- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Senin bebiş kaç gün erken doğmuştu? Bende iki tarihte atak süresi içinde görünüyor.Ayy bizimde 4 ay dün oldu bende çok korkuyorum
Sadece kilo mu almamış. Boyu falan nasıl? Dr ne önerdi?Merhaba kasım annelerı bebeğimin dün 4 aylık kontrolü vardı ama hiç kilo almamiş 100 gr bile zor almış gibi neden böyle olur başına gelen varmı çok kusan bir bebek ama şimdiye kadar her ay 1 kilodan fazla aldı ama bu ay neden böyle oldu sütün var emiyor aynı düzen devam ediyor
Her şeyi ama her şeyi ağzına götürüyor, ayrıca yemek yiyen insanlara bayılıyor. Biz yemek yerken kendinden geçiyor. Hatta teyzemle görüntülü konuşuyorduk geçen gün, resmen ekrana girecek o yemek yedikçe
Soyacım senin nezdinde diğer arkadaşlara da sorayım, benim kızın ateşi 9gibi 38i buldu. Burnu tıkalı değil; aslında keyfi de yerindeydi ama kakasını biraz zor yaptı, o ara ağlama krizine girdi. Zaten o ara anladık ateşinin çıktığını. 37.5-38.1-38.6 şeklinde. Neyse calpol artı ılık duş sonrası ateşi 36.5a düştü. Gece yine ateş kontrolü sonrası calpol vermeyi düşünüyorum. Başka bir şey yapmalı mıyım?Phaedra trueliving_ Spring05
Ah evet çok şükür iyi ki yaptırmışız bebekken ilk oğlumdan biliyorum büyük olunca çok zor birde benimki baya hareketlendi ay olarakta çok iyi oldu bu aylar maşallah kuzularımaÇok şükür bitti gitti bunuda atlattık
Bizim 3. Ayda 5500 gelmişti kıyafetlerle ama o yüzden 5300 yazdı. 4 ay olmasına daha 10 gün kadar var ben sütüm az diye endişe ettiğim için bugün sağlık ocağına gidip kilosuna bakmak istedim. 4650 geldi lakin kıyafetleri düşelim 4300 kilo almamış dedi. Ama incecik bir tulumla tarttı 300 gram düştü kıyafetlerden. Üçüncü ayda da baya bi düştü kıyafetlerden o kadar kalın değildi üstü. Geçen hafta hasta oldu hastanede kaldık ondan almamıştır toparlar dedi de valla bilemedim endişe seviyem yüksek benim deMerhaba kasım annelerı bebeğimin dün 4 aylık kontrolü vardı ama hiç kilo almamiş 100 gr bile zor almış gibi neden böyle olur başına gelen varmı çok kusan bir bebek ama şimdiye kadar her ay 1 kilodan fazla aldı ama bu ay neden böyle oldu sütün var emiyor aynı düzen devam ediyor
Doktor beni çağıacaktı kontrole bekledim aramadı, o aramayınca bende gitmedim. Gitsem mi acabaTabi tabi benim lohusa kanamama reglim eklendi. Düzenli şekilde oluyorum hatta normalden erkene geldi. 40. gün kontrolünde hem olgun yumurtam vardı hem rahminin kalınlığı normal dedi. Reglin gelir demişti dediği haftada geldi. Sonra da hiç aksamadı.
Çok sağ olasın. Ben de böyle düşündüm ama doğru mu düşündüm emim olamadığım için sizlere sorayım dedim. Ara ara hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde.Geçmiş olsunBol sıvı (tercihen anne sütü) alması iyi olur. ateşin dirençli olmaması iyi bir şey, umarım yarın da devam etmez. Artık dört aylık oldular, seninki virütik olduğuna göre onunki de öyledir, yani antibiyotik tedavisi gerektirmez ciddi bir enfeksiyon oluşmadığı takdirde, o yüzden koşa koşa doktora gitmene gerek yok bence. Ama ateşi artarsa veya geçmezse ya da şiddetli öksürük başlarsa bir göstermen iyi olabilir.
Valla uyuyarak mi mezun olmuş bu ebeler ya da pandemi dönemine mi denk geldiler bilmiyorum ki. Gerçi genellememek lazım ama insanı durduk yere strese sokuyor bazıları (mesela benimki)Ben tam tersi bıngıldağın hemen kapanmasını istemezler diye biliyorum. (Gerçi güncel bilgilere göre bu da çok önemli değil, önemli olan baş çevresinin büyümesi) Arka bıngıldaklar erken kapanır, acaba karıştırmış olabilir mi
Aman bilmiyorum ya. Ama doktor dediyse ve herkes böyle düşünüyor sanirim, şu anda içim daha rahat ettiBenim doktorum 1 yaşına kadar kapanır dedi şuan kapanmaması normal dedi
Doğumdan sonra benimki 2 kere çağırdı. Sonuncusu 40 günlükkendi. Gitmediysen git bence. Regl olmaman normal doğumdan sonra 1 yıl regl olmayan arkadaşım vsr benim ama kontrolde rahmin eski hale dönmüş mü diye kontrol ediyorlar alttan da muayene oluyorsun.Doktor beni çağıacaktı kontrole bekledim aramadı, o aramayınca bende gitmedim. Gitsem mi acaba
Bence 4 aylıkken kapanması normal değil tamamen kapanması için beklenen 1 yaş.Aman bilmiyorum ya. Ama doktor dediyse ve herkes böyle düşünüyor sanirim, şu anda içim daha rahat etti
Doktor ne dedii peki
Sadece kilo mu almamış. Boyu falan nasıl? Dr ne önerdi?
Aslında kilosu iyi normale göre ilk 3 ay hep 1kilonun üzerinde aldı 3.ay kontrolünde 6900 dü 63 cm di bu ay 7 kilo 65 cm geldi ama 1 ay hiç kilo almaması tedirgin ediyor ister istemez doktor gaviscon ve sma ar mama tavsiye etti bide uyku regresyonunu erken yaşadık 3 ay 10 günlük ten itibaren uyumakta aşırı zorlandı uyutma 2 buçuk saatimi alıyordu her seferinde uyanık kaldığı sürede hep kusuyordu emdiğiniBizim 3. Ayda 5500 gelmişti kıyafetlerle ama o yüzden 5300 yazdı. 4 ay olmasına daha 10 gün kadar var ben sütüm az diye endişe ettiğim için bugün sağlık ocağına gidip kilosuna bakmak istedim. 4650 geldi lakin kıyafetleri düşelim 4300 kilo almamış dedi. Ama incecik bir tulumla tarttı 300 gram düştü kıyafetlerden. Üçüncü ayda da baya bi düştü kıyafetlerden o kadar kalın değildi üstü. Geçen hafta hasta oldu hastanede kaldık ondan almamıştır toparlar dedi de valla bilemedim endişe seviyem yüksek benim de
Oyy çok geçmiş olsun kuzucuğaHer şeyi ama her şeyi ağzına götürüyor, ayrıca yemek yiyen insanlara bayılıyor. Biz yemek yerken kendinden geçiyor. Hatta teyzemle görüntülü konuşuyorduk geçen gün, resmen ekrana girecek o yemek yedikçe
Soyacım senin nezdinde diğer arkadaşlara da sorayım, benim kızın ateşi 9gibi 38i buldu. Burnu tıkalı değil; aslında keyfi de yerindeydi ama kakasını biraz zor yaptı, o ara ağlama krizine girdi. Zaten o ara anladık ateşinin çıktığını. 37.5-38.1-38.6 şeklinde. Neyse calpol artı ılık duş sonrası ateşi 36.5a düştü. Gece yine ateş kontrolü sonrası calpol vermeyi düşünüyorum. Başka bir şey yapmalı mıyım?Phaedra trueliving_ Spring05
Fazlası var eksiği yokKızlar benim de size bir sorum olacak aslında.
Benim kız oral dönemi şiddetli yaşıyor bence ona göre her şeyi yemeli ve emmeli. Eli zaten hep ağzında ama yüzünü silerken pamuğu yemeye çalışıyor, elimle severken elimi ağzına götürmeye çalışıyor. Tüm oyuncaklar zaten ağzında.
Gerçekten sizlerin de böyle mi? Veya cidden normali mi bu?
Bugün peluş topu yalayabiliyor diye tummy timeda 5 dk fazladan durmuştur yani
Duş ve calpol sonrası düzenli ölçüm yapıyorum, çok şükür ateşi çıkmadı bir daha. Dirençli ateş değil yani. 2.30-3.00 gibi duruma göre tekrar calpol vereceğim. Şimdilik dediğim gibi hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde, emme de problem yok. Hatta 9dan bu saate kadar 3. Emmesini yapıyor. Bakışları tabi eskisi gibi canlı değil ama genel olarak iyi olduğu için şu an hastane ortamına götürmek istemiyorum. Çünkü yüksek ihtimalle hastane ortamından getirdim ben de bu hastalığı. Yoksa eşimin başının etini yememe gerek yok, çocukla ilgili şeylerde ben ne dersem ona uyar.Oyy çok geçmiş olsun kuzucuğaBade 8 aylık gibi covid oldu ilk kez hepimiz olduk yani. Bende ateş çıkınca panikleyip götürdüm calpol dolven dönüşümlü 4 saatte bir vereceksin yapacak bir şey yok demişti o koşullarda. Ama bence ateşi çıkarsa bir daha götürsen mi influenzada çünkü ateş dirençli oluyor ve asla serumsuz düşmüyor Bade işte yeni oldu ya onu da ilaç versem de çıkıyordu. Bilemedim canım sen yine kontrol et ama küçük çok küçükler. Sanırım ben olsam başının etini yer eşimin pes ettirir götürürdüm
Ay şimdi bu mesajı okuyunca ne kadar sert bir üslupla yazmışım dedimDuş ve calpol sonrası düzenli ölçüm yapıyorum, çok şükür ateşi çıkmadı bir daha. Dirençli ateş değil yani. 2.30-3.00 gibi duruma göre tekrar calpol vereceğim. Şimdilik dediğim gibi hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde, emme de problem yok. Hatta 9dan bu saate kadar 3. Emmesini yapıyor. Bakışları tabi eskisi gibi canlı değil ama genel olarak iyi olduğu için şu an hastane ortamına götürmek istemiyorum. Çünkü yüksek ihtimalle hastane ortamından getirdim ben de bu hastalığı. Yoksa eşimin başının etini yememe gerek yok, çocukla ilgili şeylerde ben ne dersem ona uyar.
Ölçümü saat başı mı yapmalıyım peki?
Senle de konuştuk ya beni en çok zorlayan uykusuzluk oldu annelikte.O kadar mı kötü yane gibi şeyler başladı tam olarak neden korkmalıyız
Tükürüklü Pakize yumruğunu boğazına o kadar çok sokuyor ki ardından öğürüp kusuyor. Uzun kollu giydiriyorum ağzına alamasin diye bu sefer de bas bas bağırıyorBizimki dişlerini kaşımaya başladı şimdiden. Sizde durumlar ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?