Çok çok geçmiş olsunBenim hastalık konusunda kimseye güvenim yok, eşim de önem verir ama herhalde benim kadar araştırmacı yaklaşmadığından bazen daha rahat olabiliyor. Çocuktan önceki hastane deneyimlerimde de kendimizle alakalı birkaç kere haklı çıkınca bende artık kimseye sormadan hemen randevumu alıyorum.
İki gün önce genel cerrahiye gittim, sağ memede elime bir sertlik geldi. Çevremdeki herkes emziriyorsun ondan diyor.. E çocuk memeyi boşaltıyor, meme yumuşuyor sertlik orada duruyor. Hemen gittim meme usg çekildi nitekim iyi huylu takibi yapılacak bir kist çıktı. Tamam çok şükür kötü değil ama sonuçta emzirmekle de ilgili değil.. Ben biraz endişe seviyesi yüksek biriyim ama bazen güvenmemekle de doğru yapıyoruz
Seninkide uyumakta zorlanıyor mu bizimkisi uykuya çok zor dalıyor yaaAynı durumdayım
Kesinlikle katılıyorum sanaÇok haklısın. Biz doktor değiliz, bu çocuğun bir şeyi yok, ateş düşürücü verip takip edelim diyemeyiz. Ama büyük çocuklar konusunda daha tecrübeliyiz tabii, daha önce kaç kez yaşamışlar aynı şeyleri, nasıl müdahale edeceğimizi az çok biliyoruz, tehlike sinyallerini biliyoruz. Oğlum beş yaşında, okula ilk başladığında hapşırsa götürüyordum çünkü daha önce hasta olmuşluğu yoktu ama artık dirençli ateş ve aşırı halsizlik olmadığı sürece doktora götürmeye gerek duymuyorum.
Ama bebek konusu farklı tabii, hem çok küçükler hem de daha tanımıyoruz onları aslında, bünyelerini, bağışıklık düzeylerini falan bilmiyoruz. Kafamıza göre karar veremeyiz. Ne demişler, sen işini kış tut da bahar çıkarsa bahtına.
Bizim doktor geçen haftalarda hastalık için gittiğimizde (3.5 aylıktı) kontrol için 5. Ay gelirsiniz artık dedi ama maalesef içimden bir ses diyor ki çok daha erken görüşeceğiz
23 gün erken doğdu ama atak haftasına girdi gözüküyor bizimkide nedense anlamadımSenin bebiş kaç gün erken doğmuştu? Bende iki tarihte atak süresi içinde görünüyor.
Geceleri böyle oldu yani bizimkinde şimdilik gece bi sıkıntı yok emip devam edebiliyor ama mesela dün gece 45 dakikada zorla uyuduSenle de konuştuk ya beni en çok zorlayan uykusuzluk oldu annelikte.
Şansıma da aslında kızım atak dönemleri hariç( artık atak diyorum ) uykuları nispeten iyi olan bir bebek.
Mesela gece rüya beslemesi oluyor hiç uyandığını bilmem ama şimdi yatağına koyunca uyanıyor ve gülüyor ( bu onun dilinde uykum bitti oyna benimle demek)
Üç gündür böyle ne kadar sürer bilmiyorum ama eşimle diyoruz ki bari uykusuzluğa değecek bir güncellenme alsın. Oysaki şimdilik aldığı güncelleme kendi osuruğuna gülmek
Kesinlikle katılıyorum sanaOf deme öyle ya burun açmayla filan bence 5. Aya kadar dayanacak, hatta o zamanda sırf özel aşıları ve kontrol için gitmiş olacaksınız
Siz 4. Ay aşısını oldunuz mu bu arada sağlık ocağında ben kaçırmışım. Bana bir gün verdiler ama unuttum valla sanırım PztHaftaya babası Almanya’da ve bir hafta yok. Ne zaman bir yere gitse ya hastalık ya aşı. İyi sıyırıyor valla
Hayır saclar böyle koyu olup kaşlar nasıl sarı oluyorDefne’nin saçları gözüne giriyordu toka takmayınca bazen çok rahatsız olup sürekli gözünü kaşıyordu, kendisine kahkül kesmek zorunda kaldık
Bi iyi bi kötü diyelim azcık dengesi bozuldu ama toparlarız gibi de. Huysuzluk yapmıyorGeceleri böyle oldu yani bizimkinde şimdilik gece bi sıkıntı yok emip devam edebiliyor ama mesela dün gece 45 dakikada zorla uyuduEmip emip benimkide yüzüme bakıp gülüyor çok zor uykuya dalıyo inşallah sadece uykuya zor geçişiyle kalır. Gündüz uykuları azaldımı peki ?
Küçücük bebeğe peruk takmışsın bizi kandırıyosun gibiDefne’nin saçları gözüne giriyordu toka takmayınca bazen çok rahatsız olup sürekli gözünü kaşıyordu, kendisine kahkül kesmek zorunda kaldık
Bir anlasammHayır saclar böyle koyu olup kaşlar nasıl sarı oluyor
Oyuncak bebeği benim kızım diye kandırıyorHayır saclar böyle koyu olup kaşlar nasıl sarı oluyor
İnşallah inşallahPazartesiye çağırdılar bizi de. Vallahi pazartesiye kadar bir şey kapmasın da aşılarını güzelce olsun kafasındayım şu an
Sana bi haberim var 1 ay sürüyormuş ve sanırım ortalarında daha kötü oluyormuş ama inşallah çok hafif atlatırızBi iyi bi kötü diyelim azcık dengesi bozuldu ama toparlarız gibi de. Huysuzluk yapmıyor
Küçücük bebeğe peruk takmışsın bizi kandırıyosun gibi
Çok çok
Çok güzel
Bir kere gece başımıza geldi, sorun olmadı merak etme. Ben kuruduğu için direk banyoda ılık suyla yıkamıştım onu tavsiye ederimSabahyapmış hiç anlamadım kokusu da gelmedi. Çişini almak için bezini açtığımda gördüm azcık kurumuş bile. İlk defa oluyor. Enfeksiyon kapar mı acaba? Uyuyordu zaten üç saat falan kalmış öyle sanırım
Yok yok kapmaz iç kısmı iyice temizlersin birazda pişik kremi oldu bittiSabahyapmış hiç anlamadım kokusu da gelmedi. Çişini almak için bezini açtığımda gördüm azcık kurumuş bile. İlk defa oluyor. Enfeksiyon kapar mı acaba? Uyuyordu zaten üç saat falan kalmış öyle sanırım
Heçç bişi olmaz sabaha kadar kakayla uyuyan oluyor. Popoyuda narin alıştırmamak lazımSabahyapmış hiç anlamadım kokusu da gelmedi. Çişini almak için bezini açtığımda gördüm azcık kurumuş bile. İlk defa oluyor. Enfeksiyon kapar mı acaba? Uyuyordu zaten üç saat falan kalmış öyle sanırım
Acaba bahar alerjisimi (nezlesi diyecektim) aminOyuncak bebeği benim kızım diye kandırıyor
Alpi benim kızım da sabahtan beri hapşu hapşu ya
Ayy çok tatlı yaaDefne’nin saçları gözüne giriyordu toka takmayınca bazen çok rahatsız olup sürekli gözünü kaşıyordu, kendisine kahkül kesmek zorunda kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?