2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar dün demiştim ya fizyolojik serum aldık yasaklı çıktı diye, Sağlık bakanlığı eczaneye soruşturma tahkikat başlatmış ve cezası baya fazla netten baktığım kadarıyla tabi. Sizde fizyolojik serum alırsanız yasaklı listede var mı kontrol ettirin bence.

Yok olan anneye oluyor anne uyumuyor Kardeşe kıyamıyor anneeeeğ anneeğğ sessiz sessiz gelip kulagının dibinde sabbahın köründe sesleniyo bil bakalım ne diyor ?
- Anne kalkabilirmiyim

Kız çocuk farkı işte. Bizim oğlan bizden önce kalkınca bazen kendini oyalıyor ama canı sıkılınca anneeeaaaağ diye öyle bir böğürüyor ki, yan sokaktaki bebeler uyanıyor

Gerçi bizi uyandırması daha iyi diye düşünmeye başladım çünkü beş yaş güncellemesi, bizden önce kalkınca fiziksel olarak erişebildiği ama erişmemesi gereken şeyleri kurcaladığını fark ettik. Mesela geçen gün parça yapıştırmalı resim etkinliği yapalım diye bana kuru çiçekler getirdi, nereden buldun diyorum, vitrinin tepesindeki çiçeklerin arasına kaldırılmış süslü sabun kutusundan yolmuş karıştırma diye tembihlediğimiZ çalışma masasının çekmecesinin içindeki her şeyin yerini avucunun içi gibi öğrenmiş, bir şey arıyorum geçen gün, çekmecendeki mor kutuda ya o anne diyor çocuk kilidiyle koruma altına aldığımızı sandığımız kitaplığı gayet güzel açıp maymun gibi üst raflara erişebildiğini öğrenmiştik zaten geçenlerde… (neyse ki pencere kilitlerini ve priz engellerini açamıyor hala)

Vallahi mücrim gibi titriyorum bazen baktıkça istikbalimize

Hak ettiklerini bulurlar umarım Flakon olanlardan almıştınız di mi? Hangi markaydı?

Bize poşet serum aldırıyor artık doktorumuz ama flakon olarak gifrer de kullanıyoruz, o yasaklananlar listesinde yoktu.

Evde bir psikopat civciv yetiştiriyorum. Emmesi için kucağıma aldığım kızım dönenceye bakıyor (dönence dönmediği halde), çevirdikçe boynunu kırma pahasına oraya dönüp emmiyor ve dönenceye bakmaya devam ediyor. Beşiğine koyuyorum, madem emmiyorsun rahat rahat dönenceye bak diye orda da kıyameti koparıyor. Tam bir psikopat civciv

Doktordan çıktık, aşılarını oldu. Kıyamam ağladı bebeğim. Minnak bir cep kız olarak 6200 kilo ve 62 cm. Doktorumuz çok sağlıklı olduğunu söylüyor. Motor becerilerini çok çok iyi buldu. ( bunu ben de tahmin ediyordum zaten)
Ek gıdaya 6. Ay başlayacak öncesinde istemiyormuş. Belki 5,5 aylıkken başlarız ama daha önce hayır dedi. Sebze yoğurt meyve sıralamasında gidecekmiş.
Pırasaya izin verdi ama çok dikkatli olmak şartıyla
Henüz görünen ve gelen dişi yokmuş.
Spring05 kuzu sen sormuştun demir takviyesini ama benim doktorum ona da 6.ayda başlayacağını söyledi. Ezbere demir başlamayı doğru bulmuyormuş. Aslında benim de okuduklarımdan fikrim böyleydi o yüzden çok sevindim bu duruma. 6.ayda kan testi sonrası ihtiyaç duyarsa başlayacak

Bende öptürmüyordum ama kucağına filan almasına izin veriyordum yoksa çok hırçınlaşıyor ama bakmasına oynamasına izin verirsem çaktırmadan vurmuyor çocuğa çok çok geçmiş olsun canım inşallah gelmiş geçmiş olsun

Oyy maşallah Pera’mıza

Ben büyük kızımda yoğurt yapma makinesi aldım diye bir hevesle onunla başladım tam 6 aylıkta değildi bir kaşık vermeme rağmen fışkırarak kustu. Tabii ben anlamadım ertesi gün iki kaşık verdim yine kustu meğersem alerjisi varmış o yüzden ilk sebze çok iyi olur alerjen değil çoğu herhalde zaten

Benim gözlemlediğim demir konusunda eğer çocuk kilolu doğduysa ve hızla kilo almaya devam ettiyse demir deposu hızlı boşalıyor. Bade de öyle oldu eşimin arkadaşının oğlu da aynı oldu. Bir de mesela onlar anlamamış çocuğun dişi hep boyalı kaldı öyle. Ben o konuda biraz hassasım çünkü kreşte dişleri öyle olan çocuklara arkadaşları bir şeyler söylüyor. Onlarda küçük tabii zorbalık denemez ama insan üzülüyor O yüzden benim bu kızım da Pera’nın da bence demiri zaten iyidir gibi geliyor çok kilolu doğmadılar ve normal standarttalar. Ama yine 6. Ayda bir bakarız gözlemlerim doğru mu

Ben doktorumuzun yaklaşımını doğru buluyorum o yüzden demir başlamayacağım. Doktordan sonra asm ye uğradık. İnanır mısınız ebe bile haklı buldu. Doğru olan o dedi

Sağ ol

Kucağa biz de veriyoruz gece banyo sonrası yatmadan önce. Öksürük falan varsa maske taktırıp veriyoruz resmen kendi oyuncakları sanıyorlar bunlar bebişleri ya

Kızlar oğlana tiyatro bileti alırken gaza geldim, bize de aldım. Mart ortalarında bir cumartesi gündüz matinesine. Çok heyecanlıyım, bakalım iki çocuğu birilerine kilitleyip gidebilecek miyiz, yoksa ben ikisini de babaya kilitleyip tek başıma mı gideceğim

Sağ ol

Kucağa biz de veriyoruz gece banyo sonrası yatmadan önce. Öksürük falan varsa maske taktırıp veriyoruz resmen kendi oyuncakları sanıyorlar bunlar bebişleri ya
Geçen gün burnunu açıyordum, serum fizyolojik sıkıp sırtına pat pat yapıyoruz ya bana diyor ki sen benim kızıma mı vuruyorsun

Geçen gün burnunu açıyordum, serum fizyolojik sıkıp sırtına pat pat yapıyoruz ya bana diyor ki sen benim kızıma mı vuruyorsun
Benimki de oğluşum diye seviyor. Hayırdır diyorum, oğlum o benim diyor sen abisin, anne değilsin diyorum. Bana ne, benim oğlum o diyor

Bizi taklit ediyorlar herhalde yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…