- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Günlük 9 dilim ekmek demek neredeyse 1 ekmek yani banada çok geldi görünce ben ekmeği bıraktım kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum diye tam buğday yemeğe başladım onuda bi kaç dilim şeklinde ayarladım kahvaltı dışında ekmek yemiyorum ama benim zaafım makarnaya işte onda hiç sınırım yok tek koyabildiğim sınır eve makarna almamakProteini ortalama 80 gr almak lazım ama sanırım ben de tam alamıyorum. Yumurta sayısını ikiye çıkarabilirsin eğer seviyorsan, sağlıklı yağ alman açısından sabahları avokado ve ceviz tüketebilirsin( 2 ceviz az) bunların hepsi ekmek yemenden daha iyidir, kalorileri ekmeğe göre daha fazla ama her şey kalori değil özellikle hamilelikte.
Dondurma yemişsen o gün meyve yememelisin. Ya da büyük bir tabak makarna yemişsen meyve yememelisin ancak günlük kefirini ihmal etme. Ben süt tavsiye etmiyorum açıkçası onun yerine peynir ve kefiri öneririm bunu senin kararına bırakıyorum. Bol salata ye mesela, yanına mutlaka protein. Hayvansal olmuyorsa 8 yemek kaşığı kadar bakliyat yemeği. Ama bence her öğünde yeşillik olsun ( lütfen iyi yıka)
Bu kadar sık acıkmıyorsan ara öğün azaltabilirsin. Bu kadar sık yemeyi de doğru bulmuyorum, insülin hep yüksek kalıyor. Ana öğünlerini çok atlamamaya çalış. Unutma ki her şey denge, canın pizza isterse ye ama iki dilim :) ertesi gün protein ve sebze ağırlıklı devam et mutlaka.
Soruna gelirse de her şeyde karbonhidrat var aslında, bunun için 9 dilim ekmek yememize gerek yok. Sebzeli bir bulgur pilavı yapsan çok daha faydalı mesela bebek ve senin için.
Sevgiler
Makarnayı bol sebzeli hatta kıymalı yapıyorum genelde, o zaman içim rahat tüketiyorum yoksa makarna sevmeyen kimse olamazGünlük 9 dilim ekmek demek neredeyse 1 ekmek yani banada çok geldi görünce ben ekmeği bıraktım kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum diye tam buğday yemeğe başladım onuda bi kaç dilim şeklinde ayarladım kahvaltı dışında ekmek yemiyorum ama benim zaafım makarnaya işte onda hiç sınırım yok tek koyabildiğim sınır eve makarna almamak
Benimde etle aram yok ancak biber dolması veya patlıcanlı yemekler yada köfte tarzı olursa bu arada makarnaya yapmadığım şekil şükül yoktur patlıcan közlü mü dersin kabaklımı dersin üstünde uzmanlaştım bitek kıymalı ile aram yokMakarnayı bol sebzeli hatta kıymalı yapıyorum genelde, o zaman içim rahat tüketiyorum yoksa makarna sevmeyen kimse olamaz
Protein önerirken ne zamandır protein almadığımı farkettimbenim de eti sevmeyi öğrenmem lazım sanırım
Ben de bir makarnada yiyebildiğim için yoksa ben de sebzenin her türlüsünü kullanırımBenimde etle aram yok ancak biber dolması veya patlıcanlı yemekler yada köfte tarzı olursa bu arada makarnaya yapmadığım şekil şükül yoktur patlıcan közlü mü dersin kabaklımı dersin üstünde uzmanlaştım bitek kıymalı ile aram yok
Günlük 9 dilim ekmek demek neredeyse 1 ekmek yani banada çok geldi görünce ben ekmeği bıraktım kahvaltıda ekmeksiz yapamıyorum diye tam buğday yemeğe başladım onuda bi kaç dilim şeklinde ayarladım kahvaltı dışında ekmek yemiyorum ama benim zaafım makarnaya işte onda hiç sınırım yok tek koyabildiğim sınır eve makarna almamak
Makarnayı bol sebzeli hatta kıymalı yapıyorum genelde, o zaman içim rahat tüketiyorum yoksa makarna sevmeyen kimse olamaz
Protein önerirken ne zamandır protein almadığımı farkettimbenim de eti sevmeyi öğrenmem lazım sanırım
Aile hekimine gidince veriyor bana.Merhaba çalışan annelere bir sorum varben ara ara dinlenmek için doktorumdan rapor almak istiyorum rapor hakkımız senelik 40 gün biliyorsunuz.Belim ağrıyor karnım ağrıyor vs birkaç kez doktoruma söyledim ama rapor verme taraftarı değil gibi olur olur gebelikte normal diyip geçiştirdi en son açık açık söylicem biraz dinlenmek istiyorum her gün işe git gel yoruluyorum ara ara istirahat raporu yazar mısınız diye gebeyim sonuçta siz ne yapıyorsunuz böyle bir durumda özele gidiyorum ama kendimi devlete gitmiş gibi hissediyorum
Benim de 23 haziranda. Devlete gideceğim ben.Evet canım, kendi doktorumun önerdiğine gideceğim. Sen karar verdin mi?
Et yememek zor cidden seçici olmak. yarına misafirim var gün menüsü var onlar varken köfte yermiyim bilemedimBen de bir makarnada yiyebildiğim için yoksa ben de sebzenin her türlüsünü kullanırım
Yarına köfte günü yapmaya karar verdim, sen de uygunsa yap istersen, böyle böyle gaza getirelim birbirimizi
Gün menüsü varken kim yesin köfteyiEt yememek zor cidden seçici olmak. yarına misafirim var gün menüsü var onlar varken köfte yermiyim bilemedim
Of buna çok güldümGün menüsü varken kim yesin köfteyibayılırım gün tabağına. Ama böreğin kenarı çikolatalı pastanın sosuna değmeli
Neyse ben köfte ve salata yiyeceğim
Çoook güzel bayıldıım. Sağlıkla mutlulukla inşallahBebek arabamız geldiiii rengine aşık oldumAllah içini doldurmak sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin
Bebeği görüp iyi olduğunu duyana kadar stres sonrası çok güzel hatta ultrason anını videoya çekiyoruz izleyip duruyorum ama evham çok yapıyorum olumsuz bir durumda olumsuz haber duyma fobim var artık doktordan birde zor elde edilen bir gebelik o yüzden süreç hep zor geçti artık göresim yok doktorlarıSizlerin düşünce değişikmis bende de tam tersi evham yaptıkça iyi mi diye bakasım geliyor
Yaa çok güzel bir renk sağlıkla kullanmak nasip olsunBebek arabamız geldiiii rengine aşık oldumAllah içini doldurmak sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin
Eğitim araştırma ve şehir hastaneleri yapıyor ben ikili üçlü yaptırmadım detaylı daha farklı bir şeyKızlar selaamm. 19+3 oldum bugün yaşadığım ilçede devlet ve özellerde ayrıntı ultrason yok bende İzmirde yaptırmak için araştırdım orda da devletlerde yok diye duydum sonra yine yaşadığım yerde ki devlet hastanesinde kendi doktorum yok diye başka doktora gittim perinatolojiye alan açsın vs diye ve bana senden kim ayrıntılı ultrason istedi biz ikili üçlü taramada sıkıntı çıkarsa ayrıntılı istiyoruz dedi beni bi vazgeçirdi ama kafama takıldı bi sürü insan yaptırıyor bana sizce yaptırılmalı mı
Bence evet yaptırılmalı, ikili üçlü sadece kromozomal anomaliyi tespit ediyor ama detaylı ultrasonda fizyolojik bir problem varsa da görünebilir ya da kalbinde bir problem varsa. İnşallah yoktur da tabi ama ben yaptırırdım ve yaptıracağım daKızlar selaamm. 19+3 oldum bugün yaşadığım ilçede devlet ve özellerde ayrıntı ultrason yok bende İzmirde yaptırmak için araştırdım orda da devletlerde yok diye duydum sonra yine yaşadığım yerde ki devlet hastanesinde kendi doktorum yok diye başka doktora gittim perinatolojiye alan açsın vs diye ve bana senden kim ayrıntılı ultrason istedi biz ikili üçlü taramada sıkıntı çıkarsa ayrıntılı istiyoruz dedi beni bi vazgeçirdi ama kafama takıldı bi sürü insan yaptırıyor bana sizce yaptırılmalı mı
Benim bildiğim rutin her doktor 24.haftaya kadar detaylı ultrason ister bence yaptırılmalı cünkü bebeğin ayrı ayrı her organı inceleniyorKızlar selaamm. 19+3 oldum bugün yaşadığım ilçede devlet ve özellerde ayrıntı ultrason yok bende İzmirde yaptırmak için araştırdım orda da devletlerde yok diye duydum sonra yine yaşadığım yerde ki devlet hastanesinde kendi doktorum yok diye başka doktora gittim perinatolojiye alan açsın vs diye ve bana senden kim ayrıntılı ultrason istedi biz ikili üçlü taramada sıkıntı çıkarsa ayrıntılı istiyoruz dedi beni bi vazgeçirdi ama kafama takıldı bi sürü insan yaptırıyor bana sizce yaptırılmalı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?