2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizim çocuk 4 ay krizleri midir nedir ona başladı galiba borsa gibi çok dengesiz bu ara hiç bir krizi de kaçırmıyor zaten :)) bugün mesela saatlerce ağladı sütüm de az zaten, dolaptaki sütlerden verdik baya bi yine ağladı susmadı çocuk. Ya birde sinirli birşeye kızıyor ya poposundan kendini attırmayı öğrenmiş Allah kucağımda bi atıyor kendini zor tutcam neredeyse . Maşallah da fırlama bişey olacak gibi geliyor bana. Süt için bestlak aldım rezene içtim bugün 3 bardak. İnşallah artar diye dua ediyorum artık

Sadece kilo mu almamış. Boyu falan nasıl? Dr ne önerdi?

Geçmiş olsun Bol sıvı (tercihen anne sütü) alması iyi olur. ateşin dirençli olmaması iyi bir şey, umarım yarın da devam etmez. Artık dört aylık oldular, seninki virütik olduğuna göre onunki de öyledir, yani antibiyotik tedavisi gerektirmez ciddi bir enfeksiyon oluşmadığı takdirde, o yüzden koşa koşa doktora gitmene gerek yok bence. Ama ateşi artarsa veya geçmezse ya da şiddetli öksürük başlarsa bir göstermen iyi olabilir.

Bizim 3. Ayda 5500 gelmişti kıyafetlerle ama o yüzden 5300 yazdı. 4 ay olmasına daha 10 gün kadar var ben sütüm az diye endişe ettiğim için bugün sağlık ocağına gidip kilosuna bakmak istedim. 4650 geldi lakin kıyafetleri düşelim 4300 kilo almamış dedi. Ama incecik bir tulumla tarttı 300 gram düştü kıyafetlerden. Üçüncü ayda da baya bi düştü kıyafetlerden o kadar kalın değildi üstü. Geçen hafta hasta oldu hastanede kaldık ondan almamıştır toparlar dedi de valla bilemedim endişe seviyem yüksek benim de

Doktor beni çağıacaktı kontrole bekledim aramadı, o aramayınca bende gitmedim. Gitsem mi acaba

Çok sağ olasın. Ben de böyle düşündüm ama doğru mu düşündüm emim olamadığım için sizlere sorayım dedim. Ara ara hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde.

Bol sıvı olarak emzirmeyi aktif yapıyorum zaten, o da alıyor. Ama geceleri 2 kere emen bir bebek. (3.30-6.30 gibi) çay kaşığıyla su versem mi acaba

Valla uyuyarak mi mezun olmuş bu ebeler ya da pandemi dönemine mi denk geldiler bilmiyorum ki. Gerçi genellememek lazım ama insanı durduk yere strese sokuyor bazıları (mesela benimki)

Doktor beni çağıacaktı kontrole bekledim aramadı, o aramayınca bende gitmedim. Gitsem mi acaba
Doğumdan sonra benimki 2 kere çağırdı. Sonuncusu 40 günlükkendi. Gitmediysen git bence. Regl olmaman normal doğumdan sonra 1 yıl regl olmayan arkadaşım vsr benim ama kontrolde rahmin eski hale dönmüş mü diye kontrol ediyorlar alttan da muayene oluyorsun.

Doktor ne dedii peki

Sadece kilo mu almamış. Boyu falan nasıl? Dr ne önerdi?

Aslında kilosu iyi normale göre ilk 3 ay hep 1kilonun üzerinde aldı 3.ay kontrolünde 6900 dü 63 cm di bu ay 7 kilo 65 cm geldi ama 1 ay hiç kilo almaması tedirgin ediyor ister istemez doktor gaviscon ve sma ar mama tavsiye etti bide uyku regresyonunu erken yaşadık 3 ay 10 günlük ten itibaren uyumakta aşırı zorlandı uyutma 2 buçuk saatimi alıyordu her seferinde uyanık kaldığı sürede hep kusuyordu emdiğini

Oyy çok geçmiş olsun kuzucuğa Bade 8 aylık gibi covid oldu ilk kez hepimiz olduk yani. Bende ateş çıkınca panikleyip götürdüm calpol dolven dönüşümlü 4 saatte bir vereceksin yapacak bir şey yok demişti o koşullarda. Ama bence ateşi çıkarsa bir daha götürsen mi influenzada çünkü ateş dirençli oluyor ve asla serumsuz düşmüyor Bade işte yeni oldu ya onu da ilaç versem de çıkıyordu. Bilemedim canım sen yine kontrol et ama küçük çok küçükler. Sanırım ben olsam başının etini yer eşimin pes ettirir götürürdüm

Fazlası var eksiği yok piyanolu halısının altta kalan ayağını emmeye çalışa çalışa ipini sökmüş. Koltuk kırlentlerini tırmalayıp yemeye çalışıyor. Ben biraz emzik vermiyorum ondan mı diye düşündüm ama bilemedim. Bence dişler erken gelecek. Tulumunun kolu emmekten sırıl sıklam. Yakası da salyadan öyle. Ben anlamadım cuk cuk emiyor bi de ellerini sanırsın beş gündür aç

Duş ve calpol sonrası düzenli ölçüm yapıyorum, çok şükür ateşi çıkmadı bir daha. Dirençli ateş değil yani. 2.30-3.00 gibi duruma göre tekrar calpol vereceğim. Şimdilik dediğim gibi hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde, emme de problem yok. Hatta 9dan bu saate kadar 3. Emmesini yapıyor. Bakışları tabi eskisi gibi canlı değil ama genel olarak iyi olduğu için şu an hastane ortamına götürmek istemiyorum. Çünkü yüksek ihtimalle hastane ortamından getirdim ben de bu hastalığı. Yoksa eşimin başının etini yememe gerek yok, çocukla ilgili şeylerde ben ne dersem ona uyar.

Ölçümü saat başı mı yapmalıyım peki?

Ay şimdi bu mesajı okuyunca ne kadar sert bir üslupla yazmışım dedim kusura bakma Spring05 ateşi tekrar çıkmaya başlayınca calpol verdim yine (yaklaşık 5 saat sonra). Uyumadan önce keyfi çok yerindeydi, sürekli gülücükler falan, minik bal böceğim ama uykuya geçişte hafif inlemesi oldu tabi. Burnu hala açık, akıntı öksürük falan yok. (Kakada balgam var ama sf’den kaynaklı) internette okuduğum kadarıyla ateş dışında bir problem yoksa; 3 kere ilaç verilebileceği, eğer devam ederse hastaneye gidilmesi gerektiği yazıyor. Keyfi genel olarak iyi olduğu için şu an telaşlanmak istemiyorum. İnşallah doğru yapıyorumdur. Bir de normalde akşamları 1 kaka yapar ama bu gece 3 kere yaptı. kendimce içindeki mikropları atıyor diye seviniyorum

O kadar mı kötü ya ne gibi şeyler başladı tam olarak neden korkmalıyız
Senle de konuştuk ya beni en çok zorlayan uykusuzluk oldu annelikte.
Şansıma da aslında kızım atak dönemleri hariç( artık atak diyorum ) uykuları nispeten iyi olan bir bebek.
Mesela gece rüya beslemesi oluyor hiç uyandığını bilmem ama şimdi yatağına koyunca uyanıyor ve gülüyor ( bu onun dilinde uykum bitti oyna benimle demek)
Üç gündür böyle ne kadar sürer bilmiyorum ama eşimle diyoruz ki bari uykusuzluğa değecek bir güncellenme alsın. Oysaki şimdilik aldığı güncelleme kendi osuruğuna gülmek

Bizimki dişlerini kaşımaya başladı şimdiden. Sizde durumlar ne
Tükürüklü Pakize yumruğunu boğazına o kadar çok sokuyor ki ardından öğürüp kusuyor. Uzun kollu giydiriyorum ağzına alamasin diye bu sefer de bas bas bağırıyor diş yerleri biraz belli olmaya başladı ve baya da kaşınıyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…