2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım ben sürüyorum, her gün değil ama insan bakımlı hissetmek istiyor senin de dediğin gibi. O kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hep dediğim gibi annenin mutlu olması bebek için en önemlisi. İçin rahat etmeyecekse bir kaç marka vardı adını unuttum, onlar temiz içerikli.

Benim doktorum o kadar yasakci degil. Ben surekli surmuyorum ama dugune giderken surdum mesela.

Merhabalar. Az önce doktora gittim. Doktor yoktu asistanı vardı. 15. haftadayiz. Çocuğun kalp atışı ve rahim iyi sıkıntı yoktu ama çocuğun kalbinde parlak birşey görüyorum dedi. Doktoru aradı öğleden sonra bir daha bakacaklarmis. Çok endişelendim böyle bir durum yaşayan var mı?

İleriki dönemlerde geçen parlaklıklar olabiliyormuş, ikili test yaptırmış mıydın? Onda risk düşükse genetikten şüphelenmiyorlar, geçici olarak düşünüyorlar. Doktorun da baksın bakalım

Çok güzel bi tavsiye aklıma gelmemişti teşekkür ederim ben en başından beri geceleri 2 tane alıyorum ilk önce 1 e düşürmeyi deneyim o halde

Ben suruyorum surekli olmasada 2 haftada bir kez surup 2-3 gun sonrada cikartiyorum. Bol hava alan biyerde aseton ve oje kokusunu en az soluyacagim yerde suruyorum kurutuyorum. Birde tirnak eti sorunu olanlar yani tirnak kenarinda yara soyulmalar falan riskli olabilir kana karisir, banada gorumcem kaynanam surme cok zararli dedilerde ruh sagligimda onemli yani

Günaydın, ben çekimserdim ama doktoruma sürebilir miyim diye sorunca bana güldü (tabii sürebilirsin anlamında). Doktor çok rahat ben mi fazla düşünüyorum, bilemedim. O günden beri sürüyorum. İçeriğine güvendiğim için mavala kullanmayı tercih ediyorum ama flormarlarım var ve içeriklerinde o çok tehlikeli kabul edilen maddeleri görmediğim için onları da kullanıyorum.

Marks n spencer kullanmıştım ben, çok memnun kaldım. Evde kullanmak için de ebebekin penye olanları çok rahat. Ama şimdi aldığınız doğumdan sonra da olur mu bilemedim. Belki uzatma apartı alsanız daha iyi olabilir.

İlk gebeliği olanlara bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Gebelikte ne yapacağınızı siz bilirsiniz tabii ki ama doğum sonrası da (özellikle de fiilen emziriyorsanız) çok uzunca bir süre libido geri gelmeyebiliyor, bebek dışında herhangi bir şeyle tensel temasta bulunmak bile istemeyebiliyorsunuz. (Gelmesi kimileri için altı ayı bile bulabiliyor hatta) herkeste böyle olmayabilir tabii ama bu ihtimali de düşünmek gerek.

Benim doktorum o kadar yasakci degil. Ben surekli surmuyorum ama dugune giderken surdum mesela.

Ya bu oje konusunda ben hiç sürmedim diyen arkadaşa en iyi anne sensin diyesim geldi buara bu modda takılıyorum fazla müdahaleye gelemeyen bir ben miyim arkadaşlar nolur yalnız olmadığımı söyleyin

Cevaplar için çok teşekkür ederim. kendimi iyi hissettiğim şekilde devam o zaman :)

Bende doktoruma sac boyamayi sordugumda gulmustu amonyaksiz boya kullan uzun sureli soluma kokuyu dedi birde soyle bisey var kese koruyucu bir sey ve amniyon sivisida her zaman kendini temiz tutan temizleyen bisey surdugumuz bi oje ekstrem bi durum olmadikca bebege ulasacagini sanmiyorum sahsen ya yedigimiz ictigimiz gidalarin gdosu icerigi bi ojenden cok cok daha zarar verecek durumda surekli herseyin organiginide yiyemiyoruz en basitinden ekmek bile

Kati
Katiliyorum. En basiti akintimiz oluyor diye gunluk ped kullaniyoruz mesela. Plastik hazir pedler kanserojen ve bir suru zararli madde iceriyor. Ve bebege en yakin noktamiza temas ettiriyoruz. (Surekli kullanmak zorunda olanlar icin yikanabilir pedleri tavsiye ederim bu arada yaz sicagi pisik ve kasinti sorunu da olmuyor. ) Gunumuz sartlarinda oje surmemek biraz popülist bir yaklasim oluyor sadece.

Çok şükür bende kendi doktorumda herşeyi net öğreniyorum devlette kan verirken bakılıyorum arada ama ne bileyim ya keşke daha ilgili olsalar cihazlar yenilense filan Allahtan cinsiyeti net bir şekilde öğrenmiştim de rahatım bişeyler alınca acabamı demek çok kötü sizin cinsiyet neydi peki görememiş ya

Kesinlikle üstelik pedin sağlıksızlığını düşünene kadar o kadar çok şey var ki. Günümüzde yediğimiz yumurta içtiğimiz süt domatesi salatalığı. Eti tavuğu. Hepsine organik ulaşmamız çok zor ki organikler bile artık genetiği değiştirilmiş tohumlardan.
Annem geçen sene ata tohumdan erişte yapmıştı inanır mısınız tadı çook farklıydı.
Zaten her gün ojeli olmuyorum, ama istediğim zaman da sürüyorum. O yüzden dikkat etmek önemli ama o kadar dış etken var ki bunu korumak çok zor zaten.

Ayy rüyalar bende de oluyor hahahahaha bir cesaret ne zaman başlarız bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…