2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bugün sağlık ocağından çağırdılar tetanoz aşısı için hasta olduğumu söyleyince yapmadılar sonra doktoruma sordum 20. Haftada yaptır dedi 19+1 günlüğüz bugün ve kalp atışını dinledik cihaz biraz küçük ve kaliteli olmayınca baya aradık tabi bebişi baya altta buldular yalnız bu normal değil mi haftasına göre kalbini dinledik çok şükür ama normal mi dediğimde evet 20 den sonra yukarı çıkacak dedi hemşire yine de bir düşündürdü
Benimki sabahları baya aşağıda, gün içinde yukarı çıkıyor ama temel yeri aşağısı onun farkındayım. Zaten elimi koyunca nerde olduğunu anlıyorum. 18+0 bugün

Ohhh😂 şanslıymış bebek diyelim bari moral olsun🙈
Ayy benim ailemin ilk torunu benim oğlumdu annem herşeyini aldı yaptı ama Ciddi anlamda herşeyini yaptılar kapı süsünden tutta şerbetliğe kadar geçen aramış diyorki bu bebeğe bişey almak gelmiyor içimden 🤣 dedim garibim yavrumdan ne istiyorsunuz siz ben alırım 🫠 ikinci diye pek kimse umursamıyor üzülüyorum miniğime

Ayy benim ailemin ilk torunu benim oğlumdu annem herşeyini aldı yaptı ama Ciddi anlamda herşeyini yaptılar kapı süsünden tutta şerbetliğe kadar geçen aramış diyorki bu bebeğe bişey almak gelmiyor içimden 🤣 dedim garibim yavrumdan ne istiyorsunuz siz ben alırım 🫠 ikinci diye pek kimse umursamıyor üzülüyorum miniğime
Bizimde Şuan bebek çıksa gelse maşallah park yatak küvet reflü yatak biberon anakucağı bebek arabası araç koltuğu mama sandalyesi herşeyi hazır 3-5 kıyafet falan ilk torun diye hevesle annemler herşeyi aldılar sağolsunlar okadar az eksik kaldı ki küçük şeyler ateş ölçer emzik eldiven havlu müslin anne çantası gibi ama bizde de mayın validem tarafında 3. torun diye umursayan yok geçen gün beni gene sinir ettiler neyse ki annemlerle hallediyoruz herşeyi ailelerimiz iyi ki varlar🥰

Bizimde Şuan bebek çıksa gelse maşallah park yatak küvet reflü yatak biberon anakucağı bebek arabası araç koltuğu mama sandalyesi herşeyi hazır 3-5 kıyafet falan ilk torun diye hevesle annemler herşeyi aldılar sağolsunlar okadar az eksik kaldı ki küçük şeyler ateş ölçer emzik eldiven havlu müslin anne çantası gibi ama bizde de mayın validem tarafında 3. torun diye umursayan yok geçen gün beni gene sinir ettiler neyse ki annemlerle hallediyoruz herşeyi ailelerimiz iyi ki varlar🥰
Öyle cidden kız anneleri çok daha fedakar oluyor Kayınvalidem oğlumda bi çeyrek bi battaniye vardı annem herşeyini aldı tam altın vs yaptı ama lafa gelince onların torunu oluyor genelde annem şuan öyle diyor ama eminimki yine çoğu şeyimi yapacak 🥰 annem kızlarına karşı daha hassas fazlasını yapar bu da eşimin tarafında baya eleştiriliyor annem eşitliği sever kayınvalidemler de tam tersi ataerkil kafa yapısı hakim

Ya canım aslında bütçenle alakalı hepsini son ay aynı anda alabilirsin. Ama genelde birçok arkadaş bende dahil her ay indirimlerden farklı şeyleri almaya çakışıyoruz ki harcamalar bölünsün hepsine aynı anda bütçe yetmez birde her geçen gün zam geliyor diye😊 Ama alınan herşeyi saklayıp koyacak yerde lazım yani aslında kendin değerlendirebilirsin bence indirim takip etmek en güzeli oluyor bu süreçte🥳
Evim kucuk aslında kurutma lı camasır makinesi aldım acilinden bu hafta gelıcek. Camasır sorun olabilirdi kışın zor olur kuruması..
Yatagı düşünüyorum birde ana kucağı yanı onu arastırıyorum. Oda yapmıcam şimdilik. 5 ayı gecınce almayı baslarım yavas yavas nasipse trendyola baktım ana kucagı yanına. Eger ana kucagı alırsam yatakta almam lazımmı yoksa ana kucagı bıkac ay idare edermi

Kizlar bisey sorcam temmuzda devlette ayrintili ultrason randevum var ayni donemde ozelde de ayrintili ultrason yapilacak iki kez ultrason yaptirmak bebege zarar verebilecek biseymi bilginiz varmi?
Ben perinatolojiden çıktığımda kendi doktoruma ne zaman geliyim size diye sormuştum 2 hafta sonra falan dedi şimdi üst üstte bebek maruz kalmasın fazla dedi sakıncası olur mu bilmiyorum devlet zaten kısa tutar özel kadar uzun süreli bakmaz gibi aralarında ne kadar süre var

Merhaba canlar. Bayram tatili için memlekete gitmeyi düşünüyoruz. 6 saatlik yol. 2 saatte bir durup 10-15 dakika yürümeyi düşünüyorum. Başka önerisi olan var mı? Doktorum bu hafta izinde olduğu için ona soramadım :KK43:
Ben daha yeni sordum dontoruma bunu canım. Ben de 6-7 saat yol gideceğim, Bana senin yazdıklarının harici 1 adet bebe aspirini icmemin yeterli olacağını söyledi. Etkisi zaten 1 hafta sürüyormuş zararı da yokmuş kan akışın hızlanır dedi ben öyle yapacağım

Kizlar içim buruk bi sey yoktur sağlıklıdır demi .. bagirsakta parlaklık ve burun nazal kemik de çok minik çıktı ya korkuyorum bayram geliyor ama aklim inanın hep orada sağlıklıdır demi kizlar iyidir ???? 🥺🥺🤲🏻
bebegin gayet iyi bence canim boyle hissetmen cok normal. hareketlerini bile hissetmiyoruz diye endise ediyoruz seni anliyorum. ala hepimiz dua ettik bidahaki gittiginde duzelmis olacak insallah 🤲🏻

Pijama konuşulmuş ben pentiden 2 sabahlıklı gecelik önü düğmeli, bir düğmeli pijama almıştım. Sabahlık biraz iyi duruyor aslında şimdi covidde kalmadı hastaneye ziyaretçi alınabilir o yüzden sabahlıkla daha rahat ederiz. Pijamayı hiç giymedim bence kullanışlı da deği bu sefer 2 gecelikli sabahlık daha alıcam. İlk doğumda olanları o kadar kullandım ki emzirirken çok eskidiler 🥰

Hastaneden depend veriyolar bu arada ben 2 paket almıştım orada bir tane sanırım kullandım gerisini evde kullandım hep. Bir terlik, mutlaka göğüs ucu kremi (acıbadem onu da veriyo lansinosh) saç kremi, tarak ve emzirme sütyeni liste bu şekilde aslında. Ben hastanede duş aldım ağrım azalsın diye ama saç kremi yoktu keçe gibi kalmıştı saçlarım. Bir de hamileyken kestirmiyorum batıl bir inanç ama o yüzden de bu sefer koycam yanıma😂

Bebek içinse Acıbadem gibi hastaneler hastane çıkış seti de giydiriyorlar. Yani aslında elini kolunu sallayarak gidebilirsin koca bir valizle gittim ben hepsi geri geldi. Hastaneyle anlaşırken bi liste paylaşıyorlar gerekli olanlar ve temin edilenler diye oraya bakıp hazırlanabilirsiniz. Ben hastane çıkışı için bez, ıslak mendil ve 2 takım kıyafet, müslin örtü ve battaniye koyarım yine ama verdiklerini de biliyorum. Kızımın ilk fotoğrafları hep Acıbadem li çünkü. Sadece onlar terlemesin kilo kaybetmesin diye çok ince giydiriyorlar şimdi aklıma geldi insan biraz tedirgin oluyor üşür yeni doğdu diye o yüzden yine koymakta fayda var

Öyle cidden kız anneleri çok daha fedakar oluyor Kayınvalidem oğlumda bi çeyrek bi battaniye vardı annem herşeyini aldı tam altın vs yaptı ama lafa gelince onların torunu oluyor genelde annem şuan öyle diyor ama eminimki yine çoğu şeyimi yapacak 🥰 annem kızlarına karşı daha hassas fazlasını yapar bu da eşimin tarafında baya eleştiriliyor annem eşitliği sever kayınvalidemler de tam tersi ataerkil kafa yapısı hakim
Aynı bizim durum cidden ya

Pijama konuşulmuş ben pentiden 2 sabahlıklı gecelik önü düğmeli, bir düğmeli pijama almıştım. Sabahlık biraz iyi duruyor aslında şimdi covidde kalmadı hastaneye ziyaretçi alınabilir o yüzden sabahlıkla daha rahat ederiz. Pijamayı hiç giymedim bence kullanışlı da deği bu sefer 2 gecelikli sabahlık daha alıcam. İlk doğumda olanları o kadar kullandım ki emzirirken çok eskidiler 🥰

Hastaneden depend veriyolar bu arada ben 2 paket almıştım orada bir tane sanırım kullandım gerisini evde kullandım hep. Bir terlik, mutlaka göğüs ucu kremi (acıbadem onu da veriyo lansinosh) saç kremi, tarak ve emzirme sütyeni liste bu şekilde aslında. Ben hastanede duş aldım ağrım azalsın diye ama saç kremi yoktu keçe gibi kalmıştı saçlarım. Bir de hamileyken kestirmiyorum batıl bir inanç ama o yüzden de bu sefer koycam yanıma😂

Bebek içinse Acıbadem gibi hastaneler hastane çıkış seti de giydiriyorlar. Yani aslında elini kolunu sallayarak gidebilirsin koca bir valizle gittim ben hepsi geri geldi. Hastaneyle anlaşırken bi liste paylaşıyorlar gerekli olanlar ve temin edilenler diye oraya bakıp hazırlanabilirsiniz. Ben hastane çıkışı için bez, ıslak mendil ve 2 takım kıyafet, müslin örtü ve battaniye koyarım yine ama verdiklerini de biliyorum. Kızımın ilk fotoğrafları hep Acıbadem li çünkü. Sadece onlar terlemesin kilo kaybetmesin diye çok ince giydiriyorlar şimdi aklıma geldi insan biraz tedirgin oluyor üşür yeni doğdu diye o yüzden yine koymakta fayda var
Ne güzel hastahanenin bunu düşünmesi ya depend almıştım ben mesela çünkü son aylarda bazı insanlarda idrar kaçırma olabiliyormuş son aylarda uzun süre dışarı çıkacaksam kullanırım belki erken alıyım dedim. Ama hastahanenin bunu düşünmesi fikrine batıksın bravo

Ben doğum için 2 adet pijama takımı aldım 1 takım daha alıcam bide normal pijama takımı aldığım için sabahlık lazım valla böyle küçük küçük şeyler bakınca bir sürü eksik var niye almıyoruz ki biz ya 😂 bazen niyetleniyordum sonra daha var diyip almadım hep öyle kaldı şaka maka biz seninle aynı tarihte doğurmuş olacağız Allah’ın izniyle ben 31 Ekim yada 1 Kasım verirler ameliyat tarihini diye düşünüyorum 🥰
31 ekim derse ayın sonu olmaz 1 Kasım olsun de 😂😂 31 ekım ne ya 😄 Benımde buyuk ıhtımal 7 kasım dıyorum bakalım inşallah zamanında gelirler amin 🤲🏻 soyasosu soyasosu nun bence ya 23-24 ❤️

Benim doğum yaptığım hastanede dapend vermediler sadece kendileri bir bez taktı sezeryandı bu arada o daha iyidi onunla eve geldim kendiminkini evde kullandım her hastane vermez büyük ihtimalle ama kendi taktıkları daha bez gibi dapend daha kullanışlı bebek bezi pişik kremi vardı bizde ama verdikleri bez prima bizi pişik yapmıştı hastane çıkışıda giydirmişlerdi battaniyesi de vardı ama yinede 2,3 takım değiştirmiştik 🥰 sanırım her hastanenin sistemi farklı oluyor sormak lazım önceden neler veriliyor verilmiyor

31 ekim derse ayın sonu olmaz 1 Kasım olsun de 😂😂 31 ekım ne ya 😄 Benımde buyuk ıhtımal 7 kasım dıyorum bakalım inşallah zamanında gelirler amin 🤲🏻 soyasosu soyasosu nun bence ya 23-24 ❤️
Bana da doktor Kasım 28-29-30 gibi dedi ama içimde hep böyle daha erken olcak gibi geliyor ne biliyim çok erken gelmesinde zamanını ayarlasınlar😂

Aaa neden ki olmaz 😂 belirli bir sebepten ötürü mü merak ettim genelde planlı sezeryanlar 38+5 de oluyor dimi
Yok o anlamda degıl yanı doktor 31 ekım derse ayın sonu ya sankı 1 Kasım daha güzel doğum günüm Kasımın ilk günü demek yani 😅
Yoksa ekimin son günü olacak Ayın 1inin enerjisi daha güçlü .
Bana da doktor Kasım 28-29-30 gibi dedi ama içimde hep böyle daha erken olcak gibi geliyor ne biliyim çok erken gelmesinde zamanını ayarlasınlar😂
Yaa sende Ayın sonu desene 😀 Bende 10 kasıma kadar tutayım içimde diyorum ama 10 kasımdada yas ya sevınc guzel olmuyor . Bende 1-10-15 gıbı rakamları sevıyorum 😂

Yok o anlamda degıl yanı doktor 31 ekım derse ayın sonu ya sankı 1 Kasım daha güzel doğum günüm Kasımın ilk günü demek yani 😅
Yoksa ekimin son günü olacak Ayın 1inin enerjisi daha güçlü .

Yaa sende Ayın sonu desene 😀 Bende 10 kasıma kadar tutayım içimde diyorum ama 10 kasımdada yas ya sevınc guzel olmuyor . Bende 1-10-15 gıbı rakamları sevıyorum 😂
Senin ilk doğum sezeryan mı normal mi

Ne güzel hastahanenin bunu düşünmesi ya depend almıştım ben mesela çünkü son aylarda bazı insanlarda idrar kaçırma olabiliyormuş son aylarda uzun süre dışarı çıkacaksam kullanırım belki erken alıyım dedim. Ama hastahanenin bunu düşünmesi fikrine batıksın bravo
Ya evet veriyor bende şaşırmıştım idrar kaçırma bende doğumdan sonra bir kez oldu gülerken 😂 çok utanç verici ama oluyor hapşırırken gülerken gibi ani şeylerde o yüzden depend ile yakalanırsak çok iyi farkedilmez😂

Benim doğum yaptığım hastanede dapend vermediler sadece kendileri bir bez taktı sezeryandı bu arada o daha iyidi onunla eve geldim kendiminkini evde kullandım her hastane vermez büyük ihtimalle ama kendi taktıkları daha bez gibi dapend daha kullanışlı bebek bezi pişik kremi vardı bizde ama verdikleri bez prima bizi pişik yapmıştı hastane çıkışıda giydirmişlerdi battaniyesi de vardı ama yinede 2,3 takım değiştirmiştik 🥰 sanırım her hastanenin sistemi farklı oluyor sormak lazım önceden neler veriliyor verilmiyor
Burası veriyor canım ama markası farklı canped di sanırım normalde benim aldığım depend markaydı ama iş görüyor hatta batikonuna kadar veriyor evde o bölgeye pansuman yap diye😂 mor bir çanta veriyor bebek için orada işte her şeyin en küçüğünden vardı mustela şampuan vs

Ben prima Pure kullandım inanılmaz memnundum şimdi isim değiştirmiş harmony olmuş heralde ama aşırı pahalı o yüzden prima premium care ile başlarım sonra aktif bebeğe geçerim. Islak mendilde de sleppy yenidoğan kullandım bir yaşına kadar

Back
X