2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
soyasosu Ben de bugün doktora sordum destekli şekilde 5. Ay desteksiz 9. Ay dedi
9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordum

Bu konuda da tek bir tarih üzerinde fikir birliğine varamamış olabilirler bence gerçi ilk oğlumu da 5. Ay civarı destekledik diye kalmış aklımda. Bu konuda geç kalmak diye bir şey olduğunu sanmıyorum, sonuçta kendi gelişimlerine göre oturma becerisi kazanıyorlar doğal süreçte.

9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordum

Bacım acelen neydi gerçi ben de fazla ağır kanlıyım galiba, ek gıdaya bile 7. Aya doğru başlamıştım

Buldum doğru tahmin etmişim 4. Ayda oturtmuşum 8. Ayda bisikleti kendi sürebiliyormuş
Vaaoov bizimki de çok rahat oturuyor şu an. Gerçekten gelişimsel bir şey.
Bade şimdi çok hareketli bir çocuk mu? Uyumuyor biliyorum ama kıpır kıpır mı
Bacım acelen neydi gerçi ben de fazla ağır kanlıyım galiba, ek gıdaya bile 7. Aya doğru başlamıştım
Yemek seçiyor mu peki

Kızlar Leyla da oturtabiliyor çok rahat. Ve sürekli oturmak istiyor. Doktoru 4. Ayda rahatça oturtabilirsin demişti. Haftaya gideceğiz bakalım. Güncellerim artık :) Bizimki pırasayı sevmedi, şu meyve emziklerine azıcık elma koydum onun suyunu emdi ama . Ek gıda için inanılmaz heyecanlıyım biran önce gelsin istiyorum.

Haha durmuyordu ki canım hep ağlama hep kucak. Kucağımda taşıyıp kollarım kopacağına bisiklet sürmeyi öğretiyim bari dedim

Pera da yatakta kendi kendine doğruluyordu bide çok komik üzerindeki kıyafetinden güç alırmışcasına tutuyordu ve kendini kaldırıyordu. Ek gıda için ben de heyacanlıydım ama doktorum bekletiyor 6.ayı
Elma armut yalamasında sakınca görmedi ama yine de çok fazla verirsen sebze tadımı zor geçer tadını sevmeyeceği için dedi. Senin de aklında olsun. Ben zaten bir kerelik denemiştim devamlı yapmam onu.

Bizim doktora geçen ay Zeynep’i görmeden sormuştum, destekli oturmayı 5aydan önce önermiyorum demişti

Vaaoov bizimki de çok rahat oturuyor şu an. Gerçekten gelişimsel bir şey.
Bade şimdi çok hareketli bir çocuk mu? Uyumuyor biliyorum ama kıpır kıpır mı
Aynen canım gelişimsel bencede mesela Umay daha hızlı konuşacak gibi geliyor ama Bade kadar motor becerisi iyi değil

Ya hem hareketli hem gözü kara Hani kız çocuğu minnoş olur düşer diye korkar sanılır ya hiç öyle değil. Düşünce ben kanamıyorsa artık tepki vermiyorum artık mesela koltuk tepesinden tv ünitesine zıplıyor filan öyle bir çocuk

Ben de dün hevesle denedim daha da vermem sanırım . Gerçekten önce sebzeler

Bak anneme cahil gözüyle bakarken doktorun da bunu demesi annem kız çocuklarını 6.ay erkek çocuklarını 8.ay civarı oturturduk eskiden demişti hatta ben de anne erkek kardeşim 9aylık yürüdü, o nasıl oldu peki dedim. O emekleme de yapmadı ki kalktı yürüdü direkt dedi

Of bence başıma gelcek olan

Bence doktorlar anlaşamamış kesinlikle bu konuda hatta ben 4. Ayda gelmicem yapılacak bir şey var mı demiştim ya o da destekli oturtun sizi yemek yerken izlesin demişti yemek konusunda da mesela çiğneme öğrensin blender kullanmayacaksın diyordu

Bazı bebekler emeklemeden direk yürüyebiliyor eğer emeklemiyorsa yürümesi çok daha hızlı oluyor 10 11 aylık yürüyorlar. Ama emekliyorsa zaten istediği yere emekleyerek gittiği için yürüme gecikiyor Ben işte ilk çocuk ve durmuyor zaman nasıl geçecek diye Allah ne verdiyse çalıştım. Kart olur yürüme olur emekleme olur Bunda da hiç bir şey yapmıyorum yavrum her şeye gülüyor kendi kendine bir şeyler yapıyor

Ay deme ya, bizimki de öyle. Bir de ben geçen hafta salonda bir değişiklik yaptım, afedersin halt etmişim. Koltuklarla yemek masasının yerini değiştirdim, (bebiş uyuyunca bir güç geldi) çok güzel oldu falan ama sonra aklıma oğlan geldi, dedim kesin kıyameti kopartacak onsuz yaptım diye. Koltuğun birini salonun hafifçe ortasına çektim, okuldan almaya gittiğimde yolda bir masal uydurdum salon değişikliğiyle ilgili, bu da katıldı oyuna, eve gelince de koltuğu birlikte yerine ittirdik, bizimki de sevindi çok, harika olmuş böyle salon, eline sağlık anneciğimler falan. Aha dedim kendi kendime, işte buçocuk psikolojisini çözmüşsün kızım sen, (normalde ciddi ciddi kriz geçirmesi lazımdı eski haline getir burayı diye ve bunu da genelde kendisi katılım sağlamadı diye yapardı) oğlanın şifresini çözmüşsün falan diye kendimi yıkadım yağladım falan…

Meğerse neymiş ya olay? Yaptığım değişiklik sonucunda kanepe, koltuklar ve puf tam çocuğun yere değmeden üzerlerinden atlayabileceği bir açıda konumlanmamış mı sana düz duvarda yürüyordu adam, şimdi koltuk tepelerinden indiremiyoruz.

Ay içimi dökeyim dedim koltuk tepesi deyince, neyse sen de tersine bir salon düzenlemesi yapıp açılarını bozarsan işe yarar belki, ama kızı katmayı da ihmal etme

Evet bak yine annemin söylemi, emekleyen bebek geç yürür. Emekleme yaptırmıcam ben kızıma diyor oysaki biz memleketteyken bahçeden çıkıp Zeynep’le ilgilenebilir mi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…