- 15 Şubat 2023
- 851
- 1.325
- 43
- 31
Çok geçmiş olsunAy şimdi bu mesajı okuyunca ne kadar sert bir üslupla yazmışım dedimkusura bakma @Spring05 ateşi tekrar çıkmaya başlayınca calpol verdim yine (yaklaşık 5 saat sonra). Uyumadan önce keyfi çok yerindeydi, sürekli gülücükler falan, minik bal böceğim ama uykuya geçişte hafif inlemesi oldu tabi. Burnu hala açık, akıntı öksürük falan yok. (Kakada balgam var ama sf’den kaynaklı) internette okuduğum kadarıyla ateş dışında bir problem yoksa; 3 kere ilaç verilebileceği, eğer devam ederse hastaneye gidilmesi gerektiği yazıyor. Keyfi genel olarak iyi olduğu için şu an telaşlanmak istemiyorum. İnşallah doğru yapıyorumdur. Bir de normalde akşamları 1 kaka yapar ama bu gece 3 kere yaptı. kendimce içindeki mikropları atıyor diye seviniyorum
Ben birşey merak ediyorum dolven 6 aydan küçüklerde kullanılıyor mu? Bi de benim kızımı biliyorsun buraya hep yazıyorum çok gazlı diye. Şu iki üç gündür çok daha fena halde. Biz de grip gibiyiz devamlı burnunu temizliyoruz acaba karnını ağrıtan bir vüris olabilir mi? Pars da öyleymiş ya.Çok geçmiş olsunbizim geçirdiğimiz hastalıkta bebeklerde aynı şekilde dirençli ateş oldu sadece başları sıcaktı ateş olarak vücuduna inmedi ama düşmeyen 38.5 yukarı çıkmayan bi ateşti inlemeleri beni mahfetmişti hastaneye gittik ciğerleri kan ları temiz çıkmıştı uyanıkken değilde uyurken hep inlediler burnunlarıda açıktı uyku hali oldu 2 gün sürdü ateşleri , pars ta çok aşırı gaz oldu çok çok nedenini hala çok merak ediyodum normalin dışındaydı kaka yapadığı için gaza mı çevirdi onu bilmiyorum çocuğum ağlıcak gücü yoktu alttan ıkınmadan çıkı veriyodu gazı şöyle söyleyim o hastalanmadan 6 gün önce parsın ciğerleri kötüydü ve sonraki gittiğimiz doktor antibiyotige devam dedi ben peranında kötüleştiğini hissedince onada önceden vermiştim
2. Günü beklemelisin ve 2 tane ateş düşürücüyü dönüşümlü olarak kullanmak daha etkili 4 saat ara ile verilebiliyor düşmeyen ateşler de birde alınlarına soğuk kompleks yapmıştık oda iyi geliyor, inşallah hemen toparlıcak
Benim kız 3 ay 23 günlük sanırım bizde yavaş yavaş atağa doğru gidiyoruz. Geceler normalde iki sefer mama yer uyurdu. Sabaha karşı altı gibi kımıldanma gaz sancısı tutardı. Uykusunda da hiç ağlama huyu yoktu. Şu bir kaç gündür uykuda hafif hafif ağlama var. Mama reddi zaten vardı artık geceleride yemiyor. Uyanıp duruyor su an sallıyorum mesela. Hosgeldin dördüncü ay diyesim hiç gelmiyor. Allah hepimize güç kuvvet versin, kısa sürsün inşallah.4.aya bi girdik giriş o giriş inşallah sağ salim çıkarızuyumama,mama içmeme,meme reddi herşey var bugün mübarek
Bizimki de sürekli şeker gibi ellerini yalıyor, gaz çıkarmaya çalışıyorum omzumdaysa omzumu, dizimdeyse bacaklarımı emiyor, bir yerden bir yere koymak için kucağıma alayım hemen kolumu emiyorKızlar benim de size bir sorum olacak aslında.
Benim kız oral dönemi şiddetli yaşıyor bence ona göre her şeyi yemeli ve emmeli. Eli zaten hep ağzında ama yüzünü silerken pamuğu yemeye çalışıyor, elimle severken elimi ağzına götürmeye çalışıyor. Tüm oyuncaklar zaten ağzında.
Gerçekten sizlerin de böyle mi? Veya cidden normali mi bu?
Bugün peluş topu yalayabiliyor diye tummy timeda 5 dk fazladan durmuştur yani
Çok sağ olasın. Ben de böyle düşündüm ama doğru mu düşündüm emim olamadığım için sizlere sorayım dedim. Ara ara hafif huysuzluk dışında keyfi yerinde.
Bol sıvı olarak emzirmeyi aktif yapıyorum zaten, o da alıyor. Ama geceleri 2 kere emen bir bebek. (3.30-6.30 gibi) çay kaşığıyla su versem mi acaba
Sağ ol canım, annem o gaz çıkarma için 40 doktora bedel der.Çok geçmiş olsunbizim geçirdiğimiz hastalıkta bebeklerde aynı şekilde dirençli ateş oldu sadece başları sıcaktı ateş olarak vücuduna inmedi ama düşmeyen 38.5 yukarı çıkmayan bi ateşti inlemeleri beni mahfetmişti hastaneye gittik ciğerleri kan ları temiz çıkmıştı uyanıkken değilde uyurken hep inlediler burnunlarıda açıktı uyku hali oldu 2 gün sürdü ateşleri , pars ta çok aşırı gaz oldu çok çok nedenini hala çok merak ediyodum normalin dışındaydı kaka yapadığı için gaza mı çevirdi onu bilmiyorum çocuğum ağlıcak gücü yoktu alttan ıkınmadan çıkı veriyodu gazı şöyle söyleyim o hastalanmadan 6 gün önce parsın ciğerleri kötüydü ve sonraki gittiğimiz doktor antibiyotige devam dedi ben peranında kötüleştiğini hissedince onada önceden vermiştim
2. Günü beklemelisin ve 2 tane ateş düşürücüyü dönüşümlü olarak kullanmak daha etkili 4 saat ara ile verilebiliyor düşmeyen ateşler de birde alınlarına soğuk kompleks yapmıştık oda iyi geliyor, inşallah hemen toparlıcak
Yok canım arada tükürüğü yutunca öksürmesi dışında yok. Şu an ateşi de yo, çıkmaz inşallah 3.kez calpole gerek kalmazÖksürüğü var mı? Bizimki geçen hafta üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunda doktor günde 20-30 ml kadar ılık su verebilirsin, boğazını yumuşatır demişti.
Ben birşey merak ediyorum dolven 6 aydan küçüklerde kullanılıyor mu? Bi de benim kızımı biliyorsun buraya hep yazıyorum çok gazlı diye. Şu iki üç gündür çok daha fena halde. Biz de grip gibiyiz devamlı burnunu temizliyoruz acaba karnını ağrıtan bir vüris olabilir mi? Pars da öyleymiş ya.
Senle de konuştuk ya beni en çok zorlayan uykusuzluk oldu annelikte.
Şansıma da aslında kızım atak dönemleri hariç( artık atak diyorum ) uykuları nispeten iyi olan bir bebek.
Mesela gece rüya beslemesi oluyor hiç uyandığını bilmem ama şimdi yatağına koyunca uyanıyor ve gülüyor ( bu onun dilinde uykum bitti oyna benimle demek)
Üç gündür böyle ne kadar sürer bilmiyorum ama eşimle diyoruz ki bari uykusuzluğa değecek bir güncellenme alsın. Oysaki şimdilik aldığı güncelleme kendi osuruğuna gülmek
Günaydın, 5-6 gibi memeye kalktı, emzirip yatırdım. Bir saat geçmeden bir ses böldü geceyi, cok cok cokPhaedra Redpanda11 bugün sabahçı kahvesinin nöbetçileri biziz galiba 5 de 6 da mesaj giriyoruz günaydın
Çok geçmiş olsun umarım bir daha yükselmemiştir ateşi, küçük olduğu ve anne sütü aldığı için çabuk atlatır umarım bizden daha dayanıklılar, farkettiysen Bi yüzlerini çizmeler çabucak iyileşiyor, sürekli takip ediyorsun zaten çabucak toparlar inşalahSağ ol canım, annem o gaz çıkarma için 40 doktora bedel der.
Zeynep gaz çıkarabilen bir bebek ama akşam beni emerken o kakayo yaparken o kadar zorlandı ve ağlamaklı oldu ki, neyse önce kakayı yapsın sonra emzirirşm dedim. Masajlar, hareketler falan çocuk yarısını yaptı. Yapamadığı o kaka için zaten ağlamalara başladı.ondan sonra fark ettik ateşi olduğunu. İlk emzirmeye aldığımda başı öyle aşırı sıcak falan değildi. ama ateşi yükseldiği an elleri ve ayakları buz gibi oldu çocuğumun.
Saat başı ölçtüm, şimdilik tekrar ateş yükselmesi olmadı olmaz da inşallah. Saat 3e kadar nerdeyse nerdeyse her saat başı emzirdim, şimdi tekrar emziriyorum. Yani ne biletim elimden geleni düzgün bir şekilde yapmaya çalışıyorum.
Çok şükür akşamüstü kendime geldim sayılır, duşa falan girmiştim . En azından bebeğimle kendim ilgilenebilecek haldeyim, başında bekleyebiliyorum. Eğer bunları yapamasam daha da kötü olurdum
Günaydın, 5-6 gibi memeye kalktı, emzirip yatırdım. Bir saat geçmeden bir ses böldü geceyi, cok cok cok
Uyku sersemi ah dedim, bebeğimi emziriyorlar, ne güzel. Sonra ayıldım baktım, bileğine kadar elini sokmuş ağzına, emiyor
Evet ya, o iyileşme hızına hayranım ben de. İşte ona gençlik diyoruzÇok geçmiş olsun umarım bir daha yükselmemiştir ateşi, küçük olduğu ve anne sütü aldığı için çabuk atlatır umarım bizden daha dayanıklılar, farkettiysen Bi yüzlerini çizmeler çabucak iyileşiyor, sürekli takip ediyorsun zaten çabucak toparlar inşalah
Programın linkini alabilir miyimKullandığım happy kids uygulamasından şu pasajı paylaşmak isterim
Çok geçmiş olsun umarım bir daha yükselmemiştir ateşi, küçük olduğu ve anne sütü aldığı için çabuk atlatır umarım bizden daha dayanıklılar, farkettiysen Bi yüzlerini çizmeler çabucak iyileşiyor, sürekli takip ediyorsun zaten çabucak toparlar inşalah
3.30-4 gibi uyudum sonra Alarm kurdum 1- 1.5 saat arayla kontrol edeyim diyePhaedra Redpanda11 bugün sabahçı kahvesinin nöbetçileri biziz galiba 5 de 6 da mesaj giriyoruz günaydın
İkna oldum normal olduğuna herkesin aynı örnekleri varBizimki de sürekli şeker gibi ellerini yalıyor, gaz çıkarmaya çalışıyorum omzumdaysa omzumu, dizimdeyse bacaklarımı emiyor, bir yerden bir yere koymak için kucağıma alayım hemen kolumu emiyorbizimki daha oyuncak tutmaya başlamadı oyuncak vermeye çalışıyorum o ellerini yemekle meşgul
Ahahaha. Dün gece ben de emzirdikten sonra mama vermesi için babasına paslanmıştım. Bi uyandım çocuk yatağında.Günaydın, 5-6 gibi memeye kalktı, emzirip yatırdım. Bir saat geçmeden bir ses böldü geceyi, cok cok cok
Uyku sersemi ah dedim, bebeğimi emziriyorlar, ne güzel. Sonra ayıldım baktım, bileğine kadar elini sokmuş ağzına, emiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?