2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Yok canım, ilk çocukta hiç öyle stresler yaşamadım ben ona rağmen rüya gibi geçip gitti her şey zalımsın zaman

Ay benimde dökülüyor bende yazacaktım unutmuşum benim bu hafta başladı hemde çok fena Demir değilde kreatin değerini arttırmamız gerekiyor sanırım onun için de ayrı vitaminler var solgar gibi ama emzirirken kullanılıyor mu bilmiyorum. Ben bir tane içiyordum ilkinde saç tırnak için atmıştım buraya da onu alıcam hatta şimdi alıyım unutmadan. Saç dökülmesiyle beraber unutkanlıkta tavan yaptı bende

Ben de çok fenayım kızlar. Geçen gün kızıma mama yaparken suyun içine toz mamasını koymaya unutmuşum. Çocuğa biraz su içirmiş oldum. Beslerken biberona bi baktım sadece su
Çok ağladım ama doktoru rahatlattı. Bunu da anca şimdi itiraf edebiliyorum
Saçlarım da korkunç halde bu arada. Sebebi östrojen hormonun hamilelikte artış gösterip şu sıralar azalması. Takviyeler azcık iyi geliyor ama engellemez maalesef

Kafalar gitti bizde ya benim başıma ne geldi, Badeye verilen antibiyotik 24 saatte birmiş genelde 12 saatte bir olur ya bende gittim verdim diğer ilacıyla beraber 12 saatte. Verince üzerine bir baktım ki 24 saatte bir yazıyor. Aman Allahım. Eşimde yoktu o gece evde şehir dışındaydı. Aradım hemen, orada doktor birine sormuş da bir şey olmaz bir sonrakini o saati baz alarak 24 saat sonra versin demiş. İshal oldu işte bende benim o yanlış vermemden kaynaklı diye kendimi yedim bitirdim. Bir de alerjisi vardı bir antibiyotiğe buna da olur mu diye gece yanında yattım nefes alıyor mu diye kontrol ettim

Biz ne içicez şimdi perfectil içmişim ben ilkinde Bade de bir şey olmadı Solgar mı alsam yoksa perfectil mi acaba? Ben sanırım perfectil i doktora sormuştum o zaman ama emin değilim. Siz ne kullanacaksınız

Son düzenleme:
Çok çok geçmiş olsun. Yaşadığın duyguyu kalbimde hissettim. O vicdan azabı
Ben solgarın bira mayası tabletini kullanıyorum bu b12li. Sizin için gerek yok.
Siz pregnacare breast feeding kullanabilirsiniz.
Demir de vitabiotics ferıoglobin alıyorum.
Aklıma geldikçe de kalsiyum alıyorum. Ama işte hepsi düzensiz maalesef

Hemde nasıl ben bir demirle d vitamini kullanıyorum onlarda düzensiz. Elenatol mu öyle bir şey kullanmıştım ilk iki ay sonra onu da almadım. Nedense o ilaçlarında iştah açıp kilo yaptığına inanıyorum

B12 biraz iştah açabiliyor yalan değil ama şehir efsanesi vitaminin kilo yaptığı
Elenatol ile aynı içeriktir benim dediğim ilaç da. Düzenli kullanmak lazım gerçekten yoksa zaten hiç bir faydası olmaz

B12 biraz iştah açabiliyor yalan değil ama şehir efsanesi vitaminin kilo yaptığı
Elenatol ile aynı içeriktir benim dediğim ilaç da. Düzenli kullanmak lazım gerçekten yoksa zaten hiç bir faydası olmaz
Haha aynen öyle Doktora sordum saç dökülmesi için hangi vitamini içmemi önerirsiniz ya da şu söylediklerim olur mu dedim cevap verirse haber veririm size

Kızlar ateşi 37.2 ne yapsam doktora mı götüreyim calpol mu vereyim eşimde izin almıyor işten zaten panik bir tipim ne yapsam sizce

Haha aynen öyle Doktora sordum saç dökülmesi için hangi vitamini içmemi önerirsiniz ya da şu söylediklerim olur mu dedim cevap verirse haber veririm size
Cevap yazdı kızlar perfectil kullanabilirsiniz ama emzirme döneminde kullansanız da dökülecek yerine yenisi çıkacak endişe etmeyin demiş. Ben alıyorum ilkinde de içmiştim

Cevap yazdı kızlar perfectil kullanabilirsiniz ama emzirme döneminde kullansanız da dökülecek yerine yenisi çıkacak endişe etmeyin demiş. Ben alıyorum ilkinde de içmiştim
Evet ben damardan demir bile almıştım kızımda ama dökülen yine dökülüyor. İki sene içinde eski haline geliyor. Düşünüyorum da gerçekten annelik hem fiziki hem ruhsal çok çok yıpratıcı. Hiç gerek yokmuş yani. O yüzden bir hata yapıp birinci çocuğu yapmış arkadaşlara sesleniyorum asla ikinciyi yapmayın.

Kızlar ateşi 37.2 ne yapsam doktora mı götüreyim calpol mu vereyim eşimde izin almıyor işten zaten panik bir tipim ne yapsam sizce
Bir çay kaşığı calpol verebilirsin panikliyorsan. Bize doktorumuz gribe de iyi gelir ateş olmasa da verebilirsin demişti.

Bence bir doktora götürün. Bize ciğerleri temiz bir şey yok demişlerdi dün içim rahat etmedi başka bir doktora götürdüm röntgen çekti ve sağ ciğeri normal gözükmüyor dedi antibiyotik iğne vuruluyor çok perişan haldeyim bende çok hastayım nasıl bir virüs bilmiyorum yoğunbakım geçmişi olduğu için çok dikkat etmeniz gerek dedi. Rsv şüphelendi ama negatif çıktı. Başında maskeyle nöbet halindeyiz bana dinlen diyorlar ne mümkün onu böyle gördükçe çok üzülüyorum sürekli burnunu aç buhar ver halindeyim

Ay unutkanlık konusunda hepimiz aynıyız bence. Su konusunda da endişen olmasın, bizim doktor geniz akıntısı geçene kadar günde 30 ml kadar ılık su içmesini önerdi. Demek ki belli durumlarda verilebiliyor su, bir yan etkisi de olmadı ishal vb gibi.

Antibiyotikler ishal yapabiliyor zaten, biliyorsun. Erken verdin diye değildir o bence. Probiyotik damla kullanıyoruz biz hala küvezden beri o yüzden, dördüncü ayda bırakabilirsiniz demişti ama yine antibiyotik tedavisi gördük

İkinci trimesterdan beri demir ve hamilelik/emzirme için olan multivitaminleri düzenli kullanıyorum, bunların saça hiç etkisi olmadığı anlaşılmış oldu böylece

Neyse tırnaklarım kırılmıyor en azından diye avutuyorum kendimi

Bu arada vitaminler kilo yapmıyor bence, biz çok yiyoruz

Ya deme öyle, yapın, yapın.

İkinciler çok da keyifli ve güzel oluyor. Oluyor da… birincilere bir çözüm bulmak gerekebilir tabii

Çok çok korktum üzüldüm ağladım ama kızımda da yan etki görülmedi.
Bir de öyle zevkle içtiki bu çocuk mamayı böyle içmiyordu derken farkettim zaten
Deli çocuk ya bu ne ben ne içiyorum der bi insan
20-30 ml arası içti ama biberonda 90lık vardı. İyi ki farkettim

Çok geçmiş olsun. Yatış vermediklerine göre solunum sıkıntısı yok demek ki. İyi ki götürmüşsünüz, erkenden başlanmış tedaviye.
Antibiyotik ve hava tedavisiyle toparlar en kısa zamanda

Rsvden yattığımızda ben de çok hasta olmuştum bu arada, hastane ortamında dinlenmem çok mümkün olmadığı için çok güçsüz düşmüştüm ve zor toparladım. Yapması zor biliyorum ama stres yapmamaya ve dinlenmeye çalış lütfen

Ya bizimki de sevdi, biliyor musun? Antibiyotiğini şırıngayla veriyordum, hiç sevmiyor, hemen çıkarmaya çalışıyor falan. Bir şırınga da su alıyordum elime, şırıngayla ağzına sıktığım ilacı tükürmeye çalışıyor (ben de elimde kaşıkla geri yollamaya çalışıyorum tenis maçı gibi) ama suyu gayet güzel içiyordu

Çokk teşekkür ederim
Çok şükür solunum ve beslenme sıkıntısı yok ama boğuk öksürüyordu o yüzden bir şüphelendim ve götürdüm iyi ki götürmüşüm yalnız doktor bugün iğne vurulacak yarın daha kötü hocam derseniz ben göreceğim öyle vurulacak diğer iğnesini dedi bugün hiç düzelme yok akşam vurulacak eğer düzelmezse tekrar göstereceğiz.
Kendime hiç bakamaz oldum bu da çok güçsüz düşürdü bende iyi olup ona bakmam lazım ama nasıl yapayım yemek yemek bile gelmiyor içimden canım sıkkın olunca kendime hiç bakamıyorum hep böyleydim

Bu arada ilaçlı değil ama normal sf ile hava veriyoruz ne kadar sürede bir vermeliyim acaba Phaedra sormayı atlamışım doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…