2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Erkek bebeklerde her kakadan sonra popoyu ya yıkayıp kurulamak veya yada ıslak pamukla silmek sonrasında mutlaka organik bir kremle minicik bir parça alıp nemlendirmek kız bebeklerde ise kremi yalnızca akşamları bir kez yapmak kesinlikle pişiği engelliyor ayrıca sık bez değiştirmek bez değiştirme sırasında kısa süre popoyu havalandırmak çok işe yarıyor emin olun👍🏻
İnşallah ilk annelik tecrübemi bebeğime zarar vermeden rahatça atlatırım. Çok hassaslar malum :anne:

Ya bayii bize hiç öyle demedi ama mutlaka temızle dedı 3 yerı var 3 yerınıde düzenli temızle fırcayla hatta makınanın gücünü azaltıp cekebılırsın de dedı toz kalmasın dıye .

Bayii de teknik de iki yer gösterdi sadece, içteki filtre her seferinde, alttaki kapaklı ana ünite üç ayda bir temizlenecek dediler. Teknik servis ayrıca (o sırada bana çamaşır makinesi temizleme solüsyonu satmaya çalışıyordu, kurutma makinesi için de var diye sorunca ben) onlar zaten bakıma gider bir iki yılda bir dedi. Sonra faltaşı gibi açılan gözlerimi görünce, yani işte kullanıma bağlı falan diye geveledi bir şeyler.
Seneye göreceğiz demek bu durumda😅

Aa devlet mi bir de ben de devlette çalışıyorum ve kesinliklr izin istemiyorum. Yarın doktora gidiyorum diyorum sadece . Eğer bir sorun çıkarsa zaten ispatlanabilir. Kaydın olduğu sürece de yasal olarak hiç bişe yapamazlar
Maalesef devlet canım yarın doktora gidiyorum diye bir kavram yok gidebilir miyim diyerek başlıyorsun zaten 🤣her şey idarenin inisiyatifinde olduğu için laf edip izin veriyorlar verseler de🙁maalesef kötü bir idaremiz var halden anlamayan izin üzerinden baskı kuran yoksa normal bir olay değil.Dilekçe vs yazıcam ama sırf hamilelikte stres yaşamamak kavga etmemek için yapmıyorum bunları ben de çabuk etkileniyorum çünkü az kaldı doğum iznine sabır diyorum 😕

Ben de aynı niyetteydim, hatta aşırı mantıklı bir fikir gibi gelmişti bana ama ikisini bir arada önerene rastlamadım. Bizim çevremizde kullanan tek bir kişi var, onlar aldığında da 5-6 sene önce normal çamaşır makinesinden az bir fiyat farkıyla almışlar, oysa şimdi neredeyse iki kat fark var. Belki fiyat farkı az olsa avantajlı olabilirdi. Ama gidere bağlanmasına gerek olmadığı için evin herhangi bir yerine koyabilirsiniz zaten.

Bir de bayilerin söylemediği bir şey ama galiba belli aralıklarla bakıma gitmesi gerekebiliyormuş. Bu durumda ayrı ayrı olması yine avantajlı olur diye düşünüyorum. Öyle mi, @Al_pi ?
Daha once de yazmistim, bana servis montaj sirasinda cok onemli mutlaka ayda 1 yapilmasi gerek diye anlatti. Makinenin altinda bir kapak var. Kapagi Acip Resmini cektim. Icinde ince ince teller var. Yumusak bir dis fircasi ile narince tek yonlu temizleyin dedi. Dis fircalama gibi. Burasi tikanirsa makine performansi düşer ve sadece makine servise giderek temizlenebilir dedi. Ucreti 2000 ve garanti kapsaminda degil. Bunu kullanicilar onemsemiyor unutuyor ve 2 3 sene sonra makine servise gitmesi gerekiyor dedi.

Eklentiler

• 16868231960258071818605332652815.webp
    16868231960258071818605332652815.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 44
Pişik biraz da her bez açmada kullandığımız krem losyonlarla alakalıymış. Bunu dün öğrendim. Bezin sadece parfümsüz ve kimyasal içermeyen olanından olursa bir sorun çıkarmazmış bebek poposuna. Tabi çişi kakayı bekletmemekte önemli diyorlar tecrübeli anneler. Ben sleepy ve molfix aldım 3 paket. Ama indirim görünce almak istiyorum hep :KK3:

Beş sene önce prima kimyasal içeriği yüzünden önerilmiyordu (sonradan temiz içerikli ürünler de çıkardılar tabii), ben hep sleepy almıştım, dedesi de en iyi marka diye bir aylık prima almıştı😅🤦🏼‍♀️ Neyse ki 1 veya 2 numara mı ne almıştı, dört sleepy bir prima diye dönüşümlü kullanarak (ve gece kullanmamaya dikkat ederek) bitirebilmiştim stoku çocuğu pişik etmeden.
Olur da içinize sinmeyen bir beze denk gelirseniz, poposunda bir iki saatten fazla kalamayacak şekilde dönüşümlü kullanarak değerlendirebilirsiniz. En kötü kenarlarını kesip orkit olarak kendiniz kullanırsınız.

Gerçi böyle bir durumda ihtiyacı olan birine vermek en iyi çözüm olur, tabii ekonominin gidişatı bizi bir paket bezin hesabını yapmak zorunda bırakmazsa…

Bide düşünsene fırına atacağım 1 tepsi yemek onda 2,3 böleceksin filan eşim iştahlı oncağız yemekle doymaz çalışanlar için pratik olabilir gibi 😁 ay ben dün kurutma makinasını söyledim 2 tane balkonun var utanmıycan mı diyor 🤣 iyide balkonla ne alakası var ki sonuçta uğraşmıycam neyse hemen ters köşe yapıp o zaman kapatalım dedim birini cam balkonla bakarız bi mağazalara dedi 🤣 malum cam balkon şuan daha pahalı
Benimde iki tane kocaman bi balkonum var biri yazın felaket sıcak kapalıydı diğer taraf serin kışın kapattık soğuk çok geliyor diye evet pahalı gerçekten cam balkon, kurutma makinası gereksiz geliyo bana ama şuan 3 çocukla kafama yatıyo gibi 😂 bende o filtresi sanırım çıkan kıyafet tozlarını görünce mest oluyorum 😂

Beş sene önce prima kimyasal içeriği yüzünden önerilmiyordu (sonradan temiz içerikli ürünler de çıkardılar tabii), ben hep sleepy almıştım, dedesi de en iyi marka diye bir aylık prima almıştı😅🤦🏼‍♀️ Neyse ki 1 veya 2 numara mı ne almıştı, dört sleepy bir prima diye dönüşümlü kullanarak (ve gece kullanmamaya dikkat ederek) bitirebilmiştim stoku çocuğu pişik etmeden.
Olur da içinize sinmeyen bir beze denk gelirseniz, poposunda bir iki saatten fazla kalamayacak şekilde dönüşümlü kullanarak değerlendirebilirsiniz. En kötü kenarlarını kesip orkit olarak kendiniz kullanırsınız.

Gerçi böyle bir durumda ihtiyacı olan birine vermek en iyi çözüm olur, tabii ekonominin gidişatı bizi bir paket bezin hesabını yapmak zorunda bırakmazsa…
Umarım 1 paket bezin hesabını yapmayız. Sleepy ve molfix aldım şimdilik bakalım. Baby Turcoyu da çok övüyorlar doğal içerikli diye ama ben ısınamadım niyeyse. Pure baby organic de olabilir e-bebek indirimlerine de bir bakayım da :)

Daha once de yazmistim, bana servis montaj sirasinda cok onemli mutlaka ayda 1 yapilmasi gerek diye anlatti. Makinenin altinda bir kapak var. Kapagi Acip Resmini cektim. Icinde ince ince teller var. Yumusak bir dis fircasi ile narince tek yonlu temizleyin dedi. Dis fircalama gibi. Burasi tikanirsa makine performansi düşer ve sadece makine servise giderek temizlenebilir dedi. Ucreti 2000 ve garanti kapsaminda degil. Bunu kullanicilar onemsemiyor unutuyor ve 2 3 sene sonra makine servise gitmesi gerekiyor dedi.
Bana da orayı gösterdiler, üç ayda bir temizlenecek dediler ( diş fırçası falan demediler gerçi) ama o ızgara alanın önündeki sünger temizlenecek sandım ben🤦🏼‍♀️ O yüzden çok ciddiye almadan he he dedim, detay sormadım. İki bin tl bakım ücreti deselermiş (ki seneye kaç bin tl olur acaba) kamera önünde teker teker anlattırırdım temizliğini😅. Çok teşekkürler bilgi için.

Teşekkürler. İyi yapmışsınız. Bu arada ben antibiyotik kullanmayalı çok oldu ama oğlum kullandığında (tabii doktoruna sorarak) mutlaka eczanelerde satılan toz probiyotiklerden de kullandırıyorum, malum antibiyotikler bağırsak mikrobiyotamızı da bozabiliyor. Belki doktorunuz size de önerir.
Evet evet eczanede söylediler bunu bende aldım kullanıyorum 🌸

Arkadaşlar merhaba, bugün kontrolden geldim riskli gebelik olduğu için sık gidiyordum ama sıradaki bayramdan da daha sonra o kadar zaman nasıl geçecek hiç bilmiyorum. Size birsey sormak istiyorum doktoruma sormayı unuttum ilk gebeligimde tetanoz aşısı vurulmuştum tek doz. Bunda da vurulacagiz değil mi? Bir de sağlık ocağı arar sanirim ama 18.hafta gibi aklımda kalmış sizde vurulan oldu mu?
Merhaba, ilk gebeliğimde iki doz, toplamda dört doz aşım var. Doktorum 20. haftada beşinciyi yaptır dedi. İlk gebeliğimde de 20. Hafta civarında yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Ya bu arada şimdi aklıma geldi, bilgimin kaynağını hatırlatmıyorum (doktor mu, gebelik eğitimi mi yoksa kurutma lobisinin oyunları mı?) ama bebeğin giysilerini ilk birkaç ay güvenilir bulduğumuz bir toz deterjanla yıkıyorduk ve açık havada kurutmaktan kaçınıyorduk. (Toz, bakteri vb. Yapışmasın diye).
Belki bu konun doğrusunu bilen vardır.
Mantıksız olsa bile çook mantıklı geldi, hemen bebem için kurutma makinesi alacağım🤣

Sabah üç kez pıt pıtım oldu benim de🥲🥲🥲 ama ben hala emin değilim🙈 nolur bebek olsun ve iyi olsunlar. Herkes hissetti biz en önden gidenler bekliyoruz hala🙃 yarın aşı randevum var sağlık ocağındaki hemşireden rica etsem dinletir mi acaba kalbini 🙏
Cihaz varsa dinletir. Nedense sağlık ocağındakiler daha nazik oluyorlar

Ahahah balkon kapatmak da 67 milyar 😁😁😁
ya almamış olsaydım şu an kesınlıkle araya sokamazdım sokacak ara yok 🤣
Ya öylede ben kahvaltımı öğlen yemegimi güzel yerim misal bısı atacagım frına atamıyorum tek basıma ıkı tane bagetı fırına mı atayım şimdi 🤣🤣 Eşim de aaaat ne var oda aynı zamanda kızartıyor oda dıyo 😆
Evet öyle düşününce mantıklı canım ama eşler hep haklı üzülme 😂 bu arada cidden bazı şeylere araya almaya çalışıyoruz filan önce şunu alalım sonra onu sıraya koyduk resmen çocuklara artık dolap alalım dedim oğlum şifonyerle büyüdü yetti bize ama 2 çocukla yetmez dolap fiyatları da çok uçuk önce onu sonra Kurutöa makinasını mı bilemedim kurban bayramı da geliyor senin dememle sokacak ara kalmadı bazı şeylere 🤣🤣

Ya bu arada şimdi aklıma geldi, bilgimin kaynağını hatırlatmıyorum (doktor mu, gebelik eğitimi mi yoksa kurutma lobisinin oyunları mı?) ama bebeğin giysilerini ilk birkaç ay güvenilir bulduğumuz bir toz deterjanla yıkıyorduk ve açık havada kurutmaktan kaçınıyorduk. (Toz, bakteri vb. Yapışmasın diye).
Belki bu konun doğrusunu bilen vardır.
Açık havada kurutma olayını duymadım ama özel toz deterjanlar la ve bizim kıyafetlerimizden ayrı yıkadık bi kaç yıl ütülüyordum birde ama iki çocukla ütü yapabilirmiyim o kadar özenli bilmiyorum normalde ben şu zamana kadar kendi kıyafetlerimi ütülüleyip yerleştirirdim hamilelikte bir bıkkınlık geldi ütüyü en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum çok sıcak bunaltıyor beni 🤣

Sabah üç kez pıt pıtım oldu benim de🥲🥲🥲 ama ben hala emin değilim🙈 nolur bebek olsun ve iyi olsunlar. Herkes hissetti biz en önden gidenler bekliyoruz hala🙃 yarın aşı randevum var sağlık ocağındaki hemşireden rica etsem dinletir mi acaba kalbini 🙏
Evet dinletir ben gittim içimde biraz böyle şüphe vardı dinlettiler çok anlayışlı oluyorlar 🥰

Benimde iki tane kocaman bi balkonum var biri yazın felaket sıcak kapalıydı diğer taraf serin kışın kapattık soğuk çok geliyor diye evet pahalı gerçekten cam balkon, kurutma makinası gereksiz geliyo bana ama şuan 3 çocukla kafama yatıyo gibi 😂 bende o filtresi sanırım çıkan kıyafet tozlarını görünce mest oluyorum 😂
Aslında onlar kıyafetin pamuğu oluyormuş sizin balkonlar en azından kapalı benim açık kışın asamam oraya evin içinde 3 günde kurur zaten öyle ekstra bir odam yok 2+1 bu çocuklar Kasım ayında doğacak kıyafetin 3 gün kurumasını mı bekliyim ben 😂

Merhaba kızlar, kurutma makinesi konuşulmuş bende ilk kızım doğduğunda hemen almıştım çünkü o kadar çok kıyafet kirleniyor kusuyor vs oluyor ki kurutma çok iş görüyor🥰

Ben 2 senedir ayrı deterjanla yıkayıp kurutmaya atsam bile mutlaka bir ütü basıyorum. Kızımda egzama gibi yer yer kuruluk var o yüzden hala devam ediyoruz ütüye. Kurutmadan genel anlamda memnunum ama pamuklu ekstra kuru da çalışırsa yani hemen al giy yapıcaksam illa ki bir küçülme söz konusu oluyor. O yüzden ben yeni doğana hiç 0 1 ay almam 1 3 ay alırım onu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ama dolap kuruluğunda ya da ütü kuruluğunda biraz hafif nemli oluyor. Ben acil işim yoksa onlara atıyorum

Merhaba kızlar, kurutma makinesi konuşulmuş bende ilk kızım doğduğunda hemen almıştım çünkü o kadar çok kıyafet kirleniyor kusuyor vs oluyor ki kurutma çok iş görüyor🥰

Ben 2 senedir ayrı deterjanla yıkayıp kurutmaya atsam bile mutlaka bir ütü basıyorum. Kızımda egzama gibi yer yer kuruluk var o yüzden hala devam ediyoruz ütüye. Kurutmadan genel anlamda memnunum ama pamuklu ekstra kuru da çalışırsa yani hemen al giy yapıcaksam illa ki bir küçülme söz konusu oluyor. O yüzden ben yeni doğana hiç 0 1 ay almam 1 3 ay alırım onu göz önünde bulundurabilirsiniz. Ama dolap kuruluğunda ya da ütü kuruluğunda biraz hafif nemli oluyor. Ben acil işim yoksa onlara atıyorum
Hangi marka kullanıyorsunuz 🥰

Back
X