2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hak ettiklerini bulurlar umarım Flakon olanlardan almıştınız di mi? Hangi markaydı?

Bize poşet serum aldırıyor artık doktorumuz ama flakon olarak gifrer de kullanıyoruz, o yasaklananlar listesinde yoktu.
Miraderm bebsi canım markası. Valla bi önceki serumu başka eczaneden aldık ona hiç bakmamıştım yasaklı mı diye aklıma bile gelmemişti bunu farklı aldık nedense içime doğdu sanki annelik içgüdüsü bence bakayım bir dedim karekodu falan bile aynı sağlık bakanlığı baya ilgilendi ama muhtemelen ceza alırlar

Hayır hayır ıkıncı cocuk akıllı uyuyo o birden kaynaklı 5 de uyanma yanı 2. Cocugun suçu yok Bak birler hareketlı ise ikinciler cok sakin oluyor
Bu ben de neden tutmadı ya benim çocukların içine üç harfli kaçmış gibi

Ben doktorumuzun yaklaşımını doğru buluyorum o yüzden demir başlamayacağım. Doktordan sonra asm ye uğradık. İnanır mısınız ebe bile haklı buldu. Doğru olan o dedi
İlk kızımda Almanya’da asla vermediler demir. 1 yaşından sonra teste göre verdiler.

Benimki de oğluşum diye seviyor. Hayırdır diyorum, oğlum o benim diyor sen abisin, anne değilsin diyorum. Bana ne, benim oğlum o diyor

Bizi taklit ediyorlar herhalde yaa
Evet evet taklit ediyorlar kesinlikle Umay doğduktan sonra bebeklerini emzirmeye başladı hemde tişörtünü sıyırıp

Bir anda meme, biberon ikisini de almamaya başladı bu bebek. Ağlıyor sürekli, aç olduğunu da biliyorum ama yok istemiyor. Gaz sancısı değildir o hallerini biliyorum ama ne bu böylr anlamadım
Canım bizde de hala memeyi düzgün emmiyor. Üçüncü dördüncü aylarda böyle reddetme oluyor

Bir anda meme, biberon ikisini de almamaya başladı bu bebek. Ağlıyor sürekli, aç olduğunu da biliyorum ama yok istemiyor. Gaz sancısı değildir o hallerini biliyorum ama ne bu böylr anlamadım
Bizde de hala o durum devam ediyor ya açlık canına tak edecek ya da uyku sersemi olacak aksi taktirde asla kabul etmiyor

Dün doktoruna uğrayamamıştım, bugün uğradım. Hem diş fotosunu hem de elini copcopladığı videoyu gösterdim. Tetagil kullanabilirsin dedi. Bizimki elini hala tam anlamıyla kullanamadığı için kaşıyamıyor da. İnşallah bu işe yarar

Evet evet taklit ediyorlar kesinlikle Umay doğduktan sonra bebeklerini emzirmeye başladı hemde tişörtünü sıyırıp

Onu bizimki de yaptı, herkesin içinde atletini sıyırıp bez kedisini emzirdişükür ki devam etmedi, erkekler emzirmez dememizi ciddiye aldı herhalde

Ben çok temkinliyim o açıdan, görüp de kendi uygulamaya kalkabileceği şeyleri yanında yapmamaya çalışıyorum çünkü bunların neyi nasıl taklit etmek isteyeceklerini kestirmek de pek mümkün değil. Bizim sırta pat pat vurmamızı da taklit etmek isteyebilirler mesela

Ben korkumdan yanında göz damlası bile sıktırmadım bebeğe, hatta eşim çocuğun yanında açtı birkaç kez konusu saati geldi, sıkalım falan gibilerinden, kaş göz yapıp susturdum ama tenhaya çekip konuşmayı unuttum adamla. O da anlamadı herhalde, dün gece oğlum gelmiş hadi bebeğe göz damlası sıkalım diyordu iyi hatırladım şimdi, şu babacığa cırlayayım bir

Haha zaten anne gazı gelmiş bebeğin diye gelip gidip sırtına vuruyor doğru söylüyorsun çok fenalar

Benim ki ilaç burun damlası gibi gibi şeylerden çok korktuğu için elini bile sürmez ama belli de olmaz. Onun için burnuna sprey sıkmak ölüm gibi bir şey hatta ve hatta krem sürmekte aynı. Duyusal hassasiyeti çok fazla

Sizinkine diş çıkarıyor dedi mi peki? Peranın Zeynep ile aynı damağı ama onun için onlar diş değil dedi.

Bizimki de sıktırmazdı hiç o yaşlarda, sonra sonra oyunlarla maskaralıklarla falan zor alıştırdım. Bir de sevdiği bir arkadaşını burnu temizlenirken izledi görüntülü görüşmede, o da etkili oldu. Ama tabi burun temizlemek gerekince hala kırk saat dil döküyorum. Yok mikroplar burna yerleşip sümük olmuşlar, sonra kulağa pikniğe gitmeye karar vermişler, güzel güzel piknik sepetlerini hazırlamışlar, tam yola çıkacakken haydi foooş diye sıkıyoruz spreyi veya burun duşunu burnuna, sele kapılıyorlar falan

Maşallah pera kuşa bizimde bugünde aşıları yapıldı aynı şekilde demire daha sonra başlanacak ek gıda için kilosu iyi doymak için değil de tadım yaptıracaksın dedi 3 gün kuralı ile daha sonra kahvaltı çorba martın 19 başlayabilirsin dedi bi kaç kaşık tadımlarına
Yaa ne çabuk geldi bu ek gda filan zamanın hızına yetişemiyorum

Çocukların eşimin hepsinin dr kontrolü vardı hepsini baktırdık dr anlattım kızlar büyük oğlumun sürekli bu şekilde rahatsızlandığı vs alerji testleri yapılmıştı çıkmamıştı zaten geçen sene ama kanda hep yüksek geliyor igg o yüzden bir alerjisi var ama neye olduğu bulanamıyor gibi bir durum bizimkisi solunum testi demişlerdi geçen sene oda 7 yaşında yapılıyor ama eğer akıllı bir çocuksa 6 da olur dedi ama bize yaptırın demedi çünkü oğlum odaya tekme atarak kavga dövüş girince umudunu kesti o an bence testten bir tablet verdi çiğnemeli alerjisi için 1 ay kullanıcaz bakacak rahatlama oluyormu yine sürekli hastalanıyor mu bakalım 1 ay nasıl geçecek ilaçla

5 aylıkken başlamış olacak yani dimi
Ah zaman çok hızlı

Bana mantıklı geliyor kuzu. Bebeğin gelişimi de önemli tabii ama tatlarına alışsın erkenden
Ben büyük oğlumu da tadımlara başlamıştım aynı şekilde daha sonraki aylar tariflere daha sonra çorbalara geçtim hatta biraz pütürlü yiyeceklere alıştırmaktada fayda var ilerleyen zamanlarda tabiki sürekli püre alışınca ilerde zorluk çıkartıyorlar gelişimi iyi hatta bak sana demiştim diğer gruptan bence böyle beslenmem sütümün kalitesini artırdı ve ilkkez bebeğim bu ay güzel kilo aldı ki bu ay daha az alınıyor normalde benim sağlıklı beslenme aslanada yaramış oldu

Nasıl anlarız

Çok mutlu oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…