2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bizimki gaz çıkarıp duruyor dünden beri 3.kez kakasıbı yaptı normal değil. Sağlık ocağına götürücem bi

İdrarını dikkatle takip ediyorum yapışında ya da renk koku vs bir değişiklik de yok ama yinede test yaptırsam mı diye düşünüyorum, mızmızlanmıyor aslında ama uyumuyor da

Emzirirken rahim toparlanıo sanrm.. İlk memeye verdiler sinayı, hissettim resmen rahmin küçüldüğünü.. Karnım cok garipti o zmn.. Hala daha agrıo karnım emzirirken

Kızlar bizimki gaz çıkarıp duruyor dünden beri 3.kez kakasıbı yaptı normal değil. Sağlık ocağına götürücem bi
Yani benim kız maşallah Recep İvedik gibi sürekli gaz çıkardığı için bana normal geliyor. Keza kakasını da günde en az 2 kere yapıyor (genellikle 4-5). 1 kere yaptığında çok huzursuz oluyor. Çalışan bağırsak mutlu bebek demek benim için

Bnmde bu sefer hafızam sildi attı herseyı.. Eymende cok kotu durumdaymışım.. Aslnda görünüş olarak öyle yıkık olmadım ama sanrm ruhum parça parça olmus sonrada depresyonla gösterdi kendını
Allah kimseye yaşatmasın

İdrarını dikkatle takip ediyorum yapışında ya da renk koku vs bir değişiklik de yok ama yinede test yaptırsam mı diye düşünüyorum, mızmızlanmıyor aslında ama uyumuyor da

İdrar yapmadan önce ve yaparken huzursuzluk, sonrasında rahatlama gözlemlemişti galiba yaşayan arkadaşlar.

Dilkenn sen de idrar yolu enfeksiyonu için baktıracaktın galiba, sahi nasıl oldu bebiş?

Selam kızlar bizimde bugün doktor kontrolümüz vardı 800 gram almış boyuda 63 cm olmuş daha çok boya gitmiş bu ay kızım bide nimenrix ve bexsero aşılarını yaptı bakalım bugün bizi neler bekliyor. Aşısını yapmadan yarım saat önce calpol verdi banada 5 saatte bir bir buçuk ölçek calpol ver dedi. İnşallah sıkıntısız atlatırız

Kızlar oturmaya ne zaman başlayacaklar? Yani destekli ve desteksiz ne zaman oluyor? Mama sandalyesi aldık bu 6 in 1 olan varya Joienin ben onu yatıyor sanıyordum da 3 kademeymiş en düşük kademesinde de sanki bir tık oturması gerekiyor. O yüzden de sordum. Birde dönme alıştırması yaptırmamız gerekiyor mu bu aylarda artık

Canım bu nimenrix ve bexsero aşılarını devlet karşılamıyor mu? Aşı konusunda kafam epey karıştı sağlık memuru da tam açıklayamadı sanki. Bu iki aşı ne aşısı Türkçesi nedir? Birde bunun haricinde rota da var değil mi? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim :))

Leyla şuan aktif olarak sağa sola dönebiliyor doktoru da dönüyor mu diye sormuştu. Oturma alıştırmalarına ben çoktan başladım zaten bizim kız da kalkmak oturmak istiyor sürekli, takip ettiğim bir doktor yavaş yavaş 3 aylıktan sonra başlayın ek gıda için diyordu. Daha önce bahsi geçmişti doktorun ismi vs burada . Her bebek kendine özgü olduğu için siz bebeğinizi gözlemleyip ona göre yol alın bence öyle daha sağlıklı oluyor. Ben hep bu şekilde ilerledim şükür bir sorun yok

İdrar yapmadan önce ve yaparken huzursuzluk, sonrasında rahatlama gözlemlemişti galiba yaşayan arkadaşlar.

Dilkenn sen de idrar yolu enfeksiyonu için baktıracaktın galiba, sahi nasıl oldu bebiş?
Canım çok şükür idrarda ve kanda hiç bir şey çıkmadı çok şükür uyumama ve ağlama tamamen kolik ve gazdan kaynaklı yani, hala düzelmedi ve bir düzeni hala yok kabullendim ben de ne yapayım

Canım bu aşılar menenjit aşıları. Devlet karşılamıyor. Dediğin gibi bir de rota aşısı var. O da özel aşı.
E ebbs nin dediği doktor Osman gönülal. 3.aydan sonra ufaktan kısa süreli oturtmaya başlayabilirsiniz diyor. Benim doktorum ise 5.ay dedi ama 4.ay dolunca mı demek istedi bilmiyorum bu ay ona gidemedim kontrole.

Annemde eskiden 4.-5.aydan sonra oturturduk dedi. Hatta erkek çocuklarını bi tık daha geç oturturlarmış ; sebebini bilmiyorum

Devlet karşılamıyor maalesef canım. 2 aşı 4 bin civarı tuttu doktor imkanınız varsa diğer aşılarıda alın seçimden sonra zam gelebilir eczanede dursun dedi. Diğer olacak aşılarıda aldık sabah sabah muayenelerle birlikte 13 lük olduk şaka gibi. Bunlar menenjit aşısı. 3 hafta sonra rota 2. Doz olacak

Aşılarla ilgili benim de bi tavsiyeye ihtiyacım var, şimdi ameliyat olduğu için 15 gün aşı yaptırmayın dediler, rota aşısı için en geç 3.5 aylıkken yapılıyor diye biliyorum onu bu 15 gün dolunca hemen yaptırmam lazım, diğer menenjit aşılarını da yaptırayım mı yoksa ağır mı olur sonraya mı bırakayım ?

Anladım canım peki bu aşılar yazdırılıyor değil mi birde? Bizde şimdi çocuk doktoruna geldik öyle rutin kontrole bekliyoruz yazdıralım doktora. Biz rota da olmadık daha 3 ay 4 günlük bugün. Bu 2 menenjit aşısını aynı gün mü yaptırdınız? Biz de bugün söylesek yarın yaptırırız rota da bir kaç gün sonra yaptırırız artık.

Bizimki oturmaya çok meraklı gibi kendini sürekli öne itip ayaklarını kaldırıyor doktorumuzda her çocuk kendine özgü oturmaya meyilli yavaş yavaş kendi kucağınızda oturtun destekle dedi ben gün içinde biraz biraz başladım oturtmaya bu şekilde durmayı çok seviyor dönme hareketlerine başladım bende yerde döndürmeye çalışıyorum hala kendisi dönmüyor ama

İlk rotayı yaptırman gerekiyor kuzum 3,5 aylık yapılmalı en geç mesela biz menenjit aşısına 5. Ayda başlayacağız 3. Ay rotanın ilk dozunu olduk 19 şubatta 2. Dozu yapılacak menenjitin zamanı var ilk rotayı yaptır ağıza damlatılıyor zaten ağır bi aşı değil

Dün rota ve menenjit aşısı olan nimenrix in ilk dozu yapıldı. İkinci doz 5. Ayında yapılacak. Diğer menenjit aşısı olan bexsora ise bir yaşta yapılacak

Emzirirken rahim toparlanıo sanrm.. İlk memeye verdiler sinayı, hissettim resmen rahmin küçüldüğünü.. Karnım cok garipti o zmn.. Hala daha agrıo karnım emzirirken
Bende hiç emzirirken karın ağrımadı olmadı ama çok duydum bunu. Ben ilk ameliyathanede emzirdim ilkinde normal olmasına rağmen orada emzirmek hiç aklıma gelmemişti. Sezaryenda aklıma geldi sadece sütün tadını aldığı için çok ağlamış ben gelene kadar. Ben baya bir titrediğim için hemen yukarıda çıkarmadılar titreye titreye çıktım baya bir sürdü titremem en az 2 saat

Aynı bizimkinde öyle ama biraz azaldı kaka yapması 3 4 yapıyor bu ara 7 8 i buluyordu ya o günler neydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…