o zamanlar soramadım ama yani abartı şekilde bir durumdaydı birde bana sonda takarken zorlanmışlar neden bilmiyorum 2 hafta idrar yaparken öldüm öldüm dirildim ağrısından artık hiç geçmeyecek sanmıştım. Ya o zaman insan nasıl 2. Yapar çok ağrılı bu demiştim şimdiden unuttum gitti ağrısını

Kızlar bugün uykusuz 12. Günüm, doğduğundan beri çok güzel uyuyan Defne saat başı kalkmak istiyor, meme emmek istiyor, ama emmiyorda oynuyor. Doktoru da baktı bir şey anlamadık ya, aç desem biberon da mama da içmiyor aşırı çaresiz bir durumdayım açıkcası, bir de saçını çekiyor

Eğer oysa bana da yaptılar 2 kez farklı zamanlarda. Asm deki ebe de aklına geldikçe bastır, özellikle emzirirken dedi. Niye emzirirken hiç sormadım ama bi o çok acılıydı bir de sonda sonrası lavabo ihtiyacı

Kızlar benim oğlum hâlâ oyuncaklara falan uzanıp tutmuyor acaba normal mi? Emzirirken elimi tutuyor, kazağımı tutuyor ama eline çıngırak verdiğimde tutmuyor. Eli genelde yumruk şeklinde kapalı. Bu ayda oyuncaklara doğru uzanıp tutması beklenir yazıyor internette

Kızlar zor geçen birkaç günün ardından merhaba herkese, oğlum ameliyat oldu pazar günü de taburcu olduk. Ağrısından dolayı uyku ve beslenme düzenimiz bozuldu tabi ağrı kesici antibiyotik kullanıyor. Haftaya dudağındaki ve burnundaki dikişleri alınacak o zamana kadar böyle zor geçecek sanırım. Bir de ne ara nezle oldu anlamadım burnu akıyor sürekli temizlemeye çalışıyorum dikiş de var diye tek tarafı çekebiliyorum sadece, neyse bunu da atlattık ya geçer gerisi de

Normal korkma elıne verılenı sanıyelık tutar zaten. Benım oğlumda yakama yapısıyor sacıma ypısıyor ama elındekını tutamıyor daha . Kaygılanma tutacak annesı

Gelmiş gecmıs olsun hemen şifa bulsun ınsallah

Sezeryanda yaşanan şeyleri yaşadım. Üstüne birde almak istenen ama alınamayan miyomlar kıvrandırdı beni günlerce nefes bile alamadım. Ama hiç biri parmağımla bile dokunamadan alıp başka şehre götürdükleri bebeğim kadar acı vermemiş sanırım. Çünkü hala hissediyorum. Kucağımda olmasına rağmen diğerleri geçmiş gitmiş bile..

Burada biri yazmıştı, bebeğin açıklanamayan huzursuzluğu idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanıyor olabilir diye. İdrar yapma sıklığında veya şeklinde bir değişiklik gözlemlenebiliyormuş galiba böyle durumlarda ama tabii kesin tanı için test gerekir, doktor önerir belki.

Bir an önce düzelir umarım

Biz emzirirken salgılanan bir hormon rahimin daha çabuk toparlanmasını sağlıyordu yanlış hatırlamıyorsam, ondan emzirirken demiştir.

Ay kızlar rahim masajı konuşulmuş ben sondayı hiç hissetmedim ameliyathanede takıldı epidural verilince ve çıkarırken de hissetmedim yine epidural etkisiyle

Ama ama o rahim masajı cidden neydi öyle ya bu arada onu normal doğumda da yapıyorlar diye hatırlıyorum ama sezaryen doğumda beter bir şey bende ameliyattan çıkınca odaya gelince kanama gelmemişti nerdeyse hiç gelmesi gerekirmiş. Afedersiniz dedi dedi bastırdı odada tektik bir de çıkarıyorlar o zaman. Sonra dedim ki ben kendim yapsam bu kadar canım yanmaz siz elinizi çekin ben ovarım ovdukça zaten kanama geldi ama iki kere yaptı farklı zamanda o fenaydı

Ah evet ya. Ben de şunu fark ettim ki, ilk doğumumda sezaryenin hiçbir olumsuzluğu hafızamda yer etmedi çünkü hiçbiri umurumda değildi. Karnımdan alıp burnumun dibine getirdikleri an aşık olduğum oğluşum kucağımdaydı, sezaryene rağmen hemen sütüm gelmişti ve kucağımdaki mucizeye baktıkça ne ağrı duyuyordum ne sızı ne uykusuzluk.

Bu sefer de kucağımdaki boşluk yüzünden duymadım hiçbirini. Çok şükür ki bizimkiler kısa bir süreliğineydi ve sonunda yavrularımıza kavuştuk, başka ayrılıklar yaşamayalım ve bizim yaşadığımız o geçici boşluğun beterini düşmanımız bile yaşamasın dilerim

Aminn

Amin yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu.
Aynı şeyleri yaşadığım için. Kucağıma bir kez alamadığım için ameliyat olmuşum gibiydi doğum yapmışım gibi değildim hiç. Ama ben Tüm acılarımı hem kalben hem fiziken hissettim. Hiç nazlanamadım tabi güçlü olup her gün hastaneye gidip ayakta bekledim bir 5 dakika görmek için. Dün bebek ziyaretine gittik çok yakın arkadaşımın benim doğum yaptığım odayı vermişler beynim uyuştu girerken çıkınca dayanamayıp ağladım yine. Beterinden korusun. Çok şükür şimdi yanımızdalar sağlıklılar kimse böylesini yaşamasın kimse evladının sağlığıyla sınanmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…