2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben yaşıyorum genelde.
Neden oluyor acaba? Ben çocuğun pozisyonundan olduğunu düşünüyorum ama emin değilim çünkü kaburgalarım ağrıyor yatınca. Demek ki kalbe falan baskı yapıyor. Doktora gidince soracağım tansiyon normal ama nabız yüksek çıkıyor

Sanırım kalbimizin şuan %60tan fazla ekstra kan pompalamasından kaynaklı bir durum. Ben de tam bilmiyorum ama doktoru genel olarak bu gibi durumları yaşayabileceğimi söylemişti. Çabuk yorulma, nefes nefese, kalma kalp çarpıntısı, yüksek nabız gibi

Evet olabilir ama üç gündür bu durum beni epey yordu. Sanki akşama kadar çalışmışım hiç durmamışım da o kadar yorulmuşum gibi oluyorum. Sabah kalktığımda bu durum daha fazla. Mesela şu an kahvaltı yapamadım yavaş yavaş çiğnediğim halde nefes nefese kaldım.

Önceden uyarınca doktorum olabilir diye ben garipsemedim pek belki herkeste aynı değildir. Buna rağmen bol bol hareket etmeye çalışıyorum ben yine de. Geçici bir durumdur belki, vücudumuz da neyin nasıl olduğunu çözmeye çalışıyor olabilir :)

Allah sağlıkla hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin benim için son inşallah daha doğurmam feleğim şaştı artık

Ben de bugün tetanoz ilk dozu oldum 18. Haftadayım diğeri de tam 1 ay sonra 2 gün kol ağrın olur dedi .Kadın doğuma da hareket hissetmediğimi söyledim ilk gebeliklerde 20 den önce zor hissedilir diyor.

Kizlar ben geldim perinatolojiye göründüm.
Doktor bakti ben kalpte bir anormal atış yavaşlık göremedim dedi yalnız burun kemiği çok ufak hatta sınırda bağırsakta da ufak bir parlaklık gördüm bu ikisi birleşince genelde down gibi bir anomali ye işaret eder ama şimdilik emin olamayız ayrıntılı usg zamanı tekrar baktırır ona göre emin olursun ya da o zaman da çıkarsa amniyosentez yaptırırsin dedi . Ben kalpten korkarken burun kemiği ve bağırsak parlaklık çıktı kizlar kafam allak bullak oldu inşallah ayrıntılı da bu durum düzelir de doktor burun kemiği normal parlaklık da kaybolmuş der dua eder misiniz
Cumartesi den beri destek olup dua eden herkese çok teşekkür ederim çok sagolun

Bu arada herseyin başı sağlık tabi ki ama bomba bir haberim var sona sakladım rabbim sağlıklı hayırlı eylesin inşallah evladımı ve evlatlarımızı ancak bize bir supriz oldu kesin kız bekliyorduk bebeğim erkekmiş kizlar yani teoriler tutmadı demiştim aslında hepsi tutmuş inşallah ayrintili da hepimiz sağlık haberleri alırız amin .

Canımm kalp için sevindim zaten kötü bişey düşünmemiştim ama o parlaklık sonradan kayboluyor ilk bebeğimde vardı kayboldu sonradan bence hicbir sorun yok kalbini ferah tut kacıncı haftada kız demişti doktor hayırlı olsunn oğluşun

kızlar doktorumuz bebeğimin sol böbreğinde genişleme olduğunu söyledi henüz bir şey söyleme kiçin erkenmiş 19. haftadan sonra takip edilmesi gerekiyormuş 2 hafta sonra detaylı ultrasona giricem ama çok endişeleniyorum daha önce böyle bir şey duyan oldu mu acaba ?

12 haftada kız demişlerdi. Burun da çok minik çıktı işte bilmiyorum ya alt sınır 6 imiş bizim 3,5 4 arası çıkmış baya fark var yani burun ufakligi ve parlaklık birleşince anomali işareti oluyor genelde dedi ama ayrıntılı yi bekle dedi umarım orada güzel haber alırım

Çok sevindim bebişimizin kalbinde bir sorun olmamasına. İnşallah diğer şeylerde de sıkıntı çıkmaz. Yüreğinizi ferah tutun.♥

Cok geçmiş olsun canım umarım ayrintili da güzel haber alırsın

Ben sana demiştim canım hatta senin cinsiyet haberini bekliyordum bir tek ben erkek demişim öyle demiştin benim ultrasonuma benzettim sallamadım yani diğer konu hakkında inşallah hiçbir problem çıkmaz ayrıntılıda. hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Ya evet şimdi hatırladım vallahi ben kız olduğunu düşündüm hatta ismi bile hazırdı ismiyle seslenmeye başlamıştık şok oldum erkek kesin mi dedim pipisini gösterdi
Bir önceki kalbi duran bebeğim erkekti o yüzden daha da korktum ama anladim ki bizim elimizde bir şey yok rabbim doğacak nasip verdiyse gelir burun kemiği ufak olması çok canımı sıktı bağırsak da parlaklık da öyle bakalım temmuz un 28 i ayrıntılı usg vat nasipse inşallah oradan güzel haberler ile dönerim inşallah hepimiz döneriz

yildizsavascisi bir de nub a göre kız demişti arkadaşlar sana ama nub 11-13senin o attığın ultrason 13. Haftadan sonraysa zaten nub a bakılmıyordu nub 11-13 arası benim de nub u düz görünüyordu 13. Haftayı geçmişti.çocuğun pozisyonu ile alakalı olabilir genel olarak çok araştırdım bu durumu karın yapısı pelvis yapısı falan artık kemikten bile cinsiyet tahmini yapmaya başladım ben de ayrıntılı için yeşil alan açtım dedi doktor zeynep kamil de ama hiç zannetmiyorum ki randevu alabileceğimi yüksek ihtimal özel de yaptırıcam. Bir de her gittiğimde cihaza bağlı ölçümler falan değişik çıkıyor benim de başka bir doktora da gidebilirsin

İnsallah cok güzel haberler alırsın ayrıntılı ne zaman

Parlaklıklar kayboluyor diye duymuştum burnuda belki miniktir annesi inşallah detaylıda hiç bir problem çıkmaz oğlun hayırla sağlıkla gelsin ama anlayamadığım dr nasıl görmemiş pipiyi ya

Bir tavsiye de benden gelsin: tekerlekli park yatak. Ama yatağı mutlaka kapı ölçülerinizle karşılaştırıp rahat çıkarıp çıkaramayacağınızı önceden hesaplayın. (Bazıları ölçü standarttır sanıp hesaplamıyor, bkz. Ben )

Tabloda asla olmayan beeenn. Beni de ekleyebilir misiiinn? Yaş:25 Tahmini doğum tarihi : 10/11/2023 Şehir: Bursa Cinsiyet: Kız. İsmi: Leyla
Ben de çok severim Leyla adını. Sağlıkla kavuşmanız dileğiyle

Kızlar günaydın. İlk igebeliğimde yaşamadığım için sormak istedim.Sizde de soluk soluğa kalma nefesinizi ayarlayamama durumu var mı? Nabzım çok yüksek soluk soluğa kalıyorum

Var. Ben de çok var, özellike yemek sonrası (gayet sağlıklı yemeklerden sonra bile) kalp çarpıntısı ve nefes nefese kalma yaşıyorum, sanki on dakikada üç km. Koşmuşum gibi. Önce tansiyon sandım ama tansiyonla alakasız çıktı. Beni asıl çarpıntı kısmı endişelendirdi. Doktora sorduğumda bir dereceye kadar normal ama çok rahatsız ediyorsa kardiyolojiye görün, eko çekilsin dedi. Henüz karar vermedim ne yapacağıma.

Çok stres olmuşsunuzdur, kalple ilgili bir şey olmadığına çok sevindim. Umarım iyi haberler alırsınız detaylıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…