2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar çok normal biliyorsun. Eğer çok rahatsız davranırsa müdahaleye gerek olabilir ama ara sıra böyle düzen değiştiriyorlar. Fitile alışmasa iyi olur aslında. Ben küvetine sıcak su doldurup yüzdürürüyorum. Bacaklarını sallayınca çok rahat çıkarıyor

biz de başta makat darlığından şüphelenmiştik ama sanırım yok öyle bir şey. Makat darlığında ilerleyen aylarda bir anda fışkırtarak falan yapıyormuş kakayı. Bizimki kendi çapında ayakları havaya dike dike ıkına sıkıla yapıyor

Geceleri annemle bebek yatak odasında yattı. Ben sadece emzirmeye gittim. İnşallah bununla gelip geçmiş olsun

Yok canım önemli değil. Ben kendim için değilde çocuklar söz konusuysa hemen doktora gidelim gitmeliyiz gitmek zorundayız gibi evhamlı biriydim. İlk hamileliğimde öyle geçti, ikincisi daha sakin. İkinci çocuğum olmasına rağmen hastalıklarda hala hemen gitmeliyiz modundayım. Eşimde daha sakin olmamı beklememi söylediği için öyle bir şey dedim. Yoksa her çocuğun annesi en iyisini bilir

Umarım iyileşmiştir ben şimdi gördüm mesajı Kaka olayı bizde de değişiyor bizimkilerin yapısı böyle bence. Sabah istersen doktora yaz numarası varsa bazı ateş durumlarında 48 saat mi ne bekleniyordu hala çıkarsa test veriliyordu

Ay bu arada her şeyden bağımsız diş çıkarkende hafif ateş ve ishal yapar. 37.5 geçmez ama ateşi genel olarak

Dolveni hiç bilmiyorum canım ben hem anbiyotik kullanmıştım o sıra calpol ile devam etmiştim,
O gaz neyinnesiydi bilmiyorum gerçekten ama benim dışımda eşim ve büyük kızımın karnı çok ağrıdı karın ağrıtan bi vürüs demekki gerçekten ama gazın başladığı gecenin sabahına uykusunda inlemeyede başladı ateşten mi karın ağrısımı bilmiyorum hiç inlemenin sebebi. Olabilir yani

Numarası yok canım maalesef ama ateşi düştü çok şükür. Her şey normal gibi görünüyor. Gece 2 ye yakın uykuya geçtiği için sanırım uyku modunda hala. Bir yandan beni emip bir yandan da gaz kaka yapma peşinde. Bununla gelmiş geçmiş olsun diyorum artık.

Bu arada normalde ben de her şeyi doktor/hastane kontrollü yapalım modundayım senin gibi ama şu an salgın olduğu ve de ben hastaneden taşıdığım için ihastalığı ilk etapta sakin kalıp gözlem yapmak daha sağlıklı geldi.

Benim ne hikmetle akşamları karın ağrım başlamıştı. 1-2 saat süre geçiyordu. Gündüzleri hiç yoktu. Dediğin gibi karın ağrıtan bir virüs olabilir

Benim ne hikmetle akşamları karın ağrım başlamıştı. 1-2 saat süre geçiyordu. Gündüzleri hiç yoktu. Dediğin gibi karın ağrıtan bir virüs olabilir
Evet eşim bile dayanamamıştı o ağrıya geçici gelip gidiyodu dediğin gibi, ben crp yüksekliğinden antibiyotik kullanıyodum evde vardı o sıra hemen ona başlamıştım ishale çevirmişti beni belki ben o yüzden yaşamadım karın ağrısını
Ama teyzemin oğluda inatcı ateşle başlayan bi hastalık olmuş karnım ağrıyo demiş çocuğu hep

Doktorumuzdan geliyoruz kontrole birkaç gün geç gittik. 7600 kilo 67 cm olmuş fındık kurdum. Her şey yolunda bol bol oturt dedi. Kontrol de etti otururken bi tık kendini tutuyo bu güzel diye. Yürüteç ve hoppala kullanmıyoruz bebek kendi kaslarını güçlendirip mücadele edecek bol bol yüz üstü yatır yerde vakit geçirsin dedi. Baya konuşkandı kızım bu sabah. Kısaca her şey yokunda teyzeler

Teorik olarak sadece anne sütü alıyorsa on gün deniyor, eğitimlerde falan da öyle anlatılıyor ama gerçekte on gün boyunca müdahale etmeyen doktor var mı acaba?

Bizim yeni doktor da ilk gittiğimizde sıklığını sormuştu, bazen bir buçuk iki güne kaydığı oluyor deyince, üç günü geçerse haberim olsun demişti

Benim kız mama yemesine rağmen üçüncü günde müdahale etmemişti. Sıkıntısı olup olmadığını sormuştu. Sıkıntısı yoktu. Kakası kıvamlı olursa haberim olsun demişti. Ertesi gün cıvık şekilde yapmıştı sahiden de.

Ben de gitmeliyiz modunda olurum ama eşimin de fikrini alırdım çünkü evham yapma potansiyelim yüksektir. Ama hastaneye yatışımızdan önceki günlerde ben göğüs kafesinin iniş çıkış hızını sayıp burun kanatlarının açılıp kapanışını gözlemlerken de boşa evham yaptığımı düşünmüştü annem de eşime hak vermişti.
(eşim de evhamlıdır aslında ama hiç olmayacak konularda endişelenir o.)

O yüzden artık kendi evhamımla baş başayım, kimsenin yargısına güvenmem bu saatten sonra, nitekim son hastalığında hiç tereddüt etmeden, doktora mesaj bile yazıp sormadan ilk müsait randevuyu almıştım.

Bu aralar sarılamıyoruz bile biz.. Burnum, çenem, boynum ne bulduysa yalamaya çalışıyor

Benim hastalık konusunda kimseye güvenim yok, eşim de önem verir ama herhalde benim kadar araştırmacı yaklaşmadığından bazen daha rahat olabiliyor. Çocuktan önceki hastane deneyimlerimde de kendimizle alakalı birkaç kere haklı çıkınca bende artık kimseye sormadan hemen randevumu alıyorum.

İki gün önce genel cerrahiye gittim, sağ memede elime bir sertlik geldi. Çevremdeki herkes emziriyorsun ondan diyor.. E çocuk memeyi boşaltıyor, meme yumuşuyor sertlik orada duruyor. Hemen gittim meme usg çekildi nitekim iyi huylu takibi yapılacak bir kist çıktı. Tamam çok şükür kötü değil ama sonuçta emzirmekle de ilgili değil.. Ben biraz endişe seviyesi yüksek biriyim ama bazen güvenmemekle de doğru yapıyoruz

Evet fitil verirken çok üzülerek daha vermeden pişman olarak veriyorum ama yapamaması daha kötü diye veriyorum bugün 5. Gün işte yazık ya. Günde iki üç kez yapıyordu yenidoğan döneminde nerdeyse her bezi kakalıydı bisiklet hareketi ve i love you masajı yapıyorum daha işe yaramadı
Geçen ay birkaç kere fışkırtarak yaptı Atlas doktora tekrar götüreceğim büyük ihtimal

Bizimki de muhtemelen duruma bakar öyle karar verirdi ne yapacağına ama üçüncü gün takip edilmesi gereken bir eşik anladığım kadarıyla. Büyük çocuklarda nihai sınır zaten üç gün genelde, röntgen çekiliyor ve gerçekten bağırsakta kaka olmasına rağmen yapılmadıysa müdahale ediliyor.

Ay çok konusu çok bir konu, allah başka dert vermesin diyor insan ama gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor.

Of hatırlıyorum o günü Bizim hiç hastaneye yatma durumu olmamıştı aslında ama ben yine de hassasım bu konuda. Kendim hasta olsam öyle değilim ama sadece çocuklara böyleyim Bizde de gidiyoruz doktor bir şey yok calpol filan ver diyip gönderince eşim başlıyor bak ben sana dedim bilmem ne bilmem ne Ama ben her seferinde yine aynı şeyleri söylüyorum sen doktor değilsin, sen götürmezsen ben götürürüm deyince mecbur kalıyor

Mesela şimdi şimdi Bade ateşlenince filan artık o kadar önemsemediğimi farkettim, son ateşlenip düşmediğinde babası kapıp götürmüştü çünkü. Ama bebek olunca ilaç alamıyor filan insan daha hassas oluyor

Çok haklısın. Biz doktor değiliz, bu çocuğun bir şeyi yok, ateş düşürücü verip takip edelim diyemeyiz. Ama büyük çocuklar konusunda daha tecrübeliyiz tabii, daha önce kaç kez yaşamışlar aynı şeyleri, nasıl müdahale edeceğimizi az çok biliyoruz, tehlike sinyallerini biliyoruz. Oğlum beş yaşında, okula ilk başladığında hapşırsa götürüyordum çünkü daha önce hasta olmuşluğu yoktu ama artık dirençli ateş ve aşırı halsizlik olmadığı sürece doktora götürmeye gerek duymuyorum.

Ama bebek konusu farklı tabii, hem çok küçükler hem de daha tanımıyoruz onları aslında, bünyelerini, bağışıklık düzeylerini falan bilmiyoruz. Kafamıza göre karar veremeyiz. Ne demişler, sen işini kış tut da bahar çıkarsa bahtına.

Bizim doktor geçen haftalarda hastalık için gittiğimizde (3.5 aylıktı) kontrol için 5. Ay gelirsiniz artık dedi ama maalesef içimden bir ses diyor ki çok daha erken görüşeceğiz

Evet, kesinlikle. İnsan bazen onaylanmak istiyor veya paranoya yaptığına inanmak istiyor. Ama dediğin gibi, araştıran taraf biz olunca, tüm ihtimalleri bilerek bir şeyden makul şüphe duyuyoruz. Karşımızdaki ise aslında o araştırmayı yapmadığından bizim bildiğimiz şeyleri de bilmiyor oluyor ve bizi evham yapmakla suçlayabiliyor.

Geçmiş olsun bu arada, emzirirken de olabiliyor bu arada süt kanallarında bir takım değişiklikler, nodüller vs. Ama takip edilmesi önemli tabii, Allah korusun bir sorun varsa, erken teşhis hayat kurtarır (halk arasında evham dedikleri şeye tıp dilinde erken teşhis diyebiliyorlar çünkü )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…