Bebekten bebeğe değişeceğine inanmak istiyorumsoyasosu Ben de bugün doktora sordum destekli şekilde 5. Ay desteksiz 9. Ay dedi
9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordumsoyasosu Ben de bugün doktora sordum destekli şekilde 5. Ay desteksiz 9. Ay dedi
Pera oturmak istiyor durmuyor çok hareketli zaten. Doktoru denedi. Cansız destek ile günde bir kaç kez beşer dakika canlı destek ile biraz daha uzun oturtabilirsiniz dedi.
5 5.5 ay azcık geç olmaz mı? Bizimki mi çok erken acaba
9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordum
VaaoovBuldum doğru tahmin etmişim 4. Ayda oturtmuşum 8. Ayda bisikleti kendi sürebiliyormuş
Yemek seçiyor mu pekiBacım acelen neydigerçi ben de fazla ağır kanlıyım galiba, ek gıdaya bile 7. Aya doğru başlamıştım
HahaBacım acelen neydigerçi ben de fazla ağır kanlıyım galiba, ek gıdaya bile 7. Aya doğru başlamıştım
Pera da yatakta kendi kendine doğruluyordu bide çok komik üzerindeki kıyafetinden güç alırmışcasına tutuyordu ve kendini kaldırıyordu. Ek gıda için ben de heyacanlıydım ama doktorum bekletiyor 6.ayıKızlar Leyla da oturtabiliyor çok rahat. Ve sürekli oturmak istiyor. Doktoru 4. Ayda rahatça oturtabilirsin demişti. Haftaya gideceğiz bakalım. Güncellerim artık :) Bizimki pırasayı sevmedi, şu meyve emziklerine azıcık elma koydum onun suyunu emdi ama . Ek gıda için inanılmaz heyecanlıyım biran önce gelsin istiyorum.
Bizim doktora geçen ay Zeynep’i görmeden sormuştum, destekli oturmayı 5aydan önce önermiyorum demiştiPera oturmak istiyor durmuyor çok hareketli zaten. Doktoru denedi. Cansız destek ile günde bir kaç kez beşer dakika canlı destek ile biraz daha uzun oturtabilirsiniz dedi.
5 5.5 ay azcık geç olmaz mı? Bizimki mi çok erken acaba
Aynen canım gelişimsel bencede mesela Umay daha hızlı konuşacak gibi geliyor ama Bade kadar motor becerisi iyi değilVaaoovbizimki de çok rahat oturuyor şu an. Gerçekten gelişimsel bir şey.
Bade şimdi çok hareketli bir çocuk mu? Uyumuyor biliyorum ama kıpır kıpır mı
Ben de dün hevesle denedim daha da vermem sanırım . Gerçekten önce sebzelerPera da yatakta kendi kendine doğruluyordu bide çok komik üzerindeki kıyafetinden güç alırmışcasına tutuyordu ve kendini kaldırıyordu. Ek gıda için ben de heyacanlıydım ama doktorum bekletiyor 6.ayı
Elma armut yalamasında sakınca görmedi ama yine de çok fazla verirsen sebze tadımı zor geçer tadını sevmeyeceği için dedi. Senin de aklında olsun. Ben zaten bir kerelik denemiştim devamlı yapmam onu.
Osman gönülal 3aydan sonra kucakta destekli oturtmaya başlayabilirsiniz diyordu. Bence çocuktan çocuğa değil de yine doktordan doktora değişen bir durumBebekten bebeğe değişeceğine inanmak istiyorum
Bak anneme cahil gözüyle bakarken doktorun da bunu demesi9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordum
Of bence başıma gelcek olanAynen canım gelişimsel bencede mesela Umay daha hızlı konuşacak gibi geliyor ama Bade kadar motor becerisi iyi değil
Ya hem hareketli hem gözü karaHani kız çocuğu minnoş olur düşer diye korkar sanılır ya hiç öyle değil. Düşünce ben kanamıyorsa artık tepki vermiyorum artık mesela koltuk tepesinden tv ünitesine zıplıyor filan öyle bir çocuk
Bence doktorlar anlaşamamış kesinlikle bu konudaBak anneme cahil gözüyle bakarken doktorun da bunu demesiannem kız çocuklarını 6.ay erkek çocuklarını 8.ay civarı oturturduk eskiden demişti hatta ben de anne erkek kardeşim 9aylık yürüdü, o nasıl oldu peki dedim. O emekleme de yapmadı ki kalktı yürüdü direkt dedi
Aynen canım gelişimsel bencede mesela Umay daha hızlı konuşacak gibi geliyor ama Bade kadar motor becerisi iyi değil
Ya hem hareketli hem gözü karaHani kız çocuğu minnoş olur düşer diye korkar sanılır ya hiç öyle değil. Düşünce ben kanamıyorsa artık tepki vermiyorum artık mesela koltuk tepesinden tv ünitesine zıplıyor filan öyle bir çocuk
Peki bunu benim spiral taktırdığım gün okumamHiç birşey %100 korumuyor. Gözüm korkuyor herşeyden
Evet bak yine annemin söylemi, emekleyen bebek geç yürür. Emekleme yaptırmıcam ben kızıma diyorBence doktorlar anlaşamamış kesinlikle bu konudahatta ben 4. Ayda gelmicem yapılacak bir şey var mı demiştim ya o da destekli oturtun sizi yemek yerken izlesin demişti yemek konusunda da mesela çiğneme öğrensin blender kullanmayacaksın diyordu
Bazı bebekler emeklemeden direk yürüyebiliyoreğer emeklemiyorsa yürümesi çok daha hızlı oluyor 10 11 aylık yürüyorlar. Ama emekliyorsa zaten istediği yere emekleyerek gittiği için yürüme gecikiyor Ben işte ilk çocuk ve durmuyor zaman nasıl geçecek diye Allah ne verdiyse çalıştım. Kart olur yürüme olur emekleme olur Bunda da hiç bir şey yapmıyorum yavrum her şeye gülüyor kendi kendine bir şeyler yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?