Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar çok normal biliyorsun. Eğer çok rahatsız davranırsa müdahaleye gerek olabilir ama ara sıra böyle düzen değiştiriyorlar. Fitile alışmasa iyi olur aslında. Ben küvetine sıcak su doldurup yüzdürürüyorum. Bacaklarını sallayınca çok rahat çıkarıyorBen de zaten hala hastayım ve ateşleniyorum gece bile maske ile yatıyorum uyunmuyo öyle de ama kafaya bebeğimin kaka yapamamasını taktım. en son ctesi fitille yapmıştı. Zeytinyağı ve probiyotik damla veriyorum karın masajı yapıyorum bugün 5.gün. rahatsız gibi durmuyor ama makat darlığı mı var diye okudum okudum kurdum kendimi. Ne güzel düzenli yapıyordu ne değişti anlamıyorum
biz de başta makat darlığından şüphelenmiştik ama sanırım yok öyle bir şey. Makat darlığında ilerleyen aylarda bir anda fışkırtarak falan yapıyormuş kakayı. Bizimki kendi çapında ayakları havaya dike dike ıkına sıkıla yapıyorBen de zaten hala hastayım ve ateşleniyorum gece bile maske ile yatıyorum uyunmuyo öyle de ama kafaya bebeğimin kaka yapamamasını taktım. en son ctesi fitille yapmıştı. Zeytinyağı ve probiyotik damla veriyorum karın masajı yapıyorum bugün 5.gün. rahatsız gibi durmuyor ama makat darlığı mı var diye okudum okudum kurdum kendimi. Ne güzel düzenli yapıyordu ne değişti anlamıyorum
Duş ve calpol sonrası düzenli ölçüm yapıyorum, çok şükür ateşi çıkmadı bir daha. Dirençli ateş değil yani. 2.30-3.00 gibi duruma göre tekrar calpol vereceğim. Şimdilik dediğim gibi hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde, emme de problem yok. Hatta 9dan bu saate kadar 3. Emmesini yapıyor. Bakışları tabi eskisi gibi canlı değil ama genel olarak iyi olduğu için şu an hastane ortamına götürmek istemiyorum. Çünkü yüksek ihtimalle hastane ortamından getirdim ben de bu hastalığı. Yoksa eşimin başının etini yememe gerek yok, çocukla ilgili şeylerde ben ne dersem ona uyar.
Ölçümü saat başı mı yapmalıyım peki?
Yok canım önemli değil. Ben kendim için değilde çocuklar söz konusuysa hemen doktora gidelim gitmeliyiz gitmek zorundayız gibi evhamlı biriydim. İlk hamileliğimde öyle geçti, ikincisi daha sakin. İkinci çocuğum olmasına rağmen hastalıklarda hala hemen gitmeliyiz modundayım. Eşimde daha sakin olmamı beklememi söylediği için öyle bir şey dedim. Yoksa her çocuğun annesi en iyisini bilirAy şimdi bu mesajı okuyunca ne kadar sert bir üslupla yazmışım dedimkusura bakma Spring05 ateşi tekrar çıkmaya başlayınca calpol verdim yine (yaklaşık 5 saat sonra). Uyumadan önce keyfi çok yerindeydi, sürekli gülücükler falan, minik bal böceğim ama uykuya geçişte hafif inlemesi oldu tabi. Burnu hala açık, akıntı öksürük falan yok. (Kakada balgam var ama sf’den kaynaklı) internette okuduğum kadarıyla ateş dışında bir problem yoksa; 3 kere ilaç verilebileceği, eğer devam ederse hastaneye gidilmesi gerektiği yazıyor. Keyfi genel olarak iyi olduğu için şu an telaşlanmak istemiyorum. İnşallah doğru yapıyorumdur. Bir de normalde akşamları 1 kaka yapar ama bu gece 3 kere yaptı. kendimce içindeki mikropları atıyor diye seviniyorum
Ay bu arada her şeyden bağımsız diş çıkarkende hafif ateş ve ishal yapar. 37.5 geçmez ama ateşi genel olarakYok canım önemli değil. Ben kendim için değilde çocuklar söz konusuysa hemen doktora gidelim gitmeliyiz gitmek zorundayız gibi evhamlı biriydim. İlk hamileliğimde öyle geçti, ikincisi daha sakin. İkinci çocuğum olmasına rağmen hastalıklarda hala hemen gitmeliyiz modundayım. Eşimde daha sakin olmamı beklememi söylediği için öyle bir şey dedim. Yoksa her çocuğun annesi en iyisini bilir
Umarım iyileşmiştir ben şimdi gördüm mesajıKaka olayı bizde de değişiyor bizimkilerin yapısı böyle bence. Sabah istersen doktora yaz numarası varsa bazı ateş durumlarında 48 saat mi ne bekleniyordu hala çıkarsa test veriliyordu
Dolveni hiç bilmiyorum canım ben hem anbiyotik kullanmıştım o sıra calpol ile devam etmiştim,Ben birşey merak ediyorum dolven 6 aydan küçüklerde kullanılıyor mu? Bi de benim kızımı biliyorsun buraya hep yazıyorum çok gazlı diye. Şu iki üç gündür çok daha fena halde. Biz de grip gibiyiz devamlı burnunu temizliyoruz acaba karnını ağrıtan bir vüris olabilir mi? Pars da öyleymiş ya.
Numarası yok canım maalesef ama ateşi düştü çok şükür. Her şey normal gibi görünüyor. Gece 2 ye yakın uykuya geçtiği için sanırım uyku modunda hala. Bir yandan beni emip bir yandan da gaz kaka yapma peşinde. Bununla gelmiş geçmiş olsun diyorum artık.Yok canım önemli değil. Ben kendim için değilde çocuklar söz konusuysa hemen doktora gidelim gitmeliyiz gitmek zorundayız gibi evhamlı biriydim. İlk hamileliğimde öyle geçti, ikincisi daha sakin. İkinci çocuğum olmasına rağmen hastalıklarda hala hemen gitmeliyiz modundayım. Eşimde daha sakin olmamı beklememi söylediği için öyle bir şey dedim. Yoksa her çocuğun annesi en iyisini bilir
Umarım iyileşmiştir ben şimdi gördüm mesajıKaka olayı bizde de değişiyor bizimkilerin yapısı böyle bence. Sabah istersen doktora yaz numarası varsa bazı ateş durumlarında 48 saat mi ne bekleniyordu hala çıkarsa test veriliyordu
Benim ne hikmetle akşamları karın ağrım başlamıştı. 1-2 saat süre geçiyordu. Gündüzleri hiç yoktu. Dediğin gibi karın ağrıtan bir virüs olabilirDolveni hiç bilmiyorum canım ben hem anbiyotik kullanmıştım o sıra calpol ile devam etmiştim,
O gaz neyinnesiydi bilmiyorum gerçekten ama benim dışımda eşim ve büyük kızımın karnı çok ağrıdı karın ağrıtan bi vürüs demekki gerçekten ama gazın başladığı gecenin sabahına uykusunda inlemeyede başladı ateşten mi karın ağrısımı bilmiyorum hiç inlemenin sebebi. Olabilir yani
Evet eşim bile dayanamamıştı o ağrıya geçici gelip gidiyodu dediğin gibi, ben crp yüksekliğinden antibiyotik kullanıyodum evde vardı o sıra hemen ona başlamıştım ishale çevirmişti beni belki ben o yüzden yaşamadım karın ağrısınıBenim ne hikmetle akşamları karın ağrım başlamıştı. 1-2 saat süre geçiyordu. Gündüzleri hiç yoktu. Dediğin gibi karın ağrıtan bir virüs olabilir
Teorik olarak sadece anne sütü alıyorsa on gün deniyor, eğitimlerde falan da öyle anlatılıyor ama gerçekte on gün boyunca müdahale etmeyen doktor var mı acaba?Sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar çok normal biliyorsun. Eğer çok rahatsız davranırsa müdahaleye gerek olabilir ama ara sıra böyle düzen değiştiriyorlar. Fitile alışmasa iyi olur aslında. Ben küvetine sıcak su doldurup yüzdürürüyorum. Bacaklarını sallayınca çok rahat çıkarıyor
Benim kız mama yemesine rağmen üçüncü günde müdahale etmemişti. Sıkıntısı olup olmadığını sormuştu. Sıkıntısı yoktu. Kakası kıvamlı olursa haberim olsun demişti. Ertesi gün cıvık şekilde yapmıştı sahiden de.Teorik olarak sadece anne sütü alıyorsa on gün deniyor, eğitimlerde falan da öyle anlatılıyor ama gerçekte on gün boyunca müdahale etmeyen doktor var mı acaba?
Bizim yeni doktor da ilk gittiğimizde sıklığını sormuştu, bazen bir buçuk iki güne kaydığı oluyor deyince, üç günü geçerse haberim olsun demişti
Yok canım önemli değil. Ben kendim için değilde çocuklar söz konusuysa hemen doktora gidelim gitmeliyiz gitmek zorundayız gibi evhamlı biriydim. İlk hamileliğimde öyle geçti, ikincisi daha sakin. İkinci çocuğum olmasına rağmen hastalıklarda hala hemen gitmeliyiz modundayım. Eşimde daha sakin olmamı beklememi söylediği için öyle bir şey dedim. Yoksa her çocuğun annesi en iyisini bilir
Bu aralar sarılamıyoruz bile biz.. Burnum, çenem, boynum ne bulduysa yalamaya çalışıyorKızlar benim de size bir sorum olacak aslında.
Benim kız oral dönemi şiddetli yaşıyor bence ona göre her şeyi yemeli ve emmeli. Eli zaten hep ağzında ama yüzünü silerken pamuğu yemeye çalışıyor, elimle severken elimi ağzına götürmeye çalışıyor. Tüm oyuncaklar zaten ağzında.
Gerçekten sizlerin de böyle mi? Veya cidden normali mi bu?
Bugün peluş topu yalayabiliyor diye tummy timeda 5 dk fazladan durmuştur yani
Benim hastalık konusunda kimseye güvenim yok, eşim de önem verir ama herhalde benim kadar araştırmacı yaklaşmadığından bazen daha rahat olabiliyor. Çocuktan önceki hastane deneyimlerimde de kendimizle alakalı birkaç kere haklı çıkınca bende artık kimseye sormadan hemen randevumu alıyorum.Ben de gitmeliyiz modunda olurum ama eşimin de fikrini alırdım çünkü evham yapma potansiyelim yüksektir. Ama hastaneye yatışımızdan önceki günlerde ben göğüs kafesinin iniş çıkış hızını sayıp burun kanatlarının açılıp kapanışını gözlemlerken de boşa evham yaptığımı düşünmüştüannem de eşime hak vermişti.
(eşim de evhamlıdır aslında ama hiç olmayacak konularda endişelenir o.)
O yüzden artık kendi evhamımla baş başayım, kimsenin yargısına güvenmem bu saatten sonra, nitekim son hastalığında hiç tereddüt etmeden, doktora mesaj bile yazıp sormadan ilk müsait randevuyu almıştım.
Evet fitil verirken çok üzülerek daha vermeden pişman olarak veriyorum ama yapamaması daha kötü diye veriyorum bugün 5. Gün işte yazık ya. Günde iki üç kez yapıyordu yenidoğan döneminde nerdeyse her bezi kakalıydıSadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar çok normal biliyorsun. Eğer çok rahatsız davranırsa müdahaleye gerek olabilir ama ara sıra böyle düzen değiştiriyorlar. Fitile alışmasa iyi olur aslında. Ben küvetine sıcak su doldurup yüzdürürüyorum. Bacaklarını sallayınca çok rahat çıkarıyor
Geçen ay birkaç kere fışkırtarak yaptı Atlasbiz de başta makat darlığından şüphelenmiştik ama sanırım yok öyle bir şey. Makat darlığında ilerleyen aylarda bir anda fışkırtarak falan yapıyormuş kakayı. Bizimki kendi çapında ayakları havaya dike dike ıkına sıkıla yapıyor
Geceleri annemle bebek yatak odasında yattı. Ben sadece emzirmeye gittim. İnşallah bununla gelip geçmiş olsun
Bizimki de muhtemelen duruma bakar öyle karar verirdi ne yapacağına ama üçüncü gün takip edilmesi gereken bir eşik anladığım kadarıyla. Büyük çocuklarda nihai sınır zaten üç gün genelde, röntgen çekiliyor ve gerçekten bağırsakta kaka olmasına rağmen yapılmadıysa müdahale ediliyor.Benim kız mama yemesine rağmen üçüncü günde müdahale etmemişti. Sıkıntısı olup olmadığını sormuştu. Sıkıntısı yoktu. Kakası kıvamlı olursa haberim olsun demişti. Ertesi gün cıvık şekilde yapmıştı sahiden de.
Of hatırlıyorum o günüBen de gitmeliyiz modunda olurum ama eşimin de fikrini alırdım çünkü evham yapma potansiyelim yüksektir. Ama hastaneye yatışımızdan önceki günlerde ben göğüs kafesinin iniş çıkış hızını sayıp burun kanatlarının açılıp kapanışını gözlemlerken de boşa evham yaptığımı düşünmüştüannem de eşime hak vermişti.
(eşim de evhamlıdır aslında ama hiç olmayacak konularda endişelenir o.)
O yüzden artık kendi evhamımla baş başayım, kimsenin yargısına güvenmem bu saatten sonra, nitekim son hastalığında hiç tereddüt etmeden, doktora mesaj bile yazıp sormadan ilk müsait randevuyu almıştım.
Programın linkini alabilir miyim
Of hatırlıyorum o günüBizim hiç hastaneye yatma durumu olmamıştı aslında ama ben yine de hassasım bu konuda. Kendim hasta olsam öyle değilim ama sadece çocuklara böyleyim Bizde de gidiyoruz doktor bir şey yok calpol filan ver diyip gönderince eşim başlıyor bak ben sana dedim bilmem ne bilmem ne Ama ben her seferinde yine aynı şeyleri söylüyorum sen doktor değilsin, sen götürmezsen ben götürürüm deyince mecbur kalıyor
Mesela şimdi şimdi Bade ateşlenince filan artık o kadar önemsemediğimi farkettim, son ateşlenip düşmediğinde babası kapıp götürmüştü çünkü. Ama bebek olunca ilaç alamıyor filan insan daha hassas oluyor
Benim hastalık konusunda kimseye güvenim yok, eşim de önem verir ama herhalde benim kadar araştırmacı yaklaşmadığından bazen daha rahat olabiliyor. Çocuktan önceki hastane deneyimlerimde de kendimizle alakalı birkaç kere haklı çıkınca bende artık kimseye sormadan hemen randevumu alıyorum.
İki gün önce genel cerrahiye gittim, sağ memede elime bir sertlik geldi. Çevremdeki herkes emziriyorsun ondan diyor.. E çocuk memeyi boşaltıyor, meme yumuşuyor sertlik orada duruyor. Hemen gittim meme usg çekildi nitekim iyi huylu takibi yapılacak bir kist çıktı. Tamam çok şükür kötü değil ama sonuçta emzirmekle de ilgili değil.. Ben biraz endişe seviyesi yüksek biriyim ama bazen güvenmemekle de doğru yapıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?